1. 4

  Ik snap niet waaarom CDA bewindslieden de PVV bashen. Je mag aannemen dat deze bewindslieden akkoord zijn gegaan met Verhagen en hun eigen congres, die absoluut wilden regeren in de huidige gedoogconstructie.
  Ik snap niet waarom Wilders continu CDA bewindslieden loopt te bashen. Zijn politieke leven hangt minstens zoveel af van een CDA dar groot genoeg moet blijven om de gedoogconstructie aan een meerderheidje te houden. Olie op het CDA-vuurtje gooien lijkt mij dan niet zo handig.

  Ik sanp niet dat de premier zijn coalitiegenoten, in het kabinet en in de gedoogbankjes, tot de orde roept. Zo van: we hebben besloten te gaan regeren, we regeren nu, dus over en uit met de campagnes.
  Of vindt hij het wel lekker leider te zijn van een op barsten staande samenwerking?

 2. 5

  @4: Rutte houdt zich vermoedelijk juist stiller naarmate de gedoogcoalitie meer uit elkaar dreigt te vallen. Mocht het tot een vroegtijdig einde komen, dan kan hij zowel PVV als CDA de schuld geven en in Den Haag denkt men nog dat wie breekt betaalt.

 3. 6

  Peter: Ik snap niet waarom Wilders continu CDA bewindslieden loopt te bashen.

  Je dacht toch niet dat het zijn vrienden waren geworden?

  Bovendien: “kick them when they are down.”

 4. 7

  …Gentlemens agreement! CDAers mogen PVV Basten. PVV mag CDA terugbashen. CDA zegt beetje sorry tegen Wilders.
  CDA achterban is blij en PVV achterban is blij.

 5. 8

  @7: Ah zo! Een herenakkoord. Maar eh… die acherbannetjes zijn toch helemaal niet zo blij? CDA achterban is emotioneel verdeeld. PVV-ahcterban is even vaak boos als Wilders zelf. Puur chagrijn. De enige die blij lijkt, is Rutte, wiens grijns wel op zijn gezicht lijkt ge-tweecomponenten-lijmd.

 6. 14

  @9 Een afgesproken show, is toch net zo goed een akkoord. En juist omdat het CDA tot op het bot verdeeld is is deze show nodig. Als de CDA te weinig tegengas geeft gaat de achterban morren en brengt dat de coalitie in gevaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren