Eigen eten eerst!

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Reacties (16)

#1 Jan Jaap

‘Davide Boni, a councillor in Milan for the Northern League, which also opposes the building of mosques in Italian cities, said that kebab shop owners were prepared to work long hours, which was unfair competition.’

Ja, hallo, wat willen ze nou? Of het zijn luie varkens of ze werken te hard, ze kunnen niet allebei tegelijkertijd zijn. Mijn god, soms vergeet ik hoe racistisch Italianen kunnen zijn.

#2 Joost

Mensen, JJ, mensen. Niet Italianen. :-)

#3 Kropotkin

Belachelijk. Van het niveau winkeltijdenwet en terrasverwarmingsverbod

#4 Joost

Nee, Kropotkin weet het op waarde te schatten…

#5 Jay

@3 Ik vind het nog wel iets erger dan dat. Winkeltijdenwet en terrasverwarmingsverbod kun je betuttelend vinden (en deels ben ik dat met je eens), maar deze maatregel (als het echt zo is als het in deze krant gepresenteerd wordt) is ronduit xenofobisch en discriminerend.

#6 Bismarck

@5: Of, zoals de links/midden oppositie stelt: ?culinary ethnic cleansing?

En het doel is eigenlijk ook wel duidelijk: “There is confusion, however, over what is meant by ethnic. Mr Di Grazia said that French restaurants would be allowed. He was unsure, though, about Sicilian cuisine. It is influenced by Arab cooking.”

Al durven ze het niet hardop te zeggen: “Filippo Candelise, a Lucca councillor, said: ?To accuse us of racism is outrageous. All we are doing is protecting the culinary patrimony of the town.?”

#7 Sytz

@5: de winkeltijdenwet is net zo xenofoob en discriminerend.
Waarom op zondag dicht? Eigen geloof eerst!

En terrasverwarmingsverbod is eveneens discrimineren naar de rokers toe!

#8 Joost

@7: Hoezo, mag er wel terrasverwarming voor de niet-rokers dan?

#9 Jay

@7 de winkeltijdenwet is net zo xenofoob en discriminerend.

Uhm, nee. Ten eerste is het helemaal niet xenofoob (de wet richt zich niet specifiek tegen uit het buitenland afkomstige groepen), en ten tweede is niet net zo discriminerend – niemand wordt belemmerd, op basis van geloof of afkomst, een winkel te hebben.

Teveel zwart-witjes gegeten, Sytz?

#10 Kropotkin

Als er echt op gecontroleerd wordt is de winkeltijdenwet, in Rotterdam tenminste, uiterst xenofoob. Grotendeels wordt die nl (gelukkig) overtreden door allochtone ondernemers op oa. Goudse Rijweg (kappers, bakkers, groentewinkels, …).

Het ‘kebab’ verbod is toch echt niet veel anders als een voorstel voor een strenger vestigingsbeleid fastfood of een verbod op coffeeshops in een straal van 200 meter rondom scholen (en Harreman vd PvdA is ook een grote racist, want zowat alle snackbars worden gerund door allochtonen.

Probleem is dat er te veel verboden wordt en al die ideologische redenen die daarvoor gegeven worden (te hard werkend allochtonen, bescherming bevolking, milieu …) is 1 pot nat.

(Trouwens die kebab- en hamburgergrillers kunnen toch gewoon ook lasagna & pizza’s gaan maken?)

#11 Sytz

@7: “Xenofobie is een ongegronde angst voor vreemdelingen”
Mensen die niet geloven zijn ook vreemd. Toch? Sterker nog, echte gelovigen hebben niets met landen, alleen met god, dus is een ieder die niet gelooft een vreemdeling in het land van de heer.

En het is discriminerend, omdat mensen die Joods of Moslim zijn niet op Zondag hun feestje vieren, dus alleen met Ggristenen word rekening gehouden.

Misschien moet je zelf eens een zakje zwart-witjes nuttigen Jay.

#12 Sytz

@6: Joost, je weet toch dat het sterk op afgesproken werk lijkt als je eerst roken binnen verbied, en dan het roken buiten bijzonder onaangenaam gaat maken. Gewoon rokertje pesten dus.

#13 Zieke kat

Aha! Ze blieven geen eten van bruine mensen.

#14 pedro

@10: “Het ‘kebab’ verbod is toch echt niet veel anders als een voorstel voor een strenger vestigingsbeleid fastfood”. Als alle andere fastfood restaurants ook verboden worden, is het een strenger vestigingsBELEID. Slechts een enkele soort fastfood verbieden is geen beleid, maar toegeven aan extremistische eisen.

“een verbod op coffeeshops in een straal van 200 meter rondom scholen” is ook toegeven aan de druk van extremisten. Dat ben ik helemaal met je eens. Dan kunnen we voor de veiligheid van de schoolkinderen, die helemaal niet in die coffeeshops mogen komen, beter het autoverkeer in een straal van 200 meter rond de scholen verbieden.

“Harreman vd PvdA is ook een grote racist, want zowat alle snackbars worden gerund door allochtonen”. Verklaar je nader. Hoe heeft Harreman het voor elkaar gekregen, dat alleen allochtone ondernemers nog snackbars runnen. Bij mijn weten is geen wet, die het autochtonen verbiedt om snackbars te runnen. Ik dacht altijd, dat het feit, dat veel snackbars door allochtonen gerund worden, te maken had met het feit, dat allochtonen blijkbaar met wat minder winst genoegen nemen, maar ik snap, dat jij met dat ideologische redenen (concurrentie in het vrije markt kapitalisme) geen genoegen kunt nemen.

#15 Joost

Ehm Sytz, bij mijn weten waren terraswarmers op veel plekken al langer verboden dan dat er een rookverbod was?

#16 Sytz

@16: Hmmm. Ok. Ik dacht dat het nog nergens verboden was, en dat er alleen vlak na de invoering van het rookverbod veel ophef over was omdat Groen Links het in Amsterdam op de agenda zette.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*