Amerikaanse Moslims blijken cryptopacifisten

Reacties (17)

#1 vandyke

Als je de cijfers van de andere groepen er niet bij zou zien, dan zou je kunnen denken dat moslims toch wel heel vaak, 21%, vinden dat aanvallen op burgers soms gerechtvaardigd is.
Daar zou je van schrikken, ware het niet dat christenen het zelfs in meerderheid vinden!
Eng.

#2 TisMeWat

http://pewglobal.org/2010/12/02/muslims-around-the-world-divided-on-hamas-and-hezbollah/

Niet-Amerikaanse Moslims crypto-fascisten en sharia-fanaten?

#3 Harm

Klassiek geval van massa-takiyah.

#4 Steeph

@TisMeWat: Lastig te vergelijken. Als ze in het onderzoek naast de vraag “bent u voor de visie van Hezbollah” ook de vraag hadden gesteld “mag hezbollah voor het bereiken van die visie geweld gebruiken”, zou ik het interesssanter vinden.

#5 Steeph

Ignore vorige reactie. Had niet ver genoeg gekeken. Vanaf suicide bombings geeft het wat meer inzicht. En lijkt het ook wat meer in lijn met bovenstaande te zijn.

#6 lapis

Als “the military” dan ook burgers doodt dan zijn er over het algemeen moslims aan de ontvangende zijde. Dat speelt overduidelijk mee in de uitslagen (ik vind het lastig te geloven dat Amrikaanse moslims van nature meer moeite hebben met het doden van burgers dan, zeg, atheïsten/agnosten). En dit stuurt mensen aan om bij de tweede vraag ook met ‘never justified’ te antwoorden aangezien het onlogisch is om never/sometimes te antwoorden, ook al speelt onderbewust heel erg mee wie de uitdelende partij is.

Als de eerste vraag “Some people think that for foreign militaries to target and kill American civilians is sometimes justified, …” was geweest dan zouden ook veel meer christenen met ‘never’ hadden geantwoord.

#7 Share

@6 Maar dat was dus niet de eerste vraag. Men meet wat men vraagt en men weet wat men vraagt. Geldt cynisch genoeg voor opdrachtgever als meetdienst ;-) Verder louter groene grafieken doch ik hang hier geen keurmerkje aan.

#8 Eric

Tsss, die moslims zijn ook niet te vertrouwen hè? Zijn ze ineens tegen geweld…

#9 Spuyt12

Taqiyya is het sluitende onderdeel van het Wilders-geloof. Inderdaad, dat zal hier ook toegepast worden.

#10 Steeph

Wat je hierbij wel moet afvragen is of er niet heel erg sociaal wenselijk geantwoord is. Het ging volgens mij om telefonische interviews. Gezien het publieke debat van de laatste jaren kan ik me voorstellen dat er een neiging bestaat om je in het openbaar tegen geweld te keren, als moslim zijnde dan.
Maar of je daarmee het grote verschil kunt verklaren…..

#11 DSV

Vervang civilians door jews en kijk dan nog eens hoe het balletje rolt.

#12 Spuyt12

“Gezien het publieke debat van de laatste jaren kan ik me voorstellen dat er een neiging bestaat om je in het openbaar tegen geweld te keren, als moslim zijnde dan.”

Ja, ik ook. Maar dan heeft Wilders toch een beetje gelijk, maar is de Taqiyya om ze te beschermen tegen de afkeur van rechts.

@11: Of groene marsmannetjes! Kijken hoe dat balletje dan rolt.

#13 Steeph

@spuyt12: gaat hier over amerikaanse moslims. of wilders daar veel invloed op heeft….

#14 about:

En wie doen er het meeste mee aan de framing? “Sizable minorities of U.S. Catholics (33%), Protestants (33%), and Mormons (31%) do not dismiss the possibility that Muslims Americans hold some sympathy for al Qaeda.”

#15 Bismarck

@11: Vervang civilians door muslims en kijk dan nog eens hoe het balletje rolt.

#16 Harm

@10 Steeph schrijft:”Gezien het publieke debat van de laatste jaren kan ik me voorstellen dat er een neiging bestaat om je in het openbaar tegen geweld te keren, als moslim zijnde dan..”

Ja, die lui hebben natuurlijk ook geen karakter. Als ik moslim was, dan zou ik wel weten wat MIJN antwoorden zouden zijn.

#17 Spuyt12

@13: Het debat in de VS is niet veel anders, denk ik, en Taqiyya is ook een internationaal begrip.

@16: Oh ja, wat dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*