1. 2

  He puts his money where his mouth is. Aan de andere kant: beetje dom om Bush dan te steunen want die is met deze hele bras-partij begonnen natuurlijk, maar goed.

 2. 4

  Ik wil geen Republikein verdedigen, maar volgens mij gokt hij op een stijging van de staats obligatierente. Gezien het zeer lage huidige niveau is dat geen verkeerde gok.

 3. 5

  @JSK: maar als congreslid heeft-ie natuurlijk wel invloed op die rente. Volgens vuige linksche economen zouden die rentes namelijk nog wel een tijdje laag moeten blijven — tenzij ’t congres d’r expliciet moeite voor doet om de kredietwaardigheid van de VS omlaag te brengen. En dat lijkt aardig te lukken.

 4. 8

  RTFA: Omdat ie heel veel treasury in zijn pensioen heeft is ie zijn risico aan het hedgen. Kan een kutsmoes zijn, maar wel geloofwaardig. Desalniettemin getuigt het niet van een sterk geloof in de kracht van je eigen staat.

 5. 9

  Nou, de centrale bank zet de minimale rente voor commerciële banken. Aangezien staatsobligaties risicovrij zijn (*ahum*) zal op korte termijn de obligatierente de centrale bank rente niet veel ontlopen.

 6. 10

  @JSK: Dat is voor de korte rente. Voor langer lopend staatsschuldpapier bepaalt financien/treasury toch de rente (en de markt kan daar dan wel of niet op ingaan door die leningen te accepteren).

  Als ik jouw logica volg, dan zou d’r helemaal geen griekse crisis hoeven te zijn, want de grieken zouden dan hun staatsschuld kunnen uitgeven tegen 1.25% rente.

 7. 11

  Dat is voor de korte rente. Voor langer lopend staatsschuldpapier bepaalt financien/treasury toch de rente (en de markt kan daar dan wel of niet op ingaan door die leningen te accepteren).

  In principe is de lange rente het product van alle in de toekomst te verwachtte korte rentes. zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Yield_curve

  Op elk moment in de toekomst bepaalt de centrale bank de korte rente, omdat zij de monopolist van het geld is.

  Als ik jouw logica volg, dan zou d’r helemaal geen griekse crisis hoeven te zijn, want de grieken zouden dan hun staatsschuld kunnen uitgeven tegen 1.25% rente.

  Ah, maar de Griekse centrale bank kan haar eigen geld niet drukken. Als in: als het een staatsobligatie op haar balans wil zetten, moet dat gefinancieerd worden met een ECB-lening. Maar de ECB accepteert geen Grieks schuldpapier meer.
  Dat is dan ook de kern van het probleem.

 8. 13

  Voor een lid van Het Huis van Afgevaardigden is het benutten voorkennis ook legaal.

  Ziobrowski, Alan J.; Boyd, James W.; Cheng, Ping; and Ziobrowski, Brigitte J. (2011) “Abnormal Returns From the Common Stock Investments of Members of the U.S. House of Representatives,” Business and Politics: Vol. 13: Iss. 1, Article 4.

  http://www.bepress.com/bap/vol13/iss1/art4/

 9. 14

  Wat zouden al die andere republikeinen denken?

  VS moeten hun overheidsfinanciën rap op orde brengen om te voorkomen dat het het vertrouwen van de financiële markten verliest. IMF voorziet de komende 2 jaar geen sterke groei van de Amerikaanse economie en verwacht slechts een beperkte daling van de werkloosheid. Vooral het consumentenvertrouwen blijft achter door de problemen op de huizenmarkt en de afbouw van schulden door huishoudens. Al die QE’s sorteren ook nauwlijks effect:

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/26/Consumentenvertrouwen-Amerika-zakt-hard-weg.xml

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren