Retecool doet burgerinitiatief: haal god uit de Troonrede

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (17)

#1 Rob

Getekend.

#2 Kyra

Bedoelen ze niet God?

#3 Bookie

Ik kan nu tenminste zeggen dat ik ook ooit aan een burgerinitiatief heb meegedaan.

#4 Guido

Getekend!

Misschien een mooi begin voor de verdere afbraak van het koningshuis.

#5 Prediker

“…en wordt de troonrede, anno 2011, nog steeds afgesloten met de tekst: ““…U mag zich in uw zware taak gesteund weten door het besef dat velen u wijsheid toewensen en met mij om kracht en Gods zegen voor u bidden…” “

Okee, men stoort zich eraan dat de koningin uit hoofd van haar ambt zegt dat de leden van de regering zich in hun zware taak gesteund mogen weten dat velen hen wijsheid toewensen en ook velen met haar bidden om kracht en Gods zegen voor die leden van het kabinet.

Daarmee wordt toch niet gezegd dat ik daarbij inbegrepen ben? Misschien hoor ik wel bij degenen die niet alleen niet de gewoonte hebben om te bidden, maar ook ronduit hopen dat dit kabinet een flop wordt. Dat sluiten die woorden helemaal niet uit, maar ja, het staatshoofd kan moeilijk zeggen dat de leden van de regering extra hun best moeten doen om al die velen te overtuigen die hopen dat ze floppen, of wel?

Verder is dit burgerinitiatief een fraai staaltje van symboolpolitiek. Dergelijke woorden, of God er nu bijgehaald wordt of niet, zijn volkomen gratuit. Ze suggereren een waardigheid en een cachet aan het ambt van minister en staatssecretaris (net als de aanspreekvorm ‘uwe excellentie’) die het helemaal niet meer heeft. Het is flauwekul. En daarom is het ook flauwekul je er druk om te maken.

#5.1 Rob - Reactie op #5

God = boeh. Burgerinitiatief = leuk.

Nog meer uitleg nodig?

#5.2 Prediker - Reactie op #5.1

Dat is toch puberaal? Maar goed, puberperikelen bepalen de politiek, heden ten dage.

#5.3 Meester - Reactie op #5.2

Prediker heeft volkomen gelijk.

Daarnaast blijkt de opsteller van de petities niet eens scherp te hebben dat de konigin hier tegen de leden van de staten generaal spreekt en niet tegen alle nederlanders.

Prima maar om god zoveel mogelijk overal uit halen, maar begrijp op zijn minst waar die inzit.

#5.4 Rob - Reactie op #5.2

Retecool zijn puberale uitspatting verwijten is net zoiets als tegen jou zeggen dat je nogal zeurt over van alles met of zonder waarde.

#6 Prediker

Ik verwijt Retecool niks. Ik verwijt Sargasso-reaguurders dat ze er nog serieus op in gaan ook.

#6.1 Rob - Reactie op #6

Ik vond dat je er bij #5 nogal serieus op inging :) (inclusief moeilijke woorden)

#6.2 Prediker - Reactie op #6.1

Haha, ja. Maar dat had ik waarschijnlijk niet gedaan als er niet door reaguurders positief op dit voorstel zou zijn ingegaan (zie #1, #3 en #4).

#6.3 Rob - Reactie op #6.2

Ik heb je nu wel genoeg gepest.

Ik vind het – om heel eerlijk te zijn – eigenlijk wel een aardig initiatief. Uiteraard wordt er geen vlieg kwaad gedaan door de almachtige Here in de troonrede te noemen. De economie zal er niet extra onder lijden (tegenwoordig erg belangrijk) en ik voel me als atheïst ook allerminst tekort gedaan.

Maar als ik moet kiezen tussen een troonrede met of zonder de grote hoeder des aarde, dan kies ik voor het eerste en een initiatief daartoe verdient dan ook wel een minuutje van mijn tijd.

#7 Naam

Hallo

burgerinitiatief heb ik gesteunt

Zoiets is alleen mogelijk als de kerk onevenredig word vertegenwoordigd in een land.
Miljoenen staan ingeschreven als kerkelijk terwijl ze het niet zijn

Hierdoor ontstaat een machtbasis waarvan de kerken misbruik maken!

dus….
wil je het goed doen pak het probleem dan bij de bron aan en schrijf je uit…..
http://dry.sailingissues.com/uitschrijven-kerk.html

#8 Christian

Overigens werd de bede ten tijde van de paarse kabinetten al weggelaten uit de troonrede. De bede keerde terug, toen het Nederlandse volk besloot het CDA weer aan de macht te brengen en zich aldus onder gezag van de dienaren Gods te plaatsen.

De bede is dus niet een oude religieuze traditie waar we niet vanaf komen, maar een uiting van de heersende politieke wind.

#8.1 Prediker - Reactie op #8

Als je er serieus van af wil, zou je er beter aan doen het als een uiting van een het karakter van de Nederlandse natie als joods-christelijk-islamitische cultuur te framen. Moet je eens kijken hoe snel die PVV’ers een motie gaan indienen om er vanaf te geraken.

#9 Share

Beter God uit de troonrede gehaald dan de troonrede uit God ::-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*