SG-café zondag 30-08-2015

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 30-08-2015. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

0

Reacties (14)

#1 Joop

Oliver Sacks dood, 82 jaar.

#2 Joop

Gossiedorie wat je allemaal niet tegenkomt op twitter:

Toni von Liebenfels

@oberndorf78

#katholiek #Traditionalist #Conservatief #Priesterbroederschap_sint_pius_X #CDA #Pangermanisme #Nationaalkatholicisme #creationisme

Heeft zich duidelijk laten inspireren door –

https://nl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B6rg_Lanz_von_Liebenfels

Een Oostenrijkse gnostisch-racistische denker (1874-1954) met zijn leer wat de zogenaamde ariosofie wordt genoemd.

En dan lid van

https://nl.wikipedia.org/wiki/Priesterbroederschap_Sint_Pius_X

dat zich al neerbuigend uitliet over de Holocaust, na zware druk hebben ze daar hun excuses voor aangeboden. Maar opgezet tegen een Concilie in de jaren 60 vorige eeuw: want meer godsdienstvrijheid, nee dat kan niet.

#3 zuiver

@1: Waanlink op zijn plaats.

Goeie boeken. En ik denk weer terug aan ‘Een Schitterend Ongeluk’. Hij zal gemist worden.

#4 Bismarck

Hilversumse politie laat zich makkelijk gebruiken voor een reclamestunt.

#5 Hans Verbeek

Wil president Obama nu dat de Amerikanen hun CO2-uitstoot verlagen en afkicken van hun olieverslaving? Of wil hij eerst de Noordpool-olie nog opstoken en het probleem doorschuiven naar de volgende generatie en een volgende president?
http://www.theguardian.com/environment/2015/aug/29/obama-arctic-drilling-alaska-trip-climate-change

En waarom komt president Obama (in zijn tweede en laatste termijn) zo makkelijk weg met deze hypocriete opstelling?

#6 Hans Custers

@5

Kun je iets preciezer zijn? Wat versta je hier precies onder “makkelijk wegkomen” en wie had wat kunnen of moeten doen om te voorkomen dat dat gebeurt?

#7 Hans Verbeek

@6: waarom zijn er geen journalisten, die Obama kritisch ondervragen? Waarom zijn er geen partijgenoten, die Obama op andere gedachten willen brengen? (als jij ze kent, dan hoor ik het graag, Hans)
Waarom laat James Hansen niet van zich horen?

Wat vind jij eigenlijk zelf van de dubbelhartige politiek van Obama, Hans? Vind jij het een goed idee dat Shell gaat boren in het Poolgebied?
Dit zijn geen retorische vragen, Hans.
Laat eens horen: ben je voor of tegen de olieboringen in de Poolzee?

#8 AltJohan

@Hans Verbeek: Je kan de noordpool-olie ook gebruiken om nog minder afhankelijk te worden van SA-olie. Noordpool-olie hoeft daarom niet perse een negatief effect te hebben op de CO2-uitstoot van Amerika. Het kan zelfs een positief effect hebben op de CO2 uitstoot als het als alternatief wordt gebruikt voor teerzand-olie.

Overigens ben ik zeker niet enthousiast over het gebruik van noordpool-olie. Ik vraag me ook af, kan het niet blijven zitten?

#9 Hans Custers

@7

Uit het artikel waar jij naar linkt:

De kop:

Obama defends Arctic drilling decision on eve of Alaska climate change trip

Direct daaronder:

President accused of undermining own agenda with decision to allow hunt for oil in Arctic, as he prepares for three-day tour to showcase effects of climate change

Direct daar weer onder:

Barack Obama has been forced to defend his decision to allow the hunt for oil in the last great wilderness of the Arctic

Enkele zinnen verderop:

But a defensive White House was forced to push back against campaigners who accuse Obama of undermining his environmental agenda

Ik heb de stellige indruk dat er zo hier en daar wel een beetje kritiek is geuit op de plannen. Wie er nu allemaal precies kritiek geuit hebben weet ik niet. En jij net zo min, dat is wel duidelijk.

En waarom moet ik nu ineens uit gaan leggen wat ik er van vind? Daar ging het helemaal niet over. Waar het over gaat is dat je bewering dat Obama hier makkelijk mee wegkomt in het beste geval een holle frase is en anders complete onzin. Er is een hele hoop kritiek op de plannen om voor oliewinning in Alaska en de Republikeinse meerderheid in Senaat en Huis van Afgevaardigden zal ongetwijfeld nog van alles proberen om zijn klimaatbeleid te dwarsbomen.

#10 Hans Custers

@7

En deze nog. Na het aanklikken van een simpel linkje in het artikel waar je zelf mee kwam was je op het bericht van The Guardian over het verlenen van die vergunning aan Shell uitgekomen. En dan had je bijvoorbeeld dit kunnen lezen:

But the decision has been heavily criticised by environment groups, as well as Democratic presidential candidate Hillary Clinton. “The Arctic is a unique treasure,” she tweeted in response to news of the approval being given. “Given what we know, it’s not worth the risk of drilling.”

Geen kritiek van partijgenoten, Hans? Of zullen we de gebruikelijke conclusie maar weer trekken: bullshit as usual.

#11 Hans Verbeek

@10: de kritiek van Hillary Clinton is gratuit en nietszeggend. Als zij meent wat zij zegt, dan verwacht ik dat ze belooft: “als ik gekozen wordt draai ik deze beslissing van Obama terug.”

@9:

En waarom moet ik nu ineens uit gaan leggen wat ik er van vind?

Je bent altijd zo fel en uitgesproken in discussies over klimaatverandering. Maar als iemand naar jouw eigen standpunt vraagt, dan trek je je terug in je schulp en blijft er niets over van je grote woorden.
Je wekt bij mij de indruk, dat je helemaal niet meent wat je zegt.
Je bent een salon-klimaatbeschermer, zoals Obama. Grote woorden, maar daden ho maar.

#12 Hans Verbeek

@8: onder Obama is de Amerikaanse olieproduktie flink gestegen. Obama is een president van drill, baby, drill.
De afhankelijkheid van buitenlandse olie vindt hij in de praktijk een veel grotere bedreiging dan klimaatverandering.

#13 Hans Custers

@11

Ruiterlijk erkennen dat de bewering dat Obama makkelijk wegkomt met zijn beslissing onzin is zit er dus weer niet in? In plaats daarvan is het weer het bekende vervelende gedoe. Doelpaaltjes verplaatsen en op de man spelen.

Wat je ad hominems betreft:

Ten eerste heb ik mezelf nog nooit milieubeschermer genoemd. Zo zie ik mezelf ook helemaal niet. Wat je daar over uitkraamt is dus, opnieuw, bullshit.
Ten tweede ben ik absoluut niet van plan om ook maar ooit in te gaan op jouw godsgruwelijk irritante gewoonte om mensen ter verantwoording te roepen over persoonlijke zaken als ze het wagen om kritiek te uiten op jouw gezwam.

Duidelijk?

#14 Frank789

@13: Kunnen we het duimpje naar beneden weer invoeren, speciaal voor meneer Verbeek?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*