1. 1

  Valt me nog mee dat hij zich niet met Julius Caesar vergelijkt. Of Jezus Christus.

  O, wacht, Berlusconi maakt de vergelijking niet met dat beiden werden verraden, maar met de machteloosheid van Il Duce in de nadagen van zijn regering, via een zinnetje in een brief van Benito Mussolini aan zijn maîtresse Clara Petacci: “Snap je het dan niet? Ik tel hier überhaupt niet meer mee. Ik kan enkel nog aanbevelingen doen.”

 2. 6

  Goed, die hondekop mag dan eindelijk met gestrekte arm de biezen eens pakken (want privé schijnt ie aardige deuntjes te kunnen zingen in die geest)…rente op Italiaanse obligaties loopt alleen maar op boven de grens van 7% he (7,4%). Zeg maar gedag tegen het steunfonds…

  *Nederland export Italie: 5%…meer als naar alle BRIC- landen tezamen*

 3. 14

  Beiden waren schoften. Is dan nu officieel. (Recent goede grap in HIGNFY: “In France, president Sarkozy and Carla Bruni had a little girl. Elsewhere in Europe, Silvio Berlusconi had just the same” – of iets van die strekking.)

 4. 15

  Ik sprak vandaag iemand die thuis vanachter zijn pc keihard short zit te gaan op de euro, vanwege de toestand van de Italiaanse staatsobligaties. Ik heb hem aangesproken op zijn geweten, tevergeefs.

 5. 16

  Dat is speculeren en dat mag maar of het zin heeft om te “shorten” op Euro? Vooralsnog niks aan de hand Euro/Amerikaanse dollar 17:55 1,3602.

  Het rare is: USA is erger in de schulden, heeft massaal dollars bijgedrukt maar niks geen hoge inflatie etc.
  juiste verhouding euro/dollar zou 1:3 moeten zijn.
  Maar dat komt nog wel als rook is opgetrokken.

 6. 18

  Ik begrijp dat van dat geweten niet zo. Kan die persoon achter zijn PC de euro redden door niet te gokken op een koersdaling? Zo niet, dan valt het toch buiten zijn verantwoordelijkheid. Laat ‘m lekker zijn gang gaan.

  Wel jammer dat je alleen zulke spelletjes kan spelen als je al veel geld hebt om in te zetten. Ik zou ook wel eens flink willen profiteren van de financiële situatie maar voorlopig ondervind ik er alleen nare gevolgen van.

 7. 19

  Troost je. Speculeren op valuta kan alleen met derivaten (hefboom) als je er grof mee wil verdienen. je hebt daarmee meer kans geld te verliezen dan er beter van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren