Nieuwe features!(2)

MEDEDELING - Er zijn weer nieuwe features!

– Vanaf nu kan je @”commentaarnaam” en @”commentaarnummer” gebruiken. Als je er dan met je muis overheen gaat kan je de reactie lezen waaraan wordt gerefereerd. Ook # kan hiervoor gebruikt worden.
– Je kan “bescherm mijn naam” uitzetten in je profiel. Daarmee krijg je weer de mogelijkheid om oningelogd onder je eigen naam en emailadres te reageren (maar anderen ook).

Open waanlink

 1. 3

  Mooi, maar in Android staan er geen volgnummers bij reacties (zoals ik al opmerkte). Daarnaast lukt het me uberhaupt niet om waanlinks in Android te openen met “Mobiel Thema: ON”.

 2. 6

  Anoniem is niet geregistreerd, anoniem2 is de oude anoniem die ik had aangepast en al jaren in ons systeem zit. Dus je kan een account aanmaken onder de naam anoniem, en vervolgens aangeven dat je naam niet beschermd moet worden. Dan kan je overal op reageren, oningelogd.

 3. 7

  als ik een reactie probeer te plaatsen als anoniem dan krijg ik anders “De naam of het emailadres dat je hebt gebruikt is al in gebruik door een van onze geregistreerde gebruikers. Uw reactie wordt daarom geweigerd”

 4. 11

  @9 misschien is dit niet relevant, maar er is ook nog een verschil tussen schermnaam en profielnaam. Mijn profiel heeft als profielnaam lapis, maar als schermnaam lapis II, en ik kan toch oningelogd onder de naam lapis posten. Dat betekent dat als ik mijn schermnaam naar Anomiem zou omzetten, ik daarmee die naam heb geclaimd.

 5. 12

  @lapis: Dat is hier zeker relevant. In het geval van @anoniem3 stond inderdaad de display_name van zijn andere acount op “anoniem”. Dat veroorzaakte de problemen. Aan de achterkant zoekt wp blijkbaar niet op de display name.

  Ik heb dat account weggegooid, dus nu zou het moeten werken.

 6. 14

  @bismarck: Kan op dit moment niet omdat de standaard wordpress-functies een zooitje maken van de comments die je geplaatst hebt. Totdat ik daar iets aan gedaan heb kunnen we geen accounts verwijderen.

  Maar je kan nu uitzetten dat je naam beschermd wordt, wat denk ik het grootste probleem oplost.

 7. 15

  @14: Wat is dan nog de reden een profiel te hebben? Voor een avatar (de reden waarom ik het om te beginnen aangemaakt heb) blijkt het niet nodig en voor naambescherming is het ook nutteloos, tenzij ik steeds wil inloggen (en daar heb ik dus geen zin in). Dus als wordpress de zaakjes op orde heeft…

 8. 16

  @15: Uitzetten caroussel, bescherming naam als je dat wilt, controle over wat er gebeurt als je op een externe link klikt, statistieken, je laatste eigen reacties makkelijk terugzien (waar had ik nou dat comment ook al weer geplaatst?) en nog veel meer wat komen gaat.

 9. 17

  Dat WP zijn zaakjes goed op orde heeft, dat duurt nog wel een jaartje. Dus bouw ik het zelf maar. Zal een knop “verwijder account” worden op de profielpagina.

  En dat “steeds inloggen” snap ik ook niet echt. Ik blijf gewoon netjes ingelogd. Hoef dus alleen na verloop van tijd of met andere browser opnieuw in te loggen.

 10. 18

  Ik ben binnen na een worsteling van een aantal dagen. Mijn login naam is een andere dan mijn schermnaam, maar dat laatste is wat men hier ziet, dus alles ok. Nu nog een plaatje zoeken van een lekkere bever. Of mag dat niet? ;)

 11. 19

  Vooralsnog tevreden over de nieuwe look. Vooral dat scherm rechtsboven is handig. Ik ben alleen nog even met mijn gravatar aan ’t stoeien…

  Ik vind wel dat er een overdaad aan gastbijdragen is waarvan ik op een gegeven moment niet meer weet onder welke steen ze vandaan zijn gekropen. Daarnaast moet ze duidelijk gemaakt worden (desnoods met het pistool op de borst) dat men schrijft voor een weblog waarbij de interactie met reaguurdertjes het tot een levend iets maakt, uiteindelijk, en niet voor een krant of wetenschappelijk tijdschrift waar alles voorgekauwd wordt. Mensen haken af bij al te lange lappen tekst…snap dat dan.

  De Kunst van het durven strepen in je tekst tot je essentie overhoudt maar vooral mensen prikkelt en tot nadenken c.q. actie aanzet.

 12. 20

  Je kan inhoudelijk uit eigen kennis en ervaring opboeren wat je wil..als je geen schrijftalent hebt waarbij vorm & inhoud geen twee-eenheid vormen en je niet met een stofkam je eigen brouwsels kan terugbrengen tot een hapbare brok zal je op langere termijn geen enkele duurzame relatie aan je kunnen binden. En het leven was sowieso al een dubbele cheese burger en een lurk van een Marlboro filtersigaret…

  En daar mag je best strenge selectieprocedures voor aanhouden…redactie.

 13. 23

  @17: Ik reageer vanaf verschillende PC’s (en IP’s). Heeft er misschien ook mee te maken. Ik zie nu trouwens dat mijn voorkeuren ook veranderd zijn ten opzichte van hoe ik ze elders heb ingesteld (en ik moest weer inloggen!). Worden die soms in een cookie bewaard?

 14. 28

  Eens met #26. Verder zeer oneens met de vernieuwing van de site, achteruitgang op alle vlakken. Ho en #20 is ook heel mooi: “En het leven was sowieso al een dubbele cheese burger en een lurk van een Marlboro filtersigaret…”

 15. 30

  Kevin.

  A) Zodra een weblog de commerciële weg inslaat is het onder die hoed alleen gebaat bij hogere bezoekersaantallen uit een breder publiek anders is het rap gedaan met het voortbestaan .

  B) De consument is per definitie lui.

  Dan zal je daar ergens toch een balans in moeten vinden…

 16. 31

  Vreemd dat iedereen/velen zo’n moeite hebben met een account. Waar niet vraag ik dan? Het geeft je iets extra’s en als je dat niet wil sla je het over. Even goeie vrienden, maar dat klagen…

 17. 32

  @”30″

  Dat zou zo geweest zijn als we zelf (nu al) het account hadden kunnen deleten. Ik en meerderen kwamen er pas achter dat het op het moment te onhandig werkte om tegen eventuele extra’s op te wegen nadat het account al bestond, en je dus niet meer onder je eigen naam kon reageren zonder in te loggen. Nu Joost dat laatste teniet heeft gedaan denk ik niet dat je nog veel klachten zult zien.

  PS: Ik heb nu wel echt alle mogelijke varianten geprobeerd van het refereren aan commentaar #30 die ik naar aanleiding van de tekst hierboven kon bedenken. Ik zal wel te dom zijn.

 18. 34

  @Inca

  Grappig. Ik zag het zelf precies omgekeerd. Bij mij verschenen ze niet in de laatste reacties maar wel bij het artikel zelf. En de “#30” in bovenstaande doet het ineens na een paar keer refreshen…

  Mijn account is even gedelete geweest (op verzoek) toen ik Joost te ernstig had geïrriteerd en ik heb weer geregistreerd naar aanleiding van deze verandering. Misschien is dit dus onderdeel van de problemen waaraan hij refereert in #14…

 19. 35

  Bij zowel deze als de “Oude media niet schuldig aan uit de hand lopen Project X” blijft de commentaar-teller op het echte totaal minus mijn reacties van vandaag staan (momenteel, 31 en 2 respectievelijk). Ik zal dus aannemen dat anderen mij voorlopig inderdaad niet zien.

  Spamfilter-achtig effect? Bij de vorige site zag je als poster dan jezelf ook niet, maar misschien is dat veranderd.

 20. 36

  Ik twijfel of ik dit al eerder voorbij heb zien komen, maar een suggestie:

  Als er bij het geven van een reactie tussen het ‘Naam’-veld en de ‘E-mail’- en ‘Site’-velden een ‘Wachtwoord’-veld zou staan, wat ik vervolgens automatisch door mijn browser in kan laten vullen, dan is het obstakel dat ik me eerst moet inloggen voordat ik kan beginnen met het typen van mijn reactie weg. Binnen HTML is daar al een goede structuur voor, ik weet alleen niet of WordPress dat toestaat.

  Ik bedoel, ik heb mezelf nu nou eenmaal aangeleerd dat ik kan beginnen met typen voordat ik ben ingelogd, en als ik moet kiezen tussen óf het afleren van die gewoonte met alle verloren posts die met dat proces gepaard gaan óf het gewoon niet gebruik maken van mijn profiel dan kies ik uit luiheid toch voor het laatste.

  Ik bedoel dit trouwens niet om te zeiken — en ik begrijp dat jullie al flink wat moeite in het verbouwen van de website hebben gestopt — maar slechts als constructieve kritiek.

 21. 37

  @31: Ik kan niet voor anderen praten, maar ik vind mezelf niet zeuren. Ik vraag alleen mijn account te verwijderen (of het mij mogelijk te maken dat zelf te doen). Hij blijkt niet nodig waarvoor ik hem heb aangemaakt, tot dusver heb ik er alleen last van gehad en bovendien, als echte Sargassobezoeker, hou ik er niet zo van dat Sargasso een profiel van me bijhoudt (dat moet een Steeph wel begrijpen dacht ik).

 22. 38

  Tijdens reactie #34 was de reactie van HansR (nu #31) trouwens #30 — en ik zie dat nadat de reactie van YP die nu op 30 staat werd ingevoegd, die verwijzing 30 van mij niet werd aangepast naar 31.

  Die spamfilter-invoegingen op Sargasso waren altijd al dodelijk voor genummerde referenties. Nu die referenties minder statisch zijn: is het mogelijk om ze automatisch mee te hernummeren bij invoegingen in de thread?

 23. 43

  Verdulleme. Zeg ik eens een keer dat ik iets niet kan, dan wordt ik gemind, werk ik me de fucking tyfus om allerlei dingen te maken zodat de gebruikerservaring verbetert, krijg ik nergens een plusje.

  Ondankbare hond(en).

 24. 44

  @043 Er is dan ook niet één duidelijke post van je waarvan het logisch is dat dit degene is die we zouden moeten plussen voor de verbeteringen van dit topic, toch? Of je zou het mogelijk moeten maken om het topic zelf (de #0) te plussen dan wel minnen. Wat sowieso geen slecht idee zou zijn. Maar nu blijf ik zeuren :D

  In ieder geval: bij dezen een niet-specifieke plus voor het gedane werk.

 25. 47

  Je mag de visueel ingestelde mens (oke: man) niet onderschatten het is toch een stukje zelfexpressie je gravatar waarmee je je profileert. Daar kunnen mensen meteen behoorlijk op afknappen. Met die gemodelleerde kuikenbek…

  Ik zag dat ik met mijn gravatar al ergens 6 (ZEGGE ZES) plussen heb gekregen he. Zo simpel werkt het dus…

 26. 48

  Ik ben blij met de accounts. We hadden hier een tijd meerdere René’s, Antons en wat dies meer zij rondlopen, dat was verwarrend. Misschien nog een ander kleurtje van de naam bij een reactie van een ingelogde gebruiker? Dan weet je zeker dat die ‘authentiek’ is.

 27. 51

  Link in de tekst ging bij mij gisteren fout (aanvankelijk goed, na edit een hoop herrie). Kun je net zoals in web 1.0 plaatjes hosten en hoe het zit met geen preview, wat is de reden waarom het venster van YT niet meer verschijnt maar de link en waar zijn de HTMl- tags…

  En noem het astenblieft geen “toegestane HTML- tags” maar “actieve HTML- tags” (die technisch worden ondersteund en dus werken op de site).

  disclaimer

  Het is toegestaan elke denkbare HTML- tag te gebruiken die niet op de actieve lijst staat, moet u zelf weten dat mag best. Alleen…zijn die niet actief op sargasso. Doen het dus ook niet. Heeft dan ook geen zin ze helemaal op te tikken. Is verloren tijd. Ja, had je maar op de actieve lijst HTML- tags moeten kijken.

  / disclaimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren