1. 2

  Aan de andere kant lijkt Iran met atoombom me wel een heel eng idee, ik kan me bij hoge uitzondering wel wat voorstellen bij een dergelijke overweging van Israël. Ze hebben het truckje natuurlijk eerder geflikt ij Saddam Hussein.

 2. 3

  Trap jij nou ook al in die hoax?

  Pakistan lijkt me een stuk enger, want die hebben die dingen al en ze hebben ruzie met de directe buurman India. Bovendien waren ze samen met Saoedies betrokken bij de aanslagen van 9/11.

  Als Griekenland omvalt hebben we weer een nieuwe oorlog nodig om het saamhorigheidsgevoel en de economie een oppepper te geven.

 3. 4

  Waarom zouden ze dat in de openbaarheid bespreken? Als Israel écht wil aanvallen, doen ze dat stil en vooral onverwachts.

  Dit is het optrekken van een rookgordijn.

  Maar waarvoor?

  My 2 cents theorie: de Amerikanen moeten Irak verlaten omdat de Irakezen hen eruit willen hebben. Nu zoeken ze naarstig naar een reden om nog in het Midden-Oosten te blijven. En Israël is niet te beroerd ze daar bij te helpen.

 4. 6

  Harm, Iran is aan een atoomprogramma bezig en ik vind die ajatollahs met hoofdpolitieagent van Teheran bij elkaar wel een heel erg griezelig stel is die je beter niet met lucifers kunt laten spelen. Ze zijn bovendien nog trots op hun centrifuges daar.
  Ik ben het met je eens dat de anarchie in Pakistan samen met het nucleaire arsenaal een enorme bedreiging is, al heb ik de hoop dat die Amerikaanse inlichtingendiensten die boel in de gaten houden en noodplannen klaar hebben liggen in het geval Pakistan afglijdt naar een failed state.
  Alhoewel, Amerika en plannen was ook niet zo goed gegaan in Irak. Ik ben ook hopeloos naïef.

 5. 13

  Israël probeert al jaren de geesten rijp te maken voor een aanval op Iran – en rekenen natuurlijk op steun van de VS. Nu de laatste zich terug gaat trekken uit Irak wordt de kans op een aanval op Iran groter vrees ik.
  Enge toestand met die oorlogszuchtige fanaten. En Nederland moet dan ook weer steunen natuurlijk. Bah.

 6. 14

  Dat er iets zal gebeuren in Iran is niet onwaarschijnlijk.
  Het is een goede manier om af te leiden van binnenlandse problemen.
  En voor de economie is een oorlog altijd goed.

 7. 16

  De vorige twee aanvallen van Israël op kerninstallaties (op het Iraakse Osirak in 1984 en die in Syrië van enkele jaren terug) werden in stilte voorbereid en uitgevoerd.

  Nu doet Israël het niet in stilte.

  Ik blijf nog even bij mijn 2cents theorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren