De Dagelijkse Standaard verlaat Wilders

Reacties (42)

#1 Joop

Politiek gebabbel.

#2 vandyke

Toch wel opmerkelijk. Als je leest bij het CDA http://bit.ly/nRfBml, dan vind ik heel opmerkelijk dat zij Leo en Jan Lucassen hebben gebraagd om een stuk te schrijven:

Leo en Jan Lucassen, beiden hoogleraar sociale geschiedenis, beschrijven de rol van het CDA gedurende dertig jaar debat over de multiculturele samenleving: christendemocraten stonden, samen met liberalen, aan de wieg van het concept van de multiculturele samenleving.

Het CDA schuift weg van de PVVD. Stond kort geleden ook in een artikel in de VK.

#3 DSV

DDS is een anti-PVV blog. Op dit punt dus niet serieus te nemen.
En immigratie is nooit een speerpunt van de PVV geweest.
Dat was het alleen voor stropopconstructeurs.

#3.1 jos - Reactie op #3

“En immigratie is nooit een speerpunt van de PVV geweest.”

Flikker toch op met je onzin.

#3.2 vandyke - Reactie op #3

De demografische samenstelling van de bevolking is het grootste probleem van Nederland. Ik heb het over wat er naar Nederland komt en wat zich hier voortplant. Als je naar de cijfers kijkt en de ontwikkeling daarin… Moslims zullen van de grote steden naar het platteland trekken. We moeten de tsunami van de islamisering stoppen. Die raakt ons in ons hart, in onze identiteit, in onze cultuur. Als we ons niet verweren, zullen alle andere punten uit mijn programma voor niks blijken te zijn.’

http://www.geertwilders.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=533

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #3
 • Vorige reactie op #3
#3.3 DSV - Reactie op #3.2

Dank je. Het gaat idd om de islam, niet om immigratie.

#3.4 jos - Reactie op #3.3

Precies. Islamitische Polen, Roemenen en Bulgaren worden er bedoeld in het verkizingsprogramma.

#3.5 vandyke - Reactie op #3.3

Waarom hebben de PVV-ers het dat constant over de massa-immigratie van 150 duizend mensen.

#3.6 DSV - Reactie op #3.5

Je gegoochel met getallen kennen we nu wel. Doet niets af van het feit dat de PVV geen enkele moeite heeft met immigranten die niet tot de probleemgroepen behoren.

#3.7 Cycloop - Reactie op #3.5

Wilders heeft herhaaldelijk gepleit voor een stop op immigratie uit moslimlanden en oook uit niet-westerse landen in het algemeen en vaak genoeg gezinspeeld op het uitzetten van moslims.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #3.5
 • Vorige reactie op #3.5
#3.8 vandyke - Reactie op #3.5

Dus de PVV heeft het nooit over de massa-immigratie van 150 duizend????

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #3.5
 • Vorige reactie op #3.5
#3.9 Tzoimbo - Reactie op #3.5

Lul toch niet uit je nek DSV, ik heb het ‘programma’ van de ‘partij’ gelezen en de Moslims zijn echt niet de enige immigranten die erin gestigmatiseerd worden. Antillianen worden er ook met naam in genoemd.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #3.5
 • Vorige reactie op #3.5
#3.10 DSV - Reactie op #3.5

029 Worden hoogopgeleide, hardwerkende immigranten ook genoemd?
Lees het programma er nog even op na. Je kunt dat niet vaak genoeg doen.

#3.11 Prediker - Reactie op #3

Pakken we even het PVV-verkiezingspamflet van 2006 erbij, en dan vinden we daarin grote chocoladeletters:

IV. Immigratiestop/Integratie

– Immigratiestop niet-westerse allochtonen (Marokkanen en Turken) voor 5 jaar
– Invoering quotum asielzoekers van maximaal 5.000 per jaar, opvang in eigen regio.
– (…)
– Bevorderen vrijwillige remigratie

En dan is er nog dit verkiezingsspotje uit 2010. Dat begint met een beeld van aankomende vliegtuigen op Schiphol, afgewisseld met shots van gesluierde vrouwen die door de binnenstad lopen. We horen Wilders hierover zeggen:

“Elke dag arriveren er nieuwe vliegtuigen, vol met nieuwe gelukszoekers. Nederland is de controle over haar eigen grenzen vol-le-dig kwijt. De Europese Unie bepaalt wie we moeten toelaten. En onze regering vindt dat prachtig. Het probleem van de massa-immigratie is nog altijd niet opgelost. De sluizen staan nog steeds wagenwijd open. Elke dag worden we geconfronteerd met de gevolgen van de massa-immigratie: hoofddoekjes, boerka’s, minaretten, uitkeringsafhankelijkheid, misdaad. Het houdt maar niet op! Hele wijken worden geïslamiseerd. Veertig procent van alle bijstandsuitkeringen gaan naar niet-Westerse allochtonen. (…) Wat Nederland nu nodig heeft, is een imigratiestop voor mensen uit moslimlanden. We moeten weer zelf gaan uitmaken wie we binnenlaten en wie niet. De Partij voor de Vrijheid kiest voor meer veiligheid en minder immigratie. PVV – Lijst 5!”

En dat wordt dan nog eens herhaald door een banner in het spotje: ‘Partij Voor de Vrijheid – Meer veiligheid / Minder immigratie’.

Maar natuurlijk is het een linkse stropop dat immigratie ooit een speerpunt van de PVV zou zijn geweest. Dat zeggen we gewoon om Geert te demoniseren, niks anders.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #3
 • Vorige reactie op #3
#3.12 DSV - Reactie op #3.11

Dank je. Je hebt mijn punt uitstekend geïllustreerd.

#3.13 Prediker - Reactie op #3.12

Dit punt, bedoel je?

DSV: “En immigratie is nooit een speerpunt van de PVV geweest.”

Ja, nou!

#3.14 DSV - Reactie op #3.13

Inderdaad, dit punt. Ik had het zelf niet beter gekund.

#3.15 Frank - Reactie op #3.13

Prediker, NSB bezigt de tactiek van haattweets van De Kleine Blonde Peuter, zie je dat niet?

#3.17 gronk - Reactie op #3

Zeg DSV, krijg je nou veel betaald voor het rechtlullen van die PVV-onzin?

#3.19 pedro - Reactie op #3.18

Hahaha.

uit je eerste link: ‘Dit paradepaardje van de PVV (de partij die volgens links helemaal niks uit zijn partijprogramma waar kan maken..GAAP!) wordt nu sinds het begin van dit jaar al in praktijk gebracht en Minister Leers verklapte gisteren in het programma Binnenhof dat in de eerste helft van 2011 nog 29 procent uitsluitsel kreeg binnen acht dagen en dit percentage reeds is gestegen naar 54 procent’.

Tsja, wie zich slecht laat informeren denkt al gauw, dat hier een succes geboekt is. Wie wat verder kijkt dan zijn neus lang is, weet dat dit succes te danken is aan het verlengen van de termijn, waarin antwoord gegeven moet worden van 3 naar 8 dagen. M.a.w. eerst kreeg 29% uitsluitsel binnen 3 dagen; nu krijgt 54% uitsluitsel binnen 8 dagen. Tel uit je winst? Bovendien kunnen mensen zich ook informeren over de vraag, of er nu meer mensen worden geweigerd of niet. Er wordt slechts gemeld, dat er een toename is van het aantal mensen, dat uitsluitsel krijgt binnen de eerste termijn. En dat is gelukt door de termijn te verlengen….. Als ze de termijn verlengen naar onbepaalde tijd, stijgt het percentage mensen, die binnen de gestelde termijn uitsluitsel krijgen, automatisch naar 100%.

Een kinderhand is gauw gevuld.

#4 vandyke

Ook in het artikel zegt Leers weer:
De minister is wel voor scherpe selectiecriteria voor nieuwkomers. ‘Anders krijgen we alleen mensen die “driehoog-achter” geraken, hun huis niet uitkomen en totaal niet meekunnen in onze samenleving

Dan zou ik toch eens zeggen kom nu een met een onderzoek waarin het aantal kansarmen is berekend per categorie immigranten en wat je daaraan dan precies wil doen. Welke maatregelen zorgen dan precies voor hoeveel minder kansarmen.

#5 vandyke
#6 Jan

@DSV: Nooit een speerpunt geweest? Ik weet niet wat jij onder speerpunten verstaat, maar volgens mij is de PVV voorstander van een immigratiestop. En: http://twitter.com/#!/geertwilderspvv/status/122245329243488256

En ben je de tsunami van islamisering vergeten? Dat ging zogenaamd niet over moslims maar over de religie. Bullshit gezien de bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/786026/2006/10/06/Wilders-bang-voor-tsunami-van-islamisering.dhtml

#6.1 DSV - Reactie op #6

De immigratiestop geldt alleen voor kanslozen, onaangepasten, criminelen en jodenhaters.
Lijkt me ook nogal voor de hand liggend.

#6.2 jos - Reactie op #6.1

Yes. Iemand uit een islamitisch land is op voorhand een kansloze, onaangepaste, criminele jodenhater. Net zoals een jood op voorhand een graaiende, achterbakse leugenaar is die met andere joden het Witte Huis en de wereldpolitiek bestuurt.

#6.3 Jan - Reactie op #6.1

Das wel erg subjectief. Maar dan nog, immigratie is dus wél een speerpunt volgens jou?

Bovendien is je reactie feitelijk onjuist. Tenzij je alle niet-westerse mensen kansloos, onaangepast, crimineel en jodenhater vindt. Zie: http://www.nu.nl/algemeen/413227/wilders-wil-immigratiestop.html

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #6.1
 • Vorige reactie op #6.1
#6.4 DSV - Reactie op #6.3

Welk deel van ‘nooit een speerpunt’ begreep je niet?

#6.5 Harm - Reactie op #6.4

Dat deel waar je meer prikt.

#6.6 Tzoimbo - Reactie op #6.4

‘nooit’ ‘een’ ‘speerpunt’

Het is wel knap dat je gewoon glashard blijft ontkennen. Het is dus waar: de PVV is een religie en Wilders is de profeet. Feiten doen er niet toe, het gaat om geloof.

#6.7 Johan - Reactie op #6.1

Dat jodenhaten is een enorme preoccupatie van jou lijkt me.
Maar ik vraag me af of er met jou niet iets meer aan de hand is?
Vanwaar die blinde haat en vooroordelen DSV?

#6.8 Tzoimbo - Reactie op #6.7

In het wereldbeeld van extreem-rechts is jodenhaat een absoluut taboe, want dat is waar het de vorige keer misging.

#7 keest

Voor het oordeel over waar het Wilders nu om gaat, kun je het best naar het gedoogakkoord kijken (met VVD en CDA), daar staat het zwart op wit. Vier onderwerpen worden daar in beschreven: Immigratie, Veiligheid, Ouderenzorg en Financien. Het eerste hoofdstuk, Immigratie, beslaat zo’n beetje de helft van het akkoord en beschrijft allerlei maatregelen tegen immigratie (en tegen migranten) met bizarre details die aan een paar duistere jaren in de vorige eeuw doen denken. Geen twijfel mogelijk lijkt me.

#8 P.J. Cokema

En ik maar denken dat de waanlink over het opmerkelijke geflirt van DDS met GL ging. Zoiets van met Wilders is het leuk geweest, maar dat hebben we wel gehad, dus laten we nu maar weer gewoon-links doen ;-)

#9 Teun

Leers en Wilders doen gewoon wat ze al eerder hebben afgesproken: iedereen mag zijn achterban aanspreken, maar aan het eind van de dag worden de afspraken gewoon uitgevoerd. Zo hebben ze “maximaal” resultaat voor minimale electorale schade.

Niks aan de hand dus.

#10 Sjiek

De PVV moet DSV vervangen. Hij mag dan wel goed zijn in zijn rol als provocateur maar hij slaagt er niet in om de PVV standpunten helder voor het voetlicht te brengen. Hij schildert het PVV-gedachtengoed te eenzijdig af. Daardoor lijkt het alsof de PVV een one issue partij is (haha). Op Joop zitten wat dat betreft de betere PVV-uitzendkrachten.

Wat betreft het CDA: dat was altijd al een gespleten partij en het is nu niet anders. Zo flexibel als een turnster die haar benen in de nek legt.

#11 salvatore

Wist wel dat Leers last van zijn geweten zou krijgen ( lukt alleen als je een (ontwikkelt ) geweten hebt.

En idd hij kan er niet op afgerekend worden;omdat juridisch wilders wil ( =geen wet) niet haalbaar is.

Wilders interesseert ons polderland en zijn eigen kiezers niet; Maar is een beschermde,
en goed gegronde bakermat en sprinkplang voor zijn internationale,ambities en leer.

De volle internationale steun van verhagen en zijn diplomatieke vriendjes; abroad te kunnen roepen wat ie wil; zonder hij uitgeleverd wordt aan Jordanie (dat uitleveringsbevel ligt nml in veel landen,vanaf fitna…)

En hij weet zelf ook wel,dat, Leers niet KAN voldoen, aan wilders, zijn belofte…..aan de gevoedde angst,van zijn kiezers. Die hij zodoende lekker behoudt;
Want Leers voert zijn wil niet uit…..en wordt ,daar op afgerekend, samen ,met zovelen ALS de fasjoos aan de macht zijn..
Ongehoorzaamheid(/meningsverschil) aan de alathoya, is een zware misdaad…

Wel een apart/afwijkend standpunt idd; wat de dagelijkse standaard betreft…
Alsof, ze inzien, dat al dat vage gedoe,nergens toe kan leiden; en nu via Dibi weleens willen weten,hoe het zit, met die,overspoelende natuurlijke golvenvloed,ons land bedreigt; en wanneer we de muur daartegen gaan bouwen.

#12 salvatore

Samen met zijn vriendje Lieberman, (die in eigen land vervolgt wordt, wegens wat delicten)Heeft wilders met kerst 2010, al een plan bedacht; Al die zogenaamde immigranten (En wie wilders daar allemaal onder schaart willekeurig,en gemixed)

De sinai daar zouden ze gedumpt kunnen worden.gezien daar niet alleen zee is maar ook bergen en land; bedachten de heren; dit wel eens ” het beloofde land” zou kunnen worden; voor allen die de heer w, en zijn pvv, niet welgevallig is. de ruimnte leent zich er volgens hen voor.

Hadden we dergelijk foutje al niet in 1948 gemaakt? Onze grandiose oplossing voor de bevolkingsgroep we toen liever zagen gaan dan komen…zelfs nadat, er nog maar enkle over waren we ze liever kwijt dan rijk.
En plukken nog de vruchten van deze oplossing voor “ons” probleempje….

#13 Zande

DSV

Kun je wel tegen kleintjes?

#13.1 DSV - Reactie op #13

Ze mogen dan geen partij zijn, ik hoop altijd maar dat ze er iets van opsteken.

#14 Joop

We leren van DSV hoe een querulant zich gedraagt. Weinig spannend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*