1. 1

  Yuri-gate… wat kan iemand gedaan hebben om, na de route die van Gelder heeft afgelegd om bij de spelen te komen, weer naar huis te worden gestuurd.

  Zonder fatsoenlijke toelichting.
  Of heb ik wat gemist?

  Heeft hij zich als een beest gedragen?
  Is hij weer aan de cocaïne?
  Of heeft zijn Russische vriendin hem met doping volgestopt?
  Of is het gewoon dat hij het heeft gewaagd om een fascistoïde bobo te negeren.

  Het nuttigen van alcohol, dat als reden werd gegeven, is iig niet verboden binnen de Nederlandse OC-regels en ook niet binnen de internationale IOC regels.

  Ik ben verbaasd (verbijsterd?).

 2. 4

  @1: Het feit dat Van Gelder niet in beroep is gegaan (wat hij wel had kunnen doen) maar meteen op het vliegtuig naar huis is gestapt lijkt mij een aanwijzing dat het niet alleen om een nachtje stappen ging, ook niet als dat met wat herrie bij het terugkomen gepaard ging. (Al kan het natuurlijk zijn dat de verslagenheid zo groot was dat-ie daar niet aan kon denken.)

  @2: Die grap had al direct een baard, daar kan je nu echt niet meer mee komen aanzetten.

 3. 6

  @4 Ik vermoed ook dat het NOC*NSF‎ uit goed fatsoen niet meer details geeft, en dat het management van Yuri ‘m wel op het eerste de beste vliegtuig weer retour had gestuurd als het echt een storm in een glas water was. Want zelfs als bij Yuri de verslagenheid te groot was dan kijken zij er vast wel nuchter genoeg naar.

  Dat is al meer dan genoeg speculatie, maar als ik moest wedden..

  edit: En ik loop al achter de feiten aan, als hij een advocaat in de arm neemt dan zal het besluit van de NOC*NSF‎ toch wel op lossere schroeven staan dat ik dacht.

 4. 11

  @8
  Ik zie de discussies met bekenden over “westerse navo propaganda” er al weer aankomen, van rechter en linkerzijde, Poetin heeft een behoorlijke diverse fanclub.

  Wat ze me nooit laten zien als ik erom vraag, is Russisch nieuws, iets wat volgens hun wel de waarheid toont.

  Nu heb ik dat zelf laatst bekeken en ik schrok me rot, het gaat alle proporties te buiten in paniekerige waanzin en ultra-nationalistische hetze. Xandernieuws steekt er als er stem van de rede bij af.

  Je stoomt een volk niet klaar voor een oorlog die je niet wilt hebben. Het gaat nog eens heel erg mis, en dan hebben wij ons leger wegbezuinigd omdat onze politici liever gezien worden met pindakaasvloeren dan met tanks.

 5. 12

  @8: tenzij je er bij was weet je niet wie de waarheid spreekt, dus je maakt je zelf nu ook schuldig aan stemming makerij en propaganda.

 6. 14

  http://nos.nl/artikel/2124615-porosjenko-rusland-steunt-zelf-terrorisme.html

  Poetin zei vervolgens dat Oekraïne kennelijk heeft gekozen voor terrorisme. Hij vroeg zich ook hardop af of het nog wel zin heeft om onder leiding van Duitsland en Frankrijk over vrede te praten.

  Het is sowieso een vreemd verhaal. Ook als Oekraïense eenheden zich begeven op de Krim, dan zijn ze nog altijd op Oekraïens grondgebied. Bovendien is het Rusland die een proxy oorlog voert in Oost Oekraïne. Wat feitelijk een vorm van terrorisme is.

  Vredesgesprekken is Poetin sowieso niet op uit. Teruggeven van de Krim zal hij niet van plan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren