1. 1

  Azahaf is (of was in ieder geval)een bekrompen, reactionair mannetje. Zie het programma

  Vals Plat

  uit 2006 waarin hij nauwelijks verholen minachting toont voor de “afvallige” kunstenaar Rachid Ben Ali

 2. 2

  Kan best een 180° draai maken, Wim “Exhibitionistische zelfverrijking” Kok deed dat en Gerrrit “van waardeloze DSB Bankier naar gewaardeerde ABD AMRO redder”Zalm ook.

 3. 3

  Ik heb deze affaire in het geheel niet gevolgd en zie de naam van deze jongen nu voor het eerst.

  Uitgaande van het verhaal achter deze link vind ik dit een schitterend voorbeeld van hoe belangrijk het is dat moslimjongeren in achterstandswijken op een positieve manier bij de samenleving worden betrokken. Dit geeft precies aan hoe moslimjongeren die zich hier niet thuis voelen kunnen worstelen met hun identiteit en geloof.

  Met de verkeerde vrienden had zo’n jongen zo een gevaarlijke moslimextremist kunnen worden, maar doordat hij zich, om de een of andere reden, breder informeert is zijn zoektocht uiteindelijk uitgekomen bij wat hij nu is: een Nederlander die wat van zijn land wil maken en respectvol met zijn medelanders omgaat.

 4. 4

  Gezien je eerste zin vind ik dat je een beetje doordraaft in de rest van je reaguursel.

  Nog nooit van de man gehoord, maar je weet precies te vertellen wat hem geweldig maakt. Soort van tegengesteld Hero Brinkmannetje.

 5. 5

  @4: Mijn verhaal gaat niet zozeer over deze jongen, maar over het feit dat ik hier een verhaal zie over iemand die als zoekende puber in aanraking kwam met gevaarlijke moslimextremistische ideeën. Dat vind ik in eerste instantie verontrustend.

  Het feit dat hij geen gevaarlijke extremist is geworden, maar gewoon als actief lid van een normale politieke partij probeert iets van dit land te maken, neemt weer een deel van mijn verontrusting weg.

  Blijkbaar hoeven zulke jongens niet automatisch voor de maatschappij verloren te worden beschouwd. Het lijkt me zinnig om uit te zoeken hoe zulke jongens in juiste richtingen te sturen zijn.

  En denk je dat jij die jongen zelf beter kent?

 6. 6

  Hoe iemand zich profileert zegt meer over iemands karakter dan over iemands denkbeelden. Denkbeelden veranderen soms, karakter nauwelijks.

 7. 7

  Ik ben zeer benieuwd naar concrete bewijzen dat Azahaf zich als functionaris polarisatie-bestrijding bij de deelraad Amsterdam-Oost zich volledig distantieert van zijn eerder gedane uitspraken, op diverse fora.
  Als ie zou zeggen dat ie het, nu, ’n schande vindt voor de islamitische gemeenschap in dat stadsdeel, waar Theo van Gogh door ’n broeder van die gemeenschap zo beestachtig is afgeslacht, ben ik geneigd hem nog ’n voordeeltje van twijfel te gunnen.
  (Hoewel ik ’t puberale, jihadistisch, Marokkaanse knaapje dat dus gejuicht heeft als supporter van Bin-Laden en de slachting van Theo van Gogh ook als zeer prettig ervoer, ’n minder eng persoontje vind dan Nederlanders, die het graag voor hem opnemen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren