Alfamannetjes tegen de omvolking gezocht

Foto: copyright ok. Gecheckt 11-03-2022

COLUMN - Waar komt de huidige obsessie in kringen van de alt-right/alt-light met ‘cultuurmarxisme’ toch vandaan? En waarom lijken types die zich aftobben over de nefaste invloed ervan op de Westerse beschaving, steevast óók wakker te liggen over de invloed van het feminisme en de teloorgang van masculiniteit onder blanke mannen enerzijds, en de instroom van honderdduizenden viriele, jonge, gekleurde mannen anderzijds?

In een hilarische video, gewijd aan de Zweedse bodybuilder, zelfverklaarde ‘profeet van Odin’ en populaire neonazi youtuber ‘The Golden One’ ontmantelt Natalie Parrot (aka ContraPoints) hoe dergelijke racistische en seksistische reflexen samenhangen, en legt terloops bloot hoezeer dit wit-supremacistische gedachtegoed doorsijpelt op rechts.

Alt-rechts in Nederland

Want die Arische wannabe-viking hierboven staat beslist niet op zichzelf.

Onlangs verscheen Levenslust en Doodsdrift van Sid Lukkassen, die wel een van de intellectuele ideologen van de Nederlandse alt-right genoemd mag worden. Ook Lukassen tobt zich alle dagen af over de nefaste invloed van het cultuurmarxisme, en waarom mannen niet langer ‘echte mannen’ en vrouwen niet langer ‘echte vrouwen’ zijn.

Onze ‘seksmarxist’, zoals NRC-recensent Sjoerd de Jong hem onlangs betitelde, lijkt nogal onzeker over zijn eigen viriliteit, en in plaats bij zichzelf te rade te gaan waarom hij zo weinig seksueel succes bij de vrouwen heeft, geeft hij allerlei verborgen krachten als ‘feminisme’ en ‘marxisme’ de schuld.

Sid kan blijkbaar z’n kwakje niet kwijt en heeft daarbovenop het gevoel te moeten concurreren om de gunsten van de blanke vrouw met al die viriele kleurlingen. Wie kan ‘ie daar nou eens de schuld van geven?

Natuurlijk is Lukkassen te sjiek en te snugger om de blaam in de schoenen van ‘de Joden’ te schuiven; jakkes zeg, hij is niet zo’n Amerikaanse tokkie in een witte puntmuts. Wie zich een heuse intellectueel waant, wijst liever met de beschuldigende vinger naar zoiets als de ‘Frankfurter Schule’ (toevallig vooral bestaande uit Joodse intellectuelen; wake up and smell the coffee, Sid! It ain’t kosher).

Vertegenwoordiging in het parlement

Het zou allemaal te sneu voor woorden zijn, ware het niet dat deze ideologische stroming vandaag de dag vertegenwoordigd is in ons parlement met de bliksementree van Thierry Baudet. Inmiddels is het weer wat naar de achtergrond verdrongen, maar het waren Thierry Baudet en Paul Cliteur die de term ‘cultuurmarxisme’ eerder dit jaar introduceerden in het nationale discours.

Het is dan ook geen toeval dat Baudet tevens de lof zong van versiercoach Julien Blanc; een hele roman wijdde rond het gedachtegoed verweven met pickup-artistry; vrouwen omschrijft als prooi, die veroverd en overmand willen worden; de massa-immigratie beschouwt als de bijl aan de wortel van de Westerse beschaving; daarom pleit voor het behoud van een blank Europa; en de EU beschouwt als een soort complot dat Europese landen weerloos maakt tegen de toestroom van Afrikanen en Arabieren.

Noch hoeft het te verbazen dat Baudet enkele jaren terug sprak op extreem-rechtse manifestaties als de IJzerwake en bijeenkomsten van het Vlaams-Belang, of dat er lijntjes lopen tussen Baudet en het extreem-rechtse clubje Erkenbrand.

Toegegeven, wanneer Baudet spreekt over ‘homeopathische verdunning’ van het volk, doelt hij daarmee niet enkel op etnische, maar vooral ook op culturele verdunning. De nummer 2 van de partij, mr. Theo Hiddema, pleit zelfs voor interraciale relaties ter bevordering van assimilatie:

“Als al die Marokkanen zich gingen vermengen met Hollandse vrouwtjes, de beste integratie vindt onder de lakens plaats. Dan is er verder niks aan de hand.”

Testosteronbommen

Ideologisch gezien bevinden neonazi’s, de alt-right en de alt-light zich echter op hetzelfde spectrum: ze bedienen zich van dezelfde denkramen, waarin blanken fysiek en/of cultureel vervangen dreigen te worden door ‘inferieur’ geachte volken, met een sleutelrol voor ‘onze vrouwtjes’.

ContraPoints levert er een overzichtelijk schema bij

En er is een fors potentieel voor dergelijke ideeën. Herinnert u zich Fabian nog, de PVV-aanhanger die de vrouwen die tegen Wilders demonstreerden toespuwde dat ze vast ‘verkracht wilden worden’, en ‘jullie zijn vies; jullie willen gewoon een piemel!’?

Parrot wijst er terecht op dat sensatieverhalen over verkrachtende horden gekleurde indringers het in wit-supremacistische kring goed doen. Fabian deed zijn uitlatingen dan ook op een manifestatie waar Geert Wilders de ophef over massa-aanrandingen in Keulen en andere Duitse steden door groepen asielmigranten van Noord-Afrikaanse en Arabische komaf exploiteerde door het uitdelen van busjes ‘verzetsspray’.

De PVV-leider sprak in dat verband over islamitische ’testosteronbommen’, die opgesloten dienden te worden (teneinde ‘onze’ blanke vrouwen te beschermen uiteraard). Dat spreekt types als Fabian aan, die intuïtief dezelfde connectie maakt tussen immigratie, seksuele concurrentie en de seksuele toegang tot blanke vrouwen als de alt-right beweging.

‘Ze verkrachten onze vrouwen!’ Je zou zomaar een evolutionair-psychologische verklaring op xenofobie, racisme en wit-supremacisme los kunnen laten.

Reacties (113)

#1 Arduenn

Ik wil niet generaliseren, maar volgens mij weten die alfamannetjes ook niet eens hoe ze hun poepertje af moeten vegen.

 • Volgende discussie
#2 Manfred

Je noemt al even de Frankfurter Schule. Volgens mij is cultuurmarxistisch een alt-rightse neologie voor Joods.

Door de term cultuurmarxist te gebruiken kan het kwaadaardige links er bij worden gesleept want marxisme én kan het stempel van antisemitisch worden vermeden zodat ze niet direct uit het discours worden geweerd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Prediker

@3 Weet u wie ook zo bang waren voor omvolking? De Amerikaanse white anglo saxon protestants (wasps) in de 19e eeuw.

Want Amerika werd overspoeld door gelukszoekers uit Europa en Azië, katholieke Italianen en Ieren, Polen, Joden en Chinezen; en voor hen kwamen de Nederlanders en de Duitsers.

Dat vonden de ‘nativists’ daar allemaal maar niets. Dus dan werden er propagandacampagnes gevoerd om al die criminele vlooienbalen en oosterse opportunisten buiten de deur te houden en een immigratiestop in te voeren.

Het ideaal van Amerika als ‘melting pot’ is ook gewoon een synoniem voor omvolking hoor. Maar het heeft wel goed uitgepakt. Nu zijn de Italianen gewoon Amerikanen, pizza net zo Amerikaans als appeltaart en Chinatown is een nationale attractie.

Zo zal dat ook in Europa gaan, vermoed ik. Je hoeft maar door de Rotterdamse koopgoot te lopen om dat te zien: mensen van allerlei pluimage en achtergrond die verenigd zijn in consumentengedrag.

Alleen racisten als Geza Hegedüs vinden dat een kwalijk gezicht, zwarte jongemannen met blanke vrouwen aan hun arm en andersom.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Lutine

https://nl.wikipedia.org/wiki/Grote_Volksverhuizing

De moeder aller omvolkingen!

Hoewel? Dit was ook een behoorlijke omvolking:
https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/10588/de-verdrijving-van-de-duitsers-uit-polen.html

De omvolkers werden zelf weggevolkt . Dat komt nou van al dat omvolken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 beugwant

@4: Wat ook een rol kan spelen: Die Canadees heeft wel zijn Trees, maar Hegedüs nog steeds geen Truus.

@5: Je begrijpt toch wel dat er een verschil is tussen verjaagd worden en bevelen van hogerhand enerzijds en anderzijds op eigen initiatief naar elders trekken?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Prediker

@6 Ik denk dat Géza meer zou zijn gebaat bij een Gizem, Guraya of Gwendolyn.

O mijn God, ik klink nu net als mr. Hiddema! Over een paar dagen word ik wakker met een potloodsnorretje, en dan ga ik de week daarop praten als een zijige dameskapper, en nuffige shawls dragen, de haren gepommadeerd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Spam

@4

Alleen racisten als Geza Hegedüs vinden dat een kwalijk gezicht.

Joost Eerdmans, zondag in Buitenhof, leek zich er anders ook behoorlijk druk om te maken. Commercieel succesvolle halal-slagers zag hij ook als een bedreiging voor de … Ja voor wat eigenlijk? Dat werd me eigenlijk niet helemaal duidelijk. Maar hij kwam er openlijk voor uit bang te zijn voor homeopathische verdunning. Veel te veel buitenlandsuitziende mensen in Rotterdam.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 beugwant

@7: Zolang je maar niet louche wordt…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 KJH

@2: Nee hoor. Het betekent gewoon dat de nadruk van linkse partijen is opgeschoven van ‘het opkomen voor de economisch achtergestelden’ naar ‘het proberen de maatschappij glad te strijken door iedere vorm van ongelijkheid uit te bannen of onbespreekbaar te maken’, omdat dat eerste met of zonder een revolutie niet leek te helpen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Arduenn

Alle Amerikanen terug naar hun eigen landen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Prediker

@8 Uiteindelijk is Leefbaar Rotterdam ook gewoon een etnonationalistische partij, dat lijkt me vrij duidelijk.

Je wordt als niet-witte Nederlander gedoogd zolang je assimileert, maar je moet wel je plaats kennen en geen kapsones krijgen, want je bent hier permanent te gast. Eigenlijk hoor je hier niet thuis, en een echte Nederlander zul je nooit worden.

Dat is de teneur: aanpassen of oprotten naar je eigen land. En daar stemmen veel Rotterdammers op, vaak tegen hun eigen economische belang in, maar dat hebben ze zelf niet door.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Lutine

@6

Je begrijpt toch wel dat dat zogenaamde omvolken al eeuwenlang bezig is en dat het soms gedwongen is en soms niet? Of dacht je dat gastarbeiders uit de vorige eeuw hier voor het klimaat en de zoute haring waren gekomen? Of dat de Syrische vluchtelingen huilend afscheid hadden genomen van Assad? (Nou ja..huilend misschien wel, maar niet om Assad)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Lutine

@11

Domme opmerking. Hoe moet je één Amerikaan over 6 landen verdelen? In stukjes snijden?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 KJH

@12:

Je wordt als niet-witte Nederlander gedoogd zolang je assimileert, maar je moet wel je plaats kennen en geen kapsones krijgen, want je bent hier permanent te gast. Eigenlijk hoor je hier niet thuis, en een echte Nederlander zul je nooit worden.

En dat is dus populistische bullshit. Die hoofdzin van de eerste zin gaat nog goed, en daarna glijdt het steeds verder af in het territorium van onbewijsbaarheid en paranoia. Plenty of Suri’s die jouw ongelijk bewijzen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 kneistonie

@4: het is dus maar goed dat Sitting Bull na al dat verjagen en uitvolken van zijn eigen ras eigenlijk ook maar een Sitting Duck bleek te zijn ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 kneistonie

Merkels Hineinumbevölkerung is niet normaal. Als we dat nu eens duchtig onder ogen zagen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Spam

@10 Gelijke kansen voor iedereen vind ik belangrijker dan gelijk uiterlijk en gedrag van iedereen. Dat onderscheidt mij als linkspersoon inderdaad van jou als rechtspersoon.

En gelijke kansen hoeft helemaal niet te leiden tot gelijke uitkomsten. Die stropop tegen ieder links idee werkt niet meer. Wie harder werkt en/of meer talent heeft mag, in zekere mate, best beter af zijn. Geen linkse partij of politicus die daar tegenwoordig nog tegen is. De CPN bestaat al een tijdje niet meer. Maar beter af zijn vanwege huidskleur, religie, geaardheid of rijke papa is niet de vorm van ongelijkheid die ik het meest waardeer.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 McLovin

@15: ”Plenty of Suri’s die jouw ongelijk bewijzen.” Als die maar niet gaan zeuren over zwarte piet uiteraard!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Prediker

@14 Je vergelijkt nu arbeids- en asielmigratie naar moderne maatschappijen, met kolonisatie door een overmacht, en letterlijk moorddadige concurrentie om grond- en leefgebied, waarbij de inheemse bevolking werd verjaagd en op steeds kleinere lapjes grond moest zien rond te komen.

Je weet dat het Amerikaanse leger in de 19e eeuw voedselvoorraden van Indianenstammen vernietigde teneinde deze gemeenschappen uit te hongeren? Dat er doodsmarsen werden georganiseerd naar de reservaten? Dat zijn gewoon genocidale besluiten. Sommige legerleiders zeiden dat ook met zoveel woorden; dat hun bedoeling was lokale indianengemeenschappen met wortel en tak uit te rukken alsof het onkruid betrof (“extirpate”).

Welke moslimmilities roeien hele blanke gemeenschappen uit in Luton of in de voorsteden van Parijs of Dortmund door hen fysiek het leven onmogelijk te maken in een keiharde strijd om het bestaan?

@17 Lekkere framing. Alsof het Merkels oogmerk is om de bevolking te vervangen. Ze heeft zich enkel pal gesteld voor de Europese waarden, die verankerd zijn in vluchtelingenverdragen die alle Europese landen hebben ondertekend, en gesteld: geen paniek, mensen: het betekent een hoop organiseren, maar Duitsland kan de huidige vluchtelingenstroom aan!

Is ook gewoon zo. Duitsland is niet omgevallen. De Duitse bevolking telt meer dan 82,2 miljoen mensen.

81,3% daarvan is etnisch Duits, en 89,3% Europees en vermoedelijk blank. Rekenen we daar nog 0,2% Amerikanen bij, kom je bijna op negentig procent blanke Westerlingen. Maar laten we naar beneden afronden, want misschien immigreren er ook niet-blanke Europeanen naar Duitsland. Zitten we op vermoedelijk 89%. Nou vooruit, laten het er 86% zijn, ik wil niet lullig doen.

6,6% is van Turkse, Arabische of Iraanse komaf, en 0,9% West-Aziatisch. 0,5% is van Afrikaanse komaf. Da’s bij elkaar 8% van de bevolking.

Er hebben van 2011 t/m 2017 iets meer dan anderhalf miljoen asielmigranten aangeklopt. Duitsland heeft op dit moment tweehonderdduizend vluchtelingen met een verblijfsstatus.

Overigens heeft de Duitse overheid oa door de Turkijedeal de enorme stijging van het aantal asielaanvragen fors weten in te dammen: van 441,899 in 2015 en 722,370 in 2016 naar 184,769 in 2017 (tot nu toe). Je frame dat Merkel de grenzen wagenwijd openzet, klopt dus ook al niet.

In 2016 was de helft van het aantal asielaanvragers afkomstig uit Syrië. Stel nou dat we het ruim nemen, en zeggen dat driekwart van het totaal aantal asielaanvragers tussen 2011 en 2017 een visum voor langdurig verblijf krijgt. En stel dat al die mensen uiteindelijk zouden naturaliseren. Dat zouden dan in totaal zo’n 1,1 miljoen nieuwe Duitsers zijn.

82,2 miljoen + 1,1 miljoen = 83,2 miljoen. Hoeveel blanken hadden we geschat? Als we uitgaan van 70,7 miljoen blanken (86% van die 82,2 miljoen). Op die totale bevolking van 83,2 miljoen, wordt dat dan 85%.

Dus Merkels ‘Hineinumbevölkerungspolitiek’ (eigenlijk: de Europese afwachtende houding vanaf 2011 tav de Syrische vluchtelingencrisis icm de regels zoals die neergelegd zijn in onze vluchtelingenverdragen) scheelt naar schatting 1 procent op het totale demografische plaatje van Duitsland.

‘Omvolking!’ ‘White genocide!’ ‘Duitsland schaft zichzelf af!’ Yeah, right. Nou nee, het betekent gewoon dat delen van de grote steden op korte termijn minder gezellig worden, net zo goed als in de VS in de loop van de 19e en 20e eeuw gesloten gemeenschappen bestonden (Italianen bijv.) waar de criminaliteit welig tierde.

Is de VS ingestort door de komst van immigranten? Zijn de blanken verdrongen? Ach, welnee. Nog altijd de dominante bevolkingsgroep met vrijwel alle institutionele macht in handen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 beugwant

@14: Pulled pork…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Bismarck

@20: “Nog altijd de dominante bevolkingsgroep met vrijwel alle institutionele macht in handen.”
Lijkt me geen doorslaggevend criterium. Ik zou eerder het tegenovergestelde beweren: Het feit dat (veelal WASP) blanken vrijwel alle institutionele macht in handen hebben is een slechte uitkomst, net als het feit dat er blijkbaar weinig vermenging optreedt tussen de (veelal al in de 17e en 18e eeuw binnengehaalde) zwarte bevolking en de (grotendeels daarna gearriveerde) blanke bevolking. Wat mij betreft mochten er wel wat meer gemengden zoals Obama rondlopen en ook in de hoogste kringen verkeren en dan het liefst zonder dat dit gepaard ging met een (al dan niet verhulde) racistisch gemotiveerde afkeer.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 sikbock

Het cultureel marxisme is zeker geen verzinsel en iets dergelijks is zelfs al een keer rigoureus doorgevoerd door Mao met zijn culturele revolutie van 1966-1976. Het resultaat van zijn “cultuurstrijd” was (geschat) 1,8 miljoen tot 8 miljoen doden.

https://media.giphy.com/media/xTka04Ab1688X1nvLG/giphy.gif (zoek zelf maar op ;-)

Als je de huidige creeps met vergelijkbare ideeën zoals Mao (de SJW’s en hun sockpuppets) hun gang laat gaan, ga je vergelijkbare toestanden krijgen denk ik..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Prediker

Lijkt me geen doorslaggevend criterium.

@22 Om wat precies vast te stellen?

Ik ga in #20 namelijk voorbij aan rechtvaardigheid, of de vraag of het überhaupt gezond is als blanken de dominante bevolkingsgroep zijn met vrijwel alle institutionele macht.

Da’s allemaal niet relevant voor de zorg die kneistonie uitdrukt – een zorg die gedeeld wordt door heel veel mensen (bijna 1 op de 7 kiezers in Nederland stemde bij de vorige verkiezingen op wat eigenlijk etnonationalistische partijen zijn) – namelijk of blanken door de immigratie een minderheid zullen worden in eigen land, en dan vervangen en onderdrukt gaan worden.

Ik laat zien dat die angst zwaar overtrokken wordt. Meer niet. Goed of fout, wenselijk of onwenselijk, da’s allemaal even niet aan de orde. Het gaat mij puur om de vraag: voert Merkel een omvolkingspolitiek, en moeten blanke Duitsers vrezen voor hun hachjes?

Ja, misschien op wijkniveau, als je als het laatste blanke gezin tussen Turkse halfcriminele tokkies uit de onderklasse zit, dat je dan weggetreiterd wordt. Of als de laatste blanke kindertjes op een ‘zwarte’ school. Dan ben je de eend die buiten de boot valt.

Maar op landelijk niveau en historisch bezien is de notie dat de huidige asielmigratiegolf in Europa ‘omvolking’ met zich meebrengt, feitelijk gewoon quatsch!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 AltJohan

@Prediker: Ik laat zien dat die angst zwaar overtrokken wordt. Meer niet.”
Jij gaat niet over onze normen. Jij bepaalt niet was Henk&Ingrid acceptabel vinden. Onze grenzen/percentages stellen wij zoals wij dat willen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Prediker

@23 Je snapt duidelijk niet wat er met ‘cultureel marxisme’ bedoeld wordt, en geeft daar je eigen definitie aan; om de een of andere reden geïllustreerd met een ‘stout’ kersttopless-anime (oeps!)

Verder stellen die campusactivisten nauwelijks wat voor. Dat wordt enorm opgeklopt. Tijdens de studentenrevolte van ’68 en de marxistische studentenmanifestaties van de jaren zeventig dachten mensen ook dat die de tent die de Westerse beschaving heet zouden afbreken. Die liepen ook weg met Ché Guevara, palestijnensjaals, voortdurend wapperend met Mao’s Rode Boekje.

Dat zijn allemaal keurige werknemers, bestuurders en leraren geworden met een burgerlijk bestaan, een hypotheek en een verantwoordelijke baan, een heilig geloof in de democratische rechtsstaat en liberale waarden; sommigen zijn zelfs tot het economisch liberalisme bekeerd, en een enkeling heeft van islamkritiek z’n hobby gemaakt.

Jaja, levensgevaarlijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 kneistonie

@20 en @24: Merkel zou de westerse normen en waarden beschermen met het binnenhalen van vooral duizenden jonge mannen die dezulke bepaald haten. Logica? You tell me, again.

Met de grote getallen kun je ook aantonen dat het in Zweden ook fijne boel is, behalve plaatselijk dan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Prediker

Jij bepaalt niet was Henk&Ingrid acceptabel vinden.

@25 En jij wel ofzo?

Onze grenzen/percentages stellen wij zoals wij dat willen.

Die ‘onze’ bestaat alleen in jouw verdwaasde geest, alt. Johan. Maar dat kunstje is inmiddels sleets. Je maakt echt niemand meer wijs dat je namens iemand anders spreekt dan jezelf. Je bent ook maar gewoon één pik achter een pc, ’t is niet alsof je blokhoofd bent in de paramilitaire beweging van de alt-right ofzo.

Verder staat het de lezers geheel vrij om mijn argument te accepteren of te verwerpen, dat je bij een overgang van 86% naar 85% aandeel aan blanken op een bevolking van 82,2 miljoen toch echt niet redelijkerwijs van ‘omvolking’ kunt spreken.

Kijk als jij daarvan peentjes gaat zweten, is dat jouw probleem. Maar waarom zouden weldenkende mensen dat serieus moeten nemen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 su

Die ContraPoints is ge-wel-dig!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 kneistonie

@28: weldenkende mensen wonen in weldenkende buurten. Tja, is ook logisch eigenlijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 sikbock

@26: ik snap prima wat er met cultureel marxisme bedoeld wordt, maar jij faked een hier gebrek aan abstraherend vermogen.. bespaar me dus je poserende broddelredenerinkjes… als je niet wilt discussieren, ook prima, maar doe dan niet alsof. zeg dan gewoon dat je hier alleen maar propaganda wilt bedrijven

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Louis

MODEDIT: Ga lekker ergens anders trollen. We blijven het niet zeggen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Lennart

@23:
“Als je de huidige creeps met vergelijkbare ideeën zoals Mao …”

Aha. En kan jij wat namen noemen van de verderfelijke SJW’s die, volgens jou, vergelijkbare ideeen hebben met die van Mao ? Ik ben wel benieuwd … ik ben dat soort mensen sinds de jaren ’80 al niet meer tegengekomen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Riche

@20: Dus jij was wel blij met die Turkije deal? Eigenlijk zeg je net zoals verstandige rechtse mensen dat je niet de hele wereld op kunt vangen. Of bedoel je het anders?
Daarnaast. Je rekenvoorbeeld houdt er geen rekening mee dat de grootste toestroom mannen betreft in de jongere leeftijdscategorie. In die categorie bevinden zich in verhouding nog geen 5 miljoen Duitsers. Tel daarbij op het aantal nareizigers en je ziet dat Duitsers de witte dan een minderheid worden. Op zich niet erg ware het niet dat onder de nieuwe Duitsers hele andere normen en waarden heersen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 AltJohan

@Prediker: ik ben heus niet in mijn eentje. De PVV/FvD heeft honderdduizenden, zo niet meer dan een miljoen stemmers.

“..iet alsof je blokhoofd bent in de paramilitaire beweging … ‘”
Hier heb je wel een punt. Met een paar stoottroepen achter de hand zou ik zonder twijfel overtuigender overkomen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Bismarck

@31: “als je niet wilt discussieren, ook prima, maar doe dan niet alsof”
Zegt degene die met Mao aankomt in deze discussie. Wie wil je precies voor de gek houden?

“blanken door de immigratie een minderheid zullen worden in eigen land, en dan vervangen en onderdrukt gaan worden.”
Er ligt wat mij betreft toch echt nog een wagengroot verschil tussen dat en blanken met “vrijwel alle institutionele macht in handen”. Je zou al terecht moeten komen in soort Haïtiaanse revolutie voor die situatie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Arduenn

@25

Jij bepaalt niet was Henk&Ingrid acceptabel vinden. Onze grenzen/percentages stellen wij zoals wij dat willen.

Wie zijn ‘wij’? De Borg? Een collectieve entiteit van Henken en Ingrids die een mentaal netwerk vormen?

@35

Met een paar stoottroepen achter de hand zou ik zonder twijfel overtuigender overkomen.

Maar daardoor heb je nog steeds niet meer gelijk.

Het argumentum ad baculum (Latijn: ‘argument van de stok’) is een drogreden waarbij de tegenpartij onder druk wordt gezet door zinspeling op de negatieve gevolgen als de spreker zijn zin niet krijgt.

Een formelere formulering hiervan is:

Als x P niet accepteert, dan Q.
Q is een gevaar voor of aanval op x.
Daarom is P waar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Lennart

@25:
“Jij gaat niet over onze normen.”
Dat klopt, hij doet iets heel anders: hij laat zien dat jullie angst nergens op slaat.

“Jij bepaalt niet was Henk&Ingrid acceptabel vinden.”
Dat klopt, hij doet iets heel anders: hij laat zien dat jullie angst nergens op slaat.

AltJohan, ik weet niet of je het bewust doet of onbewust, maar wat je hier doet is de aandacht afleiden van de inhoudelijke kritiek die je krijgt. Als jij het vervelend vind dat mensen als jij worden weggezet als domme tokkies, dan is dit nu net precies het punt waarop je dat zou kunnen veranderen. Ga eens in op die kritiek. De ontvolkings-angst is gruwelpropaganda, het slaat nergens op. Waarom blijf je er dan zo hartstochtelijk in geloven ?

“Onze grenzen/percentages stellen wij zoals wij dat willen.”
Nee, helaas. We leven in een democratische rechtsstaat, en dat betekent dat een minderheid van pakweg 1/6 ( 15 %) van de bevolking niet zijn eigen grenzen of percentages mag bepalen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 Riche

@0 misschien gekke vraag. Maar feit is wel dat witte mannetjes met steeds meer mannetjes moet concurreren om een vrouwtje. Tenzij we allemaal vrouwtjes importeren uit Thailand of zo. Dus zou er misschien een evolutionair zelfbehoud zitten onder hoe witte mannetjes zich opstellen? En zou het onder niet witte mannetjes anders zijn?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Lennart

@39: Eh … nee ? Voor zover ik weet is de man/vrouw verhouding niet echt veranderd. Hoe kom je erbij dat dat wel zo zou zijn ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 Arduenn

@39

Maar feit is wel dat witte mannetjes met steeds meer mannetjes moet concurreren om een vrouwtje.

Is dat nou zo’n zgn. ‘alternatieve feit’?

Oh, wacht, ik snap het al. Immigranten zijn allemaal bruine islamitische mannen die achter onze roomblanke dochters aanzitten i.h.k.v. een stukje omvolking naar de blanke mens toe, qua homeopathisch verdunnen.

Nou snap ik het!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 riche

@40: Dat lijkt me stug. Als de meerderheid van de immigranten uit mannen bestaat moet er op gegeven moment een overschot aan mannen ontstaan. Let op rekening houdende met de leeftijdscategorie, dus niet alle oude vrouwtjes meetellen.
Bijvoorbeeld als die groep van @20 in totaal 1.350.000 voor 75% man is dat is ruim 1 miljoen mannen. Stel dat die voor 75% in de leeftijdscategorie 20 tot 30 vallen. Ruim 750.000 mannen. Dan lijkt me dat de kans om een vrouwtje te scoren voor ALLE mannen minder wordt, tenzij we elders vrouwen weghalen. Dus zou dat een verklaring kunnen zijn voor toenemende roep onze vrouwen te beschermen? De evolutionaire angst dat je kans op voortplanting afneemt? Los natuurlijk van het feit dat vrouwen meer “last” hebben van immigranten doordat ze feitelijk als minderwaardig worden beschouwd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 riche

@41: precies. Als je dat alternatieve voor feit weghaalt begrijp je het helemaal! gefeliciteerd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Arduenn

@43: [Citation needed]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 AltJohan

@Lennart: De ontvolkings-angst is gruwelpropaganda,
Ik gruwel helemaal niet. Het is hier en daar veel angst en daardoor houden sommige mensen zich stil. Ik spreek me gewoon uit en geef mijn grenzen aan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 Frank789

‘Baudet sprak vijf uur met Amerikaanse racist Jared Taylor’
https://nos.nl/artikel/2208499-baudet-sprak-vijf-uur-met-amerikaanse-racist-jared-taylor.html

“Ik doe geen uitspraken over de vrouwen met wie ik naar bed ga en de mensen met wie ik uit eten ga.” TB

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 Lennart

@42: Ja, maar dat overschot is er niet. Sterker nog, er is een licht overschot aan vrouwen, maar dat zit vooral in de hogere leeftijden, omdat mannen eerder doodgaan:
https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/bevolkingspiramide

Misschien klopt er iets niet aan je stelling, dat immigranten vooral uit mannen bestaan ? Of … denk je dat het door rechts zo vurig gewenste blokkeren van gezinshereniging al in de jaren ’80 was ingevoerd ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 Lennart

@46:
“Ik gruwel helemaal niet. Het is hier en daar veel angst en daardoor houden sommige mensen zich stil. Ik spreek me gewoon uit en geef mijn grenzen aan.”

Jazeker. En waar denk je dat die grenzen van jou op gebaseerd zijn ? Juist … angst. Angst, omdat je je hebt laten aanpraten dat immigranten een totaal ander type mensen zijn, die gebruikt worden door de multiculturele elite om jouw te onderdrukken. En die angst is dus volslagen flauwekul.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 Lennart

@45: Klopt, en wees er maar blij mee. Dit komt mede, omdat de levensverwachting van mannen meer is gestegen dan die van vrouwen in de afgelopen jaren; het is het gevolg van iets waar jij ook van profiteert. In Noorwegen waren ze vijf jaar geleden al zover. Natuurlijk speelt immigratie wel een rol hierin, maar er is ook nog zoiets als gezinshereniging. Hoorde ik Wilders en consorten een paar jaar geleden niet klagen dat Marokanen hun vrouwen allemaal uit Marokko haalden ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 AltJohan

@Lennart: Het gaat om de volgende zin:

“Sweden’s biggest male surplus is in the 15-19 age group, where there are 108 boys for every 100 girls. That imbalance could grow to 115-to-100 this year when the impact of last year’s record number of asylum-seekers — including more than 35,000 unaccompanied minors — is reflected in the population statistics.”

Een enorme onbalans. Zo’n enorm overschot aan jonge mannen (over anderhalf jaar zijn de 15-jarigen uit het artikel 18 jaar). Het lijkt wel of Zweden zich klaarmaakt voor de oorlog.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 Lennart

@51:
Jazeker, maar een aanzienlijk deel van die asielzoekers gaan hun vrouwen laten ook naar Zweden halen … nou ja, tenzij jouw politieke vrienden aldaar teveel macht krijgen en dat blokkeren, natuurlijk.

Even serieus, AltJohan: jij bent aanhanger van iemand die zorgt voor het beleid dat dit veroorzaakt. Als je gezinshereniging blokkeert, dan zal je inderdaad een overschot aan mannen krijgen. Is dat echt wat je wilt ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 AltJohan

@Lennart: gezinshereniging, maakt de aantallen alleen maar groter en de percentages onaanvaadbaarder. Meer omvolking! En het zal ook weer nieuwe mannen opleveren. Bijna ieder loslopend vluchtelingenmeisje zal worden gebruikt om een extra neefje over te brengen naar Nederland via huwelijksmigratie en gezinshereniging.

ik wil een migratie-beleid zoals Hongarije. Die hebben een gezonde genderbalans en ze hebben minder omvolking.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 Lennart

@53:
“gezinshereniging, maakt de aantallen alleen maar groter en de percentages onaanvaadbaarder. ”

Nee, natuurlijk niet. Gezinshereniging betekent dat er juist weer meer vrouwen komen, dus maakt het de percentages aanvaardbaarder. Moet ik het voor je voorrekenen, of ben je zelf in staat om na te rekenen dat dat zo is ?

“ik wil een migratie-beleid zoals Hongarije. Die hebben een gezonde genderbalans en ze hebben minder omvolking.”

Tsja. Gelukkig maken jij en de andere 15 % cryptoracisten in Nederland niet de dienst uit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 riche

@48: mooie grafiek. Echter van nature is er al een overschot aan mannen. Evolutie is een prachtig mechanisme. Het ging er al van uit dat er meer mannen vroegtijdig doodgaan dan vrouwen. Er worden minder meisjes (100) dan jongens (107) geboren. Jongens gaan tegenwoordig ook minder snel dood dan in eerdere tijden dus ook van nature blijven er meer jongens over. Voeg daar een toestroom van mannen van buitenaf aan toe en het wordt er helaas niet beter op. Dat wordt vechten om een vrouwtje. Wellicht dat dit tot zelfbehoud leidt en je onder jonge (blanke) mannen meer de roep klinkt om bescherming van vrouwen? Wat dus naast het feit dat vrouwen meer “last” hebben van immigranten ook kan worden ingegeven door een biologisch iets?
Het zou inderdaad een oplossing kunnen zijn om meer vrouwen die vluchten op te nemen dan mannen. Biologisch gezien hebben we genoeg mannen en een tekort aan vrouwen namelijk. Hetgeen jij voorstelt (gezinshereniging en huwelijkspartners uit het buitenland) is in mijn ogen onbetaalbaar en onverstandig omdat het alleen maar meer armen en andere problemen oplevert.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 riche

@54: Ben jij eigenlijk voor een onbeperkte toestroom van immigranten dus?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#57 AltJohan

@Lennart: Het Zweedse beleid heeft geleid tot gender-inbalans en omvolking, niet het Hongaarse immigratiebeleid.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#58 Lutine

@39

Wat moet ik me hier bij voorstellen? Is er ergens een markt waar je vrouwen kan begaan en waar je andere mannetjes moet weg-ellebogen?

Misschien moet je wat minder vaak naar de dierentuin gaan, het heeft geen goede invloed op je.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#59 Lutine

Is het eigenlijk niet vreemd dat op een blog als Sargasso -wat vroeger nog wel een beetje serieus te nemen was- een onderwerp als dit wordt aangesneden? Cultuurmarxisme, omvolking, het zijn kreten uit een verzonnen wereld. En door er op in te gaan (ja, ik deed het daarnet ook) neem je het eigenlijk wel een beetje serieus. En dat terwijl ik -als ik Baudet op televisie zie- altijd een beetje giechelig wordt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#60 Lennart

@55: “Voeg daar een toestroom van mannen van buitenaf aan toe en het wordt er helaas niet beter op.”

Maar dat klopt dus niet, daarom liet ik je die grafiek zien. En waarom klopt het niet ? Heel simpel, er is niet een enorm overschot aan mannen onder immigranten. Dat is een spookbeeld, dat gebruikt wordt om onzekere pubers aan rechts gedachtengoed te binden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#61 Lennart

@56: Nee, hoezo ? Uit wat dat ik gezegd heb leidt jij af dat ik dat zou zijn ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#62 Lennart

@57: Tsja, AltJohan, maar Zweden is een rijk land waar iedereen ongeveer evenveel kansen heeft om wat van zijn leven te maken. Hongarije is een arm land, waarbij je tegenwoordig alleen maar iets van je leven kunt maken als je partijlid bent. Het verbaast me dan ook niets, dat jij gruwelt van Zweden en hartstochtelijk verlangd naar Hongarije.

Maar vertel … jij bent dus echt zo onzeker, dat je bang bent dat vrouwen jou links laten liggen en voor immigranten gaan kiezen ? Ik denk, dat er best profesionele hulpverleners zijn die je daarbij kunnen helpen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#63 Lennart

@59: Net zo giegelig als de mensen een paar jaar geleden waren toen Trump zijn kandidatuur aankondigde ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#64 Riche

@58: denk jij dat we zo veel verschillen van de dieren dan?
Trouwens goede analogie. Inderdaad in essentie is er een markt van vraag en aanbod van mannen en vrouwen. Vrouwen worden zeldzamer, dus mannen moeten meer concurreren om een vrouwtje te krijgen. En concurreren betekent helaas vaak met geweld totdat er een natuurlijk evenwicht wordt bereikt. Eerder was de (blanke) man, een groepsdier, passiever, maar misschien ontstaat er een biologische druk om agressiever te worden omdat anders zijn genen met hem uitsterven. Dit geldt ook voor de zwarte of welke groep dan ook overigens. Oplossing zou kunnen zijn meer vrouwen binnen te halen of die verschillende groepen tot 1 groep maken. Maar ja je ziet vaak dat de nieuwkomers moeite hebben hun vrouwtjes te delen terwijl die vrouwtjes zelf ook niet echt keuzevrijheid hebben en dat wordt voornamelijk geaccepteerd door policor aanhangers. Die Hiddema is zo gek nog niet. Laat iedereen met iederen neuken en we hebben heel veel gedoe niet meer. Maar dan moet er wel wat te neuken vallen natuurlijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#65 AltJohan

@Lennart: ik heb al een lieve roomblanke vriendin.

Toegegeven: ik ben lange tijd best onzeker geweest als het op meisjes aankomt. En dat waarschijnlijk heeft ook invloed gehad op mijn politieke oriëntatie. Populistisch rechts zijn en daar voor uitkomen ervaar ik als een vorm van emancipatie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#66 Riche

@60: https://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/nieuws/het-zijn-allemaal-jonge-mannen-die-hun-gezin-de-steek-laten

Je hoeft het van mij niet aan te nemen. Zou je inzoomen op de groep tot 30 jaar zal het percentage mannen nog hoger zijn. En dat is niet zo vreemd. Mannen migreren sneller dan vrouwen. Zeker uit landen waar vrouwen nog bij het aanrecht horen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#67 Riche

@61: Ik leidt dat af uit hetgeen je opmerkte over dat er niet meer mannen onder de migranten zitten en je het hebt over gezinshereniging.
Maar goed. Ben je voor een onbeperkte instroom van vluchtelingen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#68 Lennart

@65:
“Populistisch rechts zijn en daar voor uitkomen ervaar ik als een vorm van emancipatie.”

Het blijft me verbazen dat mensen die tot de minst gediscrimineerde groep in Nederland behoren denken dat ze emancipatie nodig hebben …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#69 Lennart

@67: Ja, maar hoe heb je die afleiding dan precies gemaakt ? Ik heb helemaal niets gezegd over open grenzen, dus waar haal je het in godsnaam vandaan ?

Het heeft geen zin om een vraag te stellen die ik al beantwoord heb, trouwens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#70 Lennart

@66: Zucht. Je kan het wel blijven herhalen, maar die grafiek laat zien dat het niet klopt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#71 riche

@65: Je hebt een roomblanke vriendin? Heel mooi, maar stel je had niet anders kunnen krijgen dan een Noord Afrikaanse schoonheid, met een rechts populistische inslag. Had je dat afgewezen als ik vragen mag?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#72 riche

@69: dus je bent niet voor onbeperkte instroom? Is dat niet erg rechts van je?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#73 riche

@70: Geloof je zelfs het onderzoek van vluchtelingenwerk niet?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#74 AltJohan

@riche: Nee, waarschijnlijk zou ik haar niet afgewezen hebben. Een leuk links meisje zou ik ook niet afgewezen hebben.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#75 Lennart

@72: Nee, hoezo ? Er is vrijwel niemand voor onbeperkte instroom, ook de linkse partijen niet. Of loop jij nog steeds achter de agitprop aan dat dat wel zo zou zijn ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#76 Lennart

@73: Wat heeft het onderzoek van vluchtelingenwerk met die grafiek te maken ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#77 Lennart

@74: Anyways, AltJohan, wat ik veel interressanter vind dan jouw liefdesleven is de paradox waar je het kennelijk niet graag over wilt hebben. Gezinshereniging is een hele goede manier om de genderbalans te herstellen. Toch, ookal ben jij erg bang voor een veranderende genderbalans, jouw politieke voorman wil juist een einde maken aan die gezinshereniging. Hoe zit het nu precies ? Wil je nu wel of niet de genderbalans verbeteren ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#78 AltJohan

Lennart:” @72: Nee, hoezo ? Er is vrijwel niemand voor onbeperkte instroom”
Jij bent ook gewoon een crypto-racist en een minder minder minder mannetje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#79 AltJohan

@Lennart: Ik wil de genderbalans niet verbeteren door meer te gaan omvolken met nieuwe stromen.

Wat ik wel zou willen is om bijvoorbeeld Marokkaanse Nederlanders met een strafblad de Nederlandse Nationaliteit af te pakken en in ruil daarvoor jonge niet-moslim vluchtelingenvrouwen toe te laten.

Minder, minder, minder ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#80 Lennart

@78: Nee, AltJohan, geen “zullie-doen-het-ook-hoor” drogredenen, graag. Je weet heel goed dat ik absoluut niet racistisch ben en dat ik nooit heb gepleid voor minder van wat voor groep dan ook in Nederland.

Ga maar eens in op de vraag die ik je heb gesteld. Wil je de genderbalans in Nederland nu wel of niet verbeteren ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#81 kneistonie

Meer, meer, meer = gij zult poep eten net als ik.

Kan dit boek uit?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#82 Lennart

@79: Dus jij wilt geboren Nederlandse mannen deporteren om de genderbalans te herstellen ? Nou ja, dat verbaast me niets, maar ik vind het wel opvallend dat je het eindelijk gewoon eens een keertje toegeeft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#83 AltJohan

@Lennart: Ja.

Die Marokkaanse mannen zullen het in Marokko veel makkelijker hebben, dan die niet-moslim vluchtelingenmeisjes die soms in erbarmelijke omstandigheden in kampen moeten leven.

Meisjes redden en criminelen wegsturen daar kun je volgens mij ook politiek mee scoren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#84 Lennart

@83: Je laat je wel heel erg in je kaarten kijken, AltJohan. Jij vind kennelijk, dat sommige Nederlandse mannen eigenlijk in erbarmelijke omstandigheden zoals een vluchtelingenkamp thuishoren ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#85 AltJohan

@Lennart: Nee die criminelen gingen dikwijls in Marokko op vakantie en hoeven daar niet naar een vluchtelingenkamp.

Het gaat ook om de meisjes te redden, streng te zijn tegen criminelen en de genderbalans herstellen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#86 Lennart

@85: Goed, AltJohan, nogmaals. Jij wilt dus, om de genderbalans te herstellen, in Nederland geboren mannen deporteren ? En als reden daarvoor zeg je, dat die mannen het dan toch beter krijgen dan in een vluchtelingenkamp ? Dat is in ieder geval wat je geschreven hebt, maar misschien heb ik je verkeerd begrepen.

Waarom vind je, dat sommige Nederlandse mannen niet beter verdienen dan een vluchtelingenkamp ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#87 AltJohan

@Lennart: “Waarom vind je, dat sommige Nederlandse mannen niet beter verdienen dan een vluchtelingenkamp ? “
Vluchtelingenkamp? Voor hun is Marokko een vakantieoord. En het is misschien voor hun niet leuk, maar het is bedoeld om ruimte te maken voor kwetsbare meisjes.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#88 Lennart

@87: Nee, AltJohan, ik vroeg je waarom je lijkt te vinden, dat sommige Nederlandse mannen niet beter verdienen dan een vluchtelingenkamp. Ga je die vraag nog beantwoorden ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#89 AltJohan

@Lennart: “…. waarom je lijkt te vinden, dat sommige Nederlandse mannen niet beter verdienen dan een vluchtelingenkamp.”
Waar maak je uit op dat ik dat vind?

Even voor de goede orde: het zijn criminelen met een strafblad die naar een hun vakantie-adres Marokko gestuurd worden en kwetsbare meisjes in vluchtelingenkampen die gered worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#90 Folkward

@87

En het is misschien voor hun niet leuk, maar het is bedoeld om ruimte te maken voor kwetsbare meisjes.

Jaja, een bleeding heart hardcore nationalist. Alsjeblieft, wie houd je voor de gek. Het liefst zou je die Marokkanen het land uit willen zetten omdat ze je verkeerd aankijken, en dat het ‘voor hun niet leuk’ is om ‘hun meisjes’ te schaken, dat is niet bijzaak, maar hoofdzaak voor jou.

@Prediker

Inmiddels is het weer wat naar de achtergrond verdrongen, maar het waren Thierry Baudet en Paul Cliteur die de term ‘cultuurmarxisme’ eerder dit jaar introduceerden in het nationale discours.

Ik weet niet precies wat je bedoelt met ‘het nationale discours’, maar als je het hebt over politici die deels op de kaart van ‘cultuurmarxisme’ in de Tweede Kamer zijn binnengekomen, kun je misschien gelijk hebben (PVV’ers als Bosma spuien daar echter ook al een tijd mee). Maar jij weet ook wel dat ‘cultuurmarxisme’ niet nieuw is. Niet alleen in de oorsprong (nazi-Duitsland) is het nieuw, maar ook op het internet waart het al een tijde rond, en niet alleen op (radicaal-)rechtse sites. Ook hier op sargasso kon je in de reactiepanelen al een tijdje de ‘kruisvaarders tegen het cultuurmarxisme’ aanschouwen.

@Lutine

Cultuurmarxisme, omvolking, het zijn kreten uit een verzonnen wereld. En door er op in te gaan (ja, ik deed het daarnet ook) neem je het eigenlijk wel een beetje serieus. En dat terwijl ik -als ik Baudet op televisie zie- altijd een beetje giechelig wordt.

Ik zal het nogmaals zeggen: je bent naïef en je hebt weinig voorstellingsvermogen van hoe dingen van kwaad tot erger gaan. Het begint dan met wat rare teksten op blogs als Geenstijl, ‘maar dat doet er niet toe, want ze nemen niemand, inclusief zichzelf, niet serieus. Toch?’ En dan ga je lachen en giechelen. Onderwijl sijpelt dat gif van die ‘verzonnen wereld’ in de ‘echte wereld’, en kun je er niet meer omheen dat er mensen zijn die vol overtuiging in die verzonnen wereld geloven. Misschien denk je dan: ‘dat kan ik weglachen, het zijn er maar een paar.’ En dan krijgen die denkbeelden grip op mensen met macht (of mensen met die denkbeelden komen aan de macht). Langzamerhand moet dat lachen je wel vergaan. Of in de trant van Lennart: kun je nog steeds om Trump giechelen? Nu hij met zijn narcistische en dementerende geest en zijn waarheidstrotserende denkbeelden boven de rode knop hangt? Vind je dat grappig?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#91 Lennart

@89: Je zegt zelf, dat die mensen die gedeporteerd worden een beter leven krijgen dan in een vluchtelingenkamp. Maar dat was dus niet jouw reden om voor deporatie te zijn ? Sorry, dan heb ik je verkeerd begrepen, mijn excuses. Waarom ben je dan wel voorstander van deportatie ?

En wat hebben “kwetsbare meisjes” uberhaupt hiermee te maken ? Je blijft er maar op terugkomen, maar het is me volledig onduidelijk wat je ermee wilt zeggen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#92 riche

@74: maar dan ben je eigenlijk helemaal geen racist.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#93 riche

@75: Ja oké heel mooi als je het zegt, maar wat zouden je daden zijn? Grenzen dicht? Afgewezen asielzoekers eruit kieperen? Je hebt mee kunnen maken dat Merkels beleid een aanzuigende werking heeft. Pas toen de “grens” gesloten werd door de Turkije deal, zijn de aantallen vermindert (uitgezonderd van na reizigers).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#94 riche

@76: Uit dat onderzoek blijkt overduidelijk dat 2 van de 3 migranten een man is. Daarop ingezoomd kom je op minstens 75% voor de leeftijdsklasse onder de dertig. Dit betekent dat er op de liefdesmarkt steeds meer een mannenoverschot optreedt met alle nadelige gevolgen van dien. Het westen heeft in de vorige eeuwen haar bevolkingsoverschot ook ge-exporteerd over de wereld. Toen was er vaak nog volop werk voor de nieuwkomers. Nu is er steeds minder werk en geen toekomst voor relatief ongeschoolde arbeiders. Zie je welke problemen je je op de hals haalt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#95 riche

@84: Vindt jij dat “Nederlandse” mannen die zichzelf vooral als Marokkaan beschouwen en hier de boel vernielen, meer rechten moeten hebben dan vrouwen die onderdrukt worden in andere landen? Ik vind je daarmee nogal een vreemd idee hebben als het aankomt op de rechten van niet Nederlandse vrouwen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#96 Lennart

@93:
“Grenzen dicht? ”
Ik pleit hier voor gezinshereniging. Wat denk je, zou dat betekenen dat ik de grenzen dicht wil ?

“Afgewezen asielzoekers eruit kieperen? ”
Jazeker, maar nogmaals, er is niemand die daar tegen is. Vrijwel iedereen in Nederland vind dat afgewezen asielzoekers uitgezet moeten worden.

“Je hebt mee kunnen maken dat Merkels beleid …”
Tsja. Ik heb het niet over Merkel’s beleid.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#97 Lennart

@94: Nogmaals, het zal allemaal wel, maar je ziet het niet terug in de bevolkingsopbouw. En daar is ook een reden voor, namelijk gezinshereniging. Zou je daar gewoon eens op in kunnen gaan ? Het is een beetje vermoeiend dat je steeds iets blijft herhalen waarvan ik allang heb laten zien dat het niet klopt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#98 Lennart

@95:
“Vindt jij dat “Nederlandse” mannen die zichzelf vooral als Marokkaan beschouwen en hier de boel vernielen, meer rechten moeten hebben dan vrouwen die onderdrukt worden in andere landen?”
Ook voor jou: wat hebben die “zielige meisjes” in vredesnaam met deze hele discussie te maken ? Verder, Geboren Nederlanders moeten net zoveel rechten hebben als geboren Nederlanders, zo moeilijk is het niet.

“Ik vind je daarmee nogal een vreemd idee hebben als het aankomt op de rechten van niet Nederlandse vrouwen.”
Maar … ik zeg helemaal niets over de rechten van Nederlandse vrouwen. Waar haal je dit in godsnaam vandaan ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#99 AltJohan

@riche: of ik racist ben? Ik heb moedwillig Sinterklaas met Zwarte Piet meegevierd. Volgens sommigen is dat genoeg om racist te zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#100 riche

@96: Dus je wilt eigenlijk een voortzetting van het beleid van Merkel? Iedereen moet hier kunnen aankloppen en asiel aanvragen. Deze mogen dan vervolgens mensen laten overkomen. Dat betekent een in mijn ogen een onhoudbare toename van kosten, criminaliteit en een verandering van een land in een buitenland. Ik vind dat niet wenselijk. maar goed ieder natuurlijk zijn mening. Uiteindelijk draait het allemaal om eten en gegeten worden.

Als ze vervolgens afgewezen worden dan weer terug. Dat “terug” is overigens vaak een probleem. Je ziet zelfs mensen die pleiten voor eindeloze opvang van mensen die niet meer terug willen/ kunnen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#101 riche

@97: Ik denk dat ik begrijp waarom je het anders ziet dan ik. Dat jij die gegevens (migranten) niet terug ziet in de bevolkingsopbouw komt omdat ze daar al bij in zitten? Hoe dan ook je snapt denk ik wel dat 75% migranten als man, die erbij komen ervoor zorgt dat de man/ vrouw ratio steeds schever komt te liggen? Moet haast wel want anders zou je oplossing gezinshereniging niet echt een oplossing zijn. Overigens nu wel. Maar bedoel je met gezinshereniging dat ma, pa, broer, zus, opa en oma over mogen komen of alleen als blijkt dat iemand getrouwd is met vrouw (of vrouwen) en kinderen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#102 riche

@98: die zielige meisjes hebben misschien meer reden om te vluchten? Jouw geboren Nederlanders met OOK een Nederlands paspoort dragen vaak uit trotse Marokkanen te zijn. Wat maakt voor jou eigenlijk iemand Nederlander? Dat hij/ zij hier geboren is is het enige?
“Maar … ik zeg helemaal niets over de rechten van Nederlandse vrouwen. Waar haal je dit in godsnaam vandaan ?”
Precies. Waarom beschouw je vrouwelijke vluchtelingen niet als nieuwe Nederlanders, maar wel hier geboren Marokkanen? Ik vind dat iemand die hierheen komt en Nederlander wil worden Nederlander is waar hij/ zij ook vandaan komt. Niet zozeer de blut und boden gedachte dus. Maar je kunt niet en Nederlander worden en vooral Marokkaan blijven. In ieder geval niet in mijn beleving.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#103 riche

@99: O ja dat is waar ook. Je mag zelfs geen Sinterklaas meer vieren in Nederland. Ben je dus toch een racist. Mijn excuses.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#104 Lennart

@100:
“Dus je wilt eigenlijk een voortzetting van het beleid van Merkel? Iedereen moet hier kunnen aankloppen en asiel aanvragen. ”

Merkel vind helemaal niet dat iedereen hier moet kunnen aankloppen; je bent weer eens bezig met het verspreiden van agitprop. Verder, als je wilt weten hoe ik over iets denk, vraag het me dan gewoon direct, in plaats van al die suggestieve plaagvraagjes. Ik vraag me sowieso af waarom je daar maar mee door blijft gaan, want het lijkt me inmiddels vrij duidelijk hoe ik hierover denk.

“Dat betekent een in mijn ogen een onhoudbare toename van kosten, criminaliteit en een verandering van een land in een buitenland.”
Goh … echt ? En hoe kom je op dit revolutionaire inzicht, dat ik echt nog nooit ergens ben tegengekomen, laat staan dat het nog nooit ergens is weerlegd ?

“Je ziet zelfs mensen die pleiten voor eindeloze opvang van mensen die niet meer terug willen/ kunnen.”
Tsja. Heb jij een alternatief ? Lijk het je beter om die mensen gewoon op straat te zetten ? Raar, want jij maakt je toch zoveel zorgen om criminaliteit ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#105 Lennart

@101:
“Ik denk dat ik begrijp waarom je het anders ziet dan ik. Dat jij die gegevens (migranten) niet terug ziet in de bevolkingsopbouw komt omdat ze daar al bij in zitten?”
Goedzo ! Dat is inderdaad precies wat een bevolkingspyramide laat zien: de complete bevolking. Sorry, maar ik dacht dat je dat wel wist, anders zou ik het je eerder hebben uitgelegd.

“Hoe dan ook je snapt denk ik wel dat 75% migranten als man …”
Maar dat is dus niet zo, omdat je ook gezinshereniging hebt. Het begin nu wel heel vermoeiend te worden dat je dat steeds niet lijkt te lezen. Kan je hier nu eindelijk gewoon eens op ingaan, in plaats van steeds dezelfde onzin te herhalen ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#106 Lennart

@102:
“die zielige meisjes hebben misschien meer reden om te vluchten?”
Ongetwijfeld, maar nogmaals, wat heeft dat hiermee te maken ?

“Jouw geboren Nederlanders met OOK een Nederlands paspoort dragen vaak uit trotse Marokkanen te zijn.”
Tsja, dat zie je vaker. Friezen dragen ook uit dat ze trotse Friezen zijn. Dit lijkt me een volkomen normaal iets. Kan je ook uitleggen wat dit uberhaupt met onze discussie te maken heeft ?

“Wat maakt voor jou eigenlijk iemand Nederlander? Dat hij/ zij hier geboren is is het enige?”
Daar komt het wel op neer. De wet is iets ingewikkelder, maar laten we niet doorzwatelen over details.

“Waarom beschouw je vrouwelijke vluchtelingen niet als nieuwe Nederlanders, maar wel hier geboren Marokkanen?”
Doe ik dat dan ? Nogmaals, ik heb nog helemaal niets gezegd over vrouwelijke vluchtelingen, dus het is me een raadsel waar je dit vandaan haalt.

Zeg, ik vind je manier van discussieren erg irritant. Je probeert me continu standpunten in de schoenen te schuiven die ik helemaal niet heb. Zou je daarmee op willen houden ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#107 Lennart

@99: Volgens wie dan, AltJohan ? Wie beweert, volgens jou, dat je racist bent als je Sinterklaas viert met Zwarte Piet ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#108 Riche

@104: met andere woorden iemand die hier komt hoeft nooit meer terug als ik je redenatie volg. Dus voor jou ook geen Turkije deal wat had betekent dat er jaarlijks miljoenen bij waren gekomen. Maar nu vul ik weer voor je in. Wat is jouw visie dan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#109 Riche

@106:
Voor mij heeft dat er heel veel mee te maken. Het is namelijk beter mensen op te vangen die dat het hardst nodig hebben. Dat zijn vaak vrouwen, meisjes. Tevens lost dat ons probleem van een mannenoverschot op. Bijkomend voordeel is dat vermenging de beste remedie is tegen mensen die hun huidskleur zo belangrijk vinden. Maar dat laatste is maar een wensgedachte van mij. Mensen vinden vast wel andere redenen om elkaar het leven zuur te maken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#110 Riche

@106: Friezen hebben geen ander paspoort of wel?
Ik denk dat we daar dan anders over denken. Geboren in een ander land is voor mij geen reden waarom iemand geen Nederlander kan worden.
Sorry als ik je irriteer. Excuses.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#111 Lennart

@108:
“met andere woorden iemand die hier komt hoeft nooit meer terug als ik je redenatie volg.”
Nee, hoezo ?

“Maar nu vul ik weer voor je in. Wat is jouw visie dan?”
Mijn visie is dat het allemaal gruwelpropaganda is. We hebben 17 miljoen inwoners in Nederland, waarvan het overgrote deel autochtoon is. Enkele tienduizenden vluchtelingen gaan daar niet veel aan veranderen, als was het alleen maar omdat 2 miljoen van die Nederlanders sowieso al een allochtone achtergrond hebben. De meeste Westers, dat dan weer wel. Het is allemaal opgeklopte paniek.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#112 Ernstig

Die wannabe-viking lijkt mij heel wat minder met zijn ballen in de knoop te zitten dan de wannabe-boy george die gniffelig over hem doet. Als volwassen vent opgaan in body-building en je eigen digitale heldencultus is één ding, als volwassen vent het uiterlijk van een tienermeisje dan wel cosplayster najagen met pruiken, make-up en hormoonkuren, en dan zelfs beweren dat deze fantasie je ware zelf is, is in pathologische verwrongenheid de viking ongeëvenaard.

Sid Lukassen komt op mij over als een autistisch aandoende man die ongetwijfeld zijn seksuele onzekerheden zal hebben, zo’n type dat het lief probeert met de meisjes en vervolgens niet snapt waarom ze zich liever door een studentencorps uit elkaar laten trekken om vervolgens te huilen op joop.nl dat jongens zo verschrikkelijk seksistisch zijn, zo’n type dat het beter met een kort-koppig kapsel vrouwtje kan proberen in plaats van zich blind te staren op onvervulbaar verlangen.

Seksmarxist is een gevatte term voor de structurele denkwijze van Lukassen, hier gaat prediker echter aan voorbij door hem enkel aan te vallen op zijn invalshoek, en laat hiermee de rancuneuze balk in eigen oog onaangeraakt. Sid Lukassen pleit namelijk niet voor een verbod op posters met gespierde negers omdat deze hem onzeker zouden laten voelen, de feministen waar prediker ook onder geschaard kan worden doen dit wel met posters van vrouwen waar zij schamel bij afsteken, zelfs het tonen van een goedgevormde kont is reden tot het bellen van adverteerders, en met succes. Films, reclames, literatuur, redacties, kinderspeelgoed, alles maar dan ook werkelijk alles, tot de natuurkunde aan toe,(Het begrip Arische Physik herleeft niet dankzij de fascistische witte supremacisten die de gehele samenleving geïnfiltreerd zouden hebben, maar dankzij Gloria Wekker.) wordt door feministes geplaatst in een subliem complot welk Lukassen’s theorie van het cultuurmarxistische in alle maten overtreft. Zitten er teveel Joden in je complot, dan ben je af, valt alles toe te wijzen aan blanken en/of mannen (liefst allebei) dan is het sociale theorie en vervalt iedere bewijslast.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie