Bill Gates wil met Geert Wilders naar arme landen in Afrika

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 Taco Zip

Sympathieke poging van Gates maar je kunt net zo goed tegen een muur lullen. Wilders heeft geen boodschap aan de feiten. Zijn electoraat vind korten op ontwikkelingsgelden een prima idee, dus dan krijgen ze dat van ome Geert.

#2 Christian

Grootste volksmenner is wel heel veel eer voor Wilders. Hij is een lokaal volksmennertje dat het aardig doet, maar vergeleken met bijvoorbeeld Sylvio Berlusconi of Hugo Chavez is het een kleine jongen.

#3 Bolke de big

Wilders wil eigenlijk aleen maar korten (lees schrappen) op hulp aan moslim landen, maar dat kan die natuurlijk nooit hard op roepen.

#4 TisMeWat

Het is alleen erg jammer dat het Gates helemaal niet te doen is om “de arme Afrikaantjes te helpen”.

In het interview in “Het oog op morgen” werd door hem dan ook duidelijk uitgelegd waarom het wel gaat: “anti-malaria nets” (oftewel: hoe kom je als Dow Chemicals van al dat lastig en duur te verwerken DDT af: gooi het over een net en verkoop het voor Afrika) en “new seeds” (oftewel: hoe sponsor je Monsanto door te doen alsof Afrika zit te wachten op GMO rotzooi, maar dat doeterniettoe, want lekker handig uitproberen op de Afrikaantjes, en als er een of meer dood gaan, isooknietergtoch).

Tis geen philantroop, het is nog steeds de cutthroat zakenman die nu doet alsof hij het voor het goede doel doet, maar graaf maar eens wat dieper en je zult zien dat het in werkelijkheid gaat om charity/belastingafrekposten/zelfpromotie en de zakelijke belangen van enkele van de meest vervuilende/onethische bedrijven ter wereld.

Kijk maar eens wat voor vermogen/aandelen de Bill en Melinda Gates Foundation in investeert (surprise: Dow Chemicals en Monsanto onder anderen). Dus aan de ene kant doen alsof je goed bezig bent, aan de andere kant gewoon doorgaan met handel, irregardless of the consequences.

#4.1 Harm - Reactie op #4

+1

#4.2 MikeS - Reactie op #4

Meneer Gates en zijn vrouw zijn in ieder geval twee van die heel weinige mensen op aarde op dit moment die wel 3 mijard (ja hoor, 3,000 miljoen) dollar per jaar weggeven aan goede doelen. *They are really putting their money where their mouths are*. Bravo!!!

#4.3 Harm - Reactie op #4.2

Meneer Gates en zijn vrouw zijn twee van die heel weinige mensen op aarde die zoveel geld hebben dat ze miljarden kunnen weggeven.

De eerste opmerking zou dus behoren te zijn dat het eonomisch stelsel blijkbaar dringend aan een hervorming toe is, als in zo korte tijd zoveel geld terecht kan komen in de hand van 1 man; het gaat tenslotte per definitie om “legalized robbery”.

Verder is het niet duidelijk wat je onder “goede doelen” moet (of mag) verstaan. Ik sta meer dan wantrouwig tegenover mensen die hun geld investeren in Dow Chemicals en Monsanto.

#5 salvatore

Hoorde het op de radio… waar ne aangenaam verast waren dat Bill.zelf contact opnam.
Vind het buitengewoon grappig….”we” zo berucht zijn buiten onze grensjes…en zo de aandacht, van “het grote boze buitenland” op ons weten te vestigen..
Bill is niet de eerste…Wel de juiste…niets met politieke kleur te maken
maar met a hart, head and soul; common sense; humanity..

Schaam me dood voor holland..en met allen recht en reden..in toenemende mate..reeds 12 jaar. de laatste jaren slaan echt alles.
Tijd iemand figuurlijk terugslaat’ …en velen gingen Bill al voor..
maar holland is oost indisch doof en blind voor eigen fouten en leren doen ze nooit. Wijzen,en de schuld buiten zich leggen;
aan ieder zich er “vermeend” voor leent; net zo inwisselbaar..als de waan van de dag.

#6 R ten cate

Gates is in het echt ook de boze wolff in schaaps kledij,en zijn melinda de boze zwart magische equilipta,want dat ten is slotte wel de waarheid,legt schoon gewassen geld op tafel maar vraagd als tegen prestatie of ze mee willen doen met zijn intresses ,in de kunst van de zwarte magie…..met vriendelijke groet van eendienaargodswegen…………

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*