De Zondvloed in kaart gebracht

overstromingen zijn heus niet grappigAlex Tingle maakte met behulp van de Google Earth API een hele mooie webbpagina met daarop de gevolgen van de stijging van de zeespiegel. Met de applicatie kan je niet alleen mooi inzoomen op interessante plekken, maar ook aangeven hoeveel je de zeespiegel wilt laten stijgen. Jehova spelen was nooit zo leuk! .

Toch maar eens gekeken wat er gebeurt met mijn woonplek in Haarlem bij verwachte zeespiegelstijgingen. Nu is het erg lastig consistente getallen te krijgen over die verwachte stijging, maar de getallen die ik op de noorderlicht site vond leken wel pessimistisch genoeg: 1.5 meter in 2100. En wat blijkt: zelfs bij twee meter is de plek waar ik woon nog netjes droog! Ik moet dan wel met een roeibootje naar het station en de rest van Haarlem ligt er ook niet al te droog bij. Oja en met vloed moeten we een verdieping omhoog denk ik. Maar het valt allemaal wel mee dus, ik ga nog eens met mijn deo-spuitbus aan de slag.

  1. 2

    Het enige wat je deo-spuitbus voor elkaar krijgt is het gat in de ozonlaag vergroten. Als de bus voor de jaren 90 van de vorige eeuw geproduceerd is, tenminste.