Jan Roos bijna gelyncht door dozijn Marokkanen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zegt ‘ie althans zelf. Een meute van twaalf Marokkanen, bewapend met stokken, staven en stenen zou hem hebben belaagd in Amsterdam.

Roos zou hen daarna op de vlucht hebben gejaagd door op ze af te stormen.

Helaas geen selfies, bewegende beelden, getuigen of een aangifte, dus geen enkele manier om het verhaal te verifiëren.

Open artikel

Reacties (40)

#1 katjadehond

Laten we kijken naar wat we wel weten:

Het zou gebeurd zijn in de Joos de Moorstraat in Bos & Lommer. Daar is in de directe omgeving geen speelveldje. Er staan daar ook nooit 12 mocro jongens tegelijk op straat. Niemand in de buurt heeft iets gezien of gehoord terwijl we een opstootje echt wel merken. Niemand heeft in de Joos de Moorstraat de zogenaamde uitgerukte stenen gefotografeerd. In onze buurt is het trouwens betaald parkeren tot 21 uur. Jan Roos meldde het om 21.30. Moest hij zo lang bij komen van de schrik of is het allemaal gewoon onzin?

#2 lapis

Bij AT5 zijn het er intussen alweer “12 a 15”. Als je dan toch al aan het overdrijven bent…

#3 Prediker

Daar is in de directe omgeving geen speelveldje.

Misschien bedoelde hij zoiets?

Maar goed, ik weet natuurlijk niet hoe lang geleden het is geweest dat het Google-karretje hier is rondgereden om deze foto te schieten.

#4 su

@3 Mei 2014. Staat er gewoon bij.

#5 Poligraf Poligafovich Sharikov

Dat het toch zo ver heb moeten komen met Nederland, dat het vrije woord onder vuur lig van al die Marokkanen. Pim hebben ze al vermoord en nu ook Jan Roos. Onze Jan Roos! En de politie doet weer eens niks!

Ik gaat emigreren naar een land waar ze geen enkele buitenlander meer toelaten!

#6 Joost

@5: Lol!

#7 majava

@5: OLO!

#8 su

@5

En de politie doet weer eens niks!

Allicht als je zelfs geen aangifte doet..

#9 Bismarck

Ik wist niet dat Marokkanen zo massaal Poned keken. Ik had Jan Roos iig niet op straat herkend (gelukkig staat er in het artikel bij wie hij is, anders had ik het je ook niet kunnen zeggen).

#10 Schuur

@5

Ik gaat emigreren naar een land waar ze geen enkele buitenlander meer toelaten!

Comment van het jaar. Plusje van mij!

#11 Grûtte Pier

@Poligraf Poligafovich Sharikov

Ga bij de speld solliciteren! :)

#12 zuiver

Wie is Jan Roos?

#13 P.J. Cokema

In de reactiekolommen van PowNed meldt een ooggetuige:
Vier of vijf 12-jarigen, die wat kankerden op Roos, Roos die wat terugmompelt, de auto instapt en hard wegrijdt. Niets meer, niets minder“.

Een paar reacties eerder schreef deze reacteur: “Ik was daar op hetzelfde moment een praatje te maken met een buurman van de bewuste vriendin“.

Als dat waar is: de lokale wijkagent moet die jongetjes opsnorren en ze duidelijk maken dat ze excuses aan Jan Roos moeten maken. Vervolgens doen ze dat ook:
“Meneer Jan, het spijt ons dat u zich een hartverzakking schrikt als u 12-jarige jongetjes ziet waar u Marokkanen in denkt te herkennen. U had het al zo zwaar omdat u de parkeermeter moest bijvullen. We begrijpen best dat u van de schrik allerlei dingen zag die er helemaal niet waren. Angst doet vreemde dingen met bekende mensen. Dus sorry, sorry, we zullen nooit meer roepen; Kijk, daar heb je Jan Roos van de televisie!”

#14 Prediker

De ‘straatmarokkaan’ heeft eens in de buurt geïnformeerd.

Volgens de mensen die hij sprak maakte Roos racistische opmerkingen naar een groepje van zeven hangjongeren (12-15jr), omdat die vond dat ze teveel lawaai maakten. Hij zou ze “respect laten voelen”. Vervolgens scholden zij terug en gooiden een kluit aarde naar hem. Daarop rende hij op hen af en namen de jongens het hazepad.

Overigens is er daar wel een speelpleintje.

#15 Henk van S tot S

@2:
In jouw link staat wel het volgende

Jan Roos, journalist voor Geenstijl,…

Journalist……. en Geenstijl

Is het niet om je te bescheuren ;-)

N.B.
Mocht het waar zijn, zouden ze eigenlijk best een lintje mogen hebben, wegens nuttige bijdrage aan de journalistiek.
Voor de moraalridders:
Dit is cynisch bedoeld.

#16 Frank789

Als je met stokken, staven en stenen wordt belaagd dan moet er haast sprake zijn van georganiseerde opzet. Kijk, stenen kun je nog uit de stoep of straat trekken, maar daar zouden sporen van te zien moeten zijn.

Voor stokken en staven(!) moet je toch even langs huis lijkt mij, tenzij ze daar zo standaard rondlopen en dat lijkt me onzin.
En nergens een schrammetje of deuk in een auto van 12 agressievelingen?
Ik geloof er niets van en ik denk dat de buurt aangifte tegen Roos zou moeten doen als hij dit verhaal niet enigszins kan staven.

#17 Grûtte Pier

Eem Wethouder uit Den Bosch bemoeit zich er ook tegenaan.
CharlieHebNix en iets met komkommers :)
http://www.bd.nl/regio/den-bosch-e-o/s-hertogenbosch/wethouder-den-bosch-neemt-geen-woord-terug-van-reactie-op-verslaggever-jan-roos-1.5149417

#18 su
#19 Joop

Jan Roos, wie is dat?

#20 su
#21 Nonkel

Klopt, Jan Roos begon racistische dingen te roepen naar Marokkanen en haalde toen een kapmes uit z’n auto en bestormde de arme dreumessen. Ik verwacht eigenlijk snel aangifte tegen Jan Roos en een veroordeling.

# sarcasme

#22 Prediker

@21 Vind je het niet ook maar een beetje merkwaardig dat Roos het detail van dat kapmes uit zijn verhaal heeft gelaten?

En dat hij zelfs nu nog volhoudt dat het een ‘knuppelachtig ding’ was, terwijl die foto waar su ook al op wees, klip en klaar duidelijk maakt dat hij in het bezit is van precies het soort kapmes dat de getuige beschrijft?

Als Roos daarover liegt, roept dat de vraag op waar hij allemaal nog meer over heeft gelogen in zijn weergave van de gebeurtenissen.

#23 Arjan Fernhout

Kappen met die subsidie voor PowNed!

#24 Schuur

@22 Dan is het des te begrijpelijker dat Roos afziet van aangifte.

#25 Mclovin

Is dat niet strafbaar met zo een mes openlijk op straat lopen?

#26 su

@25 Yep. Een kapmes mag je bezitten. Maar bij vervoer moet hij zodanig verpakt zijn dat hij niet paraat is voor gebruik. Is dat wel zo, dan valt het onder verboden wapenbezit. En zeker als je er dreigend mee loopt te zwaaien.

#28 Grûtte Pier

@21: # sarcasme
Het begint er dus steeds meer op te lijken dat Roos kinderen met een wapen heeft bedreigd. Let wel: Kinderen!
Al schreeuwend: ‘ik hak je kankerkop er af’.
Tegen kinderen!

#29 Amateur Commenter

[Roze modus]
*popcorn pakt*
[/Roze modus]

#30 P.J. Cokema

Awel, Jan Roos heeft zijn verdediging al klaar: “Dat van dat afhakken van kankerkoppen is vrijheid van meningsuiting. Ik heb dat wat theatraal kracht bij gezet met dat kapmes. Da’s vrije expressie. Ik bedoel waar zijn we met dit land an toe als we in onze vrijheden worden beknot. Schande!!!!”

#31 Folkward

Die jongeren zullen zeker niet zo vriendelijk zijn geweest zoals ze zichzelf willen afbeelden en ze zullen wel iets van aanleiding hebben gegeven (door hem tergend te ‘interviewen’, bijvoorbeeld).

Maar kom op. Ik zie dan vrij weinig verschil tussen:

AMSTERDAM Een 38-jarige, verwarde man veroorzaakte dinsdagavond ophef op een pleintje aan de Joos de Moorstraat in stadsdeel Bos en Lommer.

De man scheen last te hebben van hallucinaties en leek paranoïde. Na een kleine confrontatie deed de man zijn auto open en rende achter kinderen aan met een groot kapmes. Zelf verklaarde hij dat ‘ze met z’n twaalven waren en ze hem belaagden met stenen en stokken’.

En

BUSSUM De politie is heeft vanmiddag een verwarde man met een mes aangehouden op de Ceintuurbaan in Bussum.
Getuigen hadden politie gebeld nadat ze de man met een mes hadden zien lopen, laat een woordvoerder van de politie weten. Burgernet werd ingeschakeld waarna de man snel aangehouden kon worden.
Hij werd in de omgeving van T.B. Huurmanlaan gesignaleerd. De politie verzocht mensen die de man tegen kwamen direct contact op te nemen met 112 en de man niet zelf te benaderen.
Volgens een erg geschrokken buurtbewoner zou de man vaker voor overlast zorgen in de buurt.

Die gast is gewoon gek en racistisch. En dat laatste zeg ik niet omdat ik niet zou denken dat die jongetjes echt hinderlijk waren, maar omdat hij ze vergelijkt met beesten en ze zodoende dehumaniseert:

Eerder maakte Roos geen melding van het wapen. ‘Het lijkt mij interessanter dat ik door een roedel bloeddorstige honden werd aangevallen dan dat ik mij heb geprobeerd te verdedigen'

#32 GerritB

Waarom is die Jan Roos nog steeds niet gearresteerd?

Een beetje lopen zwaaien met een kapmes kan zo maar in eens?
Terwijl de kranten bol staan met verhalen over mensen die door de politie neer geschoten worden omdat ze een aardappelschilmesje in hun hand hebben.

#33 Henk van S tot S

@32:

Waarom is die Jan Roos nog steeds niet gearresteerd?

Omdat het geen waxinelichtjeshouder was!!!
;-)

#34 Grolschje

Gelukkig weten we dat alles verzonnen is. Anders hadden we nog moeten erkennen dat er problemen zijn met Marokkaanse hangjongeren.

#35 Rigo Reus

En Jan Roos wordt dan gespeeld door Jules Croiset.

#36 sum_su

@5: Ze bestaan echt…..de laag..laag…laag ontwikkelde medemens. Wees welkom op deze site…ja…ook jij mag wat zeggen.

#37 Henk van S tot S

@35:
Volgt die Henk van Ulsen op om “Het dagboek van een gek” te vertolken ;-)

#38 Joost

@36: Lees nog eens goed.

#39 Joost

@34: Ah, de “Hij heeft misschien dan feitelijk ongelijk, maar wat hij bedoelt te zeggen klopt wel”-reactie.

Zie jij hier iemand ontkennen dat die jochies waarschijnlijk ettertjes waren?

#40 Bismarck

@34: Gelukkig weten we dat alles verzonnen is. Anders hadden we nog moeten erkennen dat er een lynchpartij heeft plaatsgevonden door Marokkaanse hangjongeren.

ftfy

Ik stel voor dat je wat moordpartijen verzint, dan kun je bovenstaand zinnetje nog verder aanpassen voor extra drama-effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*