1. 5

  Vermoedelijk omdat China zich realiseert dat een zwakke dollar congruent is met een een zwakke Yuan wat een destabiliserend effect heeft op de economische expansie. China’s streven is een sterk exporterende economie te zijn. Diversificatie van de reserves is de optie.

 2. 6

  @5: Maar dat begrijp ik dat China dus juist niet doet? Ze kopen voor meer dan 2/3e dollars met hun yuans. Waaom niet ook wat Yens, Euros en Ponden kopen. Of toch aussie of canuckie dollars?

  En waarom gebruik je van die moeilijke woorden?

 3. 8

  Sorrie Bismarck, tis laat dan vallen de remmen los. Ben al bezig met les twee Mandrin btw, ik geef mijzelf een jaar.. Lachen en een warme blik bij de afhaal.

 4. 9

  Dat is nu de Dollar hegemonie, Bismarck. Dat zijn afspraken vergelijkbaar met de saudies… (Sorry Rembrandt, harde data over de Saudie laundry scheme volgen, bevinden zich als analoge bron binnen mijn netwerk waar ik momenteel geen verbinding mee heb). Kort door de bocht; Wij kopen jullie spulletjes, dan kopen jullie met de winst van die spulletjes staats-obligaties… De rentevergoeding moet dan wel ook weer in de VS geinvesteerd worden.