Opstelten: ‘Wie zelf richtlijnen opstelt, mag daar ook van afwijken.’

Dat de toenmalige deal tussen Teeven en Cees H. niet aan de Belastingdienst is gemeld, is volgens minister van Justitie Ivo Opstelten prima te verklaren:

Er is duidelijk gekozen door het OM om af te wijken van de eigen richtlijnen. Wie zelf richtlijnen opstelt mag daar ook van afwijken. Dat zijn de feiten. Ik hou me bij de feiten van wat er toen gebeurd is.

Ofwel: wie de regels maakt, staat boven de regels.

Dat vonden de absolute monarchen uit de zeventiende en achttiende eeuw nou ook!

Open artikel

Reacties (14)

#1 knelistonie

En we hebben een universale bij de kladden!!!

Want wie de wetten niet Opstelt die mag er natuurlijk niet van afwijken.

#2 Lampe

Absurd, hoewel het geen verbazing wekt om zoiets uit de mond van Opstelten te horen. Juist degen die de wet -in de meest brede zin- maakt, dient zich daar zelf bij uitstek aan te houden. Dit raakt daarmee aan de grondprincipes van de rechtsstaat.

#3 Spam

Ik volg het debat niet. Maar hier gaat hij niet mee wegkomen.
… Toch?

#4 Lampe

@3: Helaas…
Het ziet er goed uit voor het duo.

#5 L.Brusselman

De arrogantie van de macht is hier in optima forma te bewonderen.
Hij heeft geen seconde voor zijn positie of die van zijn handlanger hoeven vrezen.

#6 Lampe

Trieste conclusie is dat het anno 2014 zo geregeld is dat dit soort praktijken echt niet meer mogen, aldus Opstelten, maar dat de Tweede Kamer dat nooit effectief zou kunnen en -vooral- mogen controleren. De toezeggingen van Opstelten en zijn feitenrelaas van vanavond is daarmee één hele lange wassen neus.

#7 Inca

Het gebeurt gewoon openlijk. Openlijk! Iedereen kan het zien! Ik vind het werkelijk niet te geloven…

En dat Opstelten en Teeven zo corrupt als de pest zijn, dat weten we nu wel. Maar is er dan werkelijk niet 1 van de 76 kamerleden die denkt: fuck, compromissen zijn soms noodzakelijk maar zo je voeten afvegen aan de rechtsstaat, dat kan echt niet… en daarvoor wil ik me best opofferen? Niemand?

#8 Basszje

@7 Hear hear, dat dus!

#9 Nemo

Ik heb een klein stukje van het debat gekeken. Uit de kamer komen serieuze vragen, maar die botsen dan tegen, tsja, wat? Een betonnen muur? Eerder een soort woordenwolk of zo. Opstelten rekt z’n tijd met loze zinnen, om wat meer te kunnen nadenken over de volgende formulering, om maar niet een duidelijk antwoord te hoeven geven.

#10 Ronker

Ik heb even een stukje gekeken, maar ik moet het niet meer doen. Ik word boos en raak gefrustreerd en het enige dat ik ermee bereik is dat mijn bloeddruk onnodig hoog wordt. Jammer dat er helemaal niks aan te doen is. Op één van die politieke partijen zal ik nooit stemmen, want incompetent en/of corrupt tot op het bot, en zelf een politieke partij beginnen is dit verrotte systeem erkennen. Ook geen optie dus. Steeds vuriger hoop ik op een opstand die gepaard gaat met veel bungelende politici in de hoogste bomen*.

*Dit is absoluut geen doodsbedreiging, enkel een hartgrondige wens.

#11 kevin

@10 Wat komt er na de opstand? Tegen zijn is makkelijk.

#12 pedro

Nou snap ik er niks meer van. Er zijn in het verleden zo veel ministers afgetreden, maar nu blijkt dat allemaal niet nodig te zijn geweest? Of staan alleen VVD ministers boven de wet?

#13 Hal Incandenza

Ik had hier net een ‘stem VVD’-banner naast. No shame in their game..

#14 Micowoco

Corrupte politici? KEIHARD niets aan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*