Gaza: een welbewuste, door Israël uitgelokte moordpartij

OPINIE - Israël heeft de Palestijnse raketaanvallen vanuit Gaza welbewust uitgelokt om de verzoening tussen Fatah en Hamas in de kiem te smoren.

Ik doe meestal mijn best niet al te emotioneel te worden over de dingen waarover ik schrijf, maar deze keer keer heb ik moeite mijn boosheid in bedwang te houden. Bij de Israëlische aanvallen op de Gazastrook (onder de naam ‘Protective Edge’) worden hele families, inclusief oma’s en baby’s, onder het puin van hun huizen bedolven. En dat niet één keer, maar intussen vaker dan ik heb kunnen bijhouden.

Eergisteravond was een café doelwit, waar mensen naar Nederland-Argentinië zaten te kijken. Je zou zeggen dat de gestaalde pro-Israëlkaders nu wel ophouden met de leugen te verspreiden dat ‘Hamas op burgers mikt, terwijl Israël zoveel mogelijk de burgers spaart,’ zoals ik EO-coryfee Andries Knevel afgelopen maandag nog zag twitteren. Maar Israël zal wel met de verklaring komen dat Hamas of de Islamitische Jihad raketlanceerinstallaties onder woonhuizen en cafés had verstopt. En dan zijn deze Israël-gelovigen ook weer gerustgesteld.

Wat natuurlijk volstrekt ontbreekt in elke verklaring of duiding van het nieuws alhier in Nederland, is hoe het allemaal zo gekomen is. Van NRC tot RTL krijgen we te horen dat Hamas op Israël schoot met raketten en dat vervolgens sprake was van een betreurenswaardige escalatie. En intussen horen we – ook uit het kamp van ‘progressieve Israëli’s’ en het zogenoemde ‘vredeskamp’ – dat ‘Israël natuurlijk het recht heeft zich te verdedigen,’ maar ‘dat geweld niets oplost.’

Helaas is het kul dat Israël zich aan het verdedigen is. Israël heeft deze campagne van a tot z uitgelokt.

Van het begin af aan heeft de huidige Israëlische regering zich met hand en tand verzet tegen de verzoening van Hamas en Fatah en de vorming van een eenheidsregering. Dat was immers een ontwikkeling die de druk op Israël zou vergroten om akkoord te gaan met een vredesregeling.

Palestijnse eenheid, dat wil zeggen: alle belangrijke organisaties, inclusief Hamas, die onder de vlag van de PLO bereid zouden zijn akkoorden met Israël te sluiten, was niets minder dan een nachtmerrie voor deze Israëlische regering. Netanyahu en de zijnen leven immers bij de gratie van de status quo, die het mogelijk maakt via voldongen feiten, stap voor stap, steeds meer grondgebied van de Westoever (het ‘historische vaderland van de Joden’) in te lijven.

Het begon met strapatsen als het niet overdragen van belastingen en accijnzen aan de Palestijnse Autoriteit, het hinderen van het bankverkeer, het verhinderen dat de nieuwe ministers uit Gaza naar de Westoever konden reizen (en vice versa) en het stopzetten van alle coördinatie met de Palestijnse Autoriteit (behalve op veiligheidsgebied, want in dat opzicht functioneert de PA als Israëls politieagent).

Vervolgens kwam op 12 juni de ontvoering van de drie Israëlische tieners. Dat was een godsgeschenk voor Netanyahu en de zijnen. Meteen kreeg Hamas de schuld van de ontvoering, iets wat het Israëlische publiek weliswaar voor zoete koek slikte, maar waar nooit ook maar een snipper bewijs voor is aangedragen. Ook werd geheimgehouden dat de drie jongens al vrijwel meteen waren vermoord, zodat het Israëlische publiek in spanning kon worden gehouden met massale gebedsbijeenkomsten en een ‘bring back our boys’-campagne. (Vreemd eigenlijk dat maar heel weinig mensen boos zijn geworden over deze grove misleiding van hogerhand).

Vervolgens begon de regering, gelegitimeerd door deze mediacampagne, een ‘zoekactie’ op de Westoever waarbij zorgvuldig iedereen die ook maar even met Hamas te maken kon hebben, of ooit had gehad, werd opgepakt. Waarbij bovendien massaal huizen en kantoren van liefdadigheids-, sport-, en andere organisaties overhoop werden gehaald.

Het aantal arrestaties (ze gaan nog steeds door) ligt inmiddels in de buurt van de zeven- of achthonderd. Onder de Shalit-deal vrijgelaten ex-gevangenen werden, in strijd met gemaakte afspraken, opnieuw opgepakt. Het aantal ‘administratieve detenties’ werd meer dan verdubbeld (tot zo’n 370) en er werd, zoals deze dagen bekend werd, voor ongeveer drie miljoen dollar aan geld en goederen gestolen door het Israëlische leger.

De aanpak van Israël wekte vanzelfsprekend Palestijnse woede op, die gepaard ging met het afvuren van raketten vanuit de Gazastrook. Niet heel veel raketten, en – let wel: geen raketten die waren afgevuurd door Hamas. Hamas liet bovendien weten niet verantwoordelijk te zijn voor de raketaanvallen. Ook eerder was Hamas er nooit in geslaagd andere groepen in toom te houden. En na het vormen van de eenheidsregering, was in feite de Palestijnse Autoriteit verantwoordelijk – wat de veiligheidssituatie – om het zacht uit te drukken – er niet overzichtelijker op had gemaakt.

Voor Netanyahu maakte dat echter allemaal niets uit. Met hetzelfde gemak waarmee hij Hamas van de ontvoering van de drie Israëlische jongens had beschuldigd, kondigde hij aan dat Hamas ook voor de raketten verantwoordelijk was. En na wat bombardementen waarmee niet al te veel onheil werd aangericht, bombardeerde Israël zondagavond negen mensen naar de andere wereld, onder wie zeven Hamas-aanhangers.

Israël – en iedreen die de situatie een beetje kent – wist vanaf dat moment dat een antwoord van Hamas niet kon uitblijven. En inderdaad: vanaf maandag vlogen de eerste langeafstandsraketten Israël binnen.

Nu beantwoordt Israël deze zelf opgeroepen rakettenregen dus door welbewust de top van Hamas en ander bewegingen, inclusief familieleden, uit te roeien. Dat alles in de hoop dat het de verzoening tussen Hamas en Fatah definitief onmogelijk zal worden.

Ondertussen vraagt de wereld beleefd of beide partijen zich willen matigen en kijkt toe. De wereld wil immers niet partijdig overkomen. En Israël heeft immers ‘het recht zichzelf te verdedigen’, nietwaar?

Reacties (135)

#1 kevin

Hoe maken deze acties de verzoening onmogelijk, dan?

 • Volgende discussie
#2 Bookie

zet aluhoedje op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joop

Als je makkelijk hapt sta je zelf ook niet sterk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Derpjan

@1

Vroeg ik me ook al af, verzoening wordt nu juist waarschijnlijker zou ik denken.

@0

Israel en Hamas reageren altijd zo voorspelbaar (lees: dom) dat iedere gek daar een conflict kan ontketenen en dat gebeurt dan ook. Dit nieuwste conflict stond al in de sterren geschreven toen die jongens dood werden gevonden, het was zo voorspelbaar dat Israel en Hamas zouden toehappen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Joost

Als je het artikel leest, reageert Hamas pas nadat Israël Hamas de schuld geeft van dingen die het (waarschijnlijk) niet gedaan heeft en als vergelding Hamas-kopstukken is gaan vermoorden.

Sorry, maar dan verwacht ik ook geen terughoudendheid.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Lunarts

Dus die M-302 raketten zijn niet van Hamas maar kan de burger gewoon in de winkel kopen en vervolgens naar eigen dunk lanceren?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Joost

De huidige raketten zijn van Hamas, volgens mij wordt het ook zo in het artikel gezegd. De eerdere waren van andere groepen. En waarom zouden die geen raketten kunnen bemachtigen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Derpjan

@7

Kunnen ze zelf bouwen ook, of stelen, of kopen van corrupte Hamas-leden en Egyptenaren. De Islamitische Jihad heeft in het verleden regelmatig Hamas in de problemen gebracht door Israel aan te vallen zonder toestemming van Hamas, al kan Hamas ook de Islamitische Jihad gebruiken om een conflict met Israel uit te lokken zonder dat ze zelf het eerste schot hoeven te lossen, omdat Israel een beleid heeft dat alle aanvallen vanuit Gaza de schuld van Hamas zijn (Hamas heeft ervoor getekend dat zij alle andere groepen in Gaza onder controle moeten houden, in de praktijk natuurlijk onmogelijk).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Lunarts

@7:
‘Niet heel veel raketten, en – let wel: geen raketten die waren afgevuurd door Hamas. Hamas liet bovendien weten niet verantwoordelijk te zijn voor de raketaanvallen.’
Staat in het artikel.

En door wie dan wel?
Die M-302 raketten zijn geen regenpijpen met gelukkignieuwjaar gevuld sterretjesvuurwerk die per ongeluk worden gelanceerd. Het zijn Syrische Khaibar raketten met Iraanse en Chinese technologie maar zonder TomTom en met 175 kilo explosieven aan boord. Hezbollah was de grote afnemer sinds 2006 en er zijn tussen 700 en 1200 verstuurd naar Gaza. Als Hamas claimt verantwoordelijk te zijn voor Gaza (en dat doen ze) dan heeft het ontkennen van het afvuren weing zin.

Overigens, begrijp mij goed, dit conflict duurt al zo lang dat iedereen daar boter op het hoofd heeft en met name Israel.
En wat is een volk eigenlijk behalve een nationaliteit?
De auteur schrijft sinds 2011 anti-Israel artikelen wat natuurlijk geen probleem is maar het is een mening die niet gebaseerd is op het begrijpen van conflicten, althans in mijn ogen.
Het vermoorden van kinderen aan beide kanten is walgelijk en als dat als oorlogsmotief wordt aangedragen dan geeft dat de ziekte in dat conflict wel aan.
Waar zijn trouwens die Arabische staten met hun support voor de Palestijnen?
Die is er niet. Waarom niet eigenlijk?
Er zijn nooit winnaars namenlijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 euro

@9:

Vermoeiend, die reacties met “ja, maar allebei de kanten zijn fout.”

Nee, er is maar een partij die land en water inpikt van de ander, een partij die land van de ander koloniseert, een partij die de grenzen van de ander beheert en bepaalt wie erin mag of niet, een partij die in staat is om grootschalige militaire acties op te zetten op het gebied van de ander, een partij die de ander collectief kan straffen … in een conflict waar de machtsverhoudingen zo ontzettend scheef zijn (we hebben het over een militair apparaat van het kaliber Engeland of Frankrijk tegenover een paar milities) en het lot van de ene wordt bepaald door de ander, is het gewoon misdadig om naar evenwichtigheid te zoeken. Dit is Badr Hari die een peuter mishandelt waarbij het kind even schuldig zou zijn aan het ‘conflict’.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Christian Jongeneel

Verhelderende bijdrage van het CIDI in de VK vanochtend: “Waar Israëli’s het leven als heilig beschouwen, vindt het bewind in Gaza de dood heilig.” Dat verklaart waarom het ook niet erg is om Gazanen dood te maken. Ze vragen er zelf om (die heiligheid geldt vermoedelijk alleen voor Israëlische levens).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 euro

@11:

Wat ’n smerig stuk propaganda zeg, walgelijk. Waarom plaatst VK geen stukken van Asad-propagandisten die het kapotschieten van wijken goedpraten ? (Ook islamisten die naar martelaarschap snakken, zich tussen burgers verstoppen en niet vies zijn van terrorisme).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Lunarts

@10:
Heb je het nu over de Verenigde Staten die alles van de Indianen hebben afgepikt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 euro

@13:

Nee, over het Eurovisie Songfestival.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 McLovin

Zap net langs de Belg (Canvas) een of andere docu (http://www.canvas.be/programmas/panorama/34098ddc-8c65-4e2d-a752-f1f82383ac74) over Israel leger en inlichtingendienst die kinderen onder de 12 des nachts uit huis haalt om te ondervragen……een democratische staat die ’s nachts kinderen uit bed trekt, let wel niet kinderen die verdacht worden!, met als doel informatie te verkrijgen….top!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Lunarts

@14:
Ja daar heb je blijkbaar heel veel meer verstand van. maar dat geeft niet, een songfestival is door bepaalde ogen ook heel belangrijk. Daar worden natuurlijk ook kinderen vermoord.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 kevin

#1 was een serieuze vraag…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Lunarts

Gelukkig weten wij hier heel goed hoe we moeten omgaan met conflicten en dat komt omdat wij genuanceerde en weloverwogen meningen hebben.
En dat is maar goed ook. Wie anders dan wij kunnen de mensen op hun plaats zetten. Dat komt omdat wij alles heel goed weten en kunnen beoordelen en dat komt weer omdat wij zelf die fouten nooit hebben gemaakt.

Dus wij, vanaf onze computers kunnen eigenlijk heel goed de mensheid adviseren hoe de zaken in elkaar steken en daar zijn we dus heel goed in.

Verder kunnen wij feilloos goed en kwaad onderscheiden omdat wij, in onze geschiedenis dat altijd goed hebben gedaan..
Als je al kijkt hoe wij de overgebleven joden na de tweede wereldoorlog hebben onthaald dan hebben wij echt recht van spreken.
Dan de politionele acties, Korea en ga zo maar door, wij stonden altijd aan de juiste kant en dat geeft ons het privilege om de waarheid te kennen. Er zijn niet veel volkeren die ons dat kunnen nadoen, gelukkig niet.

– Mijn duifje, waarom huil je zo?
– Omdat er allemaal dode mensen om mij heen liggen.
– Mijn elfje, die gaan we dan toch begraven?
– Ja maar er moet toch iets gebeuren?
– Mijn kaboutertje, dat kan helemaal niet.
– waarom niet?
– Mijn engeltje, het interessert niemand ene zak.
– Maar hoe moet het dan verder?
– Mijn egeltje, gewoon door gaan.
– Maar hoe kan ik door gaan?
– Mijn wolkje, gewoon uiteindelijk dood gaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 JANC

@18: Jij doet precies hetzelfde. Beetje zinloos argument. Net zoals het “de Amerikanen (sic) deden het ook” of dat de Palestijnen ook raketten afschieten (overigens appels en peren: Israel heeft een afweersysteem dat er in de Gazastrook niet is. Bovendien is daar een zeer hoge bevolkingsdichtheid). Argumenteren met dat anderen het ook doen (et tu, Brute) is een drogargument.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Lunarts

@19:
Ik neem maar aan dat u het verkeerde reactienummer hebt geduid. Ik heb het niet over Amerikanen, Palestijnen, appels, peren afweersystemen, Gazastrook, bevolingsdichtheid, et, tu, Brute in reactie 18 maar ik heb het over tiepjes als u.
Inderdaad zinloos.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 JANC

@20: In uw reactie @13 spreekt u over de amerikanen. In @6 over een bepaald type raketten die van Hamas komen. Die raketten komen in Israel niet aan omdat die een raketschild hebben. Ik plaatste afweersysteem, Gazastrook etc dan ook expres tussen haakjes als commentaar op het zinloze van uw reacties over die raketten die geen schade aanrichten en Amerikanen die landjepik doen, waarmee u wilt zeggen dat hunnie ook fout zijn. Dat is de et tu, Brute. Verder ga ik op “tiepjes” als u dan maar niet in, u bent onbeleerbaar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 L.Brusselman

Het werd al genoemd het propagandafrutseltje van het CIDI op de VK.nl opiniesite,na de slachtingen van de afgelopen dagen onder Palestijnen door het IDF is dit het enige wat VK.nl er weet uit te persen op haar opiniepagina,ook het NRC laat weer eens verstek gaan met de berichtgeving(het besteed voornamelijk aandacht aan raketten richting Israel)
Aan welke kant deze kranten staan in dit conflict, is niets aan duidelijkheid te wensen over,net als alle andere officiele media in dit land overigens.
Bismarck merkte het al eerder op in een ander draadje,om evenwichtige en actuele informatie over dit conflict te krijgen ben je aangewezen op het buitenland

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Folkward

Beetje apart ook, hoe Esther Voet Netanyahu nakauwt: “They sanctify death, we sanctify life. They sanctify cruelty, we sanctify mercy and compassion.”

Maar het heiligen van leven en die deugden gaat -zo begrijp ik- niet op voor ‘hen’, ‘ze’ zullen wel beesten zijn ofzo.

@18 Houd je mond dan, wat je zegt gaat natuurlijk ook gewoon op voor jezelf. Het heeft ook een hoog ‘ik-pak-het-popcorn-gehalte’, en weinig medeleven, maar dat kan ik je inmiddels niet meer kwalijk nemen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Anton

@23: Even reality check:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/07/video_idf_waarschuwt_met_morti.html#comments

Zo, kunnen jullie weer verder met schelden op de enige beschaafte, democratie staat in het hele midden oosten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Mario

‘reality check’ en dan (weer) naar geenstijl linken…

Zeg Anton, een inburgeringscursus zou iets voor je zijn?
beschaafte, democratie staat in het hele midden oosten

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Joop

De Israëli’s hebben kenbaar gemaakt dat als ze vrijwel zeker weten dat er raketten zijn opgeslagen in een kelder van een flatgebouw, ze eerst met folders de burgers duidelijk maken dat de flat gebombardeerd zal worden. Dus hebben ze alle tijd zich uit de voeten te maken.

Moet ik wel zeggen dat de bron het radioprogramma Deze Week (EO) op radio 5 rond een uur of acht uur is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Arjan Fernhout

Zie Democracy Now http://publish.dvlabs.com/democracynow/ipod/dn2014-0711.mp4

Vanaf 42:00 gebruikt een woordvoerder van de Isr. ambassade punt voor punt dezelfde argumenten als Esther Voet in dat ‘opiniestuk’ in de Volkskrant. Elke context wordt vermeden – de bezetting zelf, Gaza is de facto nog steeds bezet c.q. een soortgelijke blokkade in 1967 vormde voor Israël een casus belli om een oorlog te beginnen (een uitgelokte oorlog zoals Moshe Dayan later in detail uitlegde); het begon dit keer met het in koelen bloede doodschieten van twee jonge Palestijnen; daarna werden drie kolonisten ontvoerd en vermoord – zeer waarschijnlijk waren ze direct dood, maar de pers kreeg hierover een gag-order – en tot de dag van vandaag is er geen enkel bewijs dat Hamas daarachter zat, maar men begon gelijk met een zoek/vernietigingactie, enz.enz.enz. –
Esther Voet en Isr. persvoorlichters gedragen zich als op afstand bestuurde robots en kennelijk laat Mark Rutte zich op dezelfde manier instrueren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Krekel

@24 & #26: Tja, “fideel” of “terreur” … ’t is maar net hoe je het ziet (of wil zien) en framet, blijkbaar:

-“fideel”: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/07/video_idf_waarschuwt_met_morti.html
-“terror”: http://mondoweiss.net/2014/07/seconds-warning-destroys.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 Tinbergen

’t is wel interessant om te zien wat de media wel berichten, en wat niet. Hoe ze de gebeurtenissen aanpassen aan bepaalde beeldvorming.

Alle godsdiensten zijn mij even lief. Gij zult niet doden betekent voor mij nog wel iets. Oog om oog, maakt iedereen blind.
Waar staat de teller? 3 tegen 1, in de 1e ronde. Nu staat de teller al 0 tegen > 100 (+ een veelvoud gewonden). Niet overdreven om te spreken van buitensporig geweld. Doden van onschuldige burgers = nu eenmaal een oorlogsmisdaad. Extreem sadistisch ook.

Nu dit weer aan de orde is, is het goed even het geheugen op te frissen:

Klinkt misschien ongelooflijk. Bedenk, het is oorlog. Oorlogen worden altijd met leugens goed gepraat. Om drogredenen gevoerd. Geen vijand? Creëer er één, of meer:

Israel today, van de redactie:
Israel funding Hamas, Olmert admits
Thursday, June 26, 2008 | Israel Today Staff
“Het bureau van Premier Ehud Olmert bevestigde woensdag dat het meewerkt aan het overmaken van 100-en miljoenen shekels per maand aan de Hamas regering in de Gaza-strook.”
http://www.israeltoday.co.il/default.aspx?tabid=178&nid=16447 “Al reeds vanaf het begin van de Reagan regering in 1981 heeft Israel een schaduwregering in Washington aan het werk.

Dit bleek al bij ‘Iranscam’. De grootste politieke blunder in de Amarikaanse geschiedenis. Zichzelf ernstig schaden om Israel in staat te stellen om op grote schaal Amerikaans wapentuig te verkopen aan aardsvijand Iran.””Theodor Herzl, who would state in his diaries,
“It is essential that the sufferings of Jews (Real Jews Followers Of Judaism Who Were Forced To Live In Israel)….become worse….this will assist in realization of our plans….I have an excellent idea….I shall induce anti-Semites to liquidate Jewish wealth….The anti-Semites will assist us thereby in that they will strengthen the persecution and oppression of Jews.
The anti-Semites shall be our best friends.” “<

http://politicalvelcraft.org/2013/04/09/breaking-cnn-goldman-sachs-the-rothschild-zionist-matrix-landmark-case-rothschildism-delineated-from-abrahamic-judaism/

Tenslotte: Israël streeft – met de hete adem van extreem rechts en de ultranationalisten in de nek – absoluut niet naar vrede. Doel is: annexatie van Gaza en de West Bank.

Irit Pazner Garshowitz in The New York Times dd. 28.12.12:
Naftali Bennett, Jewish Home party,
'Instead of peace, he talks about annexation'.
http://www.nytimes.com/2012/12/27/world/middleeast/naftali-bennett-pushes-netanyahu-rightward.html?pagewanted=all&_r=0

Doel = uitroeien c.q. decimeren en versplinteren Palestijnen:
http://www.haaretz.com/opinion/.premium-1.604392
http://www.haaretz.com/opinion/.premium-1.604352
Islamieten, christenen, etc. worden gezien als dieren:
http://www.ekklesia-evangeliekorps.com/?p=7396

Dan begrijpt u wel dat ieder (uitgelokt, dan wel door dekmantels uitgevoerd) incident met instemming, voldoening en plezier wordt verwelkomt. Ze komen als geroepen.

Het is natuurlijk ook al absoluut geen gelijk, noch eerlijk, speelveld. David tegen Goliath.
De één beschikt over ca. 100 kernkoppen, Chemische en Biologische wapens. (alle 3 categorieën weigert het door de internationale gemeenschap te laten monitoren).
Een paar van die categorien gebruikt het met enige regelmaat, wat de media dan helpen toedekken.
http://rense.com/general95/isbiochem.html
http://www.wsws.org/en/articles/2006/10/isra-o24.html

Nu knuffelt Israël op eens de Koerden. (en – hiermee – dikke maatjes met Turkije!). Zo gaat dat. Vriend, vijand – de labels worden naar believen verhangen. Vandaag een schouderklopje, morgen een nekschot.
Laat u niets op de mauw spelden door de professionele leugenaars zoals media en het politieke bedrijf. Trek uw eigen conclusies.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Tom

@29: hoi Tinbergen, goed stuk! Je bent nog een belangrijke link vergeten: http://m.youtube.com/watch?v=CIQp31Oyn70

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 Krekel

Eens met #Tom.

@Tinbergen: blijf weg a.j.b. Voor iemand die zich naar eigen zeggen niks op de “mauw” (sic) laat spelden haal je er wel hele dubieuze bronnen en citaten bij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Dehnus

@30: Nou over de Koerden heeft hij wel een punt, maar niet om de reden die hij aangeeft.

Dit is omdat de Russische Immigrant in Israël anti Turkije is en anti Islam in elke vorm. Dus de Koerden moeten aangehaald worden om de Turken dwars te zitten, maakt niet uit hoe lang Turkije al grote vriendjes met Israël is.. die relatie moet kapot. En daar zorgt Liebertje wel voor.

Bijvoorbeeld dat hele flottila gebeuren en hoe dat is afgehandeld. Een slimme BUZA minister had het aangepakt door de Turken zo het stroop om de mond te smeren dat ze “De grootte sterke broer zijn, en dat Ataturk zoo fantastisch was” en ze hadden hem zelf zo gestopt.

Wat doet Liebertje Lieberman? Nou die gaat de Ambassadeur van Turkije voor lul zetten, denigreren en vernederen. Tja… die Ambassadeur gaat naar huis met “GODVERDOMME! Ze denken dat we kleine jongetjes zijn!” en dat moet je met de Nationalistische Turken dus juist niet doen wil je ergens komen :).

Diplomatie is stroop smeren, simpel. Lieberman zit er meer voor de eigen Bühne en wil stroop smeren met de Russische Immigrant in Israël. Hij zit daardoor dus op de verkeerde post en gaat als een beest tekeer (Alsof je Geert Wilders op BUZA zet zeg maar). Dat werkt gewoon niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Anton

Interessante complotten allemaal. Ondertussen in de echte wereld en hier om de hoek:

http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2014/7/Hakenkruizen-en-jihadvlaggen-bij-anti-Israel-protest-Den-Haag-1559110W/

*Rustig achterover leunt om het gefoeiwapper met het rechter wijsvingertje van de moraalriddertjes te bekijken*

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Prediker

@33 – Die hakenkruisen stonden op vlaggen waarin Israël gelijk werd gesteld aan het naziregime.

Elsevier maakt daarvan alsof er neonazi’s demonstreerden met adhesiebetuigingen aan het naziregime.

Kortom, weer een hoop propaganda van conservatief-rechts om kritiek op Israël verdacht te maken.

Logisch ook, want conservatief-rechts gelooft nu eenmaal in het recht van de sterkste, het gelijk van onze kant en de rechtvaardigheid van de status quo.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Anton

@34: Ok niets aan de hand dus. Je hebt me overtuigd. Gelukkig maar dat er mensen zijn die onversneden Jodenhaat weten weg te nuanceren. Voor je het weet zegt iemand er wat van en dat moeten we niet willen met ze’n allen.

http://nl.tinypic.com/view.php?pic=15s331w&s=8#.U8Fxip3CQgE

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Prediker

@35 Je haalt er weer iets bij dat er enkel via vier omwegen iets mee van doen heeft. Kennelijk zijn je argumenten op.

Hier is een filmpje van hoe die demonstratie er werkelijk uitzag. Geen neonazi te bekennen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 euro

@35:

Die trukendoos van je is wel heel beperkt: links naar Geen Stijl en Elsevier en dat afgezaagde “niks aan de hand, jongens”. Verder niks. Je bent sááái, Anton.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 L.Brusselman

Trollen zijn ook niet meer wat ze geweest zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 Prediker

@38 Zeg dat, je zou bijna terug gaan verlangen naar de link-spam van Likoed Nederland.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Joop

@39

Op Elsevier mag Likoed Nederland wel reageren, erg cynisch moet ik zeggen. Inhoudelijk waren ze (het zijn meerdere vrijwilligers) op deze site sterker.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 kevin

Nog altijd geen idee hoe Israël hiermee Fatah en Hamas uiteen speelt. Toch apart dat de kern van het betoog hier op geen enkele manier wordt besproken…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Anna

@ alle haantjes; Dit is een serieuze zaak!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Anna

En wie is die Abu Pessoptimist?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Anna
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Anna

Dat blaat maar en het blaat maar op Sargasso, domme schapen blijf maar achter de kudde meelopen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 Anna

En waar blijft het ware verhaal achter Abu?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 Anna

Het bewijs van onvermogen is bij deze bevestigd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 euro

@41:

Een serieus vredesproces tussen Israël en de Palestijnen zou betekenen dat Israël de kolonisatie van gebied rond Jeruzalem en op de Westoever moet stopzetten en zelfs nederzettingen moet ontmantelen. Je kunt niet doorgaan met het eten van een pizza wanneer je met iemand aan het onderhandelen bent over hoe die pizza verdeeld moet worden. Israël kan doorgaan met haar kolonisatiepolitiek omdat er geen gesprekspartner is aan de andere kant. M.a.w., het is in Israëls belang dat er een voortdurende staat van oorlog met de Palestijnen blijft bestaan.

De conflictsituatie met de Palestijnen dreigde nu te stoppen met de nieuw gevormde regering, die ook door Hamas wordt gesteund. Hamas is verzwakt door de regionale ontwikkelingen van de afgelopen jaren en zou waarschijnlijk meegaan met de mildere houding van Fatah. Daarnaast staan de VS (en ook de VN en de EU) positief tegenover deze regering. Israël zou dus internationaal onder druk komen te staan (lees: door de VS onder druk gezet worden) om met deze serieuze gesprekspartner aan tafel te gaan.

Daarom heeft Israël de dood van de drie jongens gebruikt als casus belli. Het is nu ondenkbaar dat Hamas, na meer dan honderd doden, gesprekken tussen Fatah en Israël zal steunen, waardoor een definitief vredesakkoord op voorhand al uitgesloten is. Men kan niet om Hamas heen, daarvoor zijn ze te groot onder de Palestijnen.

Israël wil met deze aanval op Gaza de radicalen en de compromislozen onder de Palestijnen een duwtje in de rug geven. Dat is – denk ik – waar de auteur op doelt met het tegen elkaar uitspelen van Fatah en Hamas.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 Folkward

@Anton Niemand neemt je serieus. Is het omdat je rechts bent? Nee, het is omdat je geen moeite doet om serieus te doen. Als jij ‘bronnen’ hebt, dan lees je -kennelijk- alleen de titel en de eerste alinea (dat heb je immers ook zelf gezegd). Het is daarom ook niet verwonderlijk dat je zo de mist in gaat in #33 want je leest alleen de eerste regels.

@Anna. Van hetzelfde laken een pak. En maar roepen, en maar spamposten. “Wie is toch die Abu Pessoptimist?” Maar je hebt hetzelfde gebrek als die Jan Jaap de Ruiter die je aanhaalt: “Ik heb geen idee wie Abu Pessoptimist is en heb ook geen moeite gedaan om erachter te komen. Hij schrijft onder pseudoniem.”

DIKKE FACEPALM

Boven het artikel staat de auteur. Daar kun je op klikken
. Daar zie je ook ‘website’ staan. Klik daarop. Efkes scrollen, dan zie je ‘over mij staan’. KLIK daarop. En voila. Niet alleen weet je de echte naam achter Abu, maar ook de reden waarom hij het pseudoniem heeft gekozen. Ja, hij heeft zijn identiteit heel goed en angstvallig verborgen. Oh, ik hoop dat het nu ook duidelijk is wat voor diepgravende journalist die Jan Jaap de Ruiter van ThePostOnline is: eentje van likmevestje. Het is dan ook geen wonder dat die mij ThePostOnline aan de slag is dan, he?

En om in jouw woorden af te sluiten:

Het bewijs van onvermogen is bij deze bevestigd gegeven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 L.Brusselman

Wie is toch die Ester Voet,de nieuwe directeur van het CIDI.
http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2013/06/esther-voet-laat-zien-dat-het-cidi-er.html
Lees vooral de reacties van Voet zelf onder het stukje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Prediker

@50 – Hoe kom je er zo bij dat het Voet zelf is, in de reacties onder dat stukje? Er is maar één ‘Esther’ in Nederland die er stevige pro-Israël meningen op nahoudt?

De reacties onder dat stukje zijn zelfs zo rabiaat, dat ze nogal afwijken van de wijze waarop Esther Voet debatteert.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 Mario

@50

Getuige haar reacties heeft ze niet alleen geen probleem met het wegkijken van het zonder blikken of blozen vermoorden van kinderen, maar ook met ‘socialisten’ in het algemeen.

het socialistische publiek
Jullie socialisten praten
Het is duidelijk dat jij wel heel slecht kunt lezen, maar daarvoor ben je dan ook socialist.

Socialisten als ‘untermensch’ zien? Waar ken ik dat toch van..

======
@49
Dikke plus!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 L.Brusselman

@51: Ok .
Ik ben niet bekend met de “stijl” van Voet,ik neem aan dat ze regelmatig op de treurbuis te zien is geweest en ik kijk zelden(nederlandse) tv.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 kevin

@48 Dat is dus omdat Hamas zich zo makkelijk laat provoceren, tegen het Palestijnse belang in! Het is triest om te zien. In je pizzavergelijking: het is dom om te weigeren te onderhandelen over de pizzaverdeling omdat de ander hem opeet: dan laat je hem eten en krijg je niks.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 Prediker

@54 – Om te beginnen wil Israël überhaupt niet om de tafel met Hamas (want die wil namelijk heel Palestina terugveroveren voor de moslims);

Ten tweede: zou jij onderhandelen over een pizza met iemand die wel forse happen van de plakken aan jouw kant van het bord neemt, maar een vork in je hand ramt als jij je eigen stuk probeert te pakken?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 Noortje

@50/@51 Esther Voets toon op fb, twitter en in artikelen is afwijkend van de comments onder het artikel in @50. Eenzijdig vaak, dat wel. Blijkens haar artikelen en columns is ze echt niet vies van iemand persoonlijk aanvallen (van Agt, Greta, Rene Danen, Rabbea, etc) en heeft sympathie voor de VVD en zeker niet voor Groen Links. Ik zou bijna denken dat iemand haar in diskrediet wil brengen door haar standpunten / stijl in het extreme te trekken in de comments.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#57 euro

@54:

Ik denk dat je perspectief verkeerd is. Hamas vertegenwoordigt het radicale deel van de Palestijnse bevolking die de staat Israël wil zien verdwijnen. Onderhandelingen met Israël kunnen hooguit leiden tot een hoedna (wapenstilstand), nooit tot een definitief vredesakkoord.

Hamas zal niet aan tafel zitten met Israël om de pizza op te delen. Dat kan niet, dan kunnen ze zich evengoed opheffen. Ze kunnen zich ook net zo goed opheffen wanneer ze niet reageren op Israëlisch geweld. Hamas bestaat omdat een fors deel van de Palestijnse bevolking de Palestijnse Autoriteit en Fatah als slappelingen en collaborateurs ziet.

Het hoogst haalbare is dat Hamas ingebed wordt in een bredere coalitie en dat ze in toom gehouden worden door meer gematigde facties. Die kant leek het op te gaan met de Palestijnse eenheidsregering.

Jij stelt de vraag: waarom laat een radicale beweging die bestaat om Israël met geweld te bestrijden en Israël wil zien verdwijnen, zich toch zo provoceren ? Lijkt me een beetje onzinnige vraagstelling. Het is eerder: waarom provoceert Israël die beweging terwijl die (via diplomatieke weg, en zonder gezichtsverlies) getemd leek te worden ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#58 Krekel

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#60 Prediker

@59 – Volgens de hulporganisatie van de VN zijn 77% van de dodelijke slachtoffers van de Israëlische bombardementen burgers, en bestaan twee derde van de gewonden uit vrouwen en kinderen.

Niet zo vreemd ook, als je strandtenten, woonhuizen en psychiatrische instellingen bombardeert met het meest geavanceerde wapentuig.

Da’s nog los van de schade aan het water- en rioleringsnetwerk, wat 350,000 burgers treft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#61 Olav

@57:

Het is eerder: waarom provoceert Israël die beweging terwijl die (via diplomatieke weg, en zonder gezichtsverlies) getemd leek te worden ?

Omdat, vanuit het perspectief van de Israelische regering, het temmen van Hamas een kleine stap is in de richting van vrede. En vrede tot elke prijs voorkomen moet worden. Een oplossing van het conflict is niet in hun belang.

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/israel-peace-conference/1.601112

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#62 kevin

@57 Het kwartje is gevallen. Dank je wel! Dus dan is het probleem dat radicale elementen aan beide kanten elkaars bestaansrecht garanderen ten koste van gematigde groepen die misschien iets zouden kunnen bereiken. Tsja…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#63 Anton

@60: Dat is het nedeel van netjes vooraf waarschuwen:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/07/video_idf_waarschuwt_met_morti.html#comments

Dat geeft de helden van Hamas weer de gelegenheid om vlug wat vrouwen en kinderen in de vuurlijn te duwen voor hun propaganda doeleinden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#64 Prediker

@63 – Je papegaait gedachteloos de leugens na van de pr-afdeling van het Israëlische leger. Helaas voor jou zijn ze al doorgeprikt door Amnesty International.

The Amnesty report says no evidence was found that Palestinian militants had forced civilians to stay in buildings being used for military purposes, contradicting Israeli claims that Hamas repeatedly used “human shields”.

En zo voltrekt zich dus iedere keer hetzelfde patroon: Anton komt met een bewering en een dubieus linkje die het Israëlische geweld tegen weerloze Palestijnse burgers moet goedpraten, en vervolgens kom ik met een respectabele bron die dat weerlegt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#65 Lunarts

En toch lijkt het er (naar mijn mening) sterk op dat geen van beide partijen baat hebben bij vrede. Dit zal nog heel lang doorgaan vrees ik.
Ik denk dat Israel in no time die Gazastrook kan bezetten en al die raketten in 1 klap kan vernietigen.
Zij doen dat niet omdat ze het waarschijnlijk niet zo erg vinden, die raketten van Hamas dan, omdat dit een vrijbrief kan zijn voor andere acties, zoals het uitbreiden van de nederzettingen (en vul maar in).
Hamas heeft weer baat met hun aanvallen, niet dat ze er erg veel mee winnen maar de Gazastrook staat weer op de kaart en hun machtspositie is weer duidelijk.

(Beetje off topic):
Mijn vader kreeg destijds (1949) een uitnodiging om zich permanent in het nieuwe Israel te vestigen. Hij heeft dat niet gedaan. In zijn opinie had het nieuwe Israel in Duitsland moeten worden gevestigd (daar had hij een tijdje doorgebracht). Het liefst aan de Oostduitse kust met Gdansk (Danzig) als hoofdstad (nu Polen dus het had gekund).
Groot voordeel voor enkelen hier zou natuurlijk zijn geweest dat ik nu geen reactie had kunnen plaatsen.
Mijn vader is nooit in Israel geweest en ik ook niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#67 Anton

@64: Zolang er lieden zij als jij, die maar niet begrijpen dat de palestijnse burgers het slachtoffer zijn van Hamas en niet van de IDF, zullen er onschuldige doden blijven vallen.

Het enige wat van Hamas wordt verlangd is dat ze stoppen met het afschieten van hun kansloze raketjes op Israelische burgers. Geen onredelijk verzoek lijkt mij.

En nog maar eens een voorbeeldje van de haat die we gratis bij de massa-immigratie hebben gekregen. Er zijn lieden die dit als een verrijking proberen te verkopen.

http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2014/7/Toeschouwer-krijgt-vuistslag-bij-anti-Israel-protest-Duitsland-1559141W/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#68 Mario

@67

Het enige wat van Israël wordt verlangd is dat ze stoppen met het continu schenden van internationale verdragen en met afschieten van hun raketten op onschuldige burgers, waaronder vele kinderen. Geen onredelijk verzoek lijkt mij.

ftfy

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#69 euro

Zo’n @Anton die zo ontzettend lijdt onder de “massa-immigratie” hier zou toch begrip moeten kunnen opbrengen voor de Palestijnen zou je denken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#70 Stronkel

Ik begin in mijn eigen omgeving wel een kanteling van mening te merken. De leugens van Israël zijn nu zó doorzichtig en ongeloofwaardig geworden, dat zelfs mensen die een absolute pro-Israël houding hadden, zich nu af beginnen te vragen waar dat land in hemelsnaam mee bezig is. Natuurlijk blijf je altijd fanaten houden die hardleers zijn en de volstrekte onwaarheden die Israël uitbraakt voor zoete koek blijven slikken, maar ik denk wel dat dit een erg kleine minderheid zal zijn.
Mijn oud-overbuurvrouw, die 14 jaar geleden als jodin geëmigreerd is naar Israël, is teruggekomen vanwege diezelfde leugens die de regering haar bewoners dag en nacht door de strot probeert te duwen. De eerste mensen die dat land al verlaten, laat het een voorbode zijn van een massale exodus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#71 joshada

Quote :”OPINIE – Israël heeft de Palestijnse raketaanvallen vanuit Gaza welbewust uitgelokt om de verzoening tussen Fatah en Hamas in de kiem te smoren.”

Ben het helemaal eens met deze opinie . Israelische regering pleegt telkens weer een false flag wanneer partijen dreigen het eens te worden met elkaar . Bij iedere positieve benadering , onder dwang VS , waar een akkoord dreigt te worden bereikt komt er altijd weer vanuit het niets een aanslag . Het is al jaren bekend dat het IDF dan wel de Mossad in Arabische kledij aanslagen plegen om de wereld opinie naar hun hand te zetten . Een geavanceerd leger inzetten als wraak op de moord op 3 kinderen . Hoeveel palestijnse familie’s , kinderen enz enz zijn in de afgelopen jaren decennia’s vermoord . Het gaat er steeds meer op lijken dat men streeft naar genocide in de Gaza . Ik hoop dat de Hezbollah zich in de strijd gaan mengen in het Noorden . Vliegtuigen , helicopters , tanks en goed uitgeruste leger inzetten op een vrijwel kansloze groep . We zouden ons eens eindelijk moeten gaan afvragen waarom de met westerse steun georganiseerde terroristische groepen tot de dag van vandaag Israel nog steeds met rust laten . Israel moet toch in de Islamitische doctrine hun grootste vijand zijn ? Daarom blijf ik het meer dan vreemd vinden waarom er vanuit de kant van AlCaida en andere terroristische organisaties wo de goed bewapende Isis nog geen schot wordt gelost richting Tel Aviv hun grootste vijand .

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#72 joshada

@70: Het is mooi om te zien dat mensen massaal aan het ontwaken zijn . Velen beginnen de gekleurde berichtgeving van de NOS en hun actualiteiten in te zien . En de roep van Wilders om de onlangs gehouden pro palestijnse demonstratie in Den Haag te verbieden bewijst maar eens te meer welke belangen Wilders behartigd nm die van Israel . Het wordt tijd dat de kamer de PVV dwingt haar boeken open te maken mbt tot hun Financ. Zal mij niets verbazen als zijn partij geldelijke steun geniet van pro Israelische organisaties . Binnen het kabinet en de kamer zie ik ook teveel blauwe stropdassen . Ik ben verre van antisemiet , maar de steun die Israel door de jaren heen geniet van westerse mogendheden is mij al jaren een doorn in het oog . Tot en met de zesdaagse oorlog was ik als jood een vervente verdediger van Israelische belangen . Echter , de jaren daarna en vooral sinds de komst van het www is het alsmaar minder geworden . Maar met de kennis van nu walg ik alleen maar van het Zionistische Israelische beleid . Maar te vrezen is , mn door de westerse gekleurde berichtgeving , dat Israel er voor de zoveelste keer er mee weg komt . Zij zijn immers altijd in de verdediging :-) .

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#73 Krekel

Uitstekend stuk op Crookedtimber:

those who speak for the Israeli government go around claiming that no state could tolerate missiles being fired into its territory and that any state would have to retaliate. This is false, indeed absurd: much of British policy in Northern Ireland in the 1970s and 80s was deplorable, but though the IRA fired plenty of mortar rounds across the border, nobody seriously contemplated taking out “terror operatives” by aerial bombardment of civilian housing in the Irish Republic.

Lees ook vooral het begin van het stuk, dat ook op de Antons en Lunartsen zoals zie die zich hier gedragen van toepassing is: ze houden Israël voortdurend aan de standaarden van Hamas. “Israël waarschuwt mensen, dat zie ik Hamas niet doen”, die trant. Dat bewijst wat mij betreft de juistheid van Chomsky’s observatie dat:

[T]hose who call themselves “supporters of Israel” are in reality supporters of its moral degeneration […]

Wie Israël echt een warm hart toedraagt, houdt het aan hogere standaarden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#74 joshada

@59: Raketten ? Het enigste wat zij doen is de lucht ingaan . Veroorzaakt nauwelijks schade . Het is gewoon een media circus die is gestart met als reden zoals in het artikel is beschreven . Met toeval een pompstation geraakt waardoor er echt sprake is van schade . Die hele raketaanval in den beginnen mag je dus als een false flag beschouwen . Geschiedenis heeft geleerd dat mn de Israeliers meesters zijn in het beramen van een False Flag . Lees USS liberty en hotel King David enz enz . Hier een link met alle Israelische False Flag operatie’s .
http://www.whale.to/b/mossad_black_ops.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#75 joshada

@1: Israel mn Satanyahu en zijn zionisten zijn erbij gebaat dat de oorlog door blijft gaan . Het is niet toevallig dat er raketten op Israel worden afgeschoten op het moment dat er een akkoord is bereikt . Het is voor de warmongers binnen de Israelische zionisten business as usual . Vergeet niet dat Israel menige infiltranten cq spionnen heeft binnen de Gaza . Alom bekend . Het afschieten van raketten kan dus binnen no time en op elk gewenst moment geregeld worden .

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#76 joshada

@73: Ik heb niets tegen Israel en draagt ze een warm hart toe . Maar Israel bestaat uit meerdere partijen en groepen mensen die anders denken en een doel voor ogen hebben . Mensen die uit zijn op het vernietigen van de Palestijnse rechten en land met drogredenen . Open je ogen en blijf niet in ontkenning leven . Joden en Arabieren hebben eeuwenlang naast en met elkaar geleefd . Alleen de Rothschild zionisten hebben andere doelen voor ogen , wo via NGO’s landen in diepe schulden brengen . Ken de geschiedenis . Met de kennis van nu weten wij immers wie WW I & II hebben gefinancieerd . Ook alom bekend dat de Nazio’s de bankenwereld beheersen . Onderzoek maar eens hoe de FED is ontstaan . En google maar eens op de namen van CEO’s van de grootste banken . Allemaal Zionisten die zich als joden uitgeven . Follow the money . Wij zijn op dit moment ook slachtoffer van de financieele banken maffia . Alles in sneltreinvaart in gang gezet na 9/11 . En mbt de Oekraine , dat heeft er ook alles mee te maken . Na de omsingeling van Rusland met raketten heeft de nieuwe president Poroshenko groen licht gekregen van mn de VS om het oosten met geweld aan te vallen daarmee hopend op een militaire reaktie van Putin . Wij zijn allemaal in de VS leugen getrapt dat er raketten in Polen enz enz zijn geplaatst om Iraanse Raketten tegen te houden . Yeah right . Een land met extreem hoge schulden kan maar op één manier van de schulden af komen en dat is oorlog . Of geloof je nog in sprookjes ? In de tussentijd hebben de Brics landen een tegenhanger van het IMF opgericht met daarin 100 miljard . Hoe duidelijk wil jij het nog hebben dat de Petrodollar flink onder druk staat . Zal mij niets verbazen dat de Duitsers verdere toenadering zoeken met de Russen . Amerika loop op het randje om om te omvallen , al willen de reguliere media ons anders doen geloven . Obama schaam en verberg zich nergens meer voor . Alles gebeurt gewoon open . De grote diefstal wat nu gaande is , regeringen en bankiers schamen zich ook niet meer om volkeren uit te knijpen . Lees je in in Agenda 21 . Misschien dat je dan eindelijk weet waarom al die oorlogen , bezuinigingen en afbraak . Niet alles is wat het lijkt of wat ons door de jaren heen is verteld .

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#77 rj

@73: Karl Kraus, De laatste dagen der mensheid, 2de bedrijf, tiende scène. De kniesoor en de optimist in gesprek. (Fragment.)

De optimist: Nou, ik kan van de Lusitania-zaak geen sentimentele zaak maken.
De kniesoor: Ik ook niet, alleen maar een criminele.
De optimist: Die mensen waren gewaarschuwd.
De kniesoor: Die waarschuwing voor het gevaar was een bedreiging met een misdaad, met andere woorden, de moord werd voorafgegaan door chantage. Een afperser kan zich nooit vrijpleiten met de mededeling dat hij vantevoren gedreigd had met de schade die hij heeft aangericht. Stel, ik vraag u iets te doen of te laten waarop ik geen enkel recht heb, en u weigert dat, waarna ik u met de dood bedreig – dan ben ik een afperser en geen waarschuwer, en vervolgens een moordenaar en niet een beul die een vonnis voltrekt. Roken is toegestaan. Mag het lieve vaderland maar proberen gerust te zijn als het aan de kinderlijkjes denkt!
(changement.)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#78 Anton

@68: Dus omdat Hamas vindt dat Israel internationale verdragen schent hebben ze het recht om te proberen zo veel mogelijk joden te vermoorden? Logisch!

@74 Dat die prutsers van Hamas niets kunnen is wel duidelijk, het gaat om de intentie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#79 Mario

@78

Dus omdat Hamas vindt dat Israel internationale verdragen schent hebben ze het recht om te proberen zo veel mogelijk joden te vermoorden?

Ten eerste stel ik dat nergens zo, dat zit toch echt in dat bekrompen koppie van jezelf. En ten tweede is het niet (alleen) Hamas die dat verzoekt, maar vooral de internationale gemeenschap die decennia terug een reeks verdragen heeft opgesteld, welke -mede- door Israël is ondertekend. En waar Israël telkenmale aantoonbaar van af blijft wijken.

Je kan mijn woorden proberen om te buigen, maar het zal geen effect sorteren.

Ga lekker F5’en op geenstijl, sneu trolletje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#80 Knorretje

@79:

zoveel reacties, en het leeuwendeel bestaat uit: maar Israel begon, en zij zijn sterker, verdragen.

Niets nieuws onder de zon hier op Sargasso. Geen uitleg waarom veel Israeliers vinden dat zij recht hebben dat stuk land. Geen uitleg over waarom Israel zich gedraagt zoals ze doet. Geen kanttekening bij die internationale verdragen. Gewoon pure framing. Israel is de aggressor, is vals, vriend van de grote Satan/VS, nazi, begonnen…
Het is weer heerlijk genuanceerd, deze rode horde. Extreem rechts, boze moslims en zeer links heeft elkaar gevonden in de anti Israel strijd

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#81 Prediker

@80 – zoveel reacties, en het leeuwendeel bestaat uit: maar het Apartheidsregime begon, en zij zijn sterker, verdragen.

Niets nieuws onder de zon hier op Sargasso. Geen uitleg waarom veel blanke Zuid-Afrikanen vinden dat zij recht hebben op dat stuk land. Geen uitleg over waarom de regering van Zuid-Afrika zich gedraagt zoals ze doet. Geen kanttekening bij die internationale verdragen.

Gewoon pure framing. Het Apartheidsregime is de agressor, is vals, vriend van de grote Satan/VS, nazi, begonnen.

Het is weer heerlijk genuanceerd, deze rode horde.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#82 Knorretje

@81:
Bedankt voor het maken van mijn punt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#83 Prediker

@82 – Je weet vooral duidelijk te maken dat je nul argumenten hebt, maar je wel aan de foute kant van de geschiedenis schaart.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#84 Knorretje

@83:

“maar je wel aan de foute kant van de geschiedenis schaart”

Heerlijk, dat zij-zijn-fout-denken. Je kon geen betere illustratie geven. Dank daarvoor

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#85 Lunarts

@73:
‘Lees ook vooral het begin van het stuk, dat ook op de Antons en Lunartsen zoals zie die zich hier gedragen van toepassing is: ze houden Israël voortdurend aan de standaarden van Hamas. “Israël waarschuwt mensen, dat zie ik Hamas niet doen”, die trant.’

Opinie als gedrag?
In welke kliniek hebben zij jou dat geleerd?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#86 kevin

@84 Je geeft geen argumenten waarom Israël níet fout is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#87 Anton

@79: Je hoeft mij niet te geloven, hier nog een voorbeeldje van de menslievendheid van Hamas. Dit keer voor de eigen bevolking.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/07/hamas_jullie_kunnen_het_dak_op.html#comments

Maar gelukkig is er een VN onderzoekje @64 zodat we jullie je aan de goede @83 kant van de geschiedenis kunnen plaatsen. Want daar gaat dus om: de kippeborstjes vooruit, pretenderen ‘goed’ te zijn, en trommelen maar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#88 Anton

@85: Ik zou graag zien dat Hamas zich aan de standaarden van Israel hield. Dan zouden oplossingen binnen bereik komen. Nu niet met als gevolg veel onschuldige, vooral Palestijnse, slachtoffers.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#89 Prediker

@87 – Jij vindt de propaganda van Hamas blijkbaar ineens betrouwbaarder dan een rapport van Amnesty International als dat jou zo uitkomt.

Want op die manier kun je de burgerdoden die Israël maakt bagatelliseren als niet ter zake doende: eigen schuld, ze vragen er zelf om! Zijn allemaal mensen die moedwillig op het dak klimmen ipv hun huis door het IDF laten bombarderen.

Maar zelfs als dat zou zijn (en dat is in de meeste gevallen zeer twijfelachtig), zou jij je de vraag moeten stellen: met welk recht bombardeert het IDF huizen van burgers?

Wat, omdat de vader een politieman of ambtenaar van de waterwerken is in een stad die bestuurd wordt door Hamas, en dús een Hamas-terrorist? Want dat is de logica waarmee het IDF dit soort bombardementen legitimeert: lid van Hamas, dus terrorist, dus zijn huis gaat aan gort.

Ik las op twitter over iemand die zo’n sms’je kreeg van het IDF. ‘We gaan je huis bombarderen, je hebt tien minuten om te evacueren’. Op z’n mobiel, op weg naar z’n werk. Hij in blinde paniek naar huis gebeld, waar zijn vrouw en kind waren. Er nam niemand op…

Vind jij allemaal wel prima, en de redactie van GeenStijl kennelijk ook.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#90 Prediker

Ik zou graag zien dat Hamas zich aan de standaarden van Israel hield.

@88 – Als Hamas zich aan de standaarden van Israël zou houden, dan zouden ze van te voren even aankondigen waar en hoe laat ze burgerdoelen gaan bombarderen.

O, wacht, dat doen ze inmiddels ook.

The armed wing of Hamas, Izzadin Kassam, announced that at 9 p.m. on Saturday they will launch long range, yet unused J-80 rockets at Tel Aviv. They made the statement on their website.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#91 euro

@88:

Je bent op z’n allersmerigst, Anton, wanneer je medeleven met “onschuldige Palestijnse slachtoffers” veinst.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#92 Knorretje

@ 88

“Je bent op z’n allersmerigst, Anton, wanneer je medeleven met “onschuldige Palestijnse slachtoffers” veinst.”

Dat je dat maar weet Anton. Empatie en sympathie voor de medemens en een goede afloop in het algemeen is niet aan jouw toebesteed. Jij hoort namelijk bij de foute mensen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#93 euro

@92:

Hèhè, eindelijk komt er iets zinnigs uit je. Ja, Anton hoort inderdaad bij de foute mensen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#94 Prediker

@92 – Lieden die hun best doen om oorlogsmisdaden van een bezettingsmacht tegen een weerloze burgerbevolking te legitimeren en te bagatelliseren horen inderdaad tot een fout slag mensen.

Stellen we ons even voor dat de geschiedenis iets anders was verlopen, en dat het andersom zou zijn: dat de Arabische legers in 1948 gewonnen zouden hebben; dat Palestina een islamitische staat zou zijn, bestaande uit moslims; en dat Gaza bestond uit een belegerde bevolking van Joodse vluchtelingen.

En dat Joodse extremisten in reactie op die belegering en de continue Arabische agressie thuisgemaakte raketten richting Palestina zouden schieten, en de islamitische staat dat zou aangrijpen om Joodse burgers te terroriseren door huizen, scholen, strandcafés en gehandicapteninstellingen te bombarderen met het meest geavanceerde wapentuig.

En dat lieden als Anton dat dan zouden proberen recht te praten en weg te smeren. Hoe zou je zo iemand noemen? Een antisemiet?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#95 kevin

@88

Ik zou graag zien dat Hamas zich aan de standaarden van Israel hield. Dan zouden oplossingen binnen bereik komen. Nu niet met als gevolg veel onschuldige, vooral Palestijnse, slachtoffers.

De Israëli’s maken de onschuldige Palestijnse slachtoffers, Anton. Niet Hamas.

@92 Anton geeft geen klap om Palestijnse slachtoffers, anders zou hij ze niet de schuld geven van hun slachtofferschap. “Eigen schuld, dikke bult” is geen empathie!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#96 Sigi

@88:
“Ik zou graag zien dat Hamas zich aan de standaarden van Israël hield.”

Je zou het dus prima vinden als Hamas nederzettingen ging bouwen in Israëlisch gebied? Dat ze mensen uit hun huis zouden zetten om Palestijnen te huisvesten?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#97 su

@88 Je bedoelt burgerdoelen treffen met hypermoderne wapentuig? Ik denk dat Hamas dat ook best wel zou willen, ja.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#98 Anton

@95: Ik geef Hamas de schuld van Palestijnse slachtoffers. Lezen is kennelijk moeilijk.

@96: Ik geef ze weinig kans, hun land is in ’48 door hun Arabische ‘broeders’ ingepikt, als ze wat willen gaan ze maar naar Egypte en Jordanie.

@97: Zeker zouden ze dat willen, maar dan zonder de pudentie die Israel hanteert. Gelukkig dus maar dat ze dergelijk wapentuig niet hebben, want dat zou Israel dwingen verder te escaleren met alle rampzalige gevolgen van dien.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#99 euro

@98:

Dus Israël schiet Palestijnen dood en pikt hun land in maar nog steeds is dat niet de schuld van Israël.

Heb je dat op Geen Stijl gelezen ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#100 su

@98 Zeker zouden ze dat willen, maar dan zonder de pudentie die Israel hanteert.

Ik heb nog geen terughoudendheid kunnen ontdekken in het handelen van Israël. Dat zou betekenen dat je burgerslachtoffers ontziet. Wat Israël doet is protocollen hanteren om burgerslachtoffers te rechtvaardigen. Want laten we wel wezen, het maken van burgerslachtoffers is in deze eerder beleid dan uitzondering.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#101 Mario

@98

Anton, lezen is helegaar niet moeilijk, joh…hoe kom je erbij?

Zie:
@79
&
@68

‘For shits and giggles..’
@25

Was er even niets te F5’en op je vaste stek, geenstijl.nl? Gompie zeg..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#102 AltJohan

@su ” Ik heb nog geen terughoudendheid kunnen ontdekken in het handelen van Israël”
Ik wel.

De vraag is natuurlijk, is het terughoudend genoeg. Maar daar wordt men het niet zo gemakkelijk over eens. Sommigen in Israël willen de acties nog een flinke stap opvoeren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#103 Lunarts

Samenvattend:

Vervolgens kwam op 12 juni de ontvoering van de drie Israëlische tieners. Dat was een godsgeschenk voor Netanyahu en de zijnen.
Niet heel veel raketten, en – let wel: geen raketten die waren afgevuurd door Hamas.
Dit is Badr Hari die een peuter mishandelt waarbij het kind even schuldig zou zijn aan het ‘conflict’.
Argumenteren met dat anderen het ook doen (et tu, Brute) is een drogargument.
Bismarck merkte het al eerder op in een ander draadje,om evenwichtige en actuele informatie over dit conflict te krijgen ben je aangewezen op het buitenland
Daarom heeft Israël de dood van de drie jongens gebruikt als casus belli.
Niemand neemt je serieus. Is het omdat je rechts bent?
Socialisten als ‘untermensch’ zien? Waar ken ik dat toch van..
Ten tweede: zou jij onderhandelen over een pizza met iemand die wel forse happen van de plakken aan jouw kant van het bord neemt, maar een vork in je hand ramt als jij je eigen stuk probeert te pakken?
vervolgens kom ik met een respectabele bron die dat weerlegt.
Mijn oud-overbuurvrouw, die 14 jaar geleden als jodin geëmigreerd is naar Israël, is teruggekomen vanwege diezelfde leugens die de regering haar bewoners dag en nacht door de strot probeert te duwen. De eerste mensen die dat land al verlaten, laat het een voorbode zijn van een massale exodus.
Ik ben verre van antisemiet , maar de steun die Israel door de jaren heen geniet van westerse mogendheden is mij al jaren een doorn in het oog
Wie Israël echt een warm hart toedraagt, houdt het aan hogere standaarden.
Raketten ? Het enigste wat zij doen is de lucht ingaan . Veroorzaakt nauwelijks schade . Het is gewoon een media circus die is gestart met als reden zoals in het artikel is beschreven .
Geschiedenis heeft geleerd dat mn de Israeliers meesters zijn in het beramen van een False Flag
Vergeet niet dat Israel menige infiltranten cq spionnen heeft binnen de Gaza . Alom bekend
Alleen de Rothschild zionisten hebben andere doelen voor ogen , wo via NGO’s landen in diepe schulden brengen . Ken de geschiedenis
En google maar eens op de namen van CEO’s van de grootste banken . Allemaal Zionisten die zich als joden uitgeven.
Je weet vooral duidelijk te maken dat je nul argumenten hebt, maar je wel aan de foute kant van de geschiedenis schaart.
Je geeft geen argumenten waarom Israël níet fout is.
Empatie en sympathie voor de medemens en een goede afloop in het algemeen is niet aan jouw toebesteed. Jij hoort namelijk bij de foute mensen.
De Israëli’s maken de onschuldige Palestijnse slachtoffers, Anton. Niet Hamas.

Geweldige inhoudelijke discussie, mijn complimenten, tegen zoveel inhoud kan ik niet op. Prettige vakantie en vergeet niet voor het nieuwe schooljaar een agenda te kopen. En wees voorzichtig met de Kipcaravan, niet te zwaar beladen a.u.b.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#104 kevin

@lunarts Ga dan weg, zeikerd. Je voegt zelf niks toe.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#105 Lunarts

@104:
Jij wel natuurlijk Gutmensch, heb jij zelf wel eens een oorlog meegemaakt? Ik niet dus ik ben wat voorzichtig met oordelen. Mijn familie overigens wel maar ik kan het een groot gedeelte van hen helaas niet meer vragen.
Om mij dan een zeikert te noemen vind ik heel goed, het geeft het nieuwe neoliberale linkse fascisme mooi weer.

Afgezien daarvan zijn de vele tokkies hier heel goed in duiden en (onbewezen) bronnen nakakelen, dat geeft natuurlijk standing, zo achter die electrische typmachine die voor dit soort volk (dat de hele dag maar doortikt, met een kleine pauze in de middag om hun middagdutje te doen, om zo intens mooi op te komen voor de mensheid die het slecht heeft waar zij heel veel om geven).

Oorlog is niet leuk, ook niet met genuanceerde meningen, begrijp dat eens een keer met je Hollandse zwart-wit boterhoofd.
Hamas, Israel, Syrie, Irak, Iran, VS, moet ik nog verder duiden of wordt dat te moeilijk. Ik vrees van wel.

Mijn verzameling van de teksten hier is een monument van armoede, geestelijk, psychologisch, filosofisch en mentaal verwende mensjes.
Vandaar dat ik dat heb geplaatst.

Ik walg zo langzamerhand van dit soort elitaire rotzooi. In plaats van lullen ga dan de Palestijnen helpen. Dat doen hun broedervolken tenslotte ook (niet).
Maar daarben je waarschijnlijk te laf voor.

Edit: er is hoop voor je:
http://www.goeievraag.nl/vraag/persoon-gezondheid/mode-accessoires/alu-hoedje.81783

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#106 su

@105 Gutmensch

En jij verwacht nog serieus te worden genomen? GeenStijl lijkt mij een gepaster blog voor je.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#107 Lunarts

Nee hoor, ik ben een van die palingen uit de Sargassohouzee.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#108 su

@107 Tsja, eigenlijk pis je op de nagedachtenis van je omgekomen familie die waarschijnlijk zijn vermoord door iemand die wat graag fulmineerde tegen de gutmensch. Denk daar maar over na. Wie gutmensch hanteert is ook schatplichtig aan übermensh en üntermensh.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#109 Lunarts

@108

Ik hoop oprecht dat een of andere psychiater je nog in behandeling durft te nemen maar ik vrees het ergste (voor de psychiater).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#110 su

@109 Whatever nazi.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#111 Lunarts

Looks like you are talking to a mirror.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#112 su

Looks like you’re talking out your arse.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#113 Lunarts

@112:
In combinatie met de psychiater zou het goed zijn wat Engelse les te nemen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#114 su

Ja ja, ik snap de trend wel. Zal ik hem dan maar doorbreken?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#115 larie

Heren (dames ook) hou aub op met deze draad.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#116 frankw

Lunarts/Su, dit is toch niet nodig?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#117 larie

@frankw.

Zo ontstaan als je bovenstaande oplopende emotie “bekijkt” al uitzoemend ( van individu naar groep) gewapende conflicten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#118 larie

Een shake-hands (oldskool Sargasso trick) zou Lunarts en SU sieren.

Kaasplankje..iemand?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#119 L.Brusselman

Steeds meer krijgt men door dat Israel helemaal niet dat lichtende voorbeeld van democratie en verlichting in dat verder zo “duisterde” Midden Oosten is.Getuige de steeds verder toenemende kritiek,en niet alleen op fora en krantensites waar men kan reageren.
De Lunies en Antons bevalt dat allerminst,zie zijn te verknocht geraakt aan hun fantasiewereldje.In hun verkramping en staat van ontkenning gaan ze de recalcitrante puber uithangen.
Laat ze ,voed ze niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#120 JANC

@44: Hoewel het al een oude reactie is, op deze zelfde site is dat Moefti verhaal al zo keihard gedebunked: https://sargasso.nl/de-arabist-en-de-moefti/. Maar goed, als iedereen elkaar maar lang genoeg herhaald wordt het vanzelf “waarheid”.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#121 Micowoco

@119: Prachtige illustratie van datgene waar Israel steeds duidelijker op lijkt:

http://revolution-news.com/2-israelis-wore-neo-nazi-shirts-during-attack-on-anti-war-protest-in-tel-aviv/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#122 Anton

@101: En nog maar weer eentje. Uiteindelijk gaat er wel iets door de plaat voor je kop heensijpelen:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/07/israel_vs_pallies_in_de_strate.html#comments

Verstandige mensen willen daarom minder.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#123 euro

@122:

Wat voor ’n randdebiel ben je wanneer je een bron aanhaalt die zelf zegt dat ie ongefundeerd en tendentieus is ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#124 Anton

@123: Ah, omdat de satirische naam van het weblogje je niet aanstaat hoef je kristalnacht 2.0 niet serieus te nemen?

Hier dan, special voor jou uit een fatsoensblaadje. Israel bereid te gaan praten, Hamas wil doorschieten. Hoe meer dode Palestijnen hoe meer propaganda zullen ze wel denken.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3689364/2014/07/15/Israel-accepteert-Egyptisch-voorstel-tot-wapenstilstand-Hamas-stelt-voorwaarden.dhtml

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#125 euro

@124:

“Kristalnacht 2.0” ? Wat ’n aanstellerig, hysterisch wijf ben je.

Of is dit ook “satire” ? Wacht even, die reacties hier op Sargasso van je zijn allemaal satirisch bedoeld, nu snap ik het ! Je doet je alleen maar voor als een infantiele, bekrompen, bange neo-fascist, om zo domrechts belachelijk te maken !

Wat waarschijnlijk dan ook satire is, is dat je een link geeft die niet overeenkomt met wat je zegt. Dat is inderdaad typisch domrechts ook: verkeerd lezen en informatie verdraaien ! En dom dat je je voordoet ! Inderdaad: iemand die goed bij z’n hoofd is checkt eerst een link die hij aanhaalt.

Voor hen kan er geen sprake zijn van een staakt-het-vuren voordat een volledig akkoord voor de Gazastrook wordt gesloten, zo deelde een woordvoerder van Hamas mee. […] Hamas eist dat eerst de Israëlische bombardementen ophouden en dat er werk wordt gemaakt van het opheffen van de in 2006 ingestelde blokkade van de Gazastrook. Ook moet de grenspost met Egypte in Rafah worden geopend. Daarnaast vraagt de islamistische organisatie dat de gevangenen die in 2011 in ruil voor de Israëlische soldaat Gilad Shalit vrijgekomen waren maar nadien weer werden opgepakt, opnieuw op vrije voeten komen.

Er staat nergens dat Hamas meer dode Palestijnen wil zien. Hamas is een foute beweging maar stelt hier hele redelijke eisen. Waarom een wapenstilstand als de blokkade toch wordt doorgezet ? Waarom terug naar een al onhoudbare situatie voor Gaza ?

(En nu ga jij heel satirisch de inhoud van deze reactie negeren en weer met onzin en links smijten).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#126 Lunarts

Als door jullie erkend Nazi en tevens puber (met veel fantasie, dank overigens daarvoor) hier nog even een overzicht van wat jullie vrienden nu eigenlijk willen.

http://avalon.law.yale.edu/20th_century/hamas.asp

Verder de groeten uit Quatar en Bahrein van de leiding van Hamas.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#127 su

@126 Niemand heeft zich hier vriend van Hamas verklaard. Je reactie is derhalve tendentieus en ongefundeerd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#128 Lunarts

Heb je het al gelezen (dat is wel heel snel)?
Oh wacht, het is in het Engels.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#129 su

@128 Het tendentieus en ongefundeerd slaat op ‘jullie vrienden’, daarvoor hoef ik het stuk niet te lezen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#130 Lunarts

Oh ja, dat noem jij waarschijnlijk (en nog een paar) INHOUD. het is een juridisch stuk van Hamas over hun bestaan en dat is waarschijnlijk niet passend in het straatje.
Overigens: zolang jij mij tendentieus en ongefundeerd een Nazi noemt en dat niet terug neemt dan ga ik niet meer op je kattebelletjes in.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#131 su

@130 Het gaat je duidelijk om het kwetsen hier en niet om een discussie. Het zij zo.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#132 joshada

Een zekere bevestiging van mijn vermoedens mbt ontvoering van de 3 Israelische jongens wat heeft geleidt tot de oorlogs verklaring van het kabinet Nethanyahu aan Hamas . Notabene publiekelijk gemaakt in een Israelisch dagblad .

Mossad chief’s chillingly prescient kidnap prophecy

http://www.haaretz.com/mobile/.premium-1.598751?v=9E19E997AD217B5941AFCD9189E2CE76

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#133 joshada

@130: Doe onderzoek : Hamas is controlled oposition funded by the Mossad . Door de Mossad zelf bedacht en op poten gezet . Mensen levens opofferen om bepaalde doelen te bereiken speelt totaal geen rol by Israelische regeringen . Zelfs als het om eigen mensen gaat . Al Caida , Hamas , ISIS enz enz allemaal onder controle en betaald door de zelfde kliek . The war on terror , ingezet na 9/11 , ook bedacht door dezelfde kliek . Wel toevallig he dat na 9/11 zoveel terroristische groeperingen zijn ontstaan met overal oorlog die op dezelfde wijze onstaan . Ik geloof niet zo in toevalligheden . Mijn mening over de huidige crisis denk ik er ook dito over . Toeval bestaat niet . Niet alles is wat het lijkt .

Israelische flase flag operations .
http://www.whale.to/b/mossad_black_ops.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#134 joshada

By Kevin Barrett,

Every time the Israeli government finds itself in a jam, its enemies rush in to save it. Or so we are supposed to believe.

The pattern is unmistakeable: The US is leaning on Israel to freeze or dismantle settlements…and suddenly a suicide bomb goes off. The international community has Israel up against a wall…another bomb goes off. Argentina’s Jewish community starts turning anti-Zionist…and the Israeli embassy and Jewish Community Center in Buenos Aires get blown up.

Today, the whole world is recognizing and applauding Palestine’s new coalition government featuring the newly-reconciled PLA and Hamas. Israel is going crazy, screaming about the “evil Hamas terrorists.” Suddenly three Israeli teens are allegedly kidnapped. Israel blames Hamas, and initiates a brutal crackdown in the West Bank.

But Hamas had nothing to gain, and everything to lose, from pulling off this kind of kidnapping. The only beneficiary is Israel, which wants to delegitimize the Palestinian coalition government. The situation fairly screams “false flag!”

Now it has emerged that the head of the Israeli Mossad actually “called” the kidnapping a week in advance! Haaretz just reported:

Mossad chief’s chillingly prescient kidnap prophecy

Ten days ago, Tamir Pardo outlined a scenario that was spookily similar to the kidnapping of three teens missing in the West Bank since Thursday.

http://www.veteranstoday.com/2014/06/16/israeli-teens/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#135 Prediker

@132-134; heb je je aluhoedje wel goed opgedaan?

Lees je Haaretz dan is duidelijk dat Mossad-chef Tamir Pardo met het voorbeeld van drie ontvoerde meisjes het kabinet Netanyahu adviseerde tegen een wet die het de overheid verbiedt te onderhandelen met terroristen. Je hebt jezelf dan namelijk bij voorbaat allerlei opties ontnomen om de gijzelaars vreedzaam en heelhuids terug te krijgen.

Pardo betrok daar het voorbeeld van Boko Haram in. ‘Wat ga je doen als zo meteen drie veertienjarige meisjes worden ontvoerd uit een van de nederzettingen. Ga je dan zeggen dat er een wet is die het verbiedt met terroristen te onderhandelen?’

Kennelijk gaat de regering inderdaad die kant op, want ze hebben die wet met het verbod op onderhandeling desondanks ingediend. Hij wordt nu behandeld in de Knesset.

Dus dan mag jij even gaan bedenken wie er nu uit die kabinetsbespreking lekt en waarom. Kennelijk gebeurt dat door iemand die het bepaald geen goed idee vindt dat Israël die wet invoert, en alsnog dit punt voor het voetlicht wil brengen. Vermoedelijk is het Pardo zelf.

Welnu, tenzij jij aanneemt dat Pardo die drie Israëlische tieners heeft laten ontvoeren en doden om aan de Israëlische regering te demonstreren dat ze beter alle opties open kan houden om te onderhandelen, slaat je ‘bewijs’ voor je samenzweringstheorietje nergens op.

Maar ja, Mossad hè, dus Joden, en die zitten heimelijk achter alle kwaden in de wereld, toch, ‘joshada’?

Al Caida , Hamas , ISIS enz enz allemaal onder controle en betaald door de zelfde kliek

Het kan zo in Der Stürmer.

 • Vorige discussie