prima plan. Ik neem aan dat biologisch (duurzaam/humaan) geproduceerd vlees uitgesloten is van de heffing, of kan dat niet in Europa?
#6
mescaline
Goed plan ? Zou kunnen.
Aan de andere kant wordt er al tientallen jaren teveel geproduceerd + gesubsidieerd. De boterberg bestaat al 30 jaar. Dus daar saneren zou ook kunnen.
#7
Kalief
Er moet een heffing komen op dat smerige voorbewerkte gemarineerde gekruide vlees in de supermarkten. En heffingen op conserveringsmiddelen en smaakversterkers.
#8
Pepijn
Als 0,5% extra heffing “genoeg” is, waarom betaal ik dan zoveel meer voor mijn biologische biefstuk?
#9
boog
dat smerige voorbewerkte gemarineerde gekruide vlees in de supermarkten.
Dat is dus geen “vlees” maar bv een “rundvleesproduct” met minder dan 100% vlees. In zo’n geval hoeft er géén herkomstinformatie te worden gegeven. Daar is het de supermarkten om te doen, aangezien het met dit soort producten vaak om extragoedkoop vlees uit extraverweggistan gaat.
#10
Ronald
Ik wil een heffing op Sargasso, elke pageview 5 cent aftikken
#11
Spuyt12
Ik ben voor een verbod van de bioindustrie. Laten we maar gewoon 2x zoveel gaan betalen voor vlees. Dat vind ik het wel waard.
#12
Bismarck
@11: vertel dat maar aan ieand met minimuminkomen. Of is vlees volgens jou alleen voor rijken bedoeld?
#13
BINGONERO
iedereen de tering met onnatuurlijke heffingen, ga zelf geld uitgeven als je er zin in hebt
/ongenuanceerde mening.
#14
boog
vertel dat maar aan ieand met minimuminkomen. Of is vlees volgens jou alleen voor rijken bedoeld?
Sinds wanneer is elke dag vlees kunnen kopen een recht?
En dan nog: kipfilet is per kilo goedkoper dan verse capucijners.
Vlees is onwaarschijnlijk te laag geprijsd, nog vee meer dan ander voedsel.
De mentaliteit van de consument is met geen middel te wijzigen, tenzij met taksen.
Maar het echte zeer qua prijsvorming ligt, zoals met zoveel, bij de distributie. Uw keten vangt onwaarschijnlijk veel te veel. Dat is ook nodig, om beursgenoteerde winst te kunnen maken, zodat de lijken lijker kunnen worden.
#16
Sikbock
hmmpf.. Kijk naar de tabaks/ benzineaccijnzen.. veel mensen rijden geen km minder/ roken er geen sigaret minder om..
komt dan gewoon neer op belastingverhoging om de schatkist te spekken
#17
Sikbock
wel tekenenend btw dat dit soort maatregelen vaak bedacht worden door mensen die zelf geen vlees eten/ roken/ auto rijden
#18
ReinoutS
@17: mogen maatregelen tegen bijv. winkeldiefstal volgens jou ook alleen bedacht worden door mensen die regelmatig proletarisch boodschappen doen?
#19
Sikbock
@ ReinoutS: nee, maatregelen tegen winkeldiefstal wil IEDEREEN tegengaan.. Dit is volgens mij een stokpaardje van een pressiegroep die dat de rest van Nederland door de strot wil douwen..
p.s. ik vind dierenwelzijn trouwens ook belangrijk maar zie meer in het stimuleren van diervriendelijke productie ipv “dom” belasting heffen..
De consument moet WILLEN en niet gedwongen worden.. dat laatste werkt volgens mij niet
#20
Ruud Oost
Nederland het land van heffingen i.p.v. belastingen:
Ik wil een heffing op scheten (teveel Co2 uitstoot), dus 1€ per scheet.
(Ieks, waarom opent een link in een preview niet automatisch in een nieuw venster of tab?!)
#22
caprio
@bismarck: weet je wat, alle belasting afschaffen, vertel dat maar aan de armen! Uiteraard wordt die biefstuk belasting natuurlijk naar inkomen geheven, dat snapt een rund.
Volkomen terecht, de vervuiler betaalt, dat principe onderstreept iedereen al jaren, maar als het iets betreft wat men niet snapt, dan kan het niet. Volgens de VN is de veestapel de grootste veroorzaker van broeikas gassen. Het lijkt me dat die belasting dan in verhouding wordt geheven met de oppervlakte per dier, dat lijkt me ook logisch, dus: bioindustrie vlees duurder, organisch, afbreekbaar vlees goedkoper.
Nee, dan al deze burgerlijk kinderachtige reacties die weer eens laten zien, dat informatievoorziening nog altijd het grootste probleem is bij de vooruitgang.
Reacties (22)
Ik wil een heffing op milieudefensie. NU!
En de bond tegen het vloeken, Suzanne!!
Goed zo. Helemaal mee eens.
En een melkheffing, zodat de koeien weer in de wei kunnen ipv permanent op stal staan.
Boog; gewoon campina drinken, die zijn dat sowieso van plan ; http://www.campina.nl/default.asp?selected=camnl.nieuwspers&l=nl&selectedItem=camnl.nieuwspers.persberich.campinazetnieuwestandaardinzuivel1
prima plan. Ik neem aan dat biologisch (duurzaam/humaan) geproduceerd vlees uitgesloten is van de heffing, of kan dat niet in Europa?
Goed plan ? Zou kunnen.
Aan de andere kant wordt er al tientallen jaren teveel geproduceerd + gesubsidieerd. De boterberg bestaat al 30 jaar. Dus daar saneren zou ook kunnen.
Er moet een heffing komen op dat smerige voorbewerkte gemarineerde gekruide vlees in de supermarkten. En heffingen op conserveringsmiddelen en smaakversterkers.
Als 0,5% extra heffing “genoeg” is, waarom betaal ik dan zoveel meer voor mijn biologische biefstuk?
Dat is dus geen “vlees” maar bv een “rundvleesproduct” met minder dan 100% vlees. In zo’n geval hoeft er géén herkomstinformatie te worden gegeven. Daar is het de supermarkten om te doen, aangezien het met dit soort producten vaak om extragoedkoop vlees uit extraverweggistan gaat.
Ik wil een heffing op Sargasso, elke pageview 5 cent aftikken
Ik ben voor een verbod van de bioindustrie. Laten we maar gewoon 2x zoveel gaan betalen voor vlees. Dat vind ik het wel waard.
@11: vertel dat maar aan ieand met minimuminkomen. Of is vlees volgens jou alleen voor rijken bedoeld?
iedereen de tering met onnatuurlijke heffingen, ga zelf geld uitgeven als je er zin in hebt
/ongenuanceerde mening.
Sinds wanneer is elke dag vlees kunnen kopen een recht?
En dan nog: kipfilet is per kilo goedkoper dan verse capucijners.
Vlees is onwaarschijnlijk te laag geprijsd, nog vee meer dan ander voedsel.
De mentaliteit van de consument is met geen middel te wijzigen, tenzij met taksen.
Maar het echte zeer qua prijsvorming ligt, zoals met zoveel, bij de distributie. Uw keten vangt onwaarschijnlijk veel te veel. Dat is ook nodig, om beursgenoteerde winst te kunnen maken, zodat de lijken lijker kunnen worden.
hmmpf.. Kijk naar de tabaks/ benzineaccijnzen.. veel mensen rijden geen km minder/ roken er geen sigaret minder om..
komt dan gewoon neer op belastingverhoging om de schatkist te spekken
wel tekenenend btw dat dit soort maatregelen vaak bedacht worden door mensen die zelf geen vlees eten/ roken/ auto rijden
@17: mogen maatregelen tegen bijv. winkeldiefstal volgens jou ook alleen bedacht worden door mensen die regelmatig proletarisch boodschappen doen?
@ ReinoutS: nee, maatregelen tegen winkeldiefstal wil IEDEREEN tegengaan.. Dit is volgens mij een stokpaardje van een pressiegroep die dat de rest van Nederland door de strot wil douwen..
p.s. ik vind dierenwelzijn trouwens ook belangrijk maar zie meer in het stimuleren van diervriendelijke productie ipv “dom” belasting heffen..
De consument moet WILLEN en niet gedwongen worden.. dat laatste werkt volgens mij niet
Nederland het land van heffingen i.p.v. belastingen:
Ik wil een heffing op scheten (teveel Co2 uitstoot), dus 1€ per scheet.
Overigens heeft Milieudefensie hun idee ook op hun eigen site staan. E.e.a. i.h.k.v. iets.
(Ieks, waarom opent een link in een preview niet automatisch in een nieuw venster of tab?!)
@bismarck: weet je wat, alle belasting afschaffen, vertel dat maar aan de armen! Uiteraard wordt die biefstuk belasting natuurlijk naar inkomen geheven, dat snapt een rund.
Volkomen terecht, de vervuiler betaalt, dat principe onderstreept iedereen al jaren, maar als het iets betreft wat men niet snapt, dan kan het niet. Volgens de VN is de veestapel de grootste veroorzaker van broeikas gassen. Het lijkt me dat die belasting dan in verhouding wordt geheven met de oppervlakte per dier, dat lijkt me ook logisch, dus: bioindustrie vlees duurder, organisch, afbreekbaar vlees goedkoper.
Nee, dan al deze burgerlijk kinderachtige reacties die weer eens laten zien, dat informatievoorziening nog altijd het grootste probleem is bij de vooruitgang.