1. 3

  Wetenschappelijke theorieën en de onderliggende feitelijke observaties kunnen onderwerp zijn van discussie, maar niet van opiniëring. Een opiniepeiling over klimaatverandering kan daarom alleen gedreven zijn door rechts wensdenken.

 2. 4

  Waarom zou je fucken met een Telegraaf-peiling? Die kun je later immers prima aanvoeren om aan te tonen dat de propaganda van die krant haar werk doet, en dat Telegraaf-respondenten niet slechts pover geïnformeerd zijn, maar onjuist geïnformeerd.

  Overigens zie ik niet in wat het nut van zo’n peiling is, afgezien van het creëren van een argumentum ad populum:

  Stel je zo’n peiling eens voor in 1600: ‘het merendeel van de mensen denkt dat de zon draait om de aarde, dus zijn de nieuwlichtende wetenschappers die anders beweren stuk voor stuk patronagevretende mafketels.’ QED!

  Who cares wat Telegraaflezers vinden van klimaatverandering, of de snaartheorie, of van kwantummechanica?

 3. 5

  @1: Irritant zeg, vragen ze je om je mening te geven over opwarming, krijg je na 150 tekens te horen dat meer niet mag (en je mag ook wat je al getypt had niet verwijderen). WTF, moest het in een tweet passen ofzo?

 4. 13

  @prediker: Ik vermoed dat het mainstream publiek helemaal niet in aanraking zal komen met die genuanceerde uitleg van deze poll. TL;DR;

  Waar het publiek wél mee in aanraking gaat komen is een artikel waarin staat dat het Telegraafpubliek, gebaseerd op de recentelijk geopenbaarde “feiten” niet gelooft in klimaatopwarming.

  Je kan er beter voor zorgen dat dat artikel niet kan verschijnen, dus zo bezien is het een prima actie. Maar ik denk ook dat het kleine beetje verkeer dat wij die kant op hebben gestuurd waarschijnlijk niet echt veel impact zal hebben.

  Dus dan kan je die poll alsnog gebruiken om mensen later mee om de oren te slaan…

 5. 15

  Bedoel, de TG plaatst vaak van die geinige datauitzoekdingetjes-en-datjes die door nijver datacrunchen op sargasso- subsidie is aangeleverd dan kan dat toch ook met die klimaatupdates. We beschikken over de macht en de middelen we zijn toch zeker niet van de straat meer. Haal je de foute aannames eruit boor je eigen bronnen aan doe je eens een belletje hier-en-daar en dergelijke…

  O wacht, omdat Steeph een klimaatterrorist is natuurlijk. Oke, dan begrijp ik het…

 6. 17

  @Steeph, 13% ‘niet eens met de stelling’ dat is heel wat! Sargasso voorkomt opinie-absolutisme bij Telegraaf. Zonder Sargasso had er een Kim Jung Iliaanse 99,9% gestaan die het eens was met de stelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren