1. 2

  En Mosko beschuldigt Hedriks officieel van meineed. Het proces Wilders: een dozijn witte mannen van tegen de pensioen-leeftijd die lullen over een etentje – de toneelstukken schrijven zich gewoon zelf. Wat we nog missen is een paar hart-aanvallen, en een mysterieuze blonde dame van ergens in de dertig.

 2. 4

  @Bismarck; Ik stel voor dat je het Volkskrant liveblog er even bijpakt. Hendriks is nu beschuldigd en de rechters hebben zich teruggetrokken voor beraad.

 3. 5

  “En Mosko beschuldigt Hedriks officieel van meineed.”

  Vandaar mijn opmerking ook. Je kunt zeggen wat je wilt, maar Brammetje speelt het spel met verve en altijd met twee gestrekte benen.

 4. 8

  @Hal; De rechtspraak zou er tegen moeten kunnen.

  Weet je wat ik denk ? Ik denk dat Jansen en Hendriks, toen ze nog in het leger zaten, allebei dezelfde vrouw begeerden en dat zij toen, door de vader van Wilders, een wrede tiran, is ontvoerd naar Israel. Zijn hart gebroken en vol van schaamte, heeft Wilders toen geprobeerd dit recht te zetten, en hij infiltreerde in een kibboets. Daar ontdekte hij dat zij was weggelopen en zich had aangesloten bij een jonge Arafat. Nou ja het een leidde tot het ander en dat kun je je wel voorstellen enzo.

 5. 9

  @KJ
  “De rechtspraak zou er tegen moeten kunnen.

  Ik vind dat Bram best ver mag gaan tegen de rechters in zijn uitingen. Ik vraag me af of iemand anders, in een ander proces dat ook mag.

  Daarnaast denk ik dat ze in datzelfde leger ook nog homosexuele driehoeksverhouding met de vader van Wilders hebben gehad. Om de boel nog wat meer te compliceren.

 6. 10

  En het schijnt ook dat Fleur Agema en Diederik Samson in hun kinderjaren in dezelfde kibboets een pruimengaard deelde, maar dat Diederik de pruimen niet kon laten hangen tot ze volgroeid waren. Fleur is hier nog steeds ‘not amused’ over en dit voedt de onderliggende ‘strijd der secondanten’.
  De bewuste, begeerde vrouw is overigens sterkt beinvloed in haar revolutionaire ideeen door de Oma van Tanja Nijmeijer, die indertijd een column had in het dagblad van Breda. Dit terzijde.
  De vraag is eigenlijk waar deze dame nu is en of Bram haar buiten de rechtzaal weet te houden….

 7. 11

  @2: die mysterieuze blonde dame van in de dertig: Eva Jinek?

  enne, de hartaanval kwam van links?

  @7: de aanval is de beste verdediging.

 8. 12

  Jansen of Hendrik pleegt meineed. We weten natuurlijk niets zeker, maar ik heb wel een sterk gevoel wie ik meer moet vertrouwen.

  Wie de laatste jaren niet onder een rots heeft geleefd weet natuurlijk al lang dat Jansen ideologisch tot het Wilders-kamp behoort. Hij heeft dus op z’n minst een sterk motief om meineed te plegen.

 9. 13

  @3; Hans Jansen heeft zo’n beetje zijn hele verhaal aangepast inderdaad. Eerst leek zijn weergave van de feiten behoorlijk op die van Hendriks, behalve op het punt dat volgens Jansen het Schalken was die steeds over het proces begon. Nu zegt Jansen dat Schalken hem probeerde te overtuigen van de juistheid van de beschikking. Dat zou dan een poging tot beïnvloeding kunnen zijn en dat weet Jansen zelf ook wel.

  Maar ook Bertus Hendriks lijkt zichzelf nu tegen te spreken:

  In eerdere weergaves in de media leek het hen een leuk idee om Jansen uit te nodigen vanwege zijn rol in de islamdiscussie, en ook omdat hij getuige was in het proces van Wilders. De Pers: ‘Dat hij (Jansen, red) getuige-deskundige was in het proces, leek ons wel interessant’.

  Nu zegt Hendriks eerst:

  09.36 uur: Vraag van de rechtbank: was bij Hendriks al bekend dat Jansen getuige-deskundige was toen het idee bij hem opkwam hem uit te nodigen? Dat kan Hendriks zich niet herinneren. Wel wist hij het voordat Jansen bij hem aanbelde voor het diner.

  En vijftien minuten later:

  09.53 uur: In het telefoongesprek dat Hendriks met Jansen had om hem uit te nodigen, heeft Jansen niet vermeld dat hij getuige was in het proces tegen Geert Wilders. Niemand wist dat voor aanvang van het etentje, zegt Hendriks.

 10. 14

  Ik vind het allebei spijkers op laag water. Het falende geheugen van Hendriks tav. de status van Jansen, en de her-verwoording van het ‘overtuigen’ van Jansen zijn volgens mij allebei geen grond om wat dan ook te wijzigen aan het proces.

  Maar het is wel heel tekenend. Een dozijn witte mannen van tegen hun pensioen die daar alleen maar zitten omdat ze dingen vermoeden over de publieke uitstraling van een fenomeen dat inmiddels eigenlijk al voorbij is. Het zou lachwekkend zijn als de implicaties niet mogelijkerwijs zo ingrijpend en triest waren.

 11. 15

  KJ, bedankt voor je kijk op de zaak. Inderdaad de enige manier om er nog sense van te maken. Laat iemand die heren nog eens wat inschenken, en laat ze het dan verder lekker zelf uitvechten. Wat een droeve vertoning.

 12. 16

  Het is alweer met een sisser afgelopen, want de rechtbank ziet geen aanleiding tot het instellen van een onderzoek of er meineed is gepleegd (ze zien de contradictie niet, zeggen ze).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren