Attack on the Tax Free World

Das war einmal...Nooit meer vlug nog even na het inchecken een voordelig exclusief parfum voor uw lief scoren of een strategisch reis-rantsoen aan sterke drank inslaan. Ja zelfs onschuldige neusspray en lenzenvloeistof gaan in de ban. What’s next… moedermelk in de originele verpakking verboten? Allemaal met dank aan een clubje gefrustreerde Brits Pakistaanse pubers die te lui zijn om voor zichzelf te denken maar dat liever aan Ome Bin overlaten. Of ziet u in het nieuws van vandaag ook weer een coverup van Bush en Blair om ons te winnen voor hun kansloze War on Terror? Een ding is duidelijk: the World of the Tax Free is under Attack…

Hieronder schrijft medelogger Brechtje verder:

Maar wat is er nu precies aan de hand? Veel nieuws gaat over de lange rijen op vliegvelden maar dat is niet direct het meest essentiele. Vandaag zijn 24 mensen gearresteerd in Groot-Brittanië op verdenking van het plannen van een aanslag; gerucht gaat dat men nog op zoek is naar vijf mensen. De bedoeling schijnt te zijn geweest om een groot aantal vliegtuigen (er is sprake van tien vliegtuigen) neer te halen boven de Atlantische oceaan, op weg van Londen naar steden als New York, Washington, Los Angeles, Chicago en Boston. Er werden vloeibare explosieven gebruikt die aan boord gesmokkeld zouden worden als drankjes en ontstekers vermomd als electronische apparatuur.

Alle verdachten of vrijwel allen zijn Pakistaans. Volgens de Amerikanse minister van Binnenlandse Zaken Micheal Chertoff was het plan vergevorderd. De Britten sluiten niet uit dat Al Qaeda er achter zat maar ze achten het nog bepaald niet zeker.

Bush wel. Subtiel als altijd:”This nation is at war with Islamic fascists who will use any means to destroy those of us who love freedom, to hurt our nation.(…) It is a mistake to believe there is no threat to the United States of America. And that is why we have given our officials the tools they need to protect our people.”
Video van dit stukje uit het NOS journaal

 1. 1

  Mooi, ik had toch al het idee dat ze de tax eraf haalden en daarna hetzelfde bedrag toevoegden als winstmarge.

  Maar ze zullen wel een oplossing bedenken, bijvoorbeeld naverzending of een extra verzegeling.

 2. 4

  Die War on Terror is alleen maar geboren omdat de NAVO destijds verklaart heeft dat de aanslag op het WTC een oorlogsdaad heeft. Het blijft ongelooflijk dat dat gebeurd is. Nu zitten we met de gebakken peren en dient er toch het een en ander op zijn tijd verweten worden aan de war on terror. Kennelijk lag er vandaag een mooie kans.

 3. 5

  Brechtje schrijft: “Alle verdachten of vrijwel allen zijn Pakistaans. Volgens de Britse minister van Binnenlandse Zaken Micheal Chertoff was het plan vergevorderd.”

  Da’s nieuw voor mij, dan de baas van de Amerikaanse Heimatsicherheitsdienst nu ook al Brits minister van binnenlandse zaken is. Misschien maakt het ook weinig uit.

  Of dit iets is moet de tijd uitwijzen: middels rechtzaken enzo. Op dat gebied heeft NL met de hofstadgroep een betere track record dan AM/UK bij elkaar. Het canadese terreurnetwerk van een half jaar terug, de britse Ricin plot, de Miami 7: allemaal onzin gebleken. (Maar het pandemonium doet zijn werk wel weer retegoed, politiek gezien.)

 4. 6

  “Het dreigingsniveau (‘licht’) dat op Schiphol geldt, blijft ondanks de extra maatregelen ongewijzigd.”

  Waarom is dit opmerkelijk? Na de extra maatregelen zou het bedreiginsniveau toch juister lager/lichter gemaakt kunnen worden? Helemaal onbegrijpelijk is dat na arrestatie van de aanslagberamers de ‘alerteringssystemen’ in Londen en NY meteen op rood sloegen. Die gasten zijn toch gepakt?

 5. 13

  @ Zutman: dank je, heb het even gewijzigd. @ Henrik: nee, volgens mij omdat het Britse rechtsysteem daar nogal streng op is. Bewijs mag alleen in de rechtzaal getoond, niet meteen al in de kranten.
  Maar hoezeer ik Bush’s reactie ook verfoei, ik denk toch niet dat er hélemaal niks aan de hand was.

 6. 14

  Mooi om binnen 12 je uitspraken bevestigd te zien worden: alle persoonlijke handbagage in de koffer moeten stoppen en vervolgens koffer zoekgeraakt. Geen huissleutels, portemonee of autosleutels meer. Vlucht afgelast, geen geld terug en je hele hebben en houwen in de krochten van Schiphol verdwenen.

  Nee vliegen wordt steeds goedkoper :)

 7. 15

  Volgens mij is een menselijk lichaam ook brandbaar. Of je kan er in ieder geval een brandbare mix alcohol in stoppen.
  Misschien is het verstandig om geen passagiers meer in die vliegtuigen te stoppen. Dat is pas veilig.

  En vertrouwen we die piloten nog wel? En de rest van de crew?

 8. 16

  Deze is leuk:
  http://www.xopl.com/blog/2006/08/10/crockofshit.html

  Het idee is om een aanslag te voorkomen. 10 vliegtuigen keer 350 passagiers is zo’n 3500 mensen potentieel dood.
  Dus wordt de vloeistof nu ingenomen. In de vertrekhal.
  Enig idee hoeveel mensen er soms gelijktijdig in een grote vertrekhal als die van Schiphol zijn?
  Ik zou me niet veilig meer voelen. Ik stel voor dat op alle snelwegen naar vlieghavens de auto’s gecontroleerd worden en alle vloeistoffen verwijderd worden.

 9. 17

  Als je aan explosieve vloeistoffen denkt, is nitroglicerine het eerste dat in me opkomt. Dat is zo explosief dat je maar erg weinig nodig hebt om, op een strategische plek geplaatst, een vliegtuig te laten crashen. Volgens mij kun je makkelijk een capsule met die hoeveelheid in anus of vagina verstoppen. Ik denk dus dat we voortaan iedereen die wil vliegen eerst anaal en vaginaal moeten toucheren om te kijken of er geen verdachte vloeistoffen verstopt zitten.

 10. 19

  Een vertrekhal van de luchthaven in Wenen, jaren ’80. Er staat mij iets bij van journaalbeelden met veel bloed en lijken. Waren het Palestijnen…?? Mijn (met tax free whisky geteisterde) geheugen laat me in de steek….

 11. 20

  Als je aan explosieve vloeistoffen denkt, is nitroglicerine het eerste dat in me opkomt. Dat is zo explosief dat je maar erg weinig nodig hebt om, op een strategische plek geplaatst, een vliegtuig te laten crashen.

  Of om je auto te laten crashen op het moment dat je flink optrekt of stevig af moet remmen ;)

  Maar dat zou inderdaad kunnen werken, het probleem is het vervoer.

 12. 21

  Zeg willen jullie een beetje uitkijken hierboven, straks wordt sargasso gesloten omdat er kennis over explosieven wordt uitgewisseld ten behoeve van het plegen van terroristische aanslagen :-)

 13. 22

  Ik vind zoiets wel een leuke case – bedenk een plan om een terroristische aanslag succesvol uit te kunnen voeren. Sargasso stelt de regels op aangaande het doel en aantal slachtoffers (kan minimaal zijn, het doel zou dan economische schade kunnen zijn, of hoog om paniek te zaaien).

  Over opgezette plannen kan worden gediscussieerd, en uiteindelijk wordt de top 5 doorgestuurd naar MI5, CIA, AIVD, Mossad en andere geheime diensten zodat ze weten waar “de gewone man” aan denkt aangande doel en werkwijze.

  :p

 14. 23

  Mag ik er op wijzen dat nitroglycerine in vloeibare vorm een grotere bedreiging is voor diegene die het vervoert, dan de potentiele slachtoffers…

  Nobel heeft niet voor niets meerder malen een nieuw lab nodig gehad… ; )

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Nitroglycerine

  Dus als nitroglycerine gebruikt zou worden ben ik bang dat de link bij # 15 duidelijk aangeeft dat er absoluut in-adecuaat is opgetreden. Door zo opzichtig alle afgepakte substanties bij elkaar te voegen kan wel gesteld worden dat er géén NitroGlycerine werd gebruikt door de Paki’s…

 15. 26

  @RennieB: daarom kun je de nitroglycerine beter in een spons laten absorberen en die vervolgens rectaal/vaginal inbrengen. Dat vermindert de directe ontploffingskans. Zo is ook dynamiet ontwikkeld: dat is nytroglycerine geadsorbeerd in kieselgur.

  Wacht eens even…. ik krijg opeens een brainwave. Zo’n moderne OB Maxi tampon. Die kan toch zo’n beetje een complete badkuip vol water absorberen en toch nog droog aanvoelen? Als je die nou verzadigt met nytroglycerine dan moet daar meer dan genoeg inkunnen. Inbrengen en je loopt zo door alle controles. Vervolgens in het vliegtuig uitknijpen en klaar is Claire.

  Sterker nog: ik las dat tampons nu zo’n beetje het enige is wat je nog wel als handbagage mag meenemen.

  Kortom: er is altijd wel een maas in de controle te verzinnen.

 16. 29

  @MP: precies! Bewijs maar eens dat er een zoutoplossing in die tieten-implantaten zit i.p.v. een vloeibaar explosief! Dus geen vrouwen met vergrote borsten meer in het vliegtuig toelaten maar.