1. 1

  ‘Ongestraft mag maken’. Dat klinkt alsof je graag zou zien dat hij wel degelijk gestraft zou (moeten kunnen) worden. Waarom?

 2. 2

  Nee hoor, het verbaast me alleen.
  Als ik zo die uitspraken van Bardot lees lijken ze me vergelijkbaar met die van Wilders.
  Ik ben gewoon benieuwd of reaguurders wel verschillen zien?

  “I am fed up with being under the thumb of this population which is destroying us,
  destroying our country and imposing its acts,”

 3. 3

  “ongestraft mag maken”… daar waren wel wat rechtszaken voor nodig, was het niet?

  En nu la BB. Eigenlijk is het proces een fors compliment… men neemt haar nog steeds serieus.

 4. 4

  Maar helaas, andersom kan het natuurlijk ook zijn dat BB wieder in die Grazia wil komen met afgekorte en verongelijkte vergelijkingen.

 5. 5

  @2
  Zo op het oog lijkt de strekking me ongeveer gelijk, zij het dat BB meer op persoonlijke titel lijkt te spreken dan GW. “Ik ben het zat” versus “de Koran is”…

  Maar de boodschap lijkt me eenzelfde. En waarom ook niet? Toch, het gebruik van het woord ‘ongestraft’ lijkt me desalniettemin een zekere onvrede impliceren met die straffeloosheid.

 6. 6

  “I am fed up with being under the thumb of this population which is destroying us, destroying our country and imposing its acts,” the star of ‘And God created woman’ and ‘Contempt’ said.

  Zij heeft het over de population, de mensen dus, al zal de vertaling uiteraard slecht zijn, Wilders heeft het over de islam.

 7. 10

  Bardot has previously said France is being invaded by sheep-slaughtering Muslims and published a book attacking gays, immigrants and the unemployed, in which she also lamented the “Islamisation of France”.

  Dit rijtje maakt het verschil. Typisch fascistisch Front National gelul.

 8. 11

  @ 9 Ja dat weet ik ook wel Carlos, maar in de rechtszaal telt toch echt wat de man gezegd heeft. Misschien valt er wel wat op te rekken, maar dat zou dan nieuwe rechtspraak opleveren.

  Ik vind die schijnnuance, zoals jij dat noemt, ook onoprecht en erg kunstmatig klinken. De werkelijke boodschap is niet impliciet meer te noemen in ieder geval.

 9. 13

  Toch roept dit artikel enkele vragen bij me op:
  – Moslims zijn dus een menselijk ras?
  – Zijn communisten ook een ras?
  – En vegetariers?