1. 3

  Wilders als premier zou hij niet aandurven schat ik zo in. (de vieze lafbek!)
  Het grootste probleem van deze tijd is de economie en niet van die abstracte zaken als vermeende islamisering.
  De PVV is een verzameling van rancuneuzen, psychopaten, alcoholisten en opportunisten. Laat Wilders maar president worden, het zal niet lang duren en godszijdank hebben we Europa nog om de mensenrechten te waarborgen. Dus Rutte, kap er mee nu!

 2. 5

  @2 Enkele praktische bezwaren:
  – Geen capabele ministers en staatssecretarissen beschikbaar. Daarvoor moet je een IQ hebben die groter is dan je schoenmaat.
  – Met welke partijen gaat hij een coalitie aan? Ik denk dat dat zelfs voor de VVD een brug te ver is.

 3. 6

  @2

  En minister Brinkman van Veiligheid en Justitie. Minister Bosma van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Minister Lucassen van Defensie. Ik zeg: doen.

 4. 8

  Wilders kan pas gaan regeren als hij 50%+1 heeft. Geen partij gaat ministers leveren voor een kabinet Wilders. Als de PVV de grootste wordt hebben we snel een kabinet Paars+++.

 5. 11

  In de peilingen ontlopen het linkse en rechtse blok elkaar niet veel (90 om 85 zetels):

  Als Rasmussen de DF echter al bij voorbaat uitsluit, dan stevent Denemarken af op een linkse of paarse coalitie. Nog een keer bruinrechts lijkt uitgesloten.

 6. 14

  @8

  Geen partij gaat ministers leveren voor een kabinet Wilders.

  Dan ga je ervan uit dat Wilders geen water bij de wijn zal doen. Dat doet hij wel als hij echt wil regeren. Maar dan raken Henk en Ingrid gedesillusioneerd en is het ook snel klaar met de PVV (en is ondertussen een nieuwe rancuneuze onderbuik-partij opgekomen).

 7. 15

  @4 Nou nou, als het nrc goed begrijp maar liefst 2 maanden eerder verkiezingen:

  nrc: “Denemarken houdt op 15 september parlementaire verkiezingen. Dat heeft premier Lars Løkke Rasmussen vanmorgen gezegd. Algemene verkiezingen stonden aanvankelijk gepland voor half november.”

  DF (anno 1995) gedoogt de regering al sinds 2001. http://nl.wikipedia.org/wiki/Dansk_Folkeparti ps zie ook onderaan, saillant.

 8. 16

  Hoe belazer je de boel? Even iets vervroegde verkiezingen en dan roepen dat je alleen verder wil. Zo haal je misschien wijfelende kiezers over de streep. Kiezers die niets van extreem-rechts willen weten stemmen dan wel op jou.
  Als je het niet redt dan regeer je gewoon weer met extremen.Je kan niet anders kan je dan zeggen.

  Fake, fake, fake.

 9. 18

  @16 Politiek briljant, kort voor de verkiezingen zogenaamd vallen over de economie en die tegenstelling als thema maken. Economisch rechts/hervormers stemmen dan liberaal / rechts en de links conservatieven volk stemmen op het wat economisch linksere behoudzuchtige nationaal minded program vd DF.
  Daarna weer met elkaar verder waar de stemverhouding tussen de DF & rechts / liberaal de economische koers bepaalt.
  Het lijkt NL wel met de opeens flink naar links omgeschoven PVV. Zouden ze elkaar kennen? http://www.depers.nl/binnenland/578061/Gedoogakkoord-made-in-Denmark.html

 10. 19

  @17: hoezo in de war? De huidige regering zit er sinds 2009. Als ik het goed begrijp wil de huidige premier van de gedoogsteun af, dus wil hij ook een andere regering, of in ieder geval andere steun.

  Grappig trouwens. Verkiezingen 2 maanden naar voren halen. Dan moeten de ruzies wel heel erg zijn, dat je die laatste 2 maanden niet meer vol kunt maken.

  @18: ah, die DF is ook zo een partij, die in verkiezingstijd net doet of ze economisch aan de linkerkant staan en na de verkiezingen gewoon rechts beleid uitvoert?

  Dat is toch een grap van je, hè, dat de PVV naar links geschoven is?

 11. 20

  Benieuwd wanneer dat rechtse minderheidskabinet met een incapabele minister-president die geen enkel gezag uitstraalt, en zich laat leiden door een roeptoeter die geen verantwoordelijkheid heeft, maar voor de goede orde een gedoogakkoord heeft gesloten, verleden tijd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren