1. 3

  Dat gaat lekker zo. De CIA ontwikkelt strategien om het Europese beleid te beinvloeden, en nu doet Israel hetzelfde. Geeft me gewoon een idee: *als* we dan zo belangrijk zijn, kunnen we dan geen geld vragen voor dit soort dingen ?

 2. 6

  @4
  Behoorlijk.
  Ten eerste scheert hij moslims over 1 kam, terwijl Barnard consequent spreekt over salafisten (om juist niet alle moslims over 1 kam te scheren).
  Te tweede zie ik niet waarom Leve God weg met Allah meer provocerend is dan Er is maar een God dat is Allah.
  De antisemitische opmerkingen over een joods complot zijn helemaal van de pot gerukt.

 3. 7

  Niet het punt, Bookie.
  je gedraagt je als een speler in de match.
  Soms is het goed om als scheidrechter naar de verschillende partijen te kijken.
  Benno is van ploeg zwart, Van Elzen van ploeg rood.

  Vraag is dus: zegt Van Elzen iets verkeerd binnen het idioom van ploeg rood.

  Antwoord: nee.

 4. 8

  Als je het zo bekijkt hoort Benno bij ploeg groen. Antisemitisme hoorde bij groep zwart en nu blijkbaar bij ploeg rood heel normaal.

 5. 9

  Sinds wanneer is kritiek op Israëische politiek verworden tot antisemitisme. Of mis ik hier iets wat niet uit de gelinkte column naar voren komt?

 6. 10

  Kan hoogstens bijtreden waar Sus het heeft over de aandachtsagenda van Benno (zie ook wat ik eerder schreef), maar voor het overige vind ik dat Sus wegleidt. Het hoeft ook geen wedstrijd te zijn, of een perfect match, en de mensen die dat perspectief schetsen, leggen imho meer gewicht in de schaal dan wie nu plots weer komt aandraven met de zoveelste discutabele column. Wat ons verenigt in samenleven ipv wat ons verdeelt in kampjes.

 7. 11

  Maar ga je elke pipo met een aandachtsprobleem dan negeren? Graag! Tot die pipo begint met pure uitlokking natuurlijk.
  En dat lijkt me Van Elzens punt.
  Verder is het vermakelijk om te zien hoe Barnard als pseudoprofeet zich uitslooft in ‘bewijsvoering’ allerhande – daar mogen best wat inetellectuelen en columnisten tegenoverstaan die hem in de hoek zetten?

 8. 12

  Tja, euh, ja dan he #11, als u het zo stelt, it’s the way of the world, maar het inspireert niemand ten goede, dus ik ben het niet eens met zo’n gang van zaken. Ook een cynicus wordt er m.i. niet blij van. Het is nu al jaren dezelfde impasse. Dan liever iemand die het paradigma verlegt (bv. klikmelink) en een nieuw perspectief creëert. Yes we can.

 9. 13

  à chacun son talent ik vind dat iedereen in deze materie een verantwoordelijkheid heeft, en dat zwijgen ook een gave is. Dat is géén pleidooi voor kop in het zand, bv. wat betreft justitie, maar het is wat betreft media en dergelijke sectoren wel een pleidooi tegen stukjesplegerij en die alleen maar polariseert terwijl de andere verhalen in de verdrukking geraken en de rust niet wederkeert die nochtans nodig is om met hersteld vertrouwen terug positieve dynamiek te kunnen hebben, ipv egelstellingenoorlogen. En dan denk ik dat Sus z’n stuk slap is omdat het het veld niet breder maakt, maar hoogstens dezelfde rotmatch verderzet. En dat Benno z’n stuk nil nove bracht dat we niet allang wisten en dat het ook niet constructief was, hoogstens één meer op de (inderdaad) zeepbox.

 10. 14

  Een lezing op een universiteit voor een klein groepje geïnteresseerden wat toevallig door de salafisten van sharia4uk wordt opgemerkt lijkt me nou niet pure uitlokking.
  Als je het niet eens bent met het zionisme (politiek jodendom; streven naar groot Israël) is het verdedigen/anders opstellen t.o.v. het islamisme (politieke islam; streven naar wereld Ummah) ietwat vreemd

 11. 16

  Ik ben toch meervan de en/en, S’z, ipv of/of.
  Er zijn er genoeg die wijs zwijgen (hoop ik dan). Er zijn rechtse media genoeg die pipo Barnard wàt graag ter meer kopij ten tonele voeren.
  Zo krijg je een gierende leegte op het linkerveld. Zo lijkt het alsof – want dat zeggen ze toch – links zo oorverdovend stil is/de boel heeft laten rotten/ etc.
  Ik geloof dat er tegenmening moet zijn, meer nog: ik lees ze graag, argumenten die pipo’s weerleggen.

  En Bookie: verdiep u, kerel. De zaal was gevuld met salafisten EN Vlaams belangers, die netjes op een rij naast elkaar de ‘rel’ stonden te filmen, om meteen te Youtuben.

  Wees nu maar gewoon blij voor Benno, Bookie. Hij heeft wat ie wou. Het is een ontluisterend spel van nuttige idioten, en het maakt pipo Barnard tot pipo dat hij, die zichzelf toch zulk een groot historisch bewustzijn toedicht, het gevaar hiervan niet inziet.

  Eigenlijk zouden mensen als jij ook, eerst alles wat den onderbuik doet beven, langs de populistenbullshitmeter moeten leggen. Alles wat daarbinnen valt, negeer je best.