“Britse spionnen verplaatst als gevolg van lek Snowden”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Groot Brittannië heeft spionnen verplaatst als gevolg van de door Edward Snowden gelekte documenten. Een flink deel van deze documenten zijn namelijk in handen gekomen van de Russische en Chinese geheime diensten. Tenminste, dat zeggen bronnen bij de regering en de geheime diensten.

Zou het toeval zijn dat dit bericht twee dagen na een kritisch rapport over de wetgeving m.b.t. de veiligheidsdiensten komt?

It comes two days after the UK’s terrorism watchdog David Anderson QC published a review into terrorism legislation, which was set up amid public concerns about surveillance sparked by Mr Snowden’s revelations.

He said the country needed clear new laws about the powers of security services to monitor online activity and concluded that the current situation was “undemocratic, unnecessary and – in the long run – intolerable”.

Hebben we zoiets niet al eens eerder gehoord?

Open artikel

Reacties (10)

#2 zopie

Prima moment om dit naar buiten te brengen, nu de spanningen oplopen. Het Amerikaanse ministerie van propaganda doet zijn werk. Een week na het bekendmaken van een succesvolle, waarschijnlijk chinese hack.

En als het waar is dan kunnen we twee conclusies trekken:
1. Dat de Russen en Chinezen beter zijn in het kraken van encryptie dan de Amerikanen; die hadden dan namelijk allang eerder hun mensen uit voorzorg overgeplaatst
2. Dat Rusland en China, liev als ze zijn, na het ontcijferen de Britten en Amerikanen nog even de tijd gegund hebben om hun mensen over te plaatsen.

Politiek is een wonderbaarlijk spelletje.

#3 Bolke

Gatverredamme, die spionnen reageren op dit nieuws alsof het een door god gegeven recht is om andere landen te bespioneren.

#4 Prediker

De bewijzen zijn schaars, de bronnen anoniem, de beweringen vaag, en het artikel spreekt zichzelf tegen.

Maar het is een prima kruiwagen om de meneer die onomstotelijk heeft aangetoond dat de Amerikaanse overheid haar eigen burgers (en de rest van de wereld) tegen de Amerikaanse grondwet in bespioneert verdacht te maken; het is een fraai voorbeeld van hoe overheidspropaganda werkt in Westerse landen.

#5 Krispijn Beek

Greenwald mengt zich ondertussen ook in de discussie over de claims vanuit NSA hoek : http://m.huffpost.com/uk/entry/7578764

#6 Krispijn Beek

En dan hier de reactie van Glenn Greenwald op de anonieme beschuldigingen in Murdochs Sunday Times https://firstlook.org/theintercept/2015/06/14/sunday-times-report-snowden-files-journalism-worst-also-filled-falsehoods/

#8 zopie
#9 Mario

En ondertussen zijn alle ‘klokkenluiders’ (ook) nog steeds ‘vogelvrij’ (verklaard). Zo ook hier in NL.

En geen ‘liberaal’ die er zichtbaar notie van neemt. Integendeel, zelfs. Goh..

#10 Prediker

Glenn Greenwald is ook op Sky News in topvorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*