1. 1

  De auteur heeft gelijk. De Sovjet Unie was een land, en de V.S. is ook een land!! Het is duidelijk dat met deze overeenkomst alles hierover te zeggen valt.

 2. 6

  @spuyt12: die positieve instelling bestaat dan alleen bij jou tussen de oren. Het hele verhaal van de TS draait om het feit dat, als er geen infrastructuur is, het ook geen probleem is als dat wat er wel is instort.

  D’r was he-le-maal niks in de USSR, dus als je een hamburger wilde hebben, dan moest je eerst een koe gaan slachten. Vergelijk dat met de VS: hoeveel mensen zouden in staat zijn om zelf een koe te slachten en uit te benen?

 3. 7

  @6: Prima, maar er is wel het eea af te dingen op zijn aannames. Kijk voor de lol eens bij de sheets met vergelijkingen.

  De USSR wordt neergezet als dat het openbaar vervoer gewoon doorrijdt, iedereen zijn uitkeringen zal blijven behouden, iedereen zijn huis.

  Denkt hij nou echt dat iedereen zijn uitkering/pensioen heeft behouden, daar? Denkt hij nou echt dat als Amerika instort het hele land op straat gaat wonen, en alle huizen leeg blijven staan?

  Er zit vast een kern van waarheid in het betoog, maar hij snijdt nogal wat bochtjes af.

 4. 10

  Ik lees in het stuk overigens ook een dringend advies om de Europese Unie naar de prullenbak te verwijzen. Het vergroot de onderlinge afhankelijkheid, wat in geval van instorten alleen maar nadelig werkt.