Ziek

De Christen Unie-SGP Noord-Brabant willen een Gristelijke Sgool in Oss. Want Oss is van de Duivel. Immers Jan Marijnissen woont er en er vinden occulte zaken plaats, zoals carnaval en kermis.

Oss is een zondige, goddeloze stad, waarin alleen Gods licht, Jezus, de duisternis kan laten wijken. Een bijbelgetrouwe school is daarin onmisbaar. Mogen wij als bestuur op uw onvoorwaardelijke steun rekenen?

Ook voor den Geytenneuker is deze Gristelijke Sgool onontbeerlijk;

Zal die school ook een doorbraak gaan betekenen voor islamitische kindjes, die ook wanhopig op zoek zijn naar normen en waarden en (hoewel ze het nog niet beseffen) naar de waarheid van Jezus?

Ik zeg: uitzetten de gristenzwijnen.

Update: gezien de “shoot the messenger reacties” die volgen op dit stukje en na het na lezen van het Handvest van de Sargasso logger het volgende:

Ik vind het initiatief van De Christen Unie-SGP Noord-Brabant en hun argumentatie niet van deze tijd, strijdig met de normen en waarden in Nederland, provocerend, fundamentalistisch en beledigend ten aanzien van de Islam, Jan Marijnissen , Ossenaren, kermissen en carnavalvierders. Ik vind dat wij Nederlanders ten aanzien van dit onderwerp met 2 maten meten.

 1. 1

  Volgens mij wil de heer Pekhothy weer eens lange draad op sargasso creeeren. Had u nog iets over het asociale kapitalisme in uw post verwerkt dan kunnen we hier bivakeren tot volgende week.

  /duit in het zakje
  Het is trouwens de eerste keer dat ik Jesus als gloeilamp omschreven zie worden.
  /einde duit

 2. 7

  Ach, elke gek zijn gebrek nietwaar? Natuurlijk zijn dit soort uitlatingen niet meer van deze tijd. Maar om nou te zeggen dat we met twee maten meten? Ach, het is maar Oss hoor.

  Hebben we trouwens lezers uit Oss?

 3. 12

  @ DP, duid je andersdenkenden wel vaker aan met variaties in de spelling van hun naam, of je meet zelf met twee maten door, als je het over christelijke opvattingen/uitingen hebt, het subjectieve “Gristelijk” te gebruiken?

 4. 15

  Gut, dat u nog in termen van links-rechts van individuele mensen denkt. De klassentheorie is weliswaar hard en duidelijk in zijn stellingen maar het lijkt me dat het overal ontbreekt aan een dappere, moedige werkende klasse met aspiraties voor verandering. Ze denken dat hun emancipatie voltood is..en gaan over tot de orde van de dag. Ergo, solidariteit is zoooo 1984..
  Leef eens in een toekomstscenario van louter androgyne volwassenen met verantwoordelijkheden niet uitsluitend jegens zichzelf, maar ook een plicht tot het delen van genoegens van welvaart en vrijheden jegens jong en oud en in hun denken doordesemd door een universele plicht mbt. tot het naakte overleven van deze aardkloot.

 5. 18

  @Nove; Ik heb het niet over de arbeider, maar over de linkse Nazi; de persoon die denkt dat hij intellectueel en moreel surerieur is.

  Het idee dat hij slimmer is dan de doorsnee burger spreekt bij hem erg sterk tot de verbeelding.. een soort ( zelf benoemde)arbeideristische ubermensch ze maar..

 6. 19

  Slecht stukje dat niet zou misstaan in een Cal Thomas column op FoxNews, ware het niet dat Cal natuurlijk een Christenfundamentalist van de eerste orde is. Maar goed, ik heb natuurlijk wel een reputatie hoog te houden als het gaat om reageren op stukjes die religieuze/levensbeschouwelijke onderwerpen aansnijden :-). Ben daarom blij dat de andere reaguurders het ook niks vinden.

  De latere aanpassingen aan het originele stukje vind ik een zwaktebod. Geef dan gewoon toe dat het je om de provocatie te doen was. Of haal het hele stukje weg als je er bij nader inzien niet meer achter staat.

 7. 20

  @Sikbock

  Er bestaat geen linkse kerk, en iemand met een al dan niet misplaatst superioriteitsgevoel een nazi noemen is een schandelijke overdrijving. Dat geldt voor bovenstaande opmerkingen van jou net zo goed als voor linkse activisten die Bush een nazi noemen, overigens.

  Ik ben de mening toegedaan dat mensen die deze termen bezigen laffe wezels zijn. Ik vorm mijn mening onafhankelijk van welke politieke correcte of incorrecte moraal dan ook, en zeur ook niet als zou er mij een mening opgelegd worden. Er heerst in Nederland geen structurele terreur die andere meningen onderdrukt. Zeik dus niet.

 8. 22

  @pelayo: Wat ik bedoel is dat er een groep mensen ter linkerzijde rondloopt, met de gedachte dat ze moreel en intellectureel superieur zijn die geen enkel middel schuwen om hun doelen te bereiken en uitermate intolerant zijn ten opzichte van anders denkenden.. gevoelsmatig noem ik dat linkse Nazi’s..

 9. 24

  @Sikbock

  Dat maakt ’t niet minder dogmatisch. Men debateert met argumenten, niet met verdachtmakingen. Dat geldt zowel voor linkse Nazizwijn schreeuwers als voor de linkse kerk roepers. Je brengt jezelf daarmee in discrediet, overigens.

 10. 29

  Het zal wel iets vreemds zijn zoals “blijf met je vuile rotpoten van onze vuile rotgristenen af”. Probeer het de volgende keer (want ze blijven bizarre dingen roepen die gristenen net als alle fundamentalistische gelovigen) eens door gristen te vervangen door islamiet, ben benieuwd.. En terzijde zou het licht van jezus ook de energiekosten drukken?

 11. 30

  Zullen we eens afspreken het woord “geitenneuker” in al zijn spellingsvariaties alhier niet te gebruiken?
  Of het nou op een lollige manier gebruikt wordt of niet, ik stoor me er behoorlijk aan.

 12. 31

  Links of rechts… Ineens viel het bevraagtekende kwartje: Heeft Degtyarev Pekhotny wel de stemgerechtigde leeftijd bereikt?

  DP, het is niet het ombrengen van de boodschapper om de boodschap. Je krijgt kritiek omdat je van de hoed noch de rand ook maar een stuk garen gezien hebt. Occulte zaken roep je in zin twee, na in zin

 13. 34

  @31: “WAAROM EEN EVANGELISCHE SCHOOL IN OSS?
  Zoals u wellicht weet is Oss een rooms-katholieke stad. Zo profileert Oss zich ook: katholiek en SP! Jan Marijnissen woont hier vlak bij. Deze identiteit van Oss kenmerkt zich ook door uitbundige carnavalsvieringen, veel bijgeloof, kermissen en occultisme, voorzover deze zaken elkaar niet schromelijk overlappen! Ook staat Oss bekend om haar geweldsdelicten.”

  zie de site waar ik naar link.

 14. 42

  @ PJ

  Je had er goed aan gedaan je in je commentaar te beperken tot iets soortgelijks als de grote roerganger;

  “Je gelooft het niet?
  Kijk hier maar.”

  En nu weer lief doen tegen de minderwaardigen, goed?

 15. 47

  @45, ik was er al bang voor dat u of Drek er geil van zou worden, vandaar dat @36 afdoende was geweest.

  @46 Toch zou ik willen weten waarom je jezelf naar zo’n ding vernoemt. Lijkt me meer (afgezien van de russische oorsprong) iets voor stormfront, jezelf naar een stuk schiettuig noemen. Liggen jullie extremen, geheel volgens de clich

 16. 50

  @46

  Ach je hebt je nick afgeleid van een soviet wapen. En dat terwijl de geijkte marxistisch-leninistische wijze van massamoord toch de van staatswege gecreerde hongersnood was: Oekraine tussen de 5 en 8 miljoen. Mao’s grote sprong voorwaarts deed zo’n slordige 30 miljoen de das om. Het is de enige maal in de twintigste eeuw geweest dan de wereldbevolking daalde.

 17. 52

  “Het is de enige maal in de twintigste eeuw geweest dan de wereldbevolking daalde.”

  Waarvoor hulde dan. Beter dan hoe die christen en moslims het doen. 30 miljoen. Hoeveel tijd had ie daarvoor nodig?

 18. 53

  @stoethaspel

  Google maar ‘ns. Ik meen drie jaar. De grote Roerganger had het volgende idee ontwikkeld: Mussen eten graan, dus als we alle mussen doden hebben we meer graan. En dus togen alle boeren gecollectiviseerd en wel op uit om alle mussen die ze aantroffen te doden. Mussen eten voornamelijk insecten, waaronder ongedierte. De rest van het verhaal laat zich raden.

 19. 54

  Hongersnood lijkt een uitstekend middel om de ruggegraat van een weerbarstige bevolking te breken: Het resulteert onveranderlijk in een onderdanige, afhankelijke en apathische bevolking. Precies zoals de communisten ’t wilde.

 20. 57

  Beste Mensen,

  @Pelayo,

  Fijn om maar te blijven kunnen schieten om alles wat marxisme en leninsme heeft vertoont, niet waar? Het kapitalisme kent geen namen, en geen moraal, maar de slachtoffers zijn er niet minder om.

 21. 58

  @SalonSocialist

  alles wat marxisme en leninsme heeft vertoont

  Ik ben bang dat de term dictatuur van het proletariaat laat zien dat het structureel is.

 22. 61

  Eigenlijk had ik het vermoeden dat het een persiflage was op de gemiddelde logger in Nederland, omdat je zoiets hier niet verwacht.

  Maar de verdediging van DP doet die positieve interpretatie volledig teniet, toch jammer van een gemiste kans.