Planbureau voor de Leefomgeving kritisch over ‘groenheid’ Nederlandse economie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

‘Wil Nederland een rol van betekenis blijven spelen in de wereldeconomie, dan zal er fors ingezet moeten worden op vergroening. Concurrerende landen om ons heen zijn hier al verder in en richten hun innovatie daar meer op door ambitieuze, langjarige doelstellingen en forse investeringen in kennis. Vergroening kan niet alleen van bedrijven komen, de overheid heeft hier ook een belangrijke rol. Wat nodig is, is een stevig groen innovatiebeleid.’ Hier het rapport (pdf).

Open artikel

Reacties (7)

#1 Henk van S tot S

Dat kunnen de dames Melanie en Wilma van het Ministerie van Infrastructuur en (ondergeschoven) Milieu zich aantrekken ;-)

#2 roland

Met zo’n lage grootverbruikersprijzen voor energie kun je weinig inzet verwachten.

Opmerkelijke grafiek, Rusland zou veel groener bezig zijn dan wij. Hoe komen ze erbij? De VK wordt ons als voorbeeld gesteld, maar volgens de grafiek doen ze het niet beter.

#3 sander_1583

Henk van S tot S, ja makkelijk meteen naar de politiek wijzen, nota bene mensen die er net 2 jaar zitten.

De plannen zijn overigens weinig ambitieus, bij de burger leeft het ook helemaal niet. Iemand zal moeten uitleggen (en ik ben bang in harde munten) dat je door kritisch te zijn, te hergebruiken, inkoop etc. veel geld kunt besparen.

Sander

#4 Henk van S tot S

@3:
Tja, als de politiek niet meer verantwoordelijk kan worden gesteld voor voor het reilen en zeilen van ons land, kunnen we de hele boel net zo goed privatiseren en de burgers verkopen aan de multinationals ;-)
N.B.
de door mij onder #1 genoemde dames zitten er wel omdat ze het eens zijn met het beleid, waarvan menigeen vindt dat het niet zo goed is.
Dus nemen ze verantwoording voor de voortzetting er van en zijn dus medeschuldig.

#5 sander_1583

Jouw verkopen lijkt me na zon reactie geen slecht idee….

#6 Henk van S tot S

@5:
Dat is een goed argument; voor iemand uit 1583 ;-)
Met vriendelijke groet.
N.B.
Dat minnetje is niet van mij.

#7 HPax

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PvdL) wil één ding door twee dingen bereiken: via de economie ons uitgewoond land (weer) groen maken. Twee Heren dienen of aan elkaar knopen dus, en dat niet kan. Het staat trouwens in de Bijbel en laten wij ons daar aan houden. Het staat er niet voor niets. Kijk maar.

Geen groener land dan het Land waar geen mensen (meer) wonen, neem Tsjernobyl waar flora en fauna in galop zijn teruggekeerd en zie Paaseiland over het hoofd. En kijk ook eens naar Denemarken, wat de PvdL inderdaad deed, maar zonder er de juiste conclusie uit te trekken, namelijk dat D. qua vergroening voorop loopt omdat het maar 1/3 van de NL-se bevolkingsomvang heeft.

Uit dien hoofde had je mogen verwachten dat het ´Planbureau voor de Leefomgeving´ (PvdL) in zijn rapport uitbundig aan de Nederlandse Stichting ´De club van Tien Millioen´ zou hebben gerefereerd en verder grootscheepse aandacht aan onze immigratie besteed. Niets ontgroent toch meer dan meer mensen.

Maar over de oprechte groenmakers niets te vinden, en over die immigratie iets, op voorwaarde dat je heel goed oplet. Op p. 89 van het 105 pp. tellende PDF rapport van het PvdL lezen we eindelijk:

´Meer aandacht voor nieuwkomers. Het is lastig om kleine, nieuwe en snelgroeiende bedrijven te laten aanhaken. Vergroening vereist verandering en verandering komt meestal niet van degenen die profiteren van de huidige situatie´.

´Nieuwkomers´, zo worden ´ze´ neutralistisch ook genoemd, de rest van PvdL is onthullend gezwam. ´Nieuwkomers´, dat moet je je even herinneren, en dan begrijp je het.

De PvdL wil 2 Heren dienen, en vervalt tot een neutralistisch gezelschap dat niemand dient. Onontkoombaar. En zó tersluiks op een afgelegen plek wordt de Nederlands immigatie problematiek aangeduid, dat we onmiddellijk van de waardeloosheid van de PvdL overtuigd kunnen zijn. Zonder verder onderzoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*