COVID-19 in Rusland: ‘Er is een tekort aan alles’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zodra de coronapandemie in Rusland escaleert, zal het alle bestaande systematische problemen in het Russische medische apparaat blootleggen, zo stellen Russische artsen.

De artsen kochten nu al vaak hun eigen materiaal omdat er geen geld is. Beschermende kleding hebben ze niet of nauwelijks (in de VS trouwens vaak evenmin).

Ook is er een groot gebrek aan personeel. In 2018 werden alle hulpverpleegkundigen ontslagen en opnieuw ingehuurd als conciërges, omdat die laatsten in een categorie vielen waarvan de lonen niet beschermd waren. Die ‘conciërges’ zouden wel gek zijn als ze in coronavleugels gaan werken.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Le Redoutable

Maar wel zogenaamd hulp naar Europa sturen omdat ze het zelf zo goed voor elkaar hebben. Idem geld voor China en Cuba, er is qua propaganda nog bar weinig veranderd sinds de koude oorlog:

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/waarom-china-cuba-en-rusland-staan-te-trappelen-om-de-eu-te-helpen-in-de-coronacrisis/

https://www.parool.nl/wereld/brusselse-ergernis-om-profileringsdrang-rondom-corona~b0006634/

#2 majava

Ik las ergens dat de Russische spullen die naar Italie werden gebracht complete rotzooi was. Kan bericht helaas niet meer vinden. En als dat waar is, dan was het voor Moskou nog altijd een succes. De berichten en beelden van truck-colonne met Russische vlaggetjes worden toch niet verwijderd, dus ze staan er nog altijd goed op.

Link over rotzooi staat in #1, de eenvandaag link.

#3 gbh

@2: 80% was onbruikbaar, dat is wat anders dan complete rotzooi, stoommachines om tanks te steriliseren kan je niet bij burgers in huis gebruiken

https://twitter.com/danieltilles1/status/1242777141848268801

Ander nieuws;

Wetenschappers veranderen kernafval in diamantbatterijen die 1000 jaar stroom leveren:

https://bigthink.com/philip-perry/scientists-turn-nuclear-waste-in-diamond-batteries-thatll-last-for-thousands-of-years

#4 Joost

Nieuws? 2016…

#5 gbh

@4: Ben een beetje van het padje, dacht ook al dat ik in het café zat, maar kreeg hem gisteren van big think in mijn twitterbox.

#6 bolke

Dooie russen, daar hebben ze er straks genoeg van dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*