Vraag: waar moet Wilders naartoe?

wereldkaartjeIn de afgelopen weken sprak ik regelmatig vrienden en collega’s die stellen dat als Wilders ‘aan de macht komt’ ze naar het buitenland vertrekken. Nu begeef ik mij als burgerwoordvoerder van de Linkse Kerk natuurlijk in uitermate kosmopolitische kringen. Voor hen is de implicatie van een dergelijke uitspraak niet meer dan t.z.t. écht werk maken van die expat baan in Ecuador, Namibië of PNG. Of anders de rechten van dat tweede Braziliaanse of Keniaanse paspoort gebruiken.

Maar nu zegt ook ruim een derde van de Turkse en Marokkaanse moslims in Nederland te gaan emigereren vanwege de groeiende populariteit van Wilders. Een dergelijke volksverhuizing zal naast veel persoonlijk leed ook desastreus zijn voor de Nederlandse economie. Om dit te voorkomen is het wellicht een beter idee om Wilders zelf te laten emigeren? Hij laat immers regelmatig weten lak te hebben aan de Nederlandse rechtsstaat waarin iedereen gelijk is.

Wilders zei onlangs nog op de Deense televee dat hij miljoenen moslims wil deporteren. Zodra “ze beginnen over sharia of jihad” stuurt hij ze dezelfde dag nog weg. Persoonlijk stuur ik een politicus die over deporteren begint liever weg. Al doe ik dat met pijn in het hart omdat ik mij als wereldburger ook verantwoordelijk voel voor het land waar naartoe Wilders zal worden uitgewezen. Toch zijn er best plekken op aarde te bedenken waar Wilders zich wellicht wat meer senang voelt zodat hij het volksmennen kan laten en zich stort op minder destructieve hobbies zoals orchideeën kweken of kokkerellen.

Nu rijst vanzelf de vraag? Waar naartoe Wilders uit te wijzen? Hieronder geef ik enkele suggesties maar aangezien het op dit weblog draait om interactiviteit doe ik een beroep op uw Wisdom of the Krauts. Kom dus gerust zelf met suggesties en wellicht draagt u op termijn bij aan een betere wereld?

Paraguay | Ruimte zat. Op de Chaco vindt hij er blanke (plat) duits sprekende koloniën van hardwerkende boeren. Als Limburger zal de linguïstische overstap naar het plat duits natuurlijk en soepel verlopen. Flirten met de periode ’33-’45 blijft in Paraguay doorgaans beperkt tot onschuldige symboliek.

Zuid-Afrika | Leven in een gated community in Kaapstad of Johannesburg. Wilders kan vanachter de betonnen muren en het prikkeldraad aan de rand van zijn zwembad blijven fulmineren over tsunamis maar is in feite onschadelijk. In Zuid-Afrika hebben ze immers bewust afscheid genomen van de tijden van apartheid.

IJsland | Blond en blank. Tevens maakt het leven rond de poolcirkel het moslims vrijwel onmogelijk zich daar permanent te vestigen, het is immers lang wachten op zonsondergang tijdens ramadan in de zomermaanden… Hier zal Wilders volledig tot rust komen en zich wellicht toeleggen op het kweken van bananen in de geothermisch verwarmde plantenkassen.

Hongarije | Het land van zijn vriendin. Opzich een riskante optie aangezien het rechts-extremisme in de Hongaarse samenleving sterk in opkomst is. Maar wellicht dat het omdraaien van de rollen immigrant-autochtoon binnen zijn eigen relatie voldoende is om hem tot inkeer brengen?

Tuvalu | Eilandengroep in de Stille Oceaan die wordt bedreigd door de zeespiegelstijging. Dit wordt een testcase voor Geert’s flexibiliteit. Allereerst zal hij als klimaatontkenner moeten erkennen dat er wel degelijk een probleem is. En vervolgens kan dat probleem niet worden opgelost met het wegsturen van een bepaalde bevolkingsgroep. Ze zullen er samen moeten uitkomen, interessant.

Nederlandse Antillen | Positief omdat de nederlandse overheid dan nog een oogje in het zeil kan houden. Negatief omdat de lokale bevolking hem al kent. Er is tevens een gerede kans dat hij zich in dienst van Hugo Chavez ontpopt als een Vijfde Colonne die het venezolaanse leger binnenloodst en zo een PVV-doelstelling: ‘Antillen uit het koninkrijk’ alsnog verwezelijkt.

China | Gewoon omdat het kan. Het zorgt ongetwijfeld voor een stevige cultuurshock waardoor hij een tijd lang is gedesoriënteerd. Het gevaar bestaat wel dat hij na een tijdje ontdekt dat er ook moslims wonen in China, echter een opmars naar de politieke top zal binnen de communistische partij toch wat lastiger gaan dan destijds in de VVD.

(Ondanks dat Wilders lievelingsland Israël is, heb ik hiervoor bewust niet gekozen. Er lopen immers genoeg extreme denkers rond in dat land en de situatie is er uitermate explosief. Politiek en cultureel gezien zal Wilders snel een rol van betekenis kunnen gaan spelen, al is hij natuurlijk zelf (nog) geen jood.)

U wordt van harte uitgenodigd om uw eigen suggesties te vermelden in de comments.

 1. 1

  Israel lijkt me juist een uitstekende optie. Als niet-jood zal hij snel merken dat hij voor een deel van de bevolking niet volledig meetelt, hoezeer hij ook integreert…

 2. 3

  Dan wordt weer eens duidelijk hoe weinig sommige mensen doordacht hebben wat die rechtsstaat nou eigenlijk inhoudt: “de Nederlandse rechtsstaat waarin iedereen gelijk is.”

  Druiloor! Waar heb je dat fabeltje vandaan? Wie heeft je dat ooit op de mouw gespeld?

 3. 4

  En op geenstijl staan, bij hetzelfde stukje, reacties waar je meer intelligentie in een komma vindt dan hier in een paragraaf. Ik weet wel dat het grappig bedoeld is, maar dat heeft Wim de Bie ook een tijdje geprobeerd.

 4. 6

  In Israël kan hij uitleggen dat hij voor de vrijheid van meningsuiting is en dus dat iedereen de holocaust mag ontkennen.

 5. 9

  je kunt Wilders wegsturen naar waar je wilt, desnoods eerste burgerastronaut naar Mars. probleem is dat je dan over een paar jaar over een andere politicus moet gaan schrijven, die dezelfde politieke en maatschappelijke niche vult. Wilders is meer een symptoom dan een probleem. En symptomen bestrijden heeft zo weinig zin… Wilders-bashen is dan ook een vrij zinloze bezigheid.

 6. 11

  De opkomst van Wilders is doordat moslims zich niet aanpassen.

  Niet de zaken om gaan draaien.

  Wie zich als allochtoon niet thuisvoelt kan oprotten. Zo simpel is dat.

 7. 12

  @9 ..is dat wel zo? is er werkelijk een probleem? of wordt er een probleem gecreëerd? Hier worden toch regelmatig onderbouwde stukken gepubliceerd die bewijzen dat Wilders zijn probleemanalyse berust op leugens? Ik noem het niet voor niets een volksMENNER.

  Overigens gaat die opmerking op #9 voorbij aan het feit de essentie van de post dat Wilders zelf zich incompatible opstelt met de nederlandse rechtsstaat en de idealen van vrijheid en gelijkheid die wij hier nastreven.

 8. 13

  “Als Limburger zal de linguïstische overstap naar het plat duits natuurlijk en soepel verlopen.”

  Als dat het enige voordeel van Paraguay is valt het af. Het Limburgs is eerder een Hoogduits dialect, dan een platduits…

 9. 14

  Carlos, ik mis de optie “Ik ben al vertrokken” in de poll. [edit: check heb ik toegevoegd]
  Kan Polen aanbevelen. De emigratie/immigratiebalans mag wel wat meer in evenwicht worden gebracht.

 10. 15

  @carlos: probleemanalyse wilders berust denk ik beslist deels op leugens, deels op onderbuik, deels op kretologie. Maar los van Wilders kun je niet ontkennen dat er problemen zijn, niet voor iedereen,maar voor bepaalde groepen wel. De opkomst van Leefbaren, Fortuyn en nu Wilders duiden toch wel ergens op: er gaat steeds een rood lampje knipperen, terecht of onterecht. De houding om het rooie lampje dan maar de schuld te geven lijkt me niet handig. Trek gewoon de motorkap eens open en kijk waar het echte probleem zit, verhelp dat en neem volksmenner de wind uit de zeilen… maak Wilders of wie er na hem komt overbodig

 11. 16

  Het maakt mij niet uit waar hij heengaat.
  Liefst ver weg.
  Maar Israel is ook goed.
  Of Roemenie, het land van zijn vrouw.
  Of anders Indonesie, het land van zijn Oma.
  Amerika is ook goed, de KuKluxKlan wacht al op hem.
  Als tie maar gaat.
  En wel rap.

 12. 18

  Duitsland.

  Verder wat Hanedop zegt. Wilders is het probleem niet, maar een symptoom van een probleem. Laat de bestuurlijke elite eens gaan doen waarvoor ze ooit zijn aangewezen: een land besturen waarbij het belang van de gehele bevolking voorop staat. Niet het eigen en politieke belang. Als het niet jeukt, hoef je ook niet te krabben.

 13. 20

  Elite… weer zo’n woord. Die elite in Nederland waar u over spreekt daar kan iedere jan boerenlul (die met twee woorden kan spreken) tot toetreden als ie zich maar een paar jaar wil inzetten voor een politieke partij. Tien jaar media-brainwashing ooit gestart door raspoetin Paul Scheffer heeft zijn uitwerking niet gemist.

 14. 21

  Als je het hebt over gelijkheid en/of vrijheid van meningsuiting; wie voert hier nou uitzettingspropaganda, Wilders of de linkse kerk? Wilders wil moslims uitzetten, de auteur wil iemand die anders denkt dat een salonsocialist uitzetten.
  Het is dezelfde bekrompenheid…
  Als je iemand zijn ideeën niet met woorden kan bevechten of er zelf een ander idee tegenover kan stellen (gebaseerd op die geclaimde gelijkheid) dan kan je maar beter je mond houden en direct naar een of andere (semi-) socialischtische dictatuur verhuizen. Om nooit meer terug te komen… Dus regel die expat baan en lever je paspoort in, geef het goede voorbeeld…

 15. 22

  “Een dergelijke volksverhuizing zal naast veel persoonlijk leed ook desastreus zijn voor de Nederlandse economie.”

  Ik denk dat een aanzienlijk deel van de Nederlanders wel een deel van hun rijkdom zou willen opgeven om veel buitenlanders uit te wijzen. Geef op zijn minst toe dat dit land een stuk leuker zou zijn zonder vervelende Marokkanen/Antillianen op straat of bij het uitgaan.

 16. 24

  @Ikc

  discriminatie, vooroordelen, geslotenheid, xenofobie, etc….

  Wie gaat het uitzettingsbeleid bepalen: de PVV of e.o.a. linkse partij??? Ik denk dat jij beter de conclusie aan jezelf kan houden: pleeg zelfmoord of exporteer jezelf permanent naar de andere kant van de aardkloot. Vrijheid en gelijkheid zijn onvoorwaardelijk, dat is iets wat rechts niet zo goed begrijpt, maar links blijkbaar ook niet.

  als je gelijkheid propageert, geld dat voor iedereen, het is niet zo dat jij iets meer gelijk bent dan de andere…

 17. 25

  Wisdom of the Krauts… Dat is wel erom vragen he?

  Als alternatef voor Tuvalu kan ook gekozen worden voor de Malediven: Het ligt nog lager, dus is er een grotere kans dat Wilders de zeespiegelstijgingsproblematiek nog meemaakt (zoals hij hier de problematische 20% moslims niet meer meemaakt). Daarnaast is de bevolking in meerderheid moslim en tenslotte kun je in de Malediven ook echte tsunami’s meemaken, hetgeen dan weer goed is als realitycheck voor Wilders.

  @13: Platdiets is toevallig het meest richting Hoogduits kruipende (gewoonlijk wordt het tot het Middelduis gerekend) dialect dat in Limburg te vinden is. Het wordt gesproken in de omgeving Kerkrade/Vaals/Simpelveld, de oostelijke Voerstreek, de Duitse taalgemeenschap in België (Moresnet, Eupen en omgeving) en rond Aken. Dat zal allicht problematisch zijn voor Wilders, die uit Venlo komt, waarvan het dialect toch echt wel tot de Nederduitse dialecten wordt geteld en dat zelfs benoorden de Uerdinger (ich/ik) linie ligt. De situatie is dus precies omgekeerd aan wat jij stelt.

 18. 26

  @ Paul

  Waar doel je nu op? Dat ik er voorstander van ben (indien mogelijk, wat het waarschijnlijk juridisch niet is) criminele allochtonen uit te zetten? Dat ik het niet erg zou vinden als een deel van de buitenlanders uit eigen beweging zou vertrekken (als gevolg van jaren van slechte ervaringen die tenminste voor een deel de meeste mensen hier geheel vreemd zijn)? Lijken me geen heel onredelijke gevoelens.

 19. 27

  op grond van verschillende postings n.a.v dezelfde cijfers:

  HumorBas Taart > HumorCarlos

  (PS Humor is subjectief)
  (PPS sinds wanneer en waarom die transfer van BT? waar is de blogroddelrubriek?)

 20. 28

  @Carlos; Wilders’ ‘oplossingen’ zijn gebaseerd op aannames over zijn mogelijkheden om dingen te veranderen als hij eenmaal bij de ‘executive’ behoort. Die aannames zijn niet realistisch te noemen en daarom wordt hij hier ook wel eens als leugenaar weggezet. Maar dat hoeft met de werkelijkheid niks te maken te hebben: als Wilders maar lang genoeg machtig genoeg blijft, is iedere door hem gewenste grondwets-wijziging mogelijk; al de door jou zo lekker vaag verwoorde idealen ten spijt. Aan de andere kant: wij ageren ook niet meer tegen de SGP en die gasten streven toch echt een theocratie na. Mochten zij ooit acht jaar lang meer dan twee-derde van de kamer hebben (het idee alleen al !) dan kunnen zij dat ook: het wezen van de democratie.

  Voorts ben ik het ermee eens dat de man een symptoom is, niet de oorzaak. Fortuijn en Pastors en Rita bewijzen dat. Haal hem weg en een nieuwe komt ervoor in de plaats; het enige wat je koopt is tijd. Misschien is dat wel de tijd die de ‘multiculti’ aanhangers zeggen nog nodig te hebben voor succes, alleen geloven zij dat zelf niet eens meer. Het defaitisme onder de tegenstanders van Geert is dat, wat werkelijk stuitend is.

 21. 29

  Zeer zeker subjectief Karsa, dit postje stond namelijk al wat langer in de planning en het feitje uit de Netwerkcijfers heb ik er vandaag even bijgehaald. Toevallig is dit postje afgelopen zaterdag op een Sargaso bijeenkomst voorgelegd en kon op veel bijval en schaterlachen rekenen, maar waarschijnlijk hebben mijn medebloggers net zo weinig humor als ik, niet waar Karsa? Overigens is het stukje van Bas Taart op GS redelijk onleesbaar en dat is sowieso al een minder subjectief criterium.

 22. 31

  ALO (6): Ik zit nog steeds te wachten op de journalist die ‘m eens vraagt wat hij er van vindt dat hij met Fleur Agema de facto een Holocaustontkenner in z’n fractie heeft zitten: “Antisemitisme en homofobie zijn geen Nederlandse verschijnselen. Ze zijn geïmporteerd, voor een bedroevend groot deel uit Marokko.”

 23. 32

  @ikc
  Tsja wat een plattelandse bekrompen achterlijkheid…

  Slechte ervaringen met buitenlanders? Wie/wat is een buitenlander? Ooit slechte ervaringen gehad met binnenlanders?
  Blijkbaar is jou eigen cultuur zwakker dan die van de buitenlanders. Je hebt zo weinig eigen culturele waarden en/of normen dat je pleit voor discriminatie, blasfemie, hitler-praktijken en andere aggressie. (in duitsland begon ook tussen 1933 en 1940 de export van joden, tussen 1940 en 1945 de gaskamers) Je ziet waar het begint en waar het eindigt, jij bent een gevaar voor de samenleving…

 24. 33

  @Carlos .. ik waardeer uw efforts zeer!, en beoordelingen zoals ik terloops in een comment maak zijn niet echt kies. Daarom ook de disclaimer. Ik zie denk ik wel in hoe een gesprek zoals waarop bovenstaande posting gebaseerd is zeer grappig/humoristisch is ( bedenk het meest rare land waar ie heen zou moeten gaan dat het grappig is … elkaar overtreffen … orginele ironsiche aspecten enzo). Persoonlijk slaag ik er echter vrijwel nooit in om de humor van zulk een kroeg / koffie tafel discussie over te brengen (laat staan in schrift) en dan eindig ik met een mompelend “je had er bij moeten zijn” …

  Echter in de context van de netwerk cijfertjes, de quotability zoals ook geillustreerd in de incoming link in posting #26, het (grotendeels doodgebloede?) terugneuk verhaal, en ook je felheid in postje #30, vind ik idd qua humor dat er elders (panzerfaust, retecool) meer te lachen valt. Maar ik kom ook niet op sargasso wegens humor om te lachen. En verder vermoed ik dat je IRL een chille en slimme gast bent, alleen online en in writing kom je soms anders over.

 25. 34

  parallax, zo denkt het luidruchtigste 1/5 deel van de Nederlandse over alles wat links. Zie hierboven valt het woord ‘elite’ ook alweer. Dat is niet een poging om origneel te doen, dat is gewoon om een kader te schetsen. Maar als je dat niet wilt zien en het je enkel gaat om mij en hak te zetten, by my guest reaguurders are king.

 26. 35

  Oh, even ter aanvulling op #25: De meeste Limburgers ten zuiden van Venlo beschouwen het Venloos als niet echt Limburgs meer, juist omdat ze daar geen “ich” zeggen. In die zin is de betiteling van Limburger in het geval Wilders twijfelachtig.

 27. 36

  Om even terug te komen op het onderwerp: stuur Wilders terug naar zijn thuisland, Limburg. En stoot dat idiote aanhangsel nu eens een keer af. Maak de fout van 1830 goed en geef het terug aan België.

 28. 39

  @ Carlos de heksenjager

  “zelf zich incompatible opstelt met de nederlandse rechtsstaat en de idealen van vrijheid en gelijkheid die wij hier nastreven.”

  Het is dit soort denken dat jou, Carlos, verenigt met Wilders en Terhorst.

  Het incompatibel zijn met bepaalde idealen als kwalijke zaak. In sommige landen noemden zij dat “strijd met de noodzakelijke ontwikkeling van de geschiedenis”.

  Een stukje Kundera:

  ‘In een maatschappij waar diverse politieke richtingen naast elkaar bestaan en elkaars invloed derhalve opheffen of beperken, kunnen we aan de inquisitie van kitsch nog enigszins ontsnappen; het individu kan zijn originaliteit behouden en de kunstenaar kan iets verrassends scheppen. Waar echter één enkele politieke beweging alle macht bezit, bevinden we ons op slag in het rijk van de totalitaire kitsch. Met ‘totalitair’ bedoel ik dat alles wat de kitsch verstoort uit het leven gebannen is: elke uiting van individualiteit (want elk verschil is een fluim in het gezicht van de glimlachende broederschap), elke twijfel (want wie over een futiliteit begint te twijfelen eindigt met het twijfelen over het leven zelf), ironie (want in het rijk van de kitsch moet alles volslagen serieus genomen worden), maar ook de moeder die haar familie heeft verlaten of de man die een bedreiging vormt voor die heilige leuze ‘Gaat heen en vermenigvuldigd u’. Zo bezien kunnen we het zogenaamde goelag beschouwen als een hygiënische kuil, waarin de totalitaire kitsch zijn afval werpt.”

  Jam tua res agitur! Beste vriend Carlos!

 29. 40

  Stuur Wilders naar een klooster in Tibet. Hij mag niet terug komen tot hij het boek “Destructive Emotions: How can we overcome them” gelezen en een stuk over het boek gescreven heeft.

 30. 42

  Kunnen we Limburg niet gewoon verkopen aan Duitsland of Belgie? Provincie kost ons alleen maar geld en kunnen geen eens fatsoelijk ABN Nederlands. Win Win situatie voor iedereen. Krijgen ze Geert met een strik (er om heen) gratis er bij

 31. 43

  @43: “Provincie kost ons alleen maar geld en kunnen geen eens fatsoelijk ABN Nederlands.”

  Mag ik uit deze zin concluderen dat je uit Limburg komt?

 32. 44

  Ik kan het alleen maar aanraden om te vertrekken uit Nederland. Niet eens zozeer vanwege Wilders, want zoveel zal er toch niet veranderen met een coalitie waarin ook Wilders zit, maar het negatieve, klagende, cynisme en de lethargie, het gebrek aan ondernemingszin in de individuele mens in Nederland. Wow, als je daar eenmaal van verlost bent en het optimisme en levenszin buiten Nederland absorbeert, wil je nooit meer terug. Ik kreeg alleen altijd de indruk dat dat provinciaalse, dat kleinburgerlijke, dat gezellige geneuzel, dat gelukkig in je 4×4 achtertuintje het geklaag van je wijf aanhoren, het klagen over de vermeende onnozelheid van anderen en de betweterige monologen van je eigen genialiteit, dat veel Nederlanders daar juist niet zonder kunnen. Dus ik moet het nog zien, dat die burgertjes vertrekken. Spreken ze wel een andere taal? En dat aanpassen aan buitenlandse normen en waarden, gaat dat wel lukken, het loslaten van de Nederlandse zeikwijvenmentaliteit?

 33. 45

  Ik beschouw Wilders als een betrekkelijk ongevaarlijke gek. Net als anderen met die kwalificatie denkt hij soms Napoleon te zijn. Omdat zijn ongevaarlijkeid niet onomstotelijk vast staat stel ik daarom voor het naar Sint Helena te verbannen. Contact met de andere gek Silvio B. – die wat crimineler is – op het eiland Elba lijkt me niet gepast.

 34. 46

  Dat snap ik carlos, ik ben er simpelweg klaar mee.

  Dan ben ik maar elitair, misschien moeten ‘we’ (lees: sargasso-lezende bomenknuffelende homoseksuele, aborterende, intellectuele designerbrildragende sharia-socialisten)
  de term ‘elite’ maar als geuzennaam gebruiken.

  Ja ik geef toe: ik heb wel eens een boek gelezen, nu met z’n allen..

 35. 48

  @ Paul
  Ik woon in de binnenstad van Utrecht, ik heb drie jaar in Kanaleneiland op school gezeten, daar de nodige dingen meegemaakt en de cultuur leren kennen op een manier die mensen als u wanneer uitgesproken als polariserend beschouwen.
  Even een zeer korte samenvatting:

  Meisjes van Nederlandse afkomst die er enigzins aantrekkelijk uitzagen konden niet door school lopen zonder naroepen gevolgd door beledigingen en doodsbedreigigingen

  De consensus was dat de moord op van Gogh een zeer goede zaak was, dat geldt voor leerlingen en mensen in de wijk.

  Leraren werden bekogeld en bedreigd en durfden er niet eens iets aan te doen.

  Etc. etc.

  Ook vrienden gemaakt daar, jongens en meisjes waar weinig op aan te merken viel, afgezien dat ook zij van binnen op bepaalde punten nog onacceptabele waarden aanhingen. Niettemin zie ik nog steeds een groot deel het liefst vertrekken.

  Ook slechte ervaringen met binnenlanders inderdaad, de frequentie hiervan is echter behoorlijk wat lager, terwijl zij toch een aanzielijk groter deel van de samenleving vormen.

  Overigens heb ik genoeg allochtone vrienden en een ex (Koerdisch, Moslima, verachtte ook veel geloofsgenoten hier), die het over het algemeen op veel punten volledig met me eens zijn.

  Tot zo ver mijn plattelandse bekrompen achterlijkheid.

  Dat mijn normen en waarden anders zijn dat de uwe wil niet zeggen dat ik er een gebrek aan heb, in tegendeel denk ik dat deze bij mij sterker zijn dan bij veel jeugd en dat onder andere reden is voor mijn mening op dit punt. Laten wij daar echter niet op ingaan, dat is een heel andere discussie, of u moet hier op aandringen dan ben ik daar best toe bereid.

  Verder heeft u met uw Nazi-vergelijkingen uzelf nu volledig gediskwalificeerd.

 36. 49

  Als buitenlander moet je toch onderhand geschift zijn, wil je nog plannen hebben om naar Nederland te komen:
  a) Je bent er niet welkom, want je komt natuurlijk om van van alles te profiteren in ons paradijselijke landje.
  b) Hollanders zijn doorgaans ongemanierde en weinig gastvrije horken.
  c) Je moet ‘gewoon niet zeiken’ en ‘gezellig meedoen’, anders ben je een arrogante lul.
  d) Buitenlanders deugen sowieso niet, anders waren het wel Nederlanders geweest.

 37. 50

  Wilders heeft zelf de voorkeur uitgesproken voor Guantanamo bay waar hij het eten goed vond, de behandeling prima en schone kamers.
  Een droomhotel dus. Daar kan hij zomaar naar toe als het hem betreft preventeif mensen opsluiten is namelijk iets waar hij een voorstander van is.

 38. 51

  @ Taco Zip
  Ja ze hebben het hier zo verschrikkelijk slecht, oh wat zijn ze dom geweest dat ze niet in de bergen in Marokko of in een krot op de Antillen zijn gebleven.

  Nederlanders zijn zulke intens slechte mensen om wat ze die immigranten aan hebben gedaan.

 39. 53

  @Ikc : Je bedoelt : vanuit de “bergen in Marokko” op uitnodiging om in Nederland kutklusjes op te knappen?
  Of bedoel je: vanuit “een en krot op de Antillen” naar een ander deel van het Koninkrijk der Nederlanden?

  De ‘Trots op Nederland’ types denken dat Nederland het beloofde land is en willen dat iedereen die hierheen durft te komen dankbaar en nederig is en precies zo doet als iedereen: Naargeestig, bekrompen en provinciaal.

 40. 55

  @50: Interessante paradox daar. Dezelfde mensen die a) roepen, zeggen vaak ook dat ons land “naar de klote gaat” of “een puinhoop is”. Ik vind dat moeilijk te rijmen.

 41. 56

  @ 54
  Een beperkt deel van het totaal van de migranten uit Marokko kwam hier op uitnodiging om tijdelijk werk te doen vanwege een tekort aan arbeidskrachten.

  Vanuit een krot op de Antillen, door de regenten daar hier heen geloodst om zelf van een groot deel van de kansarme bevolking af te zijn.

  Ik denk dat Nederland niet bepaald de situatie van deze mensen heeft verslechterd en bepaald wangedrag daarom des te abjecter is.

 42. 57

  Paraguay, Zuid Afrika, Antillen … al eens gedacht aan de CO2 emissies? Beter zijn Internet afsluiten, dat is net als emigreren.

  En verder vind ik het grappig opnieuw een discussie als deze te lezen: Want is het niet frappant dat de voorvechters van de ware democratie soms moeilijk omkunnen met de resultaten ervan?
  Laat Wilders toch lekker [email protected] .

  En als dat laten [email protected] echt niet meer gaat, stel ik voor dat jullie een IQ-gekoppelde stemplicht invoeren. Als toelatingsexamen kun je dan best een sudoku gebruiken, kruiswoordraadsels zijn nogal taalgevoelig en dat is niet zo politiek correct.

  Ach wat, mijn probleem niet meer, ik ben al pleitu.

 43. 58

  Wat je ook doet, je doet het nooit goed! Wordt hij neergeschoten is hij de zoveelste martelaar van ontevreden-Nederland. De kogel komt dan van links, of van Talibaarden, maakt niet uit wie hem neerschiet. De PVV wint de verkiezingen met overweldigende meerderheid, en dan zitten we met leeghoofd Hiero Brinkman (waaro?)…. lekkerrs.

  Verhuizen (deportatie, iemand?) heeft ook geen zin: dan verlaag je je tot zijn niveau.

  Ik denk dat we en masse op de PVV moeten stemmen en ze 4 jaar moeten laten regeren. Dan kunnen we weddenschappen afsluiten: Hoe lang voordat het kabinet Peroxide I valt!

  Na enkele maande stort het of in wegens intern getwist in de coalitie. Of ontevreden-Nederland is nog ontevredener, immers alle mooie beloften worden niet waargemaakt en de economie gaat naar de knoppen. Of ze beginnen inderdaad met deportatie, en beginnen met alle Moslims een gele halve maan op de bort te prikken. Dit pikt Duitsland niet dus die valt binnen….. Dat laatste lijkt me de mooiste uitkomst. Als moslim stem ik nu Wilders, laat de kolder maar komen!

 44. 59

  Eigenlijk wel ironisch dat hoogopgeleiden die erg links of erg rechts zijn beiden graag willen emigreren vanwege precies tegengestelde redenen.

 45. 60

  @52: punt duidelijk, er zijn genoeg problemen, dat ontken ik niet. Maar waren al die emigrerende Nederlanders na WO2 ook ‘gelukszoekers’ en ‘profiteurs’? Nee, die gingen elders ‘een nieuw bestaan opbouwen’.
  Over meten met twee maten gesproken…

  @56: Precies daar begrijp ik ook niks van. Vanachter je plasmascherm roepen dat het land vergaat. Met toenemende welvaart neemt de angst voor vreemdelingen en verandering ook toe, lijkt het.

 46. 61

  @57: Als je hierheen komt en dag in dag uit ervaart dat je hooguit gedoogd wordt zou ik ook opstandig worden.
  Natuurlijk zijn er met veel immigrantenjongeren problemen maar asociale kutjongeren zijn van alle tijden. En dat heeft volgens mij meer te maken met opleiding en inkomen dan met afkomst.

 47. 62

  @47: Ben er alstublieft van bewust dat de term ‘linkse elite’ een ironische term is, vergelijkbaar met ‘salon-socialist’. U wordt niet ‘elitair’ genoemd vanwege uw vermeende intellectuele capaciteiten, maar eenvoudigweg omdat veel linkse bestuurders met hunner kont aan het pluche geplakt zitten. Deze ‘de facto’ elite, is niet meritocratisch, maar een uitvloeisel van de misleide marxistische geest die Nederland in de jaren ’70 in zijn greep hield én het vermogen van deze bestuurders om hun piketpaaltjes erg diep in de grond te slaan. En vergeet ook niet de hofhouding van gesubsidieerde ja-knikkers, wier loyaliteit met ruime giften gekocht wordt, en die een vergeeld evangalie van vervlogen idealen uitdraagt. Ik raad u aan niet te veel status aan uw geuzennaam te verbinden.

 48. 63

  @ 62
  Klopt daarom ben ik ook voor een hardere justitiële aanpak, ik hoor regelmatig ook allochtonen schelden dat de Nederlandse politie te zwak optreedt in hun wijk en aan de andere kant lachen de probleemgevallen zich er kapot om.

  Ik zeg ook niet dat Nederlandse kutjongeren en criminelen niet aangepakt moeten worden, maar helaas kunnen we die niet ook het land uit zetten (voor zover het bij allochtonen wel echt mogelijk is).

  Deels waar, maar ik denk dat het wel degelijk ook met cultuur danwel afkomst te maken heeft. Autochtone jongeren uit dezelfde sociaal-economische positie zorgen naar mijn weten ook voor minder problemen.

 49. 64

  …en dan nu toegeven dat deze post EIGENLIJK een test was om te ontdekken of Wilders-lovers gevoel voor humor hebben.
  test > geslaagd
  result > not ok

 50. 65

  @64: je wilt een “hardere justitiële aanpak”. Dan komt dus met de Islam ook de politie-methode uit Marokko mee hierheen?
  Ironisch, vind je niet?

  En over jongeren die overlast veroorzaken:
  Als je vroeger iets uithaalde kreeg je op je flikker van de buren en als je daarover thuis ging klagen nóg een keer.
  Als diezelfde buren dat nu doen zijn dezelfde dag nog hun ramen ingegooid.
  It takes a village to raise a child, heet het. In de Nederlandse steden, waar we onze hoop vestigen op ‘de instanties’ gaat dat niet meer lukken, vrees ik.

 51. 67

  “Maar nu zegt ook ruim een derde van de Turkse en Marokkaanse moslims in Nederland te gaan emigereren vanwege de groeiende populariteit van Wilders. Een dergelijke volksverhuizing zal naast veel persoonlijk leed ook desastreus zijn voor de Nederlandse economie.”
  Hoevaak gaan ze nu ook niet al na hun pensionering terug om daar van hun pensioen te genieten.
  Daarbij de schade aan de economie, misschien als je het gehele BNP als uitgangspunt neemt, als het al een positieve bijdrage heeft, maar als je de welvaart per inwoner als maatstaf neemt is het goed mogelijk dat de welvaart per achtergebleven inwoner stijgt.
  Percentage uitkeringen http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=70986ned&D1=12&D2=0&D3=20-21&D4=1-2,7,12,17,22,27,32,37&D5=l&HDR=G4,G1,G2,T&STB=G3&CHARTTYPE=1&SWITCHLEGEND=1&VW=G
  Onderzoek van het CPB naar welvaartseffecten immigratie http://www.cpb.nl/nl/news/2003_24.html Conclusie effecten zijn sterk negatief, zelfs als de positieve invloed van niet westerse immigratie erbij opgeteld wordt.

 52. 70

  @ 66
  Moet ik dan voortaan m’n buurman meenemen als ik met m’n vriendin over straat wil of wil stappen zonder dat ze lastig gevallen wordt?

 53. 71

  Wat bij @69 ook de reden is, Nederlandse allochtonen trouwen met Nederlandse allochtonen en halen steeds minder hun partner uit het land van herkomst. bron cbs

 54. 72

  20. Carlos, je bedoelt artikelen als het multi-cultureledrama? Edoch vind je zijn beschouwingen niet van een (hele) andere orde als de uitlatingen van Dhr Wilders?

  45. Touche.

  59. “Ik denk dat we en masse op de PVV moeten stemmen en ze 4 jaar moeten laten regeren”.

  Men dient, mijnsinziens, te stemmen op de persoon waarvan je denkt dat hij/zij het best jouw belangen en de Nederlandse belangen in het algemeen vertegenwoordigd en niet en masse op de Dhr Wilders om zijn ongelijk pogen aan te tonen.

  Mensen met Mavo diploma stuur je toch ook niet de universiteit om ze te laten inzien dat hen dat te hoog gegrepen is…

  68. Mensen, zonder aanziens des persoon, die op een huilerige toon uit Nederland dreigen te vertrekken vanwege de Nederlandse politieke situatie zijn wereldvreemd en snappen geenszins het begrip parlementaire democratie. Het is zeer verstandig dat deze mensen z.s.m Nederland verlaten al was het om ze maar om wat levenservaring (buiten de achtertuin en kantoorpand) en wat wereldwijsheid bij te brengen!

 55. 73

  ‘ook ruim een derde van de Turkse en Marokkaanse moslims in Nederland te gaan emigereren vanwege de groeiende populariteit van Wilders.”

  Zouden ze denken dat het met behoud van uitkeringen kan?

 56. 74

  Ik dacht eerst: de VS. Wilders heeft al zijn ideeën toch al gestolen van de rechterflank van de Republikeinse partij en ze hebben daar een paar vacatures na seks- en omkoopschandalen. En je kan veel van Wilders zeggen, maar hij lijkt geen schuinsmarcheerder te zijn.

  Alleen is er een levensgroot obstakel dat tussen een plek als senator van South-Dakota of gouverneur van Kentucky zit: hij is geen christen.

 57. 75

  De Postman P zelf schrijft in zijn comment 12: A. ‘Hier (= Sargasso) worden toch regelmatig onderbouwde stukken gepubliceerd die bewijzen* dat Wilders zijn probleemanalyse berust op leugens.’ Eerder had P in zijn Posting over Wilders verbanning opgemerkt dat B. ‘Een dergelijke volksverhuizing zal naast veel persoonlijk leed ook desastreus zijn voor de Nederlandse economie’.
  Met Lakeman ‘Binnen zonder Kloppen’ in de hand en verder wat recentere CBS cijfers, is B niet waar, en daarmee ook A niet. Over ‘leugens’ gesproken! Een daverende!

  Eigenlijk denk ik dat P ook wel weet hoe inzake Wilders en ‘diens’ = onze problematiek de vork in de steel zit, echt. Maar persoonlijke en doctrinaire vooringenomenheden zullen hem beletten voor de waarheid uit te komen. Maar dan toch die ‘leugens’, van hem, zo groot, dat had toch niet gehoeven. Maar dan gaat je een licht op. De reclame-wetenschap of anders wel de geschiedenis van de 2e wereldoorlog leren dat je er met kleine leugens niet komt. Alleen grote slikken veel mensen (soms).

  Wel vind ik in zijn Posting het woord volksverhuizing (van Turken en Marokkanen) goed gekozen. Maar dan ook voor Nederlanders. Want wat ons land meemaakt, is niet normale economische migratie, maar een volksverhuizing. En dan een die niet aan het aflopen is, maar demografisch ontwikkelingen in acht genomen, nog in zijn kinderschoenen staat. Letterlijk en figuurlijk. Doen we nu niets, dan hoeven we nooit meer iets te doen.

  * Dit is een belediging van heel wat mensen die die zgn. ‘onderbouwde stukken’ redelijk hebben gecontrarieerd en soms geliquideerd. Niet erg beleefd.

 58. 76

  Politieke dissidenten worden meestal niet het land uitgejaagd, maar gaan zelf weg. Vraag blijft wel op wie moet ik dan weer stemmen? Pim Fortuyn die eigenlijk verbaal begaafder was zijn we ook al kwijt.

 59. 77

  Waar moet wilders heen?? Ow jezus wat een humor zeg, hillarisch stelletje. Wel heren en dames, het lachen zal jullie wel vergaan wanneer de PVV dikke winst boekt, en jullie idealistische waandenkbeeldenpartijtje niet meer om de PVV heen kan. De volgende TK verkiezingen staan voor de deur. Een suggestie voor jullie linkse idealisten, denk er eens over na hoe ons eens zo mooie land zo diep heeft kunnen zinken, dat een politicus zijn leven niet meer zeker is zonder beveiligers. En roep dan niet meteen dat het zijn eigen schuld is, nee ons recht op vrijheid van meningsuiting, is zwaar bevochten en met bloed betaald, en moet voor iedereen gelden. Ook voor mensen die al decennia lang de multiculturele samenleving verafschuwen. Veel van de PVV stemmers zijn altijd al tegen de multikul geweest, maar durfden dat nooit uit te spreken uit angst om onterecht als racist te worden bestempeld door mensen zoals jullie, en partijen zoals gruwelgroen links. Deze mensen hebben eindelijk een politieke stem, en zullen daar dankbaar gebruik van maken. Lach maar, groenslinks, en maak plezier. Steek hand in eigen boezem.

 60. 79

  @78: Veel van de PVV stemmers zijn altijd al tegen de multikul geweest, maar durfden dat nooit uit te spreken

  Wat een suf stelletje losers, zeg die PVV-stemmers. Beetje zielig in een hoekje zitten mokken, want anders komen straks de pacifisten van GroenSlinks (zo slinks dat ze nooit meer dan 14 zetels hebben gehaald) om de multi-culturele samenleving erin te rammen met hun linnen tasjes.

 61. 80

  @80 En zo is het maar net, martijn. We zullen zien wie hier later de suffe losers gaan worden. De PVV is iig goed op weg. En die linnen tasjes zijn meer effectief gebleken dan de geheimste gestapo. Het linkse wapen “racist” werkt tegenwoordig niet meer.

 62. 83

  Mijn eerste idee is Sint-Helena maar dat is dacht ik brits en die willen hem niet. Een ander idee is het eiland uit de serie lost daar hebben ze het vaak over them en the others, daar wordt hij vast heel gelukkig en is hij lost. Een win-winsituatie!

 63. 86

  @80 Martijn: het probleem is niet de linnen tasjes, twee erg belangrijke, op de voorgrond tredende moslim-criticasters zijn met vuurwapens uitgeschakeld.

 64. 89

  @87, dat valt toch in het niet bij de vastgoed ‘wereld’ … of mag er over afschaffing van hypotheekrente gesproken worden tegenwoordig? Niet zo’n sterk argument …

 65. 90

  @Dylan,

  Wat mij opvalt is dat het CDA altijd ontzien wordt als het de falende bestuurlijke elite die geen oplossingen aandraagt betreft, is dat omdat zij ogenschijnlijk de pure Nederlandse waarden representeren?

 66. 91

  @87 alt. johan: niet dat het er verder wat toe doet, maar volgens mij was een van de twee waar je op doelt vermoord met een mes. Het getuigt trouwens wel van een zeer verwrongen beeld van de werkelijkheid om dat in verband te willen brengen met de partij waar ik lid van ben.

 67. 92

  @92: nee jullie zijn niet schuldig. Ik zeg juist het ligt niet aan de linnen tasjes (normale groenlinksers) ligt, maar aan andere krachten.

 68. 93

  Wat een stoere praatjes hier over Wilders. Zijn jullie ook zo stoer als jullie lastig gevallen worden door een groep mocro’s?

 69. 94

  @94: Dat is nog nooit gebeurd. Ze ruiken de angst, hè, het zijn net roofdieren. Als er zo een PVV’er aankomt, dan gaan de haren van hun bontkraag al overeind staan, klaar voor de aanval.

 70. 95

  Gezien het feit dat hij steeds maller wordt, steeds wilder en driester, dat zijn uitspraken nu steeds vaker aantoonbare onzin worden zou ik zeggen:
  Een tijdje in Endegeest.
  Psychje erbij.
  Therapietje erop zetten.
  En géén bewaking meer.
  Als de man al niet paranoide was dan wordt hij het door die spierbundels om zich heen wel.
  Wie bedreigde hem overigens?
  Moslims?
  Of gewoonNederlanders die hem óók spuugzat zijn?
  Of wordt hij helemaal niet bedreigd??

 71. 96

  @ 94
  Lord Wanhoop
  Hoe vaak bent U eigenlijk al lastiggevallen door mocro’s, zoals U ze noemt?
  Ik, en helemaal niemand in mijn familie of kennissenkring, zelfs helemaal niemand die ooit heb gesproken, nog nimmer.
  Ik zie ze dagelijks, maar ;ast heb ik nog nooit ondervonden.
  Waar zitten die lastpakken dan?

 72. 99

  @94, ik loop vrijwel dagelijk door kuddes marokkaanse hangjongeren en ik ben nog nooit lastig gevallen, volgens mij ageren die alleen op stijlloze lafbekjes, die blonde greet van je heeft ook alleen maar een grote bek tussen zijn bodyguards en dat wordt betaalt van mijn belastingcenten, moest verboden worden

 73. 101

  @ GBH

  “ageren die alleen op stijlloze lafbekjes,”

  Ik denk dat je gelijk hebt.
  Die bejaarden die achter hekken moeten zitten omdat hun huizen onafgebroken worden bestormd door groepen kansenjongeren, zijn eigenlijk gewoon lafbekjes.

  Evenals de turk om de hoek die om de haverklap roofovervallen te verduren krijgt: ook eenlafbek.

  Of de roemeense RAI- medewerker die elke dag gepest en in elkaar geslagen wordt maar toch telkens weer naar zijn werk gaat: vleesgeworden lafheid.

  Het meisje dat telkens op school voor hoer en lesbie uitgemaakt wordt, maar toch een diploma probeert te halen: ultieme lafheid.

  Of de homo die op het stopera plein met kettingen in elkaar geslagen is maar toch weer de straat op gaat in zijn meest fleurige tenue: laf!

  De twee jongens in het vondelpark die christelijke liedjes aan het zingen waren en door 6 jongens in elkaar geslagen werden: schreeuwende lafheid.

  De synagoge op het waterloo plein die inmiddels zwaar beveiligd wordt met camera’s, betonnen anti ramkraak palen en hekken, kan je die ook met succes van lafheid beschuldigen? In jouw ogen waarschijnlijk wel, en ik zal je gelijk moeten geven al die slachtoffers hebben het bij zichzelf te zoeken. Zij zijn laf en daarom hebben zij het aan zichzelf te danken toch?

  Van Gogh, te grof in de mond, laf en daarom dat mes toch? Dat is jouw wereld beeld toch?

  (Je wilt weten hoe vaak ikzelf lastiggevallen ben? 1 keer door een taxichauffeur, verder ken ik 4 mensen die inelkaar geslagen zijn door groepjes van die hyena’s 2 homo’s 2 blije christenboys met gitaar)

 74. 102

  Volgens GBH, Carlos, Adriana en nog wat van die ontkenners is er niks aan de hand. “Ik ben nog nooit beroofd, lastig gevallen bespuugd etc.. dus wordt er in NL niemand beroofd, lastig gevallen etc”

  Als ze zelf een keer aan de beurt komen gaat er pas een lampje branden. In de tussentijd houden ze ogen en oren liever dicht en leven ze herkauwend voort in een egocentrische droomwereld. “Me hippie! Peace!”

  Zelfde soort redenering dat dit soort types ophangt:

 75. 104

  @102: Zal ik je eens iets ontzettend schokkends vertellen: in een land met meer dan 16 miljoen inwoners wordt altijd wel ergens iemand in elkaar geslaagd, beroofd of bedreigd. Als je daar aan denkt, dan durf je toch eigenlijk niet meer naar buiten. Nee, beter binnen blijven (en dan van het keukentrapje afflikkeren en je nek breken of – heel modieus – worden doodgeschoten door je lief in het kader van een ‘familiedrama’.)

  @103: Als ze zelf een keer aan de beurt komen gaat er pas een lampje branden.

  Nee, want we hebben opgelet bij statistiek op school.

 76. 105

  Adriana | 30 June 2009 | 09:35

  Als ik de wind niet zie dan bestaat ie niet…

  Wat een prachtig stukje ontkennen hier (cognitieve dissonantie, trouwens, of gewoon onwetendheid? Of misschien toch welbewust en dus eigenlijk verkapte kwaadwillendheid?)

  Dat gedoe over de beveiliging van Wilders: Of je nu wel of niet op hem stemt, we moeten ons collectief de ogen uit de kop schamen dat die beveiliging zelfs maar nodig is. En dan durf jij iets op te merken over de belastingcenten die dat kost? Kijk dan tenminste óók naar wat de noodzaak voor die beveiliging veroorzaakt heeft en wat daar dan voor kosten aankleven…

  Jij, Adriana, bent gewoon een onderdeel van het probleem, met deze houding. Niks meer…

  Zie verder #102

 77. 106

  @ Martijn

  Je mist uiteraard volledig het punt. Als je inderdaad statistiek begrepen hebt dan zou je de uitspraak van GBH net zo belachelijk vinden als ik:

  “Alle mensen die slachtoffer worden van marrokaans geweld zijn lafbekken en hebben het aan zichzelf te danken.”

  Dat is wat ik betwijfel.

  Misschien kan je je realiseren dat je verblind wordt door je rabbiate drang om je domlinkse gelijk te halen en dat je daardoor tegen elke willekeurige nuance in begint te blaffen.

  Ik zeg niets in de trant van alle marokkanen doen dit of dat. Ik breng alleen een verhaal in tegen de waanzinnige stelling van GBH dat alle slachtoffers laf zijn. Begrijp je dat nu?

 78. 107

  @klaplong, ik heb tot nu toe 1 keer een ram op mijn bek gehad en dat waren 3 blanke bezopen hardrockers die alle drie een kop groter waren dan ik en ff wilden laten zien hoe stoer ze waren, toen ik opstond wisten ze niet hoe snel ze weg moesten komen

  ik ben niet blind er zijn problemen en die problemen zijn groter bij bepaalde groepen in de samenleving en wat mij betreft mogen ze alle klootzakjes keihard aanpakken, klootzakjes met een dubbele nationaliteit die meerdere keren veroordeeld zijn mogen van mij ook het land uitgezet worden

  ik ageer tegen debielen die volgens goed fascistisch gebruik links van echt alles de schuld geven ook al hebben we hier nog nooit een links kabinet gehad en nog belangrijker een complete groep wegzetten als terrorist en jihadist terwijl de meesten nog steeds wel van goede wil zijn

 79. 108

  @ martijn: je lult uit de reedt gozer met je statistiek.. neem de proef es op de som en ga es hand in hand met een man door een kansenwijk lopen. Je lult me veel te makkelijk vanachter je bureautje.. statistiek.. wat zeg je? Dan moeten homo’s daar maar wegblijven? Eigen schuld dus dat ze in elkaar getikt worden?

 80. 109

  For the record: meindert tjoelker werd doodgeschopt door een stel autochtonen. D’r zijn nog wel meer gevallen van ‘zinloos geweld’ in de provincie waar geen enkele allochtoon bij kwam kijken.

  Kutmarokkaantjes zijn heus wel een probleem, maar laten we nou niet doen alsof iedere mishandeling aan marokkanen toe te schrijven is, of dat ‘zinloos geweld’ stopt met wildersoplossingen die zich alleen focussen op ‘moslims’ cq allochtonen.

 81. 110

  De stelling van GBH:”wie aggressie ontlokt van een allochtoon, heeft dat aan zichzelf te danken”

  Daar gaat het over.

 82. 111

  @109: Je lult me veel te makkelijk vanachter je bureautje..

  Vanachter mijn bureautje in een kansenwijk wel te verstaan. Nummer 27 wel te verstaan. Daarvoor woonde ik in nummer 21 en daarvoor in nummer 42. Maar dat doet er verder niet zoveel toe, want anekdotisch bewijs, daar kunnen we niks mee. Harde cijfers moeten we hebben.

 83. 112

  @gronk, dat is mijn stelling niet, mijn stelling is dat je met je fikken van anderen en van eigendom van anderen afblijft, dat valt nooit goed te praten en daar mag je ook geen begrip voor hebben

  alleen tegen stijlloze peroxidenichten reageer ik wel eens een heel klein beetje anders

 84. 113

  @Ikc

  het is wel duidelijk dat je verblijf in kanaleneiland jouw normen en waarden zover hebben aangetast dat je geweld en uitzettingsbeleid propageert. En natuurlijk hebben de ´buitenlanders´ het gedaan. Je ziet geen mogelijkheid voor een vredige samenleving, je hebt jezelf verlaagt tot het niveau van de ´buitenlanders´.

  Achterdocht, wantrouwen, geslotenheid en buitensluiten zijn niet de oplossing voor het probleem.

  Zeg je nou en passant nog even dat je de moord op van Gogh een goede zaak vind? Of ben je zo´n persoontje die het wel een slechte zaak vind, maar het niet durft te zeggen? Met zo´n instelling plaats je jezelf bij de verliezers en bind je in onder de druk van ´buitenlanders´.

 85. 114

  113. gbh | 30 June 2009 | 16:27

  “alleen tegen stijlloze peroxidenichten reageer ik wel eens een heel klein beetje anders”

  Lekker genuanceerd bezig wel. Naar goed linksch gebruik:
  Vervang “peroxidenichten” eens door Joden.

  GBH blijft een kutband.

 86. 115

  @ 112: pff.. bleekneus.. geef es antwoord op de vraag: durf jij ( ook zonder “harde cijfers”) met een man (hand in hand) te mingelen met groepen kansen jongeren?

  nou dan

  Heb trouwes zelf jaren in Middelland gewoond. Ben er weg gegaan wegens de obvious reden: ik kwam wel es buiten. Bovendien deed ik geen oog meer dicht omdat “ze” tot diep in de nacht in grote groepen onder mijn raam hun nieuwe auto’s stonden te showen.

 87. 116

  @115:

  alleen tegen stijlloze Joden reageer ik wel eens een heel klein beetje anders

  alleen tegen stijlloze bontjasdragers reageer ik wel eens een heel klein beetje anders

  Zoek de 1 verschillen.

 88. 117

  De homohaat die wordt toegedicht aan kansenjongeren is een gewoon Nederlands verschijnsel. Heb je laatst het nieuws gevolgd en het relaas over de homo-leraar op die christelijke school gelezen? Dergelijke haatzaaiing is een onderdeel van de Abrahamischtische godsdiensten, oftewel ook van de joden, de katholieken, de protesten, de moslims en al die andere ongein. De staat vind het best, die wil het liefst een christendictatuur.
  Het enige verschil is dat autochtonen minder snel geneigd zijn om fysiek geweld toe te passen, maar die pakken de homo´s liever door ze financieel en maatschappelijk buiten te sluiten.

 89. 121

  @klaplong, Ben ik mijn broeders hoeder? die vat ik niet, zou je zo vriendelijk willen zijn dat aan deze simpele ziel uit te leggen?

 90. 122

  @120: Daar kan ik weinig mee. Ik vind alleen maar propaganda van de gemeente dat het allemaal zo goed gaat in Rotterdam. Ja, een aantal wijken in de stad zijn onveilig in vergelijking met de rest van Nederland. Dat heeft een hoge “Duh”-factor. Elke grote stad heeft zijn slechte wijken. De vraag die gesteld moet worden is of Rotterdam onveiliger is dan Hamburg, Kopenhagen, Amsterdam of Antwerpen (dat wordt niet beantwoord) of dat de veiligheid in Rotterdam de laatste jaren achteruit is gegaan (volgens de gemeente is het tegendeel juist waar: Rotterdam is veel veiliger geworden.)

 91. 124

  @ druiloor Martijn: je zocht toch naar onderbouwing van je stelling dat er “niets aan de hand” was? (# 105 ” in elk land van 16 miljoen mensen worden wel mensen in elkaar geslaagd, beroofd en bedreigd etc “)

  Geef ik je een handvat en een link om dat te onderbouwen ga je doodleuk beweren dat er WEL wat aan de hand is..

  een pathologisch tegenspreker ben je

  * besteedt verder geen aandacht aan martijn *

 92. 130

  @96: In 2004 zijn Geert Wilder en AyaanHA een tijdje ondergedoken geweest, net als Anne Frank, die ook ondergedoken heeft gezeten.

  Er is tijdelijk ook sprake geweest van een spreekverbod.

  Dat ging niet vrijwillig, het is allemaal op last van de minister van justitie gebeurd. Blijkbaar vond hij dat nodig.

 93. 132

  @ Paul
  Nee ik zeg dat de consensus onder mijn allochtone medeleerlingen en mensen in de wijk was dat de moord op van Gogh een goede zaak was.

  Ik propageer geen geweld en ik propageer geen uitzetting op de wijze die u mij toe wil dichten. Ik stel net als menig inwoner van dit land dat recidive criminelen indien mogelijk uitgezet moeten worden en indien uitzetting niet mogelijk is hard aan aangepakt moeten worden. LEES: criminelen NIET zielige allochtone huismoedertjes en hun gezin.

  Verder stel ik dat ik het niet erg zou vinden als een deel van de allochtonen uit eigen beweging zou vertrekken. Niet omdat ik een doorgedraaide xenofoob ben, maar omdat ik, vanwege overduidelijke redenen, van mening ben dat een groot deel van hen niet bepaald bijdraagt aan de leefbaarheid van dit land.

  C’est ca

 94. 134

  @marc

  ik ben blij dat je hier zegt dat de moord op van gogh een slechte zaak is. Ik kan me voorstellen dat een deel van de bevolking de moord wel een goede zaak vond (´criminele deel van de allochtonen` + hardcore christenen etc.)dat is en blijft verwerpelijk.

  nog even die zinssnede: lees criminelen niet zielige allochtonen huismoedertjes en hun gezin. Alsof allochtonen per definitie zielig zijn, je discrimineert op voorhand en dat is ook abject.
  voor de duidelijkheid moet je misschien het begrip crimineel even nader toelichten

  Gebruik je vrijheid van meningsuiting en zorg dat je (tenminste een poging doet) je medeburger opvoed naar de hier geldende normen en waarden. Wat die zijn staat open voor discussie en blijft onderhevig aan veranderingen. Je kent dat wel, iedereen een beetje wijn bij het water doen (behalve de moslims want die drinken niet), compromissen sluiten —»» poldermodel

  een beter milieu begin bij je zelf
  (milieu = leefomgeving)

  over dat uitzettingsbeleid; ik zal je een kort geschiedenis lesje geven: de engelsen gaven palestina aan de joden in 1917 (misschien wilden ze wel van de joden af, of wilden ze de ´joods-christelijke´ traditie verspreiden…)
  de duitsers (nazi´s) deden er tussen 1924 en 1939 alles aan om zoveel mogelijk joden te benadelen/exporteren. De duitsers veranderden hun stijl voor het buitensluiten van joden van benadelen/exporteren naar slavendom/vergassen… Je ziet waar het begint en waar het eindigt.
  Nee dit is geen vreemde vergelijking; mensen die de geschiedenis vergeten zijn, doen het nog een keer over in de praktijk, het gevaar van nationaal-socialisme.

 95. 135

  Een uitzettingsbeleid (instellen) is redelijk of niet. Daarbij is een ‘lesje’ geschiedenis nooit weg, maar neem wel de waarschuwing van de econoom Paul Krugman ter harte. Zij is ongeveer deze: een automobilist wordt door omstanders erop gewezen dat hij een man heeft overreden. De bestuurder schrikt en rijdt onmiddellijk achteruit. Het slachtoffer wordt nu helemaal verpulverd.

  Dit is een parabel. Ik schrijf dit er zo nadrukkelijk bij, omdat ik uit je reactie op comment 133 de noodzaak daarvan afleid.

 96. 136

  @ Paul

  Laat me je corrigeren op je eerste alinea en geloof me nou voor één keer: het was niet alleen het criminele of extremistische deel van de bevolking daar die de moord op van Gogh als een goede zaak en een vooruitgang zagen. Ik heb het over doorsnee moslim jongeren, inderdaad onder andere het “tuig” gedeelte, maar ook over het “normale” gedeelte. Jongeren die gewoon hun opleiding deden, niet crimineel waren en over doorsnee gezinnen in de betreffende kansenwijken die het er gezamenlijk over hadden en het over het algemeen eens waren dat het beter was dat het gebeurt was. Hiermee wil ik niet zeggen dat het daarmee automatisch voor alle Moslims geldt, maar het feit dat zoiets de consensus is binnen een subcultuur en hardop uitgesproken wordt zet toch wel aan tot denken en geeft wat mij betreft wel degelijk een onacceptabel probleem qua normen en waarden aan. Mooi dat we het er over eens zijn dat dit verwerpelijk is.

  Ik ben het er ook mee eens wat betreft water bij de wijn doen, maar ik stel wel duidelijke grenzen hier aan. Ik ben ook zeker niet er voor om bij elke winkeldiefstal of elk geweldsdelict gelijk in een soort waanzin ontspoorde tieners de woestijn in de dumpen. Ik heb het over onverbeterlijke veelplegers die na intensieve begeleiding en straf het écht vertikken om hun gedrag aan te passen en ik heb het over plegers van ernstige delicten.

  Een links te noemen begeleidende aanpak die hen kansen biedt wijs ik ook niet af, maar ik denk dat deze samen met een harde preventieve en repressieve aanpak uitgevoerd moet worden, omdat een groot deel anders een loopje neemt met Nederland(ers) en het rechtssysteem.

  Uiteraard moeten wij leren van de historie, maar dit moet ons niet beletten te doen wat nodig is. Als wij 30/40 jaar geleden daar niet te zwak voor waren geweest hadden we de huidige problemen voor een groot deel niet gehad, waarmee ik bedoel het terugsturen van gastarbeiders en de migratie van niet-Westerse allochtonen beperken (dit is slechts mijn kijk daarop, wees graag zo vrij om hier uw eigen visie over uit te leggen).

  Wat betreft het verloop in Nazi-Duitsland, ik denk dat het irrationeel is te denken dat wij hier in Nederland met de huidige cultuur, inwoners en internationale politiek ooit over zullen gaan op zulke gruweldaden.

 97. 137

  De econoom Paul Krugman vergelijkt de crisis uit het interbellum met de huidige crisis. En terecht ook, want het nationaal-socialisme wint grond (Wilders). De vraag blijft dan ook welke beroepsgroep de vruchten heeft geplukt van de eerst genoemde crisis en welke bevolkingsgroep niet…

  Begrijp me goed: economie is geen wetenschap, het is glazenbol-waarzeggerij aan de hand van afgeleiden van niet harde cijfers. Bovendien passen de economen de voorwaarden en definities aan de lopende band aan, waardoor de cijfers (wetenschappelijk) niet eens met elkaar te vergelijken zijn.
  — ja ik heb das Kapital gelezen (moet nog 2 hoofdstukken) (in het duits)

  over uw automobilist: is het dan beter de bestuurder niet te wijzen op zijn fout? is het beter de bestuurder uit zijn auto te zetten? of willen we graag dat deze bestuurder al onze auto´s bestuurt(als het slachtoffer de allochtoon is)? of moeten we misschien proberen de bestuurder de normen en waarden van het autorijden bij te brengen?

 98. 138

  Nou dan klap ik er direct vol in met mn visie:
  Nederland bestaat voor het overgrote deel uit buitenlanders, die zijn in de loop van de eeuwen hier neergestreken. Samenraapsel van het trechterbekervolk, friezen, romeinen, katholieken (al dan niet gekomen als soldaat), protestanten (discidenten in de rest van Europa destijds), havenarbeiders (altijd sterk multicultureel die internationale havens), medelanders uit (ex-)overzeese gebieden, arbeidsmigranten (voor de turken en marrokanen waren de spanjolen)

  Waar ging het fout?
  -Het ging fout bij de aanname van de overheid dat arbeidsmigranten uit marokko en turkije en andere moslimlanden via de moskee aangesproken werden. Het faillisement van de seculiere staat (christendictatuur)…
  -Het ging fout bij de sociale controle; vroeger werden de kinderen bij het buitenspelen op straat door jan en alleman gecorrigeerd, nu mag je niks (anders moet je de cel in vanwege discriminatie en mishandeling) en moet je de blauwe bonnenschrijvers brigade bellen die dan verder ook te incapabel zijn om te poepen.
  -Het ging fout bij de nederlanders die niet sterk genoeg waren om de vrijheid van meningsuiting te waarborgen (moord op van gogh, maar ook dat de verwerping van deze moord niet werd verkondigt, of niet goed genoeg, in de kansenbuurten -door leraren, burgers, etc.-)

  wat moet er gedaan worden?

  harde aanpak en begeleiding zijn wel leuke woorden, maar dan rest de vraag hoe dat er in de praktijk eruit ziet.

  De bonnenschrijvertjes (over het algemeen mavotjes met geldingsdrang) moeten beter opgeleid worden en ingezet als wijkagent met ook opvoeding van de jeugd als onderdeel van zijn takenpakket. Dan bedoel ik niet nog meer bonnetjes uitpoepen, maar opvoeden het liefst zonder geweld. Rotterdam heeft bijvoorbeeld stadsmariniers, dan denk ik bij mezelf moet Rotterdam op de ´buitenlanders´ verovert worden of zo? Gewoon de ouderwetse agent met het fluitje en de knuppel terug (okee hij mag zijn pistool ook wel hebben). Opvoeding van de jeugd als de ouders het niet kunnen of willen en dat hoeft niet met legitimatieplicht, preventief foeilleren, pepperspray, onzinnige boetes (wel betalen van schade aan bushokjes e.d., maar niet wildplassen in een sloot o.i.d.) of tasers, maar gewoon met woorden en berispen van de ouders (in bijzijn van de kleine wel te verstaan).

 99. 140

  @ 138
  Wat Krugman volgens mij wil zeggen, en leren, is dat mechanistisch een fout willen herstellen, soms die fout weer schept. Niet veel meer.

  De NL- regering heeft er lang over gedaan haar burgers een goed paspoort te bezorgen. In dat eerder en beter te doen is zij zeker gehinderd geweest door krachten geplaagd door een herinnering uit WO II. Een NL- ambtenaar had toen zulke ‘goede’ persoonsbewijzen gemaakt, dat onderduikers, Joden cum suis die erop aangewezen waren, ze haast niet konden (laten) vervalsen. Menige ‘illegaal’ heeft dat met zijn leven moeten betalen. Nu maar geen goede paspoorten maken? En zo vervalsers aan werk helpen? En terroristen faciliteren?

  Dan nogmaals dat uitzettingsbeleid. Daarvoor refereren aan Hitler mag, maar er is meer geschiedenis, en minder drastische. De Hollandse Republiek kende de rechtsregel van verbanning. Uit je stad, provincie of het hele land worden gezet – gedeporteerd! – was toepassing van die regel.

  Dat je ‘Das Kapital’ in het Duits gelezen hebt, vind ik bewonderenswaardig. Ik heb het werk van Marx in een Nederlandse vertaling in mijn kast staan, maar ben er niet ver in gekomen. De man heeft geen humor en zijn demografisch visie is fataal. Zijn protest tegen sociaal onrecht lijkt gemeend, maar zijn oplossingen zijn primitief. Hoe primitief en feodaal tegelijk Marx was, dat wist zijn huispersoneel.
  Zie verder eventueel mijn cmts. 74 & 76.

 100. 141

  Aan al die mensen die hele bevolkingsgroepen in Nederland afserveren door hen allerlei abjecte meningen toe te schrijven, dit ter overweging.
  Een groot deel van het Nederlandse electoraat steunt een man:
  – die grondrechten als vrijheid van menigsuiting, vrijheid van godsdienst en vrijheid van vereniging, vrijheid van onderwijs en zelfs vrijheid van geweten ondermijnt
  -een apartheidsregime voor moslims wil invoeren
  -zegt niets tegen moslims te hebben maar wel tegen de islam, maar tegelijkertijd moslims liever ziet verdwijnen uit Europa (inclusief bevolkingsroepen die in het verleden door Stalin naar Azië zijn gedeporteerd), dus wel degelijk iets tegen moslims heeft maar daar niet voor uit durft te komen
  – moslims definieert als een etnische groep door aantallen moslims te noemen die gebaseerd zijn op afkomst en niet zelfidentificatie
  – dus een racisme tegen moslims propageert, een racisme vergelijkbaar met het racisme (antisemitisme genaamd) tegen joden

  Dit zijn abjecte meningen. Moeten we daarom een groot deel van de Nederlandse bevolking afserveren. Of moeten we ze zien als doodnormale mensen met af en toe een xenofobe oprisping.

 101. 142

  verklaring van de term antisemitisme:
  semitisme bestaat niet…
  sem is de zoon van noah (ja die van die ark)
  de joden en de moslims zien zichzelf als nakomelingen van sem. Dus antisemitisme is haat tegen joden en moslims.

  De inhoud van de persoonsbewijzen die we nu hebben is nog summier, zodirekt komen daar de vingerafdrukken en irisscannen bij. Voor 1900 was het hele begrip persoonsbewijs een nogal vreemd concept. Het hele ding is ontworpen om mensen te kunnen discrimineren, nu nog hopen dat de staat toevallig ergens in hun datading niet de religie en vermeende levensopvatting van de burgers heeft opgeslagen.

  Het verzet tijdens de tweede wereldoorlog heeft vaker de burgelijke stand datadingen gesloopt om de te voorkomen dat die info in duitse handen zou vallen. Misschien moeten we ook concluderen dat te veel info geen toegevoegde waarde heeft.

 102. 143

  over terroristen:
  wie zijn dat eigenlijk? elk schaapje dat niet binnen de kudde blijft? iedereen die kwaad in de zin heeft?
  waarom zijn er terroristen?
  het is sowieso makkelijk om je vijand als terrorist af te schilderen, kan je direct de geneefse conventie vergeten en fubar erbij pakken…

  wie goed doet, goed ontmoet

  doe een ander niet, wat u wilt dat u niet geschied.

 103. 144

  Waarom moet het per se een plek op aarde zijn?

  Men wil toch weer beginnen met bemande reizen naar de maan? Misschien kan men er een permanent bewoonbare plek bij bouwen op de maan voor hem?

  En men wil misschien bemande reizen maken naar Mars. Dat kan ook een goed idee zijn.

 104. 145

  Het is een natuurlijke reactie de man VER weg te sturen. Dat is ook NIMBY-gedrag. Laat daar, ‘in my back yard’ nu de oplossing liggen! Als we Wilders naar België laten emigreren, zal hij zijn best doen ook daar de moslims uit België te krijgen. Echter, België is een dusdanig instabiele factor, dat we kunnen concluderen, dat je niet de moslims uit België, maar wel België uit de moslims kunt verwijderen.
  Mocht hij daar enige poot aan de grond krijgen, zal in een mum van tijd België ophouden te bestaan en woont de man in een niet-bestaand land. De facto zal hij dus zelf ook niet langer bestaan. Ergo: probleem opgelost!

 105. 146

  “Een dergelijke volksverhuizing zal naast veel persoonlijk leed ook desastreus zijn voor de Nederlandse economie.”

  Ik denk dat een aanzienlijk deel van de Nederlanders wel een deel van hun rijkdom zou willen opgeven om veel buitenlanders uit te wijzen. Geef op zijn minst toe dat dit land een stuk leuker zou zijn zonder vervelende Marokkanen/Antillianen op straat of bij het uitgaan

  Het vervelende is dat de goede gaan vertrekken en het tuig achterblijft. Het is toch een teken aan de wand dat wilders steeds meer stemmen krijgt. Wilders word straks gekozen door een groot deel van de Nederlandse bevolking. Wij leven toch in een democratisch land, dus geeft Wilders de kans, nu is het 3 keer niks.

 106. 147

  Waarom moet Wilders de zwarte piet toegeschoven krijgen, kijk een naar het aantal stemmen dat de PVV heeft gekregen.
  Kijk ook eens naar de zakkenvullende, geldverslindende partij die de laatste 10 jaar de puinhoop alleen maar groter heeft gemaakt.
  Voorbeeld?
  in het regeeakkoord is afgesproken dat de WW premie moet verdwijnen. Wat is het voorstel van deze partij nu weer, juist de ww premie moet weer terug en maak je borst maar nat, het zal er wel weer op uitdraaien dat het een tijdelijke maatregel word. Heb ik al eens eerder gehoord. Wanner was dat ook al weer, o ja, het kwartje op de benzineprijs dit was toch ook tijdelijk. Alleen wat is tijdelijk bij deze partij? Deze partij heeft ook een andere lijfspreuk: “laat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen” Ze vergeten dat ook de sterkste schouder na verloop van tijd ook pijn in zijn rug krijgt en naar een zonniger klimaat vertrekt.
  Als deze partij aan de macht blijft gaat Nederland naar de kloten.

 107. 148

  Wilders is niet zielig en kleinburgerlijkheid is niet bij iedereen een verheven goed.

  Hoor ik je nu ook nog zeiken over een gulden-kwartje, dat is 18 jaar!!! terug. Navelstaren, daar gaan we aan kapot … Doe je gordijn open en leef … wat een zuur gezeur. WW premie weer omhoog, hey – gek – meer mensen zijn werkeloos geworden, of wil jij dat ook “deze partij” aan rekenen … tunnelvisie