Verweer DENK tegen beschuldigingen aan adres Öztürk overtuigt niet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De twijfels over de integriteit van DENK-voorman Selçuk Öztürk worden wat mij betreft bepaald niet weggenomen door het filmpje dat de beweging gisteren als verweer publiceerde.

Of lees hier na wat de NRC over de reactie van DENK zegt.

Dan kunnen ze bij DENK wel zeggen dat de media erg vaak als poortwachters voor de zittende macht fungeren (waarin ze overigens in belangrijke mate gelijk hebben), maar dat neemt niet weg dat Öztürk zich op zijn best als een handige ritselaar opstelde die (toen hij ook fractievoorzitter van de PvdA in Roermond was) zijn persoonlijke zakelijke belangen laat prevaleren boven het algemeen belang.

Een minder vriendelijke lezing is dat Öztürk zijn politieke gewicht in de schaal wierp om een persoonlijk zakelijk voordeel te behalen ten koste van een met gemeenschapsgeld gefinancierde zorginstelling.

Geconfronteerd met deze beschuldigingen, komen Öztürk c.s. enkel met afleidingsmanoeuvres. Dan weet je eigenlijk al wel genoeg.

Open artikel

Reacties (4)

#1 Lutine

De jongens en het meisje van Denk zullen wel beweren dat het allemaal een complot is van de main stream media. Zie je wel! De door de zittende macht gecontroleerde media probeert ons kapot te maken.

Nachtkaarsen doven vanzelf.

#2 Frank789

Blijkbaar hebben ze bij Denk de kritieken gelezen dat met een zo divers en vrij medialandschap nooit DE media als poortwachter neergezet kan worden. Dus in hun tweede filmpje wordt nu opzichtig gezegd dat het natuurlijk niet ALLE media zijn.
Graag een lijstje van welke wel en welke niet?

#3 Grûtte Pier

Ondertussen klapt Max van Weezel uit de school over een mislukte sollicitatie van S.S. bij oog op morgen. Privacy is ondergeschikt voor deze poortwachter – alles om DENK te beschadigen éh v. Weezel!!!

http://www.nporadio1.nl/opinie-commentaar/309-sylvana-simons-solliciteerde-bij-met-het-oog-op-morgen

#4 Frank789

@3: Heb je het radiofragment wel afgeluisterd?
En wat denk je van de context?
Van Weezel schetst de carrière van Simons in dezelfde media die zij nu poortwachters noemt. En zij wilde dolgraag werken voor de NOS, die toch onderdeel is van die poortwachters?

De fout die Weezel maakt, en jij ook, is dat ze niet solliciteerde maar uitgenodigd werd. Of Van Weezel uit de school klapt weet ik niet, dan moet je weten of dit geheim moest blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*