1. 2

  Rutte is alleen geen conservatief, maar een liberaal. Wellicht heeft de VVD wat conservatieve standpunten, maar dan nog altijd zijn ze 100 keer minder conservatief dan de Democrats in de VS.

  Dat de niet linkse kerk optimistischer is dan de rest klopt wel weer. Hel en verdoemenis predikken werkt in een geloofs gemeenschap beter om de gelovigen binnen de deur te houden dan optimistisch zijn. Alles is oneerlijk, je buurman is een uitbuiter en dreigen met milieu rampen zijn de Sodom en Gomorra van links.

 2. 3

  Rutte is pertinent géén liberaal (meer). De acties die hij met zijn partij verdedigt en uitvoert zijn zowat alles behalve liberaal. Geen idee waarom je dat sprookje blijft herhalen (het wordt echt niet opeens waar als je het maar blijft herhalen) maar het idee dat Rutte/VVD liberaal is, is allang achterhaalt.

 3. 4

  Ik weet niet of de Amerikaanse situatie één op één te projecteren is op Nederland. Vergeet niet dat de VS vrijwel volledig zijn ingericht volgens conservatieve principes. Allicht dat een conservatief persoon zich daar gelukkiger bij voelt dan een progressief persoon. De situatie in Nederland ziet er toch wat rooskleuriger uit voor progressieven. Ik kan me goed voorstellen dat zo’n beetje de hele biblebelt hier spontaan begint te knarsetanden zodra ze zich in een stad moeten begeven.

 4. 6

  Dat lachje van Rutte maakt hem van dichtbij onbetrouwbaar. Een man van zijn lengte, leeftijd en met zijn toegang tot de macht die geen partner aan zich kan binden deugt op een fundamenteel menselijk vlak niet. Al die corps meisjes en -jongens willen hem graag als premier, maar niet permanent met hem naar bed.

 5. 7

  Lachen dat hoort bij overwinnaars. Rutte is premier, en leider van de grootste partij. Dan zou ik ook lachen. Vooral als de tegenstanders ook benadrukken hoe liberaal ze wel niet zijn (D66, GL, PvdA). Dus eigenlijk helemaal niet zulke sterke tegenstanders zijn. En de inhoudsloze prietpraat die daarom nog wel eens uit de oppositie komt. Die eigenlijk niet veel anders denken, maar ja, wel hun ‘eigen’ mening naar voren brengen. Geen duidelijk alternatief, niet meer dan een voetnoot op het heersende liberalisme.

  Wat dat overigens met conservatisme te maken heeft? Ik zie Rutte en zijn VVD eerder als neo-liberaal. Lekker schelden op de staat, en alles in handen geven van de markt. Op lange termijn zullen we kunnen zien dat het dit denken, grotendeels al in de praktijk gebracht, tot een disaster zal leiden. De maatschappij zal totaal uitgehold zijn, ontkracht, verdeeld, en de zwakkeren die niet tot genoeg zelfredzaamheid (help uzelve!) in staat zijn nu al de eerste kinderen van de rekening.

 6. 8

  Dat vind ik een kul-argument. Waarom zou de vooronderstelling: geen partner, daarom fout, zo belangrijk zijn. Misschien is hij wel homovriend van Wilders, of houdt ie ontzettend van lekker in zijn eentje mastuberen onder de douche, of … dat is zijn privé. En dat hoef ik niet te weten, laat staan meenemen in een beoordeling over zijn reputatie als politicus.

 7. 10

  Herken er toch de psychopaat (tegenwoordig: antisociale persoonlijkheid [-sstoornis]) in, die alles weglacht. Een vorm van zinsbegoochelende bezwering, die anderen in verwarring moet brengen.

  Gewoon negeren dus.

 8. 13

  Iemand die zijn eigen volk schaterlachend de afgrond in voert is ofwel een psychopaat ofwel volslagen krankzinnig. Of nee: dat is te simpel. Rutte is gewoon een ‘machtspoliticus’ die de orders uitvoert van de NWO. Komt op hetzelfde neer. Zou Rutte ooit twijfelen? Zou hij beseffen dat hij dagelijks louter liegt en bedriegt? Jan Kees de Jager heeft zich wel eens in dergelijke bewoordingen uitgesproken meen ik. Rutte niet. Zou Rutte onder invloed zijn van bepaalde medicijnen van big farma en daarom steeds lachen? Krijgt hij dagelijks in zijn met satantische symbolen aangeklede Torentje een spuit van ome Ab? Vragen, vragen, vragen. Maar intussen zijn we mooi de lul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren