1. 1

  Minister van Defensie heeft geen geweer, schande! Minister van Buitenlandse Zaken woont niet in het buitenland, schande! Minister van Justitie nog nooit veroordeeld, schande!

 2. 3

  *steekt vinger omhoog* Hugo Claus, Paul Boon, Herman Brusselmans…

  Maar daar zal het nu wel snel mee gedaan zijn. Wat een blond miepje zeg!

 3. 4

  @Bismarck

  Het moet zijn: Minister van Defensie zit niet op Jiu Jitsu. Schande! Minister van Buitenlandse zaken komt nooit in het buitenland. Schande!

 4. 5

  Ik geef toe, Bismarck heeft een punt, maar helemaal lekker is ’t niet. Van een minister verwacht je affiniteit met het veld, en affiniteit met de kunst en geen boeken lezen – kweenie. Gaat niet zo goed samen, ofzo.

 5. 6

  Staat tegenover dat Nederland een hoogleraar als minister van onderwijs heeft en dat trekt ook op niks.
  Maar als deze vrouw een kundig bestuurder blijkt die goed kan luisteren dan komt het misschien allemaal goed.
  Die youtube video toont tot dusver aan dat ze beter benoemd was tot “minister van poseren met babies”.

 6. 7

  @6: “Staat tegenover dat Nederland een hoogleraar als minister van onderwijs heeft en dat trekt ook op niks.”

  Het toch juist schande zijn als dat niet zo was?

  Ik heb het niet zo op “affiniteit met het veld”. Het lijkt me niet in alle gevallen noodzakelijk. Het probleem met kunst is dat het “affiniteit met het veld” vrijwel zeker synoniem staat aan partijdigheid. Ik ben trouwens heel benieuwd hoe je een minister van cultuur gaat vinden die met alle onderdelen van cultuur affiniteit heeft. Als je mag eisen dat ze (waarschijnlijk ook nog bepaalde) boeken leest, mag je ook eisen dat ze stripverhalen leest, naar Jumpstyle muziek luistert, graffiti bestudeert enzovoort. Net zo legitieme eis als boeken lezen, geen schande als ze dat niet recent heeft gedaan.

 7. 8

  Oh en een minister van cultuur moet natuurlijk ook regelmatig een synagoge bezoeken, Bij de Vlaamse cultuur hoort nu eenmaal ook de Antwerpse joodse gemeenschap.

 8. 10

  Wij hebben een minister van Cultuur die meewerkt aan de campagne van de recht-populistische omroep WakkerNederland. Wat is erger?

 9. 11

  @10: Rechts-populistische uiting is toch ook deel van onze cultuur? Ik ben al lang de tel kwijt van het aantal keren dat ik heb moeten aanhoren dat de belastingen te hoog zijn, uitkeringstrekkers en immigranten profiteurs en de milieuregels lariekoek.

 10. 13

  @12: Pikant? Flauw zul je bedoelen. Ik ben bij de derde zin gestopt met lezen toen er een grap over haar naam werd gemaakt. Als de schrijver zichzelf niet serieus neemt hoef ik dat zéker niet te doen.

 11. 14

  Terecht, #13, maar desondanks … Ceterum : de echte reden waarom Joke S. minister werd gemaakt, is dat haar partij in Gent al lang in de oppositie zit, en dat men hoopt dat zij via haar ministerpost populair genoeg kan worden tegen 2012 om haar partij daar dan mee aan de macht te brengen.

 12. 18

  Joke Schauvliege is juriste en ze bleek bij de verkiezingen een stemmenkannon.

  Erwin Mortier en Tom Lanoye vertegenwoordigen alleen zichzelf, maar krijgen wel bij elk maatschappelijk debat in Vlaanderen ruime media-aandacht.

  Bovendien blijkt bij elke verkiezing opnieuw dat de kunstenaarsgilde in het algemeen in Vlaanderen in de uitzonderlijke positie verkeert dat ze totaal losgekoppeld is van de maatschappij waarin ze werkt.

  Misschien dient eens de vraag gesteld te worden naar het waarom van de uitzonderingspositie van Vlaanderen in internationaal verband.

  Ik vrees dat we dan uitkomen op een verhaal van té grote ego’s. Die heren komen immers helemaal niet meer op voor de kleine man, ondanks hun linkse retoriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren