Wie wordt de Hollandse Obama?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Plong! Om half zeven ‘sochtends werd ik afgelopen zaterdag in mijn Ghanese strandhut gewekt door een sms-je uit Nederland: “het kabinet was die nacht gevallen over Uruzgan…”. Dat wordt Geert Wilders als minister-president was mijn eerste gedachte, the horror… Hoe dit nu nog te counteren vroeg ik mij af terwijl ik het hete strand opliep richting de branding? Met nóg meer spot en afkeuring op het haatzaaien en angstpreken van de geblondeerde volksmenner? Dat kan heel vermakelijk zijn, kijk maar naar deze carnavalskraker voor hogeropgeleiden, maar resultaten uit het verleden hiermee bieden weinig hoop voor de toekomst. Plotseling lag het antwoord voor mijn voeten: Obama Biscuits.

De stranden in Ghana liggen bezaait met plastic verpakkingen van Obama koekjes: de man die in 2008 met een visie op Hoop een einde maakten aan acht jaar angstpreken en haatzaaien vanuit het Witte Huis. In Ghana overheerst ‘ondanks alles’ de hoop en dat versterkt de klik met deze (in hun ogen) ‘Afrikaans-Amerikaanse’ staatsman. In Nederland overheerst momenteel de Angst, trekt men troepen terug en laat men Obama vallen. In plaats van nog meer aanvallen op de democratische aberratie genaamd ‘Partij Voor de Vrijheid’ kunnen de politieke leiders van Nederland maar beter met een alternatief plan komen dat hoop op de toekomst geeft en de aantrekkelijkheid van de angstcultuur snel doet verschieten. Femke, Agnes, Alexander, Wouter, Maxime, André, Mark, wie van jullie wordt de Hollandse Obama?

Reacties (13)

#1 Hockey

Uhhhm, ja. Hollandse Obama, dus we blijven in Uruzgan? Of moet de Hollandse Obama daar juist onze troepen wegtrekken en aldus de echte Obama laten barsten?

 • Volgende discussie
#2 Theo Doornbos

Wij missen in NL een figuur als de Obama die wij dachten te zien opdoemen, n.l. de charismatische leider die een nieuwe toekomst zou brengen met vrede voor de wereld en een einde aan de kruistocht tegen de Islam.
In woord en gebaar bracht Obama dat ook (zie oa speech in Cairo), en het Nobel comitee trapte daar ook in. Maar in feite gaat alles grotendeels door volgens de Bush/Cheney agenda.
Risico van nog een oorlog tegen Iran of Jemen, en verdere steun aan Israel’s agenda van meer settlements.
Ik ben blij dat wij in elk geval Afghanistan verlaten, vooral omdat wij daar nooit hadden moeten zijn. De VS vielen daar binnen vanwege pijplijnbelangen, dat was begin 2001 al besloten, om dat mogelijk te maken moest 9/11 worden georganiseerd. Er is nooit bewijs geweest voor betrokkenheid van OBL en evenmin de Taliban. Ooit zal een nieuw onderzoek naar 9/11 onthullen hoe het gebeurd is maar het bewijs groeit dat de officiele versie niet deugt, en het aantal Amerikanen en anderen dat overtuigd is van het andere scenario (inside job) blijft toenemen. Dan zal ook duidelijk worden wie verantwoordelijkheid dragen voor de meer dan 1 miljoen burgerdoden (nog steeds toenemend in o.a. Pakistan en Afghanistan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 weerbarst

Obama is more of the same, ziet men dat nu nog niet?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 KJ

Ik hoef geen Obama. Wat ik wel graag wil, is een beetje common sense bij iedereen terugvinden. Realiserering dat het allemaal niet zo gepolariseerd hoeft. Niet zo moeilijk hoeft. Niet zo zwart/wit hoeft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 JW

Ik wil geen Nederlandse Obama, ik wil namelijk een politicus die wél gewoon zijn woorden/beloftes nakomt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 parallax

En ik wil geen electoraat dat denkt dat je met de erfenis van 8 jaar wanbeleid de boel even in 1 jaar op kunt lossen en voor het avondeten kanker nog even geneest.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Carlos

on spot comment by parallax deserves a highlight.

Obama heeft na 1 jaar al enorm veel in gang gezet en nota bene (vooralsnog) verstandig gehandeld in een mondiale economische crisis zonder precedent. Ik sprak aldaar een charismatische Ghanees die het allemaal heel duidelijk kon opsommen wat Obama al voor elkaar heeft gekregen, helaas voor u kan ik dat verhaal nu even niet 1-2-3 reproduceren, maar ben er zeker van dat dit ergens op het internet te vinden is (net als de theorieën van Doornbos in #2).

Het verschil tussen hoop en positiviteit die ik in Ghana tegenkwam staat in schril contrast met de angst en negativiteit hier in Nederland.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 su

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Annelies

Het is duidelijk dat hier niemand zich verdiept heeft in het zgn. gezondheidsplan van Obama. Ik wel en weet waar de oppositie vandaan komt. Ruim 1200 bld., ik heb het allemaal gelezen.

Verplichte vaccinatie’s, verplicht onbeperkte toegang tot rekeningen, verplicht RIFD-chip bij aankomst in ER, verplichte euthanasie, verplichte abortussen.
Ergo:volkomen ondergeschiktheid en volledig overgeleverd aan de overheid.

DAT is Obama en zijn “gezondheidsplan”

Wilt U nog steeds een Obama in Nederland? Maakt niet uit, het komt hier ook allemaal.

Google HR3200 en lees het allemaal, het staat er echt allemaal in.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Wilson

Kopje thee Annelies?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Glauke

Wat dacht je van een modieus aluminiumfolie hoedje?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Adriana

@9
Annelies, je reutelt een beetje.
Dat van die verplichte abortus en verplichte euthanasie is je ingefluisterd door leugenachtige republikeinen, want daar klopt geen hout van.
De rest kan waar zijn, hoewel ik dat met een schep zout neem.
Het plan dat Obama voorstelt is een vrijwel exacte kopie van ons verzekeringssysteem.
Of was je even vergeten dat wij ook verplicht verzekerd en geregistreerd zijn, en dat verzekeringsmaatschappijen vanzelfsprekend toegang hebben tot de rekeningen?

Als ik jou was zou ik onder de kaldertrap gaan zitten met een vergiet op m’n kop.
Lekker veilig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 parallax

Sinds de ‘zelfkant’ van de samenleving een stem heeft gekregen is het moeilijker geworden ratio die hoofdjes in te rammen.

Is Al Gore toch nog echt ergens schuldig aan.

 • Vorige discussie