NRC-Next: De drie belangrijkste mythes over migratie doorgeprikt

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (84)

#1 zmmoccc

Belangrijkste mythes? Of de mythes waar de NRC het goedkoopst een mooi linkbait artikel over kon schrijven?:P

#2 Rob

Dag slachtoffercomplex!

#3 Marc W

@1) eerst even lezen en dan plasje over doen. Artikel is een goed lesje “factfull debate” zullen we maar zeggen.

#4 bvdbos

Gaat in mijn favorieten en wordt wellicht weer leuk om op bij de TMG-ers te gaan reageren met feiten…

#5 gronk

@4: dan krijg je weer het gejengel dat je te elitair bent, en dat jede Gevoelens die leven bij Het Volk ontkent.

#6 AntonB

In Amsterdam zijn de autochtonen intussen in de minderheid, in sommige wijken is al 80 procent allochtoon. Ga Henk en Ingrid daar maar eens uitleggen dat de immigratie in werkelijkheid verwaarloosbaar is. Ga ze ook maar eens uitleggen dat er nauwelijks overlast door veroorzaakt wordt als hun blonde dochter voor de zoveelste maal voor hoer uitgemaakt en onzedelijk betast is, om daarna uit te leggen dat het linkse stadsbestuur wat ze al jaren en jaren hebben daar geen enkele invloed op heeft kunnen uitoefenen.

#7 Anoniem

@6 Gek, er wordt juist vooral PVV gestemd door mensen die in wijken wonen waar nauwelijks allochtonen wonen :)

#8 DJ

@6 Van oude mensen, de dingen die voorbij gaan. Dat was toen, dit is nu. Je hebt te maken met immigranten niet zozeer met immigratie.

#9 Richard E

@7
ja duh. dat komt natuurlijk omdat er 80 procent allochtonen woont in in nederland. Vandaar dat we al sinds de massa-immigratie in een socialistische dictatuur leven. Slechts in enkele enclaves houdt men stand.

@5 “in sommige wijken”
probeer eens een feit, met een bron. Je onderbuik kan niet tellen, want ze heeft stront voor hersens, AntonB.

Iedereen met een gezond stel hersens, en een lichte wil zaken uit te zoeken, wist dit natuurlijk allang. Maar mooi dat het allemaal nog eens overzichtelijk op een rijtje staat.

#10 hanedop

Nuttig hoor, dat NYFER cijfers op een rijtje zet, maar zoals al menigmaal opgemerkt: landelijke cijfers hebben zo weinig zin in dit debat. Het kan best zijn dat er steeds minder immigratie is, maar het is ons (links, rechts, werkgevers, vakbonden, NRC Next, het NYFER, Geert Mak, de NOS, mijn tante Will en Sargasso) niet gelukt te voorkomen dat nieuwe Nederlanders bij elkaar, geconcentreerd in een beperkt aantal buurten komen wonen. En die buurten hebben allerlei problemen die ten dele samenhangen met de respectievelijke afkomst en achtergronden van oude en nieuwe bewoners. Ik probeer het maar genuanceerd te zeggen.
Dat fenomeen van die concentraties van kansarmoede aanpakken is het enige relevante in het hele verhaal. De rest is academische prietpraat waar niemand iets aan heeft, de bewoners van bestaande probleembuurten nog het minst. Misschien zinvol om het NYFER te verhuizen naar het buitendijkse gedeelte van de Rotterdamse wijk Delfshaven, kunnen ze uit het raam zien hoe hun cijfers naadloos aansluiten op de praktijk. Zou een leuke impuls voor die buurt zijn, ook!

#11 BartB

Reality has a well known liberal bias!

#12 vandyke

@10 Als de wijken het enige probleem is begrijp ik niet waarom we een regering hebben die het ‘probleem van de massa-immigratie’moet aanpakken.

Al eeuwen bestaat er een trek van het platteland naar de steden. Die mensen komen vaak in de oudere wijken terecht omdat de huren daar laag zijn. Zodra ze in betere doen zijn vertrekken ze naar ‘betere’ wijken. In hun plaats komen dan weer nieuwen.
Er is niets nieuws onder de zon.
De problemen die deze migratie met zich meebrengt hebben altijd bestaan en zullen ook blijven bestaan. Of het nu Surinamers, Chinezen, Joden of Limburgers zijn, het maakt niet zoveel uit.

#13 Spuyt12

Hoe bepaalt NYFER dat 25.000 mensen per jaar massa-immigratie is?

Met die immigratie duurt het ruim 600 jaar totdat de Nederlandse bevolking verdubbeld is.

Dat is geen tsunami, maar een druppelende kraan.

#14 Monade

Hoe bepaalt NYFER dat 25.000 mensen per jaar massa-immigratie is?
Omdat de conclusie van de opdrachtgever, de PVV, van te voren vaststond, en het rapport naar de conclusie toe is geschreven.

Met die immigratie duurt het ruim 600 jaar totdat de Nederlandse bevolking verdubbeld is.
Hou nou toch een sop met al die feiten!

#15 Prediker

Feiten zijn namelijk elitair: al die hoogleraren die worden betaald door de PvdA om het volk de massa-immigratie te doen slikken!

Hoog tijd om die rode neuzen die onze studentjes indoctrineren met linkspraat eens flink afknijpen – ooohhh, ik zie Bas van Stokkum al liggen – en de universiteiten geen subsidie meer geven als ze dingen lopen te verkondigen die het gezonde onderbuikgevoel frustreren. Tenslotte worden die lui betaald van de belastingcenten van de hardwerkende Nederlander, en wiens brood men eet, diens lied men speelt.

#16 Marc W

Dat zielig geprietpraat over zielige wijken moet eens ophouden. Alsof voor de zogenaamde massa immigratie die wijken zo gezellig waren. Achterhaalde onzin nostalgie. Kleine, lekkende verwaarloosde arbeiderswoningen waar armoede en criminaliteit troef was, lang voor dat er überhaupt maar een Turk of Marokkaan er voet had gezet. Dat cliché idee van dat het zulke leuke gezellige wijken waren waar de deuren openstonden en iedereen elkaar kende is pertinente vervorming van het collectieve geheugen. Als de deuren openstonden dan was het omdat er door de armoe toch niks te jatten viel en als iedereen elkaar kende was dat omdat iedereen werkeloos voor de deur zat.

#17 bvdbos

@16 is recent nog in het Haagje (Helmond) geweest? Schijnt trouwens wel beter te gaan inmiddels. Maar nog twee redenen waarom je daar niet gaat jatten:
* je besteelt je “”collega’s” niet (alhoewel dit natuurlijk ook een vorm van sociale cohesie is)
* Je kijkt wel uit om bij “dat soort volk” te gaan jatten, kans is te groot dat je blijvend invalide wordt…

#18 hanedop

@12: zoals uit mijn bijdrage mag blijken geloof ik niet dat politieke partijen, of ze nu de regering vormen of de oppositie, op een zinnig manier met de bestaande problemen omgaan. Wta je zegt over al eeuwig bestaande migratie is natuurlijk volledig waar. Laat onverlet dat je ervan kan en moet leren, zeker als er hier en daar al weer slimmerds gaan schreeuwen om een economie die mensen van overal en nergens nodig heeft. Ik heb de indruk dat je bestaande problemen in bepaalde wijekn toch een beetje bagetaliseert, precies zoals nogal wat politiekers dat de afgelopen decennia deden. Daarmee blijven niet alleen de problemen bestaan, maar creeer je een dikke vette voedingsbodem voor politieke opportunisten als Wilders.

#19 vandyke

@18 Ik woon zelf in zo’n oude wijk, al 40 jaar. Ik heb dus meegemaakt toen er nog vrijwel geen Turk of Marokkaan woonde. Het is precies zoals Marc W zegt. Er wordt mensen aardig wat aangepraat. Bij het draadje van de NRC kom ik ook weer het zusje van AdriePVV tegen, Seven. Die komt -opnieuw- weer met dit artikeltje in de NRC aanzetten: http://vorige.nrc.nl/opinie/article2146425.ece, waar trouwens hier zijn broertje ook mee aan kwam zetten twee maanden geleden.
Het artikel is geschreven door ene Wiskie, die historicus is. Wiskie blijkt echter gespecialiseerd te zijn in Oost-Europa en uit niets blijkt in het stuk dat hij er iets over heeft gepubliceerd of anderszins specifieke kennis heeft over het onderwerp. Toch publiceert de NRC het stukje. Wij worden overvoerd door enorm veel onzin en met maar met maar weinig feiten. He jakkes, daar heb je dat lelijke woord weer: feiten.

#20 Sikbock

waaruit blijkt dat je zelf WEL kennis hebt van zaken @ Vandyke? Jij hebt toch je leven doorgebracht achter het loket van een gemeentehuis?

#21 vandyke

@20 Niets anders dan dat ik er al veertig jaar woon in een oude wijk in Amsterdam, maar ik reageer op mensen die beweren dat die arme zielige autochtoontjes de wijk zijn uitgepest. Ik vraag telkens om bewijzen, maar krijg die nooit. Moet ik dan zonder meer aannemen wat Wilders beweert of wat iemand met de naam Wiskie in de NRC schrijft? Op grond waarvan zijn die dan autoriteiten?

#22 Frank

@Vandyke, over het algemeen ben ik het roerend met je eens, maar zoals ik eerder al eens heb aangegeven was het leven in een subbuurtje van Transvaal Amsterdam Oost, tien jaar terug, voor mij wel een ervaring die grenste aan weggepest te worden door allochtone medelanders. In Amsterdam-West en elders zijn ongetwijfeld ook dergelijke buurten. Nou hoeven mensen met mij en andere redelijk well-off Nederlanders niet veel medelijden te hebben, als je het bv vergelijkt met de situatie van allochtone Nederlanders, maar ik vind het wel wat jammer dat je de onvrede gevoelens van autochtone Nederlanders in deze wat baggetaliseert.

#23 vandyke

@22 Ik wil jouw ervaring niet kleineren, noch wil ik de problemen in bepaalde wijken bagatelliseren. Waar ik mij tegen verzet is de problemen afschuiven op één groep omdat die nu eenmaal in grote getallen vertegenwoordigd zijn in bepaalde wijken.

Hoeveel autochtonen zijn niet weggepest door autochtonen in een wijk? Overal waar mensen bij elkaar komen zijn er problemen, alleen nu kan daar een kleurtje aangegeven worden.
Ik heb bijvoorbeeld problemen met mijn twee jonge beneden buurvrouwen. Ik kan ze maar niet aan het verstand peuteren dat het not done is om midden in de week ’s nachts om drie uur een feestje te gaan bouwen. Dat mensen mensen wakker worden van het slaan met de deuren. Dat het niet raar is om ’s nachts je schoenen uit te doen als je over de houten vloer loopt om over de muziek maar te zwijgen.
Als het allochtonen zouden zijn dan had ik de schuld op de allochtonen kunnen schuiven. Nu zijn het autochtonen (denk ik) en is het neutraal geworden: ik heb last van mijn buren ipv ik heb last van die buitenlanders.

Ik ben nog opgegroeid met de kloof tussen protestanten en katholieken. Als er iets fout was dan lag het aan de katholieken. Dat ben ik mijn leven niet meer vergeten.
Nu hebben de christenen zich verenigd en doen ze nu vol enthousiasme mee aan de nieuwe kloof.

#24 Monade

Vergeet niet het oudhollandsche volkspelletje studentjes pesten. Een voorbeeld, één uit vele: Een vriend en zijn vriendin woonden eind jaren ’90 in de oude volkswijk het Roombeek achter de Enschedese Grolschfabriek. Het was daar regelmatig raak: eieren in de tuin of tegen het raam, taxi bellen, etc. En waarom? Alleen maar omdat zij een IQ hadden.

Toen hij was afgestudeerd, verhuisden zij zo snel mogelijk terug naar het west’n. En de lokale bedrijven het maar gek vinden dat afgestudeerden liever niet in Twente willen blijven.

Ons Soort Mensen die lopen te jengelen dat anderen zich superieur wanen en dat zij almaar worden bedreigd door de moslims, kunnen alleen al hierom wat mij betreft de vliegende tering krijgen.

#25 Sikbock

@van dijke; Het feit dat allochtonen met een andere culturele achtergrond zich door hun cultuur anders ( en onaangepast) kunnen gedragen vind jij blijkbaar onzin..

Sommige nederlanders gedragen zich immers ook onaangepast? ies logisch dus problemen gevolg van discriminatie..

Welterusten ouwe

#26 vandyke

@25 Of ik nu ’s nachts last heb van mijn benedenburen of van een moslim die voor zonsopgang tijdens ramadan veel lawaai maakt, is mij om het even. Iedereen dient rekening te houden met een ander en mag zich nergens achter verschuilen.

We zijn nu echter in een soort samenleving beland waarbij het volkomen politiek correct is geworden om je alleen maar op allochtonen af te geven. Al het gedrag van autochtonen is acceptabel.
Wie heeft het nog over het misdragen van de ‘voetbalsupporters’ bijvoorbeeld? Toen het Marokkanen waren moesten er knieschoten worden gegeven maar als een paar weken geleden het Ajaxtuig weer eens huishield hoorde je niet een PVV’er.

Voor mijn is fout gedrag van iedereen onaanvaardbaar. Mensen zoals jij vindt dat alleen van allochtonen. Zo gaat Nederland naar de knoppen.

Ga zo lekker door professor.

#27 Sikbock

tsk tsk.. mensen zoals jij vergoeilijken onaangepast gedrag van allochtonen door te wijzen naar onaangepaste autochtonen.. en zien het vervolgens door de vingers.. dat is jouw soort ouwe

#28 Prediker

“Maandenlang werd het stel dat pal boven de Tokkies woonde, naar eigen zeggen “getreiterd, uitgescholden en regelmatig beroofd”. Aanleiding van de pesterijen was volgens Ad de voortdurende overlast in het trapportaal. ” Ik had de Tokkies vriendelijk verzocht niet meer voor onze deur te blowen. Bovendien maakte ik een opmerking over de enorme rotzooi. Muizen en ratten vermaakten zich opperbest, maar wij hadden te kampen met een verschrikkelijke stankoverlast.” Volgens Ad toonden de Tokkies geen enkel begrip, maar brak de hel los. “Het meest bizarre voorval was dat de 180 kilo wegende Hannah Tokkie pal voor onze deur ging poepen. Ze liet de uitwerpselen gewoon liggen en lachte ons vervolgens keihard in het gezicht uit.” Volgens Deborah en Ad bepaalden de Tokkies het leefklimaat in de buurt. “Hun wil was wet. Iedereen was doodsbang voor ze.” Na tientallen aangiften van bedreigingen, overlast en vernielingen, ging het volledig mis. Nadat Ad en Deborah woningbouwvereniging Het Oosten hadden ingeschakeld, werd het stel bij de ingang van de flat door de Tokkies opgewacht. “Er stonden zelfs molotovcocktails in het trappenhuis klaar. Je kon wel raden voor wie die bestemd waren”, vertelt een ontgoochelde Ad. “We werden met een ijzeren staaf bewerkt”, vertelt Deborah. ,,Ik kon nog wegvluchten, maar Ad werd met een ambulance weggevoerd.” Vervolgens werd de woning van het stel in brand gestoken. “Ik trof later nog het snaveltje van onze papegaai Lorre in de kooi aan. Erg bizar.” Ad: “En nu, terwijl wij dagelijks medicijnen slikken tegen slaapstoornissen en angstaanvallen, laten de Tokkies zich voor veel geld knuffelen en figureren ze in reclamespotjes.”

Eric Lucassen terroriseerde jarenlang zijn buren, misbruikte samen met tien andere militairen vrouwelijke kadetten van 17 jaar als neukpoppen. Maar ja, dat is een blanke autochtoon, dus dat zit niet in zijn cultuur.

#29 HPax

In een ‘joint venture’ van Lucassen dualiter – broeders? – wordt in NRC’s Next in tempo met de problematiek van de Nederlandse Massa Immigratie (NMI) afgerekend. Als 3-voudig mythisch [= leugen]. Hoe weten die Lucassen dat? Nu, dat weten zij niet omdat het niet waar is, maar ze gaan de angst voor die problematiek wegnemen. Lukt ze dat, is het met die problematiek natuurlijk ook gedaan. Of in ieder geval zie je die dan niet meer.

Hoe opereert het tandem? Welnu, zoals ik het zie, denkt het erin te slagen door de NMI te bagatelliseren, positieve ontwikkelingen eraan te extraheren en te propageren, verkeerd tellen en het verspreiden van valse hoop.

1 Verkeerd (misleidend) tellen.
‘Volgens onderzoek van NYFER kun je spreken van massa-immigratie als er in een jaar 25.000 buitenlanders bijkomen. Welnu, in de afgelopen twee decennia kwamen er per jaar gemiddeld maar liefst zo’n 120.000 buitenlanders naar Nederland’.

Maar daar hoef je volgens de Lucassen niet van te schrikken, want er gingen ook veel mensen uit NL weg, en kom je dan op gemiddeld 40.000 immigranten per jaar’.

Daarvan mag of moet je er van ze geloof ik nog zo’n 10% aftrekken, als een soort van ‘Migranten [ ] die geen onderwerp van discussie zijn.’ Een intrigerende opmerking die kan betekenen: geen discussie, geen NMI. Ja, dat zouden heel wat mensen ook willen. En we beginnen de Lucassen te begrijpen.

Mijn critiek:
1] 1 Er blijft die NMI van 120.000 zielen per annum, met daarnaast een (kleinere) NM- Emigratie van 80.000 mensen.
1] 2 De NMI is bestrijkt zo’n 40 jaren, niet 1, 2, 10 jaren’. We hebben 2 millioen immigranten opgenomen, er komen er nog veel meer bij en dat is NMI

2] Valse hoop.
‘De meerderheid schuift op naar de Nederlandse cultuur en neemt Nederlandse waarden over, zoals gelijkheid van man en vrouw. Ze beschouwen zich wel als moslim, maar de helft gaat nooit of maar een paar keer per jaar naar de moskee.’

Dat van die afnemende Moskeegang lees je meer, en dat dan meestal in referentie aan jonge nakomelingen van Islamitische ouders.

In feite is dit een ‘wishful thinking’ van de bangelijke, ‘correcte’ Nederlander die bij voorkeur zijn kop in het zand steekt, op zoek naar stro-halmen.

Maar ook verraadt dit type van denken een schromelijke onwetendheid over het praktische levensverloop van de ‘gestandaardiseerde’ Islamiet. Het is vooral deze ondeskundigheid die eventueel een restant aan geloofwaardigheid van wat de Lucassen over de NMI debiteren restloos uitspoelt.

#30 Sikbock

Ja prediker,autochtone Tokkies zijn tuig maar allochtone Tokkies zijn lief!

Ik hoop voor je dat je nog eens waardering krijgt van baasie breedveld.. (of van wie dan ook, for that matter)

#31 Prediker

Briljante argumentatie weer, Sikbock. Zoals gewoonlijk.

#32 vandyke

@27 Nee Sikbock. Ik wil niets te maken hebben met welke crimineel dan ook. Ik veracht echter mensen die groepen mensen de grond in trappen omdat ze zogenaamd per definitie crimineel zijn, maar wel dwepen met een partij waarvan sowieso al een derde crimineel is en niet als puberende kinderen maar als volwassenen.

#33 Sikbock

@ Vandijke: oh, sorry, ik dacht dat je uit idealisme zo begaan was met allochtonen

@ prediker; jouw dorre en drammerige “argumentatie” maakt van elk blog een woestijn.. niet veel beter dus

#34 Prediker

In een woestijn zou een stekelig kaktusje als jij zich anders prima thuis moeten voelen, Sikkie.

#35 vandyke

@29 Dan moet je met je kritiek niet bij ‘links’ zijn maar toch echt bij de Grote Kanonnen van dit Kabinet: in 2003 besloten Rutte, Wilders en Verhagen tot de massa-immigratie uit Oost-Europa. Ik geef toe met hulp van wat anderen.

Maar ik heb wat cijfers erbij gezocht. Kan je aangeven wat nu die netto NMI van 120.000 is?

#36 HPax

@ 35

1) In mijn ‘comment’ 29 heb ik mij niet over Links uitgelaten.
Maar inderdaad, nu je het er toch over hebt, geef ik van die desastreuze, schandelijke NMI de schuld aan Links.
Echter ‘Links’ vat ik niet specifiek partij-politiek op. Deed ik dat wel, vond en vind ik rechtse CDA nog walgelijker.

Over ‘Links’ als ideologie / NL-cultuur heb ik mij op Sargasso en ook wel elders meer dan een keer uitgelaten, maar het gaf nooit aanleiding tot reactie/discussie. Ik geloof dat ik op dit punt niet begrepen word.

2) Die 120.000 heb ik niet verzonnen, maar is is – in dit verband – van Lucassen fréres.

#37 alt. johan

Mythe? 1: Nederland kampt met massa-immigratie

Feit 1: Als je naar de groei van het aantal allochtonen kijkt is er de afgelopen 40 jaar dan is er sprake geweest van behoorlijke immigratiestromen. Als je alleen kijkt naar de acute migratie cijfers dan ga je volledig voorbij aan de cumulatieve effecten van immigratie.

Mythe? 2: Links heeft de grenzen opengezet

Feit 2: het is bekend dat rechts (CDA-rechts en VVD-rechts) behoorlijk boter op hun hoofd hebben wat betreft massa-immigratie. Vooral een decennium en langer geleden.

Er is nogal een verschil tussen wat ik beschouw als rechts en Lubbers-rechts.

Daarom zal ik ook niet zo snel CDA,VVD stemmen, maar stem ik bewust PVV-rechts.

Mythe? 3: De integratie is mislukt

Feit 3: Grote groepen mensen zijn ontevreden met de stand van de integratie. Men kan vinden dat die mensen de lat te hoog leggen, maar daar gaan die mensen zelf over.

#38 majava

Niemand? (#37)

Ik reageer meestal niet op migratie topics. Niet mijn ding, maar alt.johan hierboven is simpel te weerleggen.

Over “feit 1”: Als je het over het klimaat zou hebben, dan heb je een punt (en meteen alle sceptici in de gordijnen), want inderdaad is alleen de laatste 5 jaar erbij nemen te kort om een trend vast te stellen en je zit voornamelijk naar ‘noise’ te kijken. Maar als je 40 jaar wil nemen, zoals jij doet, dan moet je ook de laatste jaren erbij nemen en dan wil ik nog wel eens de trend zien. En immigratie is natuurlijk alleen maar cumulatief als het migratiesaldo positief is.

2e punt. Ja die blijft dan staan. Da’s kut he, want jouw PVV komt 40 jaar te laat, maar dikt wel die fabel aan dat het de schuld van links was.

Voor de 3e had je waarschijnlijk geen energie meer om iets zinnigs te zeggen. Integratie is meetbaar en komt bovendien van 2 kanten. Aan jouw opmerking te zien is jouw definitie van integratie al verkeerd, dus kan je conclusie ook alleen maar verkeerd zijn.

#39 AdriePVV

@ Majava

Je begrijpt er echt niets van.

ad 1. Het migratiesaldo van NWA is nog steeds positief en er zijn EU plannen om pakweg 15 miljoen NoordAfrikanen in te laten vliegen om ons te “helpen” tegen de gevolgen van de vergrijzing. Bovendien heb je nog de demografische naweeen en de vrijwel nooit te stoppen “gezinsvorming/hereniging”.

ad 2. Personen die voorheen de migratie en/of de multiculturele heilstaat bekritiseerden werden, vervolg, vermoord, met brandbommen bestookt of op zijn minst gedemoniseerd. Vooral links schiep dit klimaat van terreur a la McCarthy.

ad 3. De autochtone bevolking hoeft m.i. geen millimeter in te schikken voor onuitgenodigde “veroveraars” die ook nog de brutaliteit hebben om hun normen en waarden hier te willen grondvesten.

Ik denk dat ik het nog wel mee zal maken dat er verantwoording afgelegd moet worden door de veroorzakers van de grootste vermijdbare ramp die Nederland/Europa getroffen heeft, i.c. de culturele/sociale vernieting van hele wijken en steden.

#40 vandyke

Die gast hierboven wordt steeds maffer. Helaas hij niet alleen.

#41 AdriePVV

@ Flip

Zijn je statistiekjes op zodat je persoonlijk begint te worden.

#42 su

@40: Ik durf niet eens te vragen waaruit zijn eufemistische verantwoording bestaat, laat staan wie hij verantwoordelijk acht.

#43 gronk

@adriepvv: de waarheid mag toch best gezegd worden?

#44 AdriePVV

@ 42,43

Idem dito als Flip, blijkbaar zijn er geen argumenten tegen mijn stukje in # 39.

#45 majava

Ik ben nog niet eerder het debat aangegaan met Adrie, maar het is inderdaad wat vandyke zegt, beyond mafkees.

Toch maar even: ik zou graag bij 1 een leuk grafiekje willen zien. Joe weet wel, net als bij ’t klimaat, (alleen dan een inverse hockeystick, neem ik aan?) Op ad 2. ga ik niet eens in. Dat slaat echt helemaal nergens op. Bij ad 3. kan Adrie integratie niet scheiden van assimilatie. Niet hetzelfde, discussie zinloos.

Alle mythes blijven nog steeds busted, want dingetje 1, waar we nu dan weer over praten (migratie historisch) is niet hetzelfde als de originele mythe, dat er massa-immigratie plaats zou vinden die omgwtfbbq! gestopt moet worden.

#46 su

@44: Vooruit: welke verantwoording acht je toepasselijk en welke personen acht je verantwoordelijk? Graag namen en rugnummers vermelden.

#47 AdriePVV

@ Su

Dat zal de toekomst leren, maar als je in Nederland door de strafrechter veroordeeld wordt vanwege de uitspraak “Nederland is vol” dan wordt het wellicht straks omgekeerd.

Roepen dat Nederland niet vol is en dat er geen massa immigratie ramp heeft plaatsgevonden zullen dan wellicht een gelijke behandeling krijgen.

#48 AdriePVV

@ Majava

Bedoelde je dit met integreren ?

=====
De Muslims Against the Crusades (MAC) roepen Britse moslims op om 3 onafhankelijke emiraten of sharia-staten uit te roepen in Bradford, Dewsbury en de Londense wijk Tower Hamlets. Volgens de MAC-website moeten de drie gebieden volledig autonoom van de Britse wet gaan functioneren.
=====

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/4383

#49 su

@48: M.A.C. is een groep van ongeveer 40 personen. Een beetje realiteitszin is ook wel eens goed.

#50 AdriePVV

In Belgie gaat het ook goed met de integratie

=====
De radicale moslimgroepering Sharia4Belgium onder leiding van Abou Imran is onlangs een Franstalig Youtube-kanaal gestart. Daarop staat een filmpje dat laat zien hoe radicale islamisten iemand moeten overmeesteren, met een mes in de borst steken of de keel afsnijden. Ook wordt gedemonstreerd hoe je met een pistool moet schieten en hoe je op iemand moet springen en stampen tot hij niet meer beweegt.
=====

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/4382

#51 su

@47: Je ontwijkt. Er zijn volgens jouw verantwoordelijken. Verklaar je.

#52 AdriePVV

En er wordt helemaal niet gedreigd.

=====
’Ik waarschuw België. Als het boerkaverbod gehandhaafd blijft, dan is dat een pad dat rechtstreeks naar geweld zal leiden.’ Daarmee dreigde Anjem Choudary, leider van het in Engeland verboden Islam4U gisteren . ’Wij zullen pas rusten als de vlag van de islam overal wappert.’
=====

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3692

#53 JSK

Uch! Je kan A3NSB gewoon negeren. Niet omdat ie iets “politiek incorrect” zegt, maar gewoon omdat hij geen zin heeft in een eerlijk discussie. Hij zoekt gewoon publiek voor zn haatpraat, that’s it.

#54 AdriePVV

@ 51

Bedoel je wie er veranwoordelijk is voor het klimaat van bashing, belediging en haatzaaien zoals nu tegen PVVers en/of tegen criticasters van de Multikul vroeger ?

Bij wijze van spreken zou ik best een aantal deelnemers van dit forum aan kunnen klagen, maar PVV-ers zijn redelijke mensen en begrijpen ook dat al dat gescheld en geschimp een teken van onmacht is.

#55 su

Islam4UK is dus hetzelfde als M.A.C. Dezelfde 40 extremisten die zich gewillig lenen om de oververhitte discours nog wat op te stoken. Het is hetzelfde als roepen dat de IS op het punt staan Groningen tot Soviet uit te roepen. It. ‘Aint. Gonna. Happen. Maargoed, ik hoor dat ik door a3 met treugwerkende kracht zal worden veroordeeld hiervoor als Geerts schrikbewind uitbreekt.

#56 majava

Wat een lijden zeg, voor arme Adrie. Maarreh…dat beledigen en zo, dat zal alleen nog maar erger worden. Ik ga daar denk ik ook maar aan mee doen en ik kijk gewoon de kunst bij Geert af. Die beheerst die discipline als geen ander. Ik snap helemaal je verafgoding, Adrie. Zeg, wat voor overhemd draag je eigenlijk?

Ik zwaai af, want er komt inderdaad geen normaal woord uit.

#57 AdriePVV

Ach ja, het zijn er maar 40, niets aan de hand gewoon doorlopen. Idem dito als massa immigratie en Islamisering, die zaken bestaan niet aldus PC links.

=====
De boodschap van de persconferentie was duidelijk: de westerse maatschappij moet verdwijnen en plaats maken voor de almacht van de islam. ‘Jullie vrijheid en democratie horen thuis in de vuilnisbak’, zei Sayef ul Islam, die zichzelf ‘een Engelse leraar’ noemde. De islam biedt volgens hem alleen maar schoonheid en bescherming. ‘De westerse waarden daarentegen leiden alleen maar tot alcoholisme, verslaving, pornografie en criminaliteit. Jullie leven als beesten. Als varkens en apen. Maar wij zullen de beschaving brengen, want onze waarden zijn superieur.’
=====

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=G0O2QK3UC

#59 vandyke

Naamswijziging lijkt zo langzamerhand op zijn plaats: AdrieLPF

#60 Reinaert

A3NSB (leuke vondst van JSK) vind ik mooier dan AdrieLPF.
Je moet Adrie wel nageven dat hij onvermoeibaar is.
Ooit wacht de marteldood of heldenstatus Adrie.

#61 HPax

Onder handhaving van de ceteris paribus formule laat zich vaststellen dat de NMI* nog maar in haar kinderschoenen staat, letterlijk, figuurlijk. Recente mondiaal-demografische cijfers dwingen dit te geloven**. Nu en dan een kleine immigratie-dip biedt geen verlichting. Of dat wel aan lui die – hard fluitend in het donker – zichzelf en vooral anderen iets willen wijsmaken.

De NL elite die ons dit heeft aangedaan, verdient postuum of levend zeker een (voltooid) Riom, maar ik zie dit sublieme spektakel zich nog niet in de verste verte afspelen. Soms evenwel plooit de tijd zich en is de sprong mogelijk die we als een weldadige mutatie ervaren.
Of als het werk van een rechtvaardige God.

*Laten de Ongelovigen kennis nemen van Raspail’s Le Camp des saints, uitgebracht in 1973. In dit werk voorspelt hij (ik ook) een overspoeling van de Westerse Beschaving door een vloedgolf van immigratie*** van mensen uit de Derde Wereld. Critici betichtten hem van rechts-extremisme en racisme, maar gezien etc.

** Om geestvernauwende subs. kinderachtige weerlegging voor te zijn: de NMI = (1) lopend, fluctuerend, actueel en (2) makro-trendmatig en cumulatief. Onze 80-jarige oorlog duurde ook 80 jaren en niet 80 x 1 jaar = steeds weer 1 jaar. Of die oorlog heeft nooit bestaan, maar dat doet niet ter zake als het erom gaat een bepaalde denkwijze (geen rekenwijze) te ontmantelen.

*** Op Sargasso heb ik eerder dit jaar iets in (denk ik ) de geest van Raspail gedeponeerd. Ik wist toen nog niet dat hij bestond.
Mijn bijdrage aan Sargasso heeft toen geen applaus geoogst, slechts een zure, onbedachtzame afwijzing. Bij gebleken belangstelling wil ik mijn (kleine) artikelen van toen nog wel een keer republiceren. Op Sargasso! Geen uitzending gemist!

#62 Harm

HPAx op het draadje van A3NSB en vandyke, das altijd hilarisch, dus effe kijken. Helaas kan er kop nog staart van maken.

Of zou het misschien de geest van Raspail zijn, die HPax hier heeft gedeponeerd zonder hem te kennen?

#63 dominique

Als het AdriePVV echt zo hoog zit , waarom gaat hij dan niet eens met dat soort Sharia4Belgium- en Islam4U-mensen babbelen , of iets anders met ze doen ?
Of moet zijn obsessie vooral een obsessie blijven ?

#64 alt. johan

@39 AdriePVV: Uitstekend verwoord weer, hartelijk dank

#65 dominique

@ 60 : Het is exhibitionisme… Adrie’s geluk ligt niet de beloning voor de deugd, maar in de deugd zelf.

#66 Harm

Ja, ja, ja, er komt weer beweging in.

Ik vond het al zo raar, gezien het onderwerp, dat dit draadje op 60 bleef steken. We kunnen natuurlijk altijd nog proberen ons geheime (nou ja) wapen in te zetten: de Prediker.

#67 majava

Ik heb het soms met domme filmpjes. Ik heb het wel eens met celebrity news. Het gebeurt met de Telegraaf en ook met die stakkers van De Dagelijkse Standaard. Waar ik het over heb??? Dat ik ondanks dat ik het niet wil, het toch ga bekijken. En heel gek, echt waar, elke keer, ook deze keer, lukt het me om HPax’ woorddiarree wederom geheel negeren. Ik doe geeneens een poging om er iets van te maken.

En dat voelt goed!

#68 dominique

” ik zou graag bij 1 een leuk grafiekje willen zien.” (# 45)

Onze clowns weten hoe de toekomst er uit gaat zien (dan gaat de ‘massa-immigratie’ pas echt plaatsvinden) en doen zodoende gemakshalve alsof hun toekomst al het nu is :

“en er zijn EU plannen om pakweg 15 miljoen NoordAfrikanen in te laten vliegen [etc.]” (# 39)
en
“Onder handhaving van de ceteris paribus formule [bedoelt waarschijnlijk : als er geen verandering optreedt] laat zich vaststellen dat de NMI* nog maar in haar kinderschoenen staat” (# 61)

#69 AdriePVV

@ Dominique 63

Verslag van een “gesprek” met Sharia4Belgium.

=====
Drie van de terreurverdachten die dinsdag in Antwerpen zijn opgepakt, zouden lid zijn van de islamistische groep Sharia4Belgium. Deze extremistische beweging bedreigden onder anderen de in België wonende Nederlandse schrijver Benno Barnard. Barnard wilde in maart een voordracht houden aan de Universiteit Antwerpen, getiteld ‘Leve God, weg met Allah’. Deze werd toen luid verstoord door een groep jonge moslims.
Eerder zouden tijdens het onderzoek, dat al maanden loopt, verdachten zijn aangehouden in Spanje, Marokko en Saoedi-Arabië. . Vandaag werden in België zeven terreurverdachten opgepakt. Op verzoek van België werden ook in Nederland drie terreurverdachten opgepakt in o.a. Osdorp. Er zou sprake zijn van plannen om een aanslag in België te plegen.
=====

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/4022

#70 AdriePVV

@ 67

Ik wist al dat je dom was, maar ik ben blij voor jou dat je je er goed bij voelt.

#71 AdriePVV

@ 60

Hallo vosje, hadden ze nu maar naar jouw waarschuwing geluisterd dat ik zo verschrikkelijk ben.

Maar vind jij net als Harm ook dat ik een NSB-er ben ?

#72 dominique

@ 69 :

nee nee , als je echt wilt dat het meer dan een obsessie is , dan kan je je beter écht met hen bezighouden (i.p.v. met anderen over hen).

#73 AdriePVV

Le Camp des Saints is een parabel van wat de blanke man vandaag ondergaat. De roman beschrijft hoe een vloot van honderd schepen met een miljoen vluchtelingen de Ganges in Indië verlaat en vreedzaam op de Azurenkust afstevent. De vloot die schipbreuk lijdt, is de voorhoede van de Derde Wereld die een beter bestaan zoekt in het rijke Westen. Zonder geweld te gebruiken, door zijn ellende te tonen, door beroep te doen op het medelijden van de Europeanen. Dat verhaal vertelt en beschrijft Jean Raspail. Hij toont hoe op alle maatschappelijke niveaus gereageerd en gecapituleerd wordt onder druk van het wereldgeweten.

http://frankvanheckevb.skynetblogs.be/archive/2011/04/04/le-camps-des-saints-boekbespreking.html

#74 Harm

Ja,de blanke man heeft het niet gemakkelijk hede ten dage.
Gelukkig heeft hij thuis zijn blanke vrouw om bij uit te huilen.

En Sargasso

#75 Karl Kraut

Er is gesproken met Sharia4Belgium:

http://www.viceland.com/blogs/nl/tag/sharia4belgium/
http://www.viceland.com/blogs/nl/2011/05/27/kebab-met-een-boodschap-waarom-we-de-woordvoerder-van-sharia4holland-spraken-en-hoe-dat-ging/#more-21377

Een interessant commentaar aldaar:

Anonymous, on 02/06/2011 wrote:
Wat ik niet snap is dat Frankrijk deze gezochte misdadiger niet aan Marokko uitleverde en wel terug stuurde naar Belgie. Waarschijnlijk heeft hij daar beschermers…

– Kortom: het zal ook allemaal wel weer een overheidsenscènering zijn, dat hele Sherry4Belgium. Een goed excuus om de hele bevolking steeds beter in de gaten te gaan houden.

#76 AdriePVV

@ 74

Dat boek is uit 1973 en helaas wordt het visioen steeds meer de werkelijkheid.

=====
Raspails apocalyps is een symbolisch boek. Het beschrijft een moraal die bestaat uit de “sluipende groei, als van een kanker, van de compassie, het sentiment van het medelijden, dat niet meer is dan een misleidende en dodelijke vorm van de echte liefdadigheid, en dat het westerse geweten heeft veroverd.” Het lijkt er steeds meer op dat Raspails visioen werkelijkheid wordt. Boten vol (economische) vluchtelingen uit Noord-Afrika landen op Italiaanse eilanden en zij willen verder reizen, om zich te voegen bij de grote groepen immigranten, laatstelijk uit Oost-Europa, die zich in West-Europa hebben gevestigd.

De vraag is of wij deze werkelijkheid onder ogen willen zien.

Raspail heeft n.a.v. het verschijnen van de Franse heruitgave van zijn boek enkele interviews gegeven en gezegd dat hij met de beschrijving van zijn visioen de intellectuelen van toen heeft willen aanklagen, de cafés bevolkende praatjesmakers die de waarheid niet onder ogen wilden zien, ook al voltrok die waarheid zich onder hun ogen. De geschiedenis herhaalt zich. Onze intellectuelen hebben ons ervan overtuigd dat wij allen Tunesiërs zijn. Dat wij ons desnoods moeten laten verdringen door onze nobele humanitaire neigingen.
=====

http://www.tref.eu/boekbespreking/le-camp-des-saints.html

#77 dominique

@ 73 :

Leuk gekopiëerd.

Wat ondergaat “de blanke man vandaag” ?
Dat hij nu last krijgt van de armoede van de armen , die armoede waardoor hij het zelf al die tijd zo goed had ? Hoe durven die armen toch he , ze moesten hem eens met rust laten.

#78 Karl Kraut

Liedje voor Adrie om van op te kikkeren: Caucasian Guilt:
http://www.youtube.com/watch?v=W3q-SSDsy8U

#79 dominique

@ 75 :

titaantjes.

#80 Harm

Raspail has written several utopian novels, in which the ideologies of Communism and Liberalism fail and a Catholic monarchy is restored.

Kijk eens aan, de restauratie van het koningshuis, dat had ik nou nooit achter A3PVV gezocht

The book evoke a huge controversy leading some of his critics to accuse him of right-wing extremism on the basis of the views expressed in the book. Today, the book is popular among immigration reductionists.
(wikipedia)

Grappig toch wel, welk soort utopieen ze je proberen aan te smeren om de invasie van de barbaren tot staan te brengen.

Gezakt voor de goebbel-test A3PVV. Je zult me een aantrekkelijker toekomstbeeld moeten voorschotelen dan de terukeer van de zonnekoning, om mij aan je zijde te vinden.

#81 JanT

A3 is schrik van elke cowboy
A3 is de allerwildste hengst
Jumpen, draaien vliegensvlug
Niemand zit lang op z’n rug
A3, A3 de hengst
Jumpen, draaien he’s so fast
A3, A3 you’re the best
A3, A3 de hengst.

#82 AdriePVV

@ 81

Dank je Jan, heb je ook de oorspronkelijke tekst van je bijdrage.

#83 AdriePVV

@ 79

Mene tekel vind ik beter passen bij dit onderwerp.

#84 dominique

@ 83 :

Bangerik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*