Au. Politie knoeit met afgeluisterde gesprekken

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (12)

#1 Olav

Ik neem aan dat de verantwoordelijken voor dit debacle worden ontslagen en vervolgd? Of vindt men dat zelf niet zo nodig?

#2 EricvdB

@1: De reactie van het OM getuigt niet van veel inzicht van de ernst. Dat krijg je met crimefighters als minister, de rechtsstaat is vooral lastig

#3 Niet JeZus

Is het een teken van deze tijd dat Justitie nu doet of haar neus bloedt?

@2: helemaal mee eens.

#4 Bismarck

Het is te hopen dat de advocaat van de verdachte zijn overweging “We overwegen ook aangifte te doen tegen de rechercheurs wegens valsheid in geschrifte” waar maakt, want anders komt het OM hier gewoon mee weg (want een zaak verliezen is niet bepaald een serieuze sanctie als je de aanklager bent).

#5 A. de Man

@4: ongelooflijk dat het OM deze zaak nog liet voorkomen ook. Je zou je toch doodschamen als je hier verantwoordelijk voor was? En meer: de zaak tot de bodem laten uitzoeken en de verantwoordelijke agenten die de tap uitwerkten op zijn minst een forse reprimande geven? Nee, het OM besluit om de zaak toch voor te laten komen (“ja vervelend, maar ik noem dat een vergissing en klets me er wel uit”). Nu heeft het OM naar mijn mening dus ook zelf de verantwoordelijkheid, en mag dus ook “boeten”. Prutsers.

Het OM heeft gewreven in een nare vlek in haar toga, maar helaas is de vlek alleen maar erger geworden.

#6 L. Brusselman

Er komt waarschijnlijk een onderzoek naar de gedragingen van betreffende recherheurs.De uitslag zal ,zoals gewoonlijk, de verantwoordelijken vrijpleiten,of hoogstens een reprimande tot gevolg hebben.
De arogantie van het OM is,als vanouds, stuitend.

#7 pedro

“Maar we hebben op dit moment geen aanwijzingen dat er sprake is van opzettelijke fouten.”

Ik kan een citaat uit een niet gevoerd gesprek en een vrouwenstem, die aan een man wordt toegeschreven, moeilijk anders zien dan als opzettelijk gemaakte, opzichtige, uiterst domme fouten.

#8 Emile M

We hebben nu een Nationale Politie. Minister Opstelten zie ik graag uitleg geven in de Kamer.

#9 Inca

@4, en die aangifte wordt vervolgens in behandeling genomen door, jawel, het OM…

#10 Bismarck

@9: Ja heel vervelend, maar deze mensen moeten het gevang in (en misschien helpt het dan juist wel dat het OM hiermee aan de slag gaat, zie verderop). Daarnaast moet er ook eens nagedacht worden over hoe te controleren op dit soort praktijken, want ik ben bang dat we hier een spreekwoordelijk topje te pakken hebben. Eigenlijk moet natuurlijk de hele mentaliteit bij het OM veranderen (en dat gaat waarschijnlijk alleen lukken als er flink wat personeel vervangen wordt), want OM en politie doen gewoon een beetje teveel hun best om tot veroordelingen te komen (in het recent verleden is ook meermaals het achterhouden van ontlastend bewijs aangetoond).

#11 Niet JeZus

In combinatie met dit nieuws vind ik het erg eng dat ik even daarna las dat meneer Teeven aan het bekijken is of de gevangenis in Veenhuizen ten dele geprivatiseerd kan worden.

Straks hebben we waarschijnlijk mensen die ten onrechte veroordeeld worden tot dwangarbeid ten bate van wie of wat?…

Waarom wil niemand Amerikaanse toestanden maar gaan we wél hard die kant op?!

#12 Inca

@10, ik ben het er helemaal mee eens dat dit tot vervolging en straf zou moeten leiden. Alleen is de kans groot dat het OM helemaal niet tot vervolging overgaat. En dan moet je weer een artikel 12 procedure starten, waarna het OM alle oorspronkelijke telefoongesprekken uit het dossier ’toevallig’ kwijtraakt en de verdachten ontkennen, zodat alsnog vrijspraak wegens gebrek aan bewijs of iets lulligs symbolisch geeisd wordt ‘omdat het geen schoonheidsprijs verdient maar kwade opzet niet bewezen geacht wordt’… (20 uur werkstraf ofzo) En wat je dan nog kunt doen weet ik eigenlijk niet.

Dat is tenminste ongeveer de manier waarop eerdere overduidelijk knoeien met bewijsmateriaal is afgehandeld…
(
– Fraude geurproeven: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/1880344/2011/04/26/Terecht-dat-de-geurproef-van-tafel-is.dhtml
http://www.eo.nl/tv/devijfdedag/reportage-detail/politie-en-justitie-falen-in-zedenzaak/
http://crimesite.nl/dossier/afluisteren/25432-tapschandaal-rechercheurs-blijven-weg.html
http://zembla.vara.nl/Lijst-falenden-officieren-a.7143.0.html -> lees vooral ook de gevolgen. Hoewel het een moeilijk te lezen lijst is, en de situatie niet altijd duidelijk.
etc…)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*