1. 3

    Was afgelopen zomer met vakantie in Georgië, mooi land. In Gori kun je het Stalinmuseum bezoeken, een absoluut hoogtepunt van vermakelijke propaganda. Trotski is bijvoorbeeld overal weggeretoucheerd (Photoshop avant la lettre).

    Lang leve de Grote Leider!

  2. 4

    Het hangt er ook een beetje vanaf hoeveel ik zelf al op heb. Hoe meer ik gedronken heb hoe groter de kans dat ik dergelijke ‘vrienden’ van stevige repliek dien (desnoods fysiek). In Spanje is dat wel eens gebeurd toen er in twee verschillende situaties werd geproost op Hitler en de uit het falangisme ontstane Partido Popular (moet er wel bij zeggen dat ik toen 10 jaar jonger onstuimiger en onbezonnen was). In nuchtere toestand ben ik uiteraard altijd diplomatiek, maar mee proosten op een massamoordernaar… Nee dank u.

  3. 10

    Natuurlijk drink ik dan mee. Weinig kans dat die jongens weten wie Stalin echt was en wat hij deed. En zo ja, dan is het wel beter om mee te drinken.