De correspondent “een filosoof op een carnavalsavond”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Hmmmm… Wat maakt dat Sargasso?

Open artikel

Reacties (15)

#1 Bolke

Hmmmm… Wat maakt dat Sargasso?

Een veganist tijdens de jacht.

#2 qwerty

De correspondent denkt hun bestaan alleen de garantie is gelezen te worden. Maar de duur van het bestaan is ook van belang. Als ik me niet vergis heeft Sargasso ook een groei gekend, een vaste lezersschare gekregen. Die is er niet meteen. Groei moet je ontwikkelen, inhoud is daar van secundair belang. Noodzakelijk maar secundair. Humor, flauwekul en wat tieten (of hun mannelijke tegenpolen?) helpt.

Geen commentaar heb ik ook nooit gelezen (uitzonderingen daargelaten) : het was nooit leuk. Nou ja, te serieus.

#3 Olav

Schrijver van het stukje lijkt te lijden aan het TL;DR syndroom.

#4 Joost

@3: Net als 90% van Nederland. En dat is het probleem dan ook denk ik :-)

#5 Gert-Jan

Sargasso is toch vaak een stuk bondiger.

#6 Inca

Als Rosanne Hertzberger het niets vindt, is dat alleen maar een pre voor de Correspondent lijkt mij. Ik heb Rosanne nog niet kunnen betrappen op diepgang. Dan zijn de artikelen van De Correspondent inderdaad niet wat je zoekt.

#7 McLovin

Rosanne H. is een Geenstijl-mutsje die om duistere redenen verdwaald is bij de NRC.

#8 Inca

Ik dacht, ik pak het origineel er ook even bij. http://www.rosannehertzberger.nl/2013/11/25/hautain-medium/

Kern van de zaak is geloof ik dat Rosanne bij het ontwaken vooral iets wil lezen dat haar vastgeroeste ideeen en gevoelens bevestigt. En in plaats van dan gewoon een abonnement op de Krant van Wakker Nederland te nemen of ’s ochtends de herhaling van Hart van Nederland te bekijken zoals het dergelijke mensen betaamt, neemt ze het De Correspondent kwalijk dat die komt met ideeen die haar aan het denken zetten. Gedverdegedver, dat moet je natuurlijk niet hebben.

#9 Jeroen Laemers

@8:

Je moet dan natuurlijk wel even citeren om de denkwereld van Hertzberger voor de niet-doorklikker inzichtelijk te maken.

Fucking hell:

De Correspondent gaat elke ochtend als een sloopkogel door mijn vaste setje veronderstellingen, aannames en andere gekoesterde waarheidjes heen.

Het is een buitengewoon onaangenaam begin van de dag. Alsof ik mijn washandje heb ingewisseld voor een schuurpapiertje. De artikelen van De Correspondent zijn best goed, maar missen elke urgentie en eindigen daarom consequent op mijn to-do-lijstje. […]

Het is slim. Het is stevig onderbouwd. En ik peins me suf over wat ik er tegen in kan brengen. Totdat ik me na een aantal dagen realiseer wat de belangrijkste tegenwerping is: het pure feit dat we er allemaal iets tegenin willen brengen. Dat het volk dit gewoonweg niet wil. […]

Dat mist er. Niet alleen in Bregmans schrijfsels maar in de hele Correspondent. De mens. […] De mens wil weten of de economie aantrekt, De Correspondent kraakt de manier waarop we de economie meten af.

Hertzberger is blijkbaar allergisch voor feiten en goed onderbouwde ideeën. Gewoon doen wat het volk wil. Dat is het beste.

Vooral ook omdat Hertzberger natuurlijk degene is die ons precies gaat vertellen wat het volk wil.

#10 McLovin

@9: “Hertzberger is blijkbaar allergisch voor feiten en goed onderbouwde ideeën. ” En das best een akelige gedachte gezien het feit dat ze gepromoveerd wetenschapper is (of bezig is te promoveren).

#11 Eva Schram

@9 Ik ben het op zich niet echt met Hertzberger eens, maar hier heeft ze toch wel een punt:

De artikelen van De Correspondent zijn best goed, maar missen elke urgentie en eindigen daarom consequent op mijn to-do-lijstje. […]

Het is voor mij een reden (tot nu toe geweest, in ieder geval, ik sluit niet uit dat het nog verandert) om me niet te abonneren en het gewoon te houden bij de stukken die ik via Twitter tegenkom.

#12 Olav

@11:

De artikelen van De Correspondent zijn best goed, maar missen elke urgentie

Vertaling van “missen elke urgentie”: vallen buiten de waan van de dag.

#13 thalmann

Vertaling van “missen elke urgentie”: vallen buiten de waan van de dag.

Dat zegt niet zoveel, de artikelen op refoweb vallen ook buiten de waan van de dag.

#14 L.Brusselman

Fuck,zonde van m’n tijd dit geouwehoer,
To-do-lijstje.
1]Geen stukjes FD meer lezen.
2]Niet meer uitzoeken wie wie is in collumnland(dat ik die Hertzberger niet kende was geen gemis )
3]De Correspondent voortaan ook maar mijden.(maakbaarheidsdiscipelen maken meer kapot dan je lief is)

#15 Inca

Ik lees De Correspondent met ontzettend veel plezier, vind het erg waardevol en het is precies wat ik in de kranten enzo miste: achtergrond. Van al die urgentie wordt het NOS-journaal (om maar eens dwarsstraat te noemen) bv bepaald niet beter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*