Foto des Tages – Operation Enduring Copyright

In Zweden arresteert de politie een 20-tal mensen die in een winkelcentrum hadden afgesproken om auteursrechtelijk beschermd materiaal uit te wisselen (hebben die mensen geen computer?). De foto toont (of in elk geval symboliseert) de toenemende grimmigheid van de wereldwijde strijd tegen piraterij. Even oefenen voor de p2p-revolutie: “Hoeveel K3-mp3’tjes moeten er nog worden uitgewisseld voor het eerste dodelijke slachtoffer valt? De jeugd wil enkel het recht om actief deel te nemen aan haar eigen cultuur, in plaats van in de rol van passieve consument te worden gedrukt!” Of zal blijken dat het toch neerkomt op het eigenbelang van lekker veel gratis muziek, films en spelletjes?

fildelning1.jpg

Via Constitutional Code

 1. 4

  Volgens mij is het gewoon een afgesproken provocatie. Anders kun je toch niet verklaren waarom ze niet gewoon Shareaza ofzo gebruiken. Misschien wilden ze kijken waar ze mee weg konden komen of zo?

 2. 5

  Ben benieuwd of deze Zweden onder de indruk zijn:
  http://www.piratebay.org/frame.html

  “As you may or may not be aware, Sweden is not a state in the United States
  of America. Sweden is a country in northern Europe.
  Unless you figured it out by now, US law does not apply here.
  For your information, no Swedish law is being violated.

  Please be assured that any further contact with us, regardless of medium,
  will result in
  a) a suit being filed for harassment
  b) a formal complaint lodged with the bar of your legal counsel, for
  sending frivolous legal threats.

  It is the opinion of us and our lawyers that you are fucking morons, and
  that you should please go sodomize yourself with retractable batons.

  Please also note that your e-mail and letter will be published in full on
  http://www.thepiratebay.org.

  Go fuck yourself.”

 3. 7

  Mijn zusje werkt bij een platenmaatschappij en ik begreep van haar dat ze op steeds grotere schaal bedrijfjes inhuren om corrupte files of delen van files op p2p netwerken te dumpen. Het lijkt zijn vruchten af te werpen, vooral omdat moderne p2p programma’s kleine stukjes file overal vandaan halen en daardoor de kans dat er een stukje corrupte file tussen zit veel groter is dan als je een integraal file download.

 4. 8

  @JdB: Elk klein stukje file wordt gewogen door een unieke meegegeven code ( de Hash). Corrupte files worden er standaard uitgewipt. Geen vruchten maar vruchteloze pogingen van amateurs lijkt het. Wellicht bedoelt ze zoiets als limewire daar staan kort corrupte files op, is geheel ander systeem, die snel worden opgemerkt en voorzien van een “corrupt”tag.

  Een aardige site die je terdege op de hoogte houdt wat er speelt is:

  http://www.slyck.com/

 5. 9

  @Larie: ik moet toegeven dat ik hier niet zo heel veel van afweet. Mijn zusje heeft bij de platenmaatschappij een soort van management functie. Ze zorgt er bijv. voor dat interviews met bands goed geplanned worden etc. (en probeert te zorgen dat de bandleden ook daadwerkelijk komen opdagen wat soms niet meevalt). Met de technische kant van anti-piraterij acties houdt ze zich niet direct bezig maar ze is natuurlijk wel op de hoogte van wat het bedrijf doet. Ik zal haar misschien verkeerd begrepen hebben.

  Overigens heb ik zelf gemerkt dat ik bij het downloaden van wat muziek via Shareaza soms van bepaalde populaire albums alleen maar crap binnen krijg. Misschien is dat dan het systeem dat jij beschrijft.

  Overigens vind ik het niet zo heel gek dat je gewoon moet betalen voor muziek. Maar ja: mijn zusje vreet ervan dus geheel objectief ben ik waarschijnlijk niet in deze ;-)