Closing Time | O Sensin

Foto: Ted (cc)
Serie:

Na de Marokkaanse diva van een tijdje terug nu een Turkse diva: de koningin van de Turkse pop samen met de koning van de Balkan.

Sezen Aksu debuteerde in 1975, en heeft sindsdien grote invloed gehad op de Turkse popmuziek. Sinds haar samenwerking met Goran Bregovic is ze ook buiten Turkije bekend geworden. Ze heeft een twintigtal platen op haar naam staan.

Goran Bregovic is Bosniër, debuteerde in ongeveer dezelfde periode, en kan beschouwd worden als een veteraan in de Balkanmuziek die met veel artiesten heeft samengewerkt, van rock tot klassiek. Zijn muziek bevat thema’s uit alle balkanlanden, inclusief Turkije. In het westen is hij vooral bekend als componist van de muziek bij de absurde films van Emir Kusturica.

Hier horen we ze samen op O Sensin, een lied over gemis afkomstig van de cd Düğün ve Cenaze (The Wedding And The Funeral). Het album herpakt vaak bekende stukken in een nieuwe traditionele Balkanuitvoering. Naar het schijnt, was de ontvangst in Turkije zelf zeer gematigd, omdat het te weinig Turks en te veel Balkan zou zijn. Persoonlijk lijkt mij deze mix nou net de verdienste van Bregovic.

Reacties (2)

#1 zuiver

Als je me niet had verteld dat het Balkan / Turkije was had ik het Tango / Fado genoemd :)

  • Volgende discussie
#2 Hans Verbeek

Dank, ik hoor haar graag.

Now for something completely different:

  • Vorige discussie