1. 2

  Ik heb deze en andere verhalen de afgelopen week met interesse gelezen. Tegelijk wel een waarschuwing. Het kan wel zo zijn dat Trump op dit moment in zijn campagne er niets van bakt, hij weet wel het giftige politieke klimaat zo totaal verder te vergiftigen dat ook bij verlies zijn erfenis enorm zal zijn. Een erfenis van haat, een erfenis waar je je tegenstanders demoniseert. Een erfenis waarin politieke moordenaars een inspiratiebron zullen vinden. Een erfenis waarin een narcistische patholoog tot grote hoogtes kan “vallen’, met dank aan de pers en internet. Ik vind dat puur verlies.

 2. 4

  Onzin, Trump weet precies wat hij doet. Dit kan wel eens een beslissende groep zijn, de ‘evangelicals’ in de VS. Trump weet dat als deze groepen naar de stembus gaan voor hem, hij meer kans heeft. En zoals in onderstaand link uitgelegd krijgt hij nu in zijn team ook een aantal christelijke mensen die familie, gezin enz. even op de voorkant plaatsen.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/4326187/2016/06/23/Trump-doet-protestanten-een-aanzoek-voor-een-verstandshuwelijk.dhtml

 3. 5

  Uit het blog van de Guardian: Donald Trump geeft zijn campagne 50 miljoen dollar. Ik heb geen link, vandaar een uitgebreide quote:

  “Trump says he will not pay himself back for $50m campaign loan

  Donald Trump has released a statement asserting that $50m he loaned his campaign is now officially a gift.

  Trump has been courting donors, some of whom may have balked at the prospect of giving money to the campaign only to reimburse the candidate. “Give to me so I can pay myself back” is not an enticing sales pitch.

  Trump says in the statement: “I have absolutely no intention of paying myself back for the nearly $50 million dollars I have loaned to the campaign. This money is a contribution made in order to ‘Make America Great Again.””

 4. 6

  @5.

  Hij moet gewoon geleidelijk de steun krijgen van de Grand Old Party straks met de conventie. Hij zal zich moeten matigen, en bepaalde groepen achter zich moeten krijgen, zoals ik in reactie 4. aangaf. Dan kan het nog heel spannend worden in november.

 5. 7

  @2

  De erfenis van Trump is volgens mij niet het probleem. Het werkelijke probleem is dat Trump de erfenis is van een decennialange ontwikkeling in de Amerikaanse politiek. Het is steeds cynischer geworden en opportunistischer, gericht op macht als een doel op zich, zonder dat het belang van het land en zijn inwoners er nog toe deed. Bij beide partijen, is mijn indruk, maar toch net iets meer bij de Republikeinen. Verdeeldheid en angst zaaien, tegenstanders demoniseren en afwijkende opvattingen verdacht maken, liegen en bedriegen, het zijn al jarenlang hele normale campagnestrategieën. Trump drijft het alleen door tot het uiterste. Nog niet iets schaamtelozer dan anderen het tot dusver deden.

 6. 8

  @2: Het kan ook juist goed uitpakken, als hij de Republikeinse Partij meeneemt in zijn val. Trump is uitgesprokener, maar niet veel erger dan de mainstream Republikeinen, hij is een logisch gevolg van het politiek nihilisme van die partij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren