1. 2

  Er is toch geen gebrek aan werk, er worden nog steeds Polen uitgenodigd om hier te komen werken omdat de werkeloze Nederlanders daar te lui voor zijn, of een lage productiviteit hebben. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3116223/2012/01/12/Oost-Europeanen-zijn-productiever-dan-Nederlanders.dhtml. Laten we er eerst voor zorgen dat deze werkeloze het werk van de Polen overnemen voor ze terug gaan naar hun land en er ondertussen nog meer werk is gecreëerd

 2. 3

  Dat die Polen het werk krijgen heeft er mee te maken dat die lui onder de prijs werken,en niet met luie Nederlanders.Het is niet voor niets dat de VVD zo’n voorstander is van dit soort grensoverschrijdende concurentievervalsing.Nederlanders komen in de bouw niet aan de slag omdat buitenlanders goedkoper zijn,niet omdat ze harder of beter werken.

 3. 7

  Als we de mensen die kunnen werken aan het werk zetten/krijgen, kan de lastendruk omlaag. En als we hiermee de laagste belastingschalen verlagen wordt arbeid goedkoper. Probleem opgelost. Het voorbeeld was overigens uit de TUINbouw, ook bouw, maar dan anders.

  Maar het is toch vreemd dat bij twee keer modaal je minimaal 2 uur moet werken om een uur een bouwvakker in te huren. Dat doet de belasting druk in Nederland en dan kan een Pool heel wat meer huis bouwen voor hetzelfde geld.

 4. 8

  En als het dan instort mogen de vakmensen de rotzooi opruimen als zo vaak.De bouw(aannemerswereld) heeft het meeste last van die beunhazen maar daar hoor je de politici niet over.Rechts denkt alleen aan de centen en links is bang dat ze discrimineren.

 5. 9

  > en niet met luie Nederlanders

  Ik heb een keer een nederlandse bouwvakker gevraagd om bij mij een muurtje te laten stuccen (was in totaal een tot twee uur werk), waar-ie 300 euro voor vroeg, zwart, maar wat je dan over je heen moet laten komen — die gasten denken dat ze god zelf zijn. De pool die ik daarna belde deed ’t voor 7 tientjes minder, maar wist wel wat ‘klantvriendelijkheid’ was.

 6. 10

  Het is overigens niet dat ik het de Oost Europeanen zelf verwijt dat ze hier komen werken,ze worden vaak uitgebuit door louche aannemers die ze “ronselen” in hun moederland.Het is voor hen meestal de enige manier om wat te verdienen .

 7. 11

  Dit is eerder een voorbeeld van je eigen luiheid.Je maakt mij niet wijs dat je echt goed gezocht hebt.Bovendien vertel je maar de helft ,was het incl.of excl.materialen?
  En vergeet ook niet dat stucadoors hun lichaam slopen met het werk dat ze doen ,ze houden het hoogsten10 tot 15 jaar vol,dan is hun rug versleten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren