PVV stopt de oren dicht bij verklaring Naima Ajouaau

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Vandaag legde Statenlid Naima Ajouaau tijdens de Provinciale Statenvergadering een persoonlijke verklaring af:

“Nooit heb ik mij hoeven verantwoorden voor mijn Marokkaans zijn of heb ik het gevoel gehad dat ik minder kansen had of harder moest werken. (…) Zuur was het om te merken dat mijn kinderen in een ander Nederland opgroeien. (…) Marokkanen worden niet voor volwaardig gezien en steeds opnieuw geconfronteerd met veralgemeniserende aanvallen op ons en onze aanwezigheid hier.”

De boodschap is duidelijk. Waar ooit in Nederland gelijke kansen bestonden, leven wij tegenwoordig in een land waar kinderen uitgesloten worden op basis van hun afkomst.

De helden van de PVV die in deze verklaring werden aangesproken op de uitspraken van hun leider verlieten tijdens de toespraak de zaal.

Open artikel

Reacties (4)

#1 McLovin

We weten allemaal dat weglopen de beste manier is om overtrokken problemen aan te kaarten en op te lossen…

#2 Raaphorst

De PVV is een verzameling enorme lafaards. Waarom wekt bovenstaand gedrag dan nog steeds verbazing? Lafaards lopen liever weg, dan de discussie aan te gaan, met hun opperlafaard voorop.

#3 HPax

Naima Ajouaau´s (NA) toespraak is per se genomen sereen en waardig. Hoe komt ze nu aan die kwaliteiten waar ze zich toch vereenzelvigt met een populatie die zich bij ons zo funest ophoudt?* Een tekstgedeelte uit haar declamatie geeft de verklaring:

CITAAT:´Onze zoon toen 8 jaar oud kreeg´ (´op een katholieke school´) ´in tegenstelling van zijn klasgenootjes de opdracht om wat over de islam te schrijven in plaats van over kerst zoals de rest van de klas. Hij wilde dat eigenlijk niet want hij zat helemaal in de kerststemming.´Hij was boos en verdrietig. En dat kwam terug in zijn opstel. Een woedend betoog over islam tegenover het katholicisme, moslims tegenover christenen. En alles wat hij uit de krant en op het Jeugdjournaal had meegekregen….Mijn man en ik moesten op school komen om te horen dat ze bang waren voor ons kind. Het was alsof ze bang waren dat we een potentieel terroristje aan het opvoeden waren.´

Samengevat: Nederland kweekt zijn eigen anti-NL terroristen, en houd verder je kop maar. Wij zijn het zelf, en schaamteloos gaat Naima – wezenloos door ons nagestaard – podium op en af. Ze heeft een onwrikbaar punt.

Het zich onttrekken van de PVV-fractie aan de toespraak van de onverantwoorde Naima is correct. Wij zijn zelf schuldig, wisten onze manieren niet, maar ook kan gen gastheer kan het zich finaliter veroorloven zonder dodelijk verlies van eer zich in zijn eigen huis de les te laten lezen. Beter laat dan nooit weg. Want Naima kan wel sterk staan, er zijn ook nog onwrikbare structuren.

PS. Uit sommige reacties is op te maken dat Nederlanders met de begrippen EER en in verband daarmee LAF niet overweg kunnen. Maar dat is traditioneel zo, oftewel een cultureel NL-gegeven.
* Waarvan acte.

#4 Henk van S tot S

Ach, of ze nu wel of niet aanwezig zijn: ze luisteren toch naar niemand anders dan hun geblondeerde Arier :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*