Erkenning Genocide geen voorwaarde toetreding Turkije

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (19)

#1 Joost

Lijkt me terecht. Teveel onduidelijkheden. Maar we mogen toch best een onafhankelijk onderzoek eisen?

#2 turk

Hoe kon het ook anders. nog even en we moeten otapan accepteren om in de eu te mogen. Mijn standpunt is duidelijk. NO EU. Ze schreven elke dag nieuwe regels waar je je aan moet houden.

Er is by the way geen topic over de toetreding van roemenie en bulgarije. warum??? ze hadden het ove corruptie en mensenrechten??? niet belangrijk waarschijnlijk.

Iedereen riep ook dat we moesten erkennen en anders mochten we opzouten en waren we er niet klaar voor en turkije zou moeten erkennen want de boeken zeggen genocide en we hebben nog een lange weg te gaan om beschaafd te zijn pfffffffffff.

Waarom is het niet doorgekomen eigenlijk. Frankrijk is het niet gelukt. E.P. is het gelukt.

Naar mijn mening had men strak achter de voorwaarde moeten staan, zodat turkije zelf zou zeggen; ik kap er mee !!! Recep Tayip Erdogan had immers gezegd geen enkel nieuw voorwaarde tot toetreding te zullen accepteren.

Naar mijn mening een verspeelde kans van europa om turkije er buiten te houden. Misgeschoten voor een open doel. Nou moeten we weer al dat gezeik over turkije en de eu gaan horen. Het volk in zowel turkije als europa wilt niet (meer). Ze hadden dit voorwaarde moeten hanteren. helaas !!! Nu moeten we wel erin komen, shit!!!

#3 turk

Spuyt, ga aub sprookjes vertellen op een kleuterschool. Met je: *Lijkt me terecht. Teveel onduidelijkheden. Maar we mogen toch best een onafhankelijk onderzoek eisen?*

Of is het weer cynisch bedoelt van je? Ik vind dat je aan mn kontje moet likken. Tis mijn mening, ik zeg wat ik wil. kiss my ass

ooow, en het voegd zeker wel wat toe, so haalt het niet in je hoofd om m weg te halen. Kiss my ass.

#4 turk

weet nog dat jij mij voor gek hield toen ik zei dat er internationaal of onafhankelijk naar de zaak gekeken moest worden. Vele anderen trouwens ook. Jammer dat armand niet meer mee discuseerd. Goed nieuws, Kiss my ass hahahahaha. wat heb ik toch een plezier vandaag.

Maar inderdaad, er moet een onafhankelijk internationaal onderzoek komen. SPUYTIG dat het zo lang heeft geduurd voordat je kon zien dat het echt nodig was.

good news, Kiss my ass :-) just a joke spuyt, moet kunnen toch?

#5 Aper

turk wordt eens verstandig en denk niet steeds aan wat jou ouders je van kleins af aan verteld hebben.
En wat de turkse regering jou opa en oma heeft verteld!!

#6 Roy

Het is me duidelijk dat sommige mensen beter niet hun spreektaal om kunnen zetten in een reactie op GeenCommentaar. Eloquentie is misschien niet iedereen gegund, maar ik waardeer het altijd wel als mensen eerst nadenken voordat ze iets neerzetten.

Overigens lijkt het vergelijken van bronnen me nu eens een goed idee, zodat we eindelijk weten wat er gebeurd is.

#7 turk

@5turk wordt eens verstandig en denk niet steeds aan wat jou ouders je van kleins af aan verteld hebben.
En wat de turkse regering jou opa en oma heeft verteld!!

Aper, hetzelfde geldt voor jou ook dan. Als mij iets is verteld, is jou ook iets verteld. Mijn ouders hebben het nog nooit gehad met mij over de armenen. Als het je niet uit komt, is mij onzin verteld en jullie weten de waarheid. Sorry, Kiss my ass!!!

Roy wil nu opeens weten wat er echt gebeurd is. Waar was je roy. Ben nu al een tijdje actief op geencommentaar, so beat it. Jij bent de laatste die ik serieus neem.

@6 Overigens lijkt het vergelijken van bronnen me nu eens een goed idee, zodat we eindelijk weten wat er gebeurd is.

Nu wil je eindelijk weten wat er echt is gebeurd ??? Waarom, de meesten zijn er toch van overtuigd dat er genocide is gepleegd.

Mijn blijdschap wordt groter als ik hoor dat sommige hier nu WEL roepen dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen. Dat we daadwerkelijk moeten achterhalen wat er is gebeurd. Dat werd een jaar geleden ook gezegd hier. Toen was niemand voorstander van een onderzoek. nu wel. tis gewoon triest. geen enkel reactie hier kan mijn dag, maand of jaar verpesten. Je roept maar raak. lalalalalalalalalala.

ff serieus. Velen hier, voorstanders van een zogenaamd armeens genocide, zouden toch verhaal moeten halen bij de E.P. Willen jullie niet weten waarom ze dit niet konden gebruiken om turkije buiten de eu te houden.

Veel liefs en xxx-jes prettige avond verder, slaap zacht, have a good life. doei doei

#8 Jan Jaap

Turk, je mag zeggen wat je wil, maar gaarne het wel een beetje netjes te zeggen. Als je je niet in kan houden ga je maar met je muis smijten ofzo.

En ik moet zeggen dat ik de term ‘voorstander van een zogenaamd armeens genocide’ wel leuk vindt :). Ze stonden met z’n allen aan de kant te juichen….

#9 Joost

@Turk: Jouw “voorstel” toendertijd betreffende die onafhankelijke studie droop over van de – volgens jou – enige mogelijke uitkomst: er heeft geen genocide plaatsgevonden. Ik heb toen ook de voorwaarden voor zo’n onafhankelijke studie geschetst. Grappig dat deze eigenlijk grotendeels over zijn genomen door die Turkse die op twee staat op de lijst van de PvdA.

Voor mij staat dat allerminst vast, echter ik neig er nog steeds naar het een genocide te noemen.

In de andere topics hier op GC heb ik je leren kennen als een relatief redelijk mens. Zodra de Armeense Genocide hier wordt genoemd slaan bij jou echter de stoppen door.

Iets om aan te werken, zou ik zeggen.

Oh ja, en vertel me ajb niet wat ik wel en niet op mijn eigen weblog moet doen en laten. Dat irriteert me. Lichtelijk.

#10 turk

Aangezien veel mensen nu een onafhankelijk internationaal onderzoek willen en er geen duidelijkheid bestaat over een genocide, vraag ik me af waarom veel mensen dan toch overnemen van politici en media, dat er een genocide heeft plaatsgevonden.

De reden waarom mijn stoppen doorslaan is puur omdat men mij het gevoel geeft dat alleen de armeense slachtoffers meetellen en de vele turkse en koerdische slachtoffers aan de kant worden gelaten.

Men moet niet vergeten dat de gebeurtenissen zich afspeelden in tijde van een wereldoorlog. Men probeerde partijen voor zich te winnen om een aankomend wereldoorlog met weinig verliezen te winnen. Men zou niet op een plek oorlog voeren. Het was dus van groot belang om voordelen te creeren daar waar het nodig was. Hierin speelden de armenen een grote rol. zij zouden intern de engelsen, fransen, russen en grieken een groot voordeel doen. Daarna is het verkeerd gegaan.

Turkije ontkent ook niet dat er onschuldige burgers zijn doodgegaan. Een oorlog tussen burgers is iets wat je niet makkelijk kunt stoppen. Probeer je punt A te sussen, begint er weer iets op punt B. wanneer de pijl wegschiet van de boog, is het moeilijk daar richting aan te geven. Wel, de vraag is nu alleen; hoeveel onschuldige burgers aan armeense zijde zijn er gevallen? Dit geld natuurlijk ook voor de turkse en koerdische burgers. Men moet niet vergeten dat de armenen vanaf 1452 eigen wetten en en bestuurders hadden in de osmaanse regering. Vele hadden het beter dan de gemiddelde inwoner van het rijk. Was de actie van de osmaanse rijk genocice of deportatie met veel slachtoffers. Dat is een vraag die een eerlijk antwoord hoort te krijgen. Niet meer of minder. Genocide is zeker niet goed te praten. Ook niet het beschuldigen van een volk van genocide. Daar mag ik me als nederlandse turk zijnde toch wel degelijk druk om maken. Een eerlijke kijk op de situatie van toen is gewoon broodnodig. Laten we treuren om alle slachtoffers en niet alleen de armeniers.

Als mijn voorstel voor een onafhankelijk onderzoek geen genocide moet uitwijzen, hoe kan het dan spuyt, dat jou voorstel wel een genocide moet uitwijzen?

Iedereen mag een mening hebben, maar vele hier hebben toenertijd weinig aandacht besteed aan een onafhankelijk onderzoek, maar hebben direct moord geroepen. Mag ik dan ook een mening hebben en zeggen dat er wellicht geen genocide heeft plaatsgevonden?

En laten we eerlijk zijn, weinigen hebben hier een positief beeld over turken. we zijn barbaren en zijn al op voorhand uitgemaakt als moordenaars. Laten we de multiculturele osmaanse periode niet vergeten. We waren geen engellen, maar hebben zeker ook geen genocide gepleegd bij welk volk dan ook. Mocht dat bij de armenen wel het geval zijn, dan accepteer ik dat met plezier.(klinkt vals, maar niet zo bedoeld) Mits er natuurlijk een onafhankelijk internationaal onderzoek komt naar de gebeurtenissen in de eerste wereldoorlog.

Bedankt dat ik mijn zegje mag doen op je weblog en zal in de toekomst proberen minder snel mn stoppen te verspillen.

welterusten.

#11 knut

Ach turk, tav de EU leidt je aan een calimeropsychose (Ik ben klein en jullie zijn groot da’s nie eerlijk met eierdop op je kop). Volgens mij willen beide partijen niet dat turkije lid wordt.

De EU vanwege bestuurbaar houden van int beleid, arbeid etc etc. Erdogan doet mee omdat de eu hem helpt de nalatenschap van Ataturk af te breken (meer “vrijheid” geloof, minder macht leger etc etc) zodat hij zijn islamitische staat kan oprichten. ZOlang er overleg is heeft eu hoop dat t nog goed komt en heeft erdogan meer ruimte voor veranderingen. Als uiteindelijk dit escaleert tot het voor iedereen overduidelijke besluit zal blijken wie het meest bereikt heeft.

#12 micha

@10

“De reden waarom mijn stoppen doorslaan is puur omdat men mij het gevoel geeft dat alleen de armeense slachtoffers meetellen en de vele turkse en koerdische slachtoffers aan de kant worden gelaten.”

Wat een bullshit. Lees alle racties dan nog maar eens door en noteer even wie voornamelijk maar de slachtoffers van 1 kant betreurt. Jouw naam staat dan ook op dat lijstje. Spuyt zal je er overingens niet op vinden. De reden dat je zo reageert is omdat je niet tegen een andere mening op dit gebied kan. Zit net even wat te diep. Net als bij Armand.

#13 turk

@12 Wat zit er bij jou zo diep erin micha ??? We weten namelijk hoe neutraal jij kijkt naar de palastijnse en libaneze zaak. Het leek erop dat jij 150 doden aan joodse zijde belangrijker vondt dan de meer dan 1000 doden aan libaneze zijde. Kom aub niet een deskundige uithangen om armand en mij in een hoekje te duwen.

Aangezien jij de nodige onderzoek heb gedaan naar de reacties, graag erbij vermelden WELKE en VOORBEELDEN geven. Dit zijn losse flodders. Tot nu toe hebben weinig mensen hier de slachtoffer aan de turkse en koerdische zijde aangekaart. Is dat wel het geval, SHOW IT TO US. Aangezien jij de reacties heb bestudeerd, kun je makkelijk aangeven in wel nieuws of regel de slachtoffers aan turkse/koerdische zijde in het daglicht worden gesteld.

Dat ik in dit geval de turkse/koerdische slachtoffers aankaart, betekend niet dat ik het nooit over de armeense slachtoffers heb gehad. Op een rare manier overschaduwen de armeense slachtoffers de slachtoffer aan de turkse/koerdische zijde. Waarom? Hoe verklaar je dan de honderdduizenden turkse/koerdische slachtoffers? Zijn ze dood uit de lucht gevallen. Aangezien het een genocide is op armenen volgens jou, sluit je een burgerconflict in zn totaal uit zonder ook maar enig historisch onderzoek te hebben gedaan naar de gebeurtenissen. Je kan het ook niet, want je bent geen historicus. Die twee, drie boeken die jij hebt gelezen heb ik ook gelezen, alleen waren die van de door turkije gesubsieerde schrijvers of historicussen.(give me a break, sure)

#14 Joost

“Aangezien jij de nodige onderzoek heb gedaan naar de reacties, graag erbij vermelden WELKE en VOORBEELDEN geven. Dit zijn losse flodders.”

@Turk: Komt die eis je niet ook wat onredelijk over?

#15 turk

misschien wel spuyt, maar het is nog onredelijker om iets te beweren wat niet klopt. Mocht ik ermee akkoord gaan, dan heb ik hier niets meer te zoeken. Dan hou ik mezelf voor de gek. Micha schrijft hier langer dan ik en mensen zouden haar eerder geloven dan mij. Dus moet ik haar bewering ontkrachten als dat niet het geval is.

Ik beweer dat weiningen de slachtoffers aan de turkse en koerdische zijde aankaarten. Ik beweer dat de armeense slachtoffers de andere slachtoffers overschaduwen.

Zij beweerd van niet en zegt dat er wel mensen zijn die de slachtoffers aan turkse en koerdische zijde aankaarten. Die maensen kun je met de vingers tellen. Armand en ik zijn toevallig een van de weinigen.

Het is TE duidelijk en overzichtelijk dat men het alleen maar heeft over de armeense slachtoffers. Mijn doel is om de mensen ook de andere kant op te laten kijken. Er is gewoon meer sympathie voor de armeense slachtoffers dan voor de turkse en koerdische. Dit stoort mij gewoon heel erg. Vergeet niet dat wij ook in de honderderduizenden slachtoffers hebben door tedoen van armeniers. Wat de meeste hier doen en voelen voor armeniers, doe en voel ik voor de anderen. probeer het eerlijk te houden.

#16 micha

@13. Ik kan niet tegen mensen die niet tegen commentaar kunnen en/of zaken verdraaien.

Neem je laatste commentaar. Ik heb nergens een indicatie gegeven heoveel mensen er over turkse slachtoffers hebben gesproken. Ik zeg dat jij je op iedereen afreageert die zegt dat het Ottomaanse rijk genocide op anders etische zuiveringen heeft doorgevoerd. Kijk maar eens hoe je op mij reageert, iemand die onderschrijft dat er veel turkse doden te betreuren waren en zich afvroeg hoeveel daarvan nog zouden leven zonder de deportatie orders…

Hemel Armand, onze toekomstige “historicus”, maar niet te veel op. Die probeerde juist met misinformatie over de Turkse slachtoffers het beeld van de Armeense slachtoffers te bagetaliseren. Dat paste toch niet in jouw straatje?

Voor de bewijsvoering…allemaal na te lezen in de “Armeense genocide”analen van GeenCommentaar.

#17 Pffff

Ik plaats eenmalig een bericht. Dus vraag je niet af waarom je geen reactie krijgt. Ik zal je een paar dingen zeggen over de genocide kwestie. De armenen hebben elk mogelijkheid aangepakt om de ottomanen te naaien. De Ottomanen hebben voor een deportatie gekozen om de nationale veiligheid en eenheid te kunnen garanderen.
Genocide is dat een bepaald overheid, systematisch een bepaald volk uitroeit. Dit was niet het geval bij de Armenen. De deportatie van de Armenen was nodig om de nationale veiligheid en eenheid te garanderen. Afgezien van dat, was het oorlog. De armenen hebben zelf vele Turken en Koerden afgemaakt. Of dachten jullie echt dat de bevolking, zomaar de Armenen aanviel??!!! Dan ben je echt naif. Ik heb heb de Armeense genocide uit pro armeense bronnen gelezen en van Turkse bronnen gelezen. De Turken hebben sterker bewijs. Ik vraag me af waarom de Armenen niet hun bewijzen op tafel leggen. Dan bedoel ik echte bewijzen en niet zelf gecreerde. Bewijzen die je kan onderzoeken en onderbouwen. Dat zal ik je zeggen, dat hebben ze namelijk niet. En te komen op de mensen die de genocide erkennen zonder dat er onomstotelijk bewijs is. Volgens mij is iemand nog steeds onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Turkse historici en professoren roepen de armeense historici en professoren op voor een debat om wederzijds de bewijzen op te voeren. Tot de dag van vandaag durven de Armenen dit niet aan. De Armenen komen met een ziekelijke valse beschuldiging, maar hebben geneens het lef om een debat met de Turken aan te gaan en de bewijzen aan te voeren. Dan is er toch iets mis. Je ontloopt iets als je iets te verliezen hebt. En dat hebben de Armenen!!!!

Even afgezien van de Armeense genocide. Waar bemoeit Nederland zich in godsnaam mee. Heeft Nederland de gruwelijkheden in Indonesie wel erkent??? De genocide VOC/slavenhandel. Waarom hebben we het daar niet over. Maar Nederland is niet het enige Europese land met een zwarte geschiedenis. Waarom wordt dat niet aangekaard. Wil je nog meer voorbeelden. VS die de Indianen hebben uitgeroeid. Belgisch Congo. Tijdens de tweede wereldoorlog maakten de Nederlandse huisvrouwen koffie voor de Duitse SS soldaten. Voordat je met stront gaat gooien, erken eerst je eigen gruwelijkheden. Ow macht maar als het de Europese landen betreft, kan dat zeker niet. Jullie zijn goed en kunnen in geen geval genocide hebben gepleegd. Of niet. Nou niet dus. De Europeanen hebben ook op verschillende volkeren genocide gepleegd (en dan bedoel ik niet alleen de joden) of indirect bijgedragen, maar dat is niet ter sprake. Vraag me af waarom??? Weet je hoe ik dit noem. Meten met dubbele maatstaven.

Weet je wat nog leuker is. De vraag is niet of er een genocide is geweest of niet. Dat is een cover up. De echte vraag is: Welke machten zitten achter dit issue en waarom. Denk daar maar eens over na. Dan zie je alles een stuk helderder. Veel mensen lopen vast in een tunnel visie. Kom uit die tunnel en denk verder. Wees niet zo naif, wees verstandig, praat mensen niet na. Doe je eigen onderzoek, kijk naar de wederzijdse bewijsvoering, wees objectief. Vorm dan pas je mening. Als je dit eenmaal gedaan hebt, ga je dan afvragen wie achter deze schijnvertoning zit en welk baten ze erbij hebben. Dan pas zie je de waarheid en heb je het recht te praten. Ik weet zeker dat de mensen die hier praten over deze issue praten, hun mening hebben gevormd van een zijde. Andermans ideeen overnemen zonder een objectieve kijk op de zaak te hebben. Als je zelfs niet de moeite niet om het objectief de zaak te bekijken en de waarheid te zien, hou dan a.u.b. je mond.

#18 Pffff

Excuses voor fouten in de zin. Had hem toch eerst moeten lezen voor ik hem stuurde:) Maar ja, ook al klopt de opbouw van enkele zinnen niet. De boodschap komt wel over.

#19 knut

@18 je ontkracht meteen de eerste regel van @17. Zal dus niet verdergaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*