CU dreigt opzeggen steun Turkse Patriotmissie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Omdat binnen de CU serieuze vragen bestaan over de Turkse betrokkenheid en inmenging in de Syrische Burgeroorlog:

Tweede Kamerlid Joël Voordewind […] wil opheldering van het kabinet over de mogelijke betrokkenheid van Turkije bij een aanval vorige maand op het Armeens-christelijke dorpje Kessab in Syrië. Volgens Voordewind vond die aanval door jihadisten vanaf Turks grondgebied plaats. Zijn fractie heeft bij de goedkeuring van de missie als voorwaarde gesteld dat Turkije Syrië niet zou aanvallen. ‘Dit lijkt nu wel te gebeuren.’

Voordewind wijst er ook op dat Turkije een luchtaanval heeft gepleegd op een konvooi van de Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIL) binnen het Syrische grondgebied en dat een Turkse F-16 een Syrische MIG-23 heeft neergeschoten bij de grens.

Open artikel

Reacties (8)

#1 weerbarst

Doen! dit is namelijk zeker het geval.
Zijn er partijen die in dit gat zouden willen springen?

#2 Bismarck

@1: Welk gat? Die Patriots staan daar puur symbolisch. Afgezien van het feit dat Assad genoeg te doen heeft voor zijn luchtmacht in eigen land, blijkt dat elke (dreigende) schending van Turks luchtruim al adequaat opgevangen kan worden door de Turkse luchtmacht (en die doet dat ook, zie het geval dat Voordewind aanhaalt).

#3 Joop

De christenen mogen beschermd worden door het westen, omdat ze anders geen steun krijgen van bijvoorbeeld de arabische liga. Daar is niets mis mee. Alleen als ze het niet willen, omdat het westen gehaat is (terecht overigens) ja, dan moet je dat weer niet doen. Zij willen daar niet als landverraders over de straten gaan.

#4 nome

Wat zou Jezus er van vinden?

#5 Jezus

‘Laat de kinderen tot mij komen, alle alle kinderen’

[btw ben geen pedo of zo]

#6 Derpjan

Wat doen die Patriots daar eigenlijk? Gaat Assad Scuds afvuren op de dunbevolkte (en vooral door Koerden bewoonde) woestenij van Zuid-Oost Turkije?

#7 Bismarck

@6: Zoals ik in #1 zei, pure symboolpolitiek. Turkije heeft ergens (ik meen) twee jaar terug, omdat wat granaten op Turks grondgebied waren geland, de NAVO bijeengeroepen (waarschijnlijk in de hoop een NAVO-ingrijpen in Syrië te bewerkstelligen). Daarop besloten de NAVO-landen (die helemaal niet in Syrië wilden ingrijpen), om Turkije te sussen met wat luchtverdediging, die daar sindsdien niets staat te doen (maar het is wel een mooie betaalde vakantie naar Turkije voor het bedienend personeel).

#8 weerbarst

@Bismarck

Het gat van steun dat CU open laat als het de hare in trekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*