Vrouwen hebben ingebouwde angst om dik te zijn/worden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (12)

#1 mescaline

Ik ga ook wetenschapper worden.

/wat een niveau

 • Volgende discussie
#2 KJ

Zouden ze dit niet even cross-referencen met een groep vrouwen uit andere delen van de wereld waar dikheid geen probleem is, of juist een sexueel voordeel ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 JSK

Ah een Britse krant. Ik kan je zeggen, hier lijken de jonge vrouwen die angst helemaal niet hebben. Of ze negeren deze gewoon: regelmatig vette hap naar binnen werken en vrijwel niet sporten (want een keer per maand met vriendinnen naar de fitness is natuurlijk geen sport).

Ik vind het niet zo erg, want als ze rond de twintig zijn ziet het er niet slecht uit. Maar, ik zie steeds vaker studentes uit mijn jaar die in het begin leuk waren maar waarvan ik nu denk: “jeezus.. wat heb jij je laten gaan”. Grappig observatie overigens: onder Nederlandse studenten heb je nauwelijks dikke mannen, onder Amerikaanse nauwelijks dikke vrouwen. “Omgekeerd” sexisme?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 JSK

Ik denk overigens dat de angst van Britse vrouwen cultuurgebonden is: mijn Amerikaanse vriendin heeft namelijk ook die angst. Je kan haar niet meer beledigen dat zeggen dat ze dik is (heb ik zelf niet gedaan, want ze is vrij slank).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 gronk

@JSK: toppunt van walging: 18-jarige studente waarbij d’r pensje meer naar voren hing dan d’r tietjes.

wbt studenten/studentes: zit daar niet een of ander raar geno/fenotype-in? Ik heb het idee dat lageropgeleide mensen vaker naar (extreem) overgewicht neigen dan hogeropgeleide mensen, en dat ligt niet alleen aan het modieuze ‘joggen’ of betere voeding, d’r zit volgens mij ook een genetische component in.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 JSK

Nou ja, zelfbeheersing is vaak een functie van intelligentie. Ik merk dat als ik iets smakelijks aan het eten ben ik tegen mijzelf moet *zeggen* om op een gegeven moment op te houden (namelijk: als ik geen honger meer heb). Als je niet ver vooruit kijkt eet je door.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Carlos

Moet onbewust denken aan een ander Brits onderzoek, dat op Sargasso werd overgedaan incl. culturele bias,
en waar JSK (4 jaar geleden) zich ook al in mengde ;-)

Hongerige mannen vallen op dikke vrouwen

https://sargasso.nl/archief/2006/07/30/hongerige-mannen-vallen-op-dikke-vrouwen/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 gronk

@carlos: grappig, nu ik die foto uit je link herzie merk ik dat ik mezelf de vraag stel ‘welke vrouw zou je meer vertrouwen [in een relatie]’, en dan kom ik op uit op de linker. Wierd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 KJ

Ik zat al een tijdje keurig te hoofdschudden over zoveel sexisme, maar als je met dat soort plaatjes aan komt zetten, dan ga ik ook overboord: ik wil ze allebei, denk ik. Kan dat geregeld worden ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 BP

Vroeg ik laatst aan het meisje bij de kapper hoeveel maanden ze al was. (Je moet toch iets zeggen als je 1 1/2 uur bij de kapper zit). Bleek ze niet zwanger te zijn. Ai!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Olav

Anderhalf uur bij de kapper?! Verschrikkelijk. Koop gewoon een tondeuse, dan hoef je nooit meer naar de kapper.

Wat betreft de stelling “vrouwen hebben ingebouwde angst om dik te zijn/worden”: ik denk dat mensen misschien wel een ingebouwde angst hebben om niet aan een ideaalbeeld te voldoen. Mannen of vrouwen, maakt niet zoveel uit. De ideaalbeelden zijn cultureel bepaald, en vaak voor mannen en vrouwen verschillend. Maar de motivatie is hetzelfde.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 parallax

ALs er 1 ding universeel is in NL is dat alle vrouwen zichzelf te dik vinden.

Doe even normaal.

 • Vorige discussie