Voormalig ISI-generaal geeft kijkje in de keuken

Generaal Asad Durrani stond begin jaren negentig aan het hoofd van de Pakistaanse geheime dienst, de ISI. En hij is verrassend open over wat de dienst beoogt en haar strategie om dat te bereiken.

In twee televisie-interviews dit jaar (BBC’s Hardtalk, AJ’s Head to Head) geeft hij openlijk toe dat Pakistan gaandeweg de bezetting van Afghanistan door de NAVO dubbelspel is gaan spelen, en al jaren achter de rug van de Amerikanen om de Afghaanse Taliban steunt.

De belangen, doelen en strategieën van de VS en Pakistan komen nu eenmaal op tal van punten niet overeen, zegt Durrani. De VS ziet in Afghanistan graag een marionettenregime, zelfs als ze dat in de lucht moet houden met een militaire bezetting. Maar Pakistan heeft er geen belang bij de Taliban en allerlei andere stammen tegen zich in het harnas te jagen.

De generaal vermoedt dat de Pakistaanse geheime dienst tevens heel wel wist dat Osama bin Laden in Abottabad verbleef, en hem beschouwde als wisselgeld, om op het juiste moment uit te ruilen. Het alternatief is namelijk dat ze bij de ISI volstrekt incompetent zijn, en dat gelooft hij niet zo.

Dubbelspel hoort er bij. Iedereen doet het. Net als ‘false flag’-operaties. Pakistan is daarin geen uitzondering. Durrani haalt graag voormalig secretaris-generaal van de NAVO, baron George Robertson aan: “Als je niet in staat bent twee paarden tegelijkertijd te berijden, heb je niets in het circus te zoeken.”

Dat de steun voor de Afghaanse Taliban heeft geresulteerd in een Pakistaanse Taliban, is wat hem betreft een aanvaardbaar, en beheersbaar risico: “Blowbacks are inevitable. Blowbacks happen. How do you manage the blowback, now that’s actually the test.”

Opvallend is echter zijn nauw verholen aversie jegens de VS, die hij als een arrogante imperialistische grootmacht beschouwt, en de bijzondere rol die hij Pakistan toedicht in de geopolitieke herrijzenis van de islamitische wereld.

Probably the most important point this evening: Pakistan is not like any other normal country. No, it is not! It is a very unusual place.

Historically, the Muslims of the subcontinent have associated themselves with the greater Ummah.

The Khilafic movement, they sent people there.

After the birth of Pakistan, not only to provide help to the Afghans to resist foreign aggression; sending pilots to Syria to fight the Israelis; Chechens and Bosnians being supported by the Pakistanis; the militaries in the Gulf being trained by the Pakistanis.

Gevraagd naar de kosten voor de Pakistaanse maatschappij, antwoordt Durrani dat “sublieme doeleinden” nu eenmaal altijd kosten met zich meebrengen.

Het roept de vraag op of Durrani en de zijnen ideologisch erfgenamen zijn van 19e eeuwse moslimintellectuelen als Jamal ad-Din Al-Afghani, die de islamitische wereld hoopten te verenigen en technologisch te moderniseren, om haar zo in haar voormalige glorie te herstellen.

Reacties (9)

#1 Niet JeZus

“..de VS, die hij als een arrogante imperialistische grootmacht beschouwt..”

Daarin is hij niet de enige..

 • Volgende discussie
#2 Amateur Commenter

@1: Ik zie je wel weer spreken over 20 jaar, wanneer de VS besluit dat Europa een verloren zaak is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 tigger

@2:
Wellicht dat Europa een stuk meer verenigd is wanneer de VS niet langer tweedracht zaait.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Dante

@1: Stel je voor dat de Pakistaanse eeeh waarden en normen morgen de regel waren in de VS. En deze fantastische ISI agent haar president.
Denk dat je dan snel verlangt naar de arrogante VS van nu.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Bas van Stapelberg

Kom op zeg. Als er een land is wat oorlog en haat zaait dan is het wel The USA. Dat is een puur fascistisch land waar wekelijk nooit iets positief vandaan is gekomen. En begin niet over WO-2 want dat was puur eigenbelang.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Joop

Bangmakerij zie ik al weer. Europa moet zichzelf verenigen, dan hebben we de Yankees niet meer nodig. Afhankelijkheidsdenken.

Maar goed, de Pakistani’s helpen dus moslimstrijders overall ter wereld. Doen de Amerikaanse christenen en joden ook. Niet zo bijzonder.

In eigen belangen denken, tja, dat die Pakistani’s dat kunnen!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Tinbergen

Ach beste Prediker,
Het is er kennelijk in een ogenblik van verminderde scherpte door uw spamfilter geschoten?! Of opzettelijk geplaatst?
Dit verhaal van AJ is duidelijk propaganda. De belangrijkste elementen worden erin niet genoemd. Tijdverdrijf, verwarring strooien. Het beeld, die landen zijn corrupt versterken.

’t staat vol met beweringen die niet stroken met de feiten.

Bovendien is AJ, net als CNN, BBC, NPO e.d. notoire verspreider van oorlogspropaganda. Geen loze kreet.
Dat moet Sargasso inmiddels toch wel weten. Dit kan niemand ontgaan die een klein beetje kritisch het ‘nieuws’ beoordeelt.

De Oorlogspropaganda is een nieuwe fase ingegaan. Gecoördineerde actie van satelliet TV stations.

CNN, FOX, SKY, France24, de BBC en Al Jazeera zijn instrumenten van desinformatie geworden om regeringen te demoniseren en de geesten rijp te maken voor aanvalsoorlogen.

De NAVO ontrekt zich geheel aan de conventie van Geneve, het is een ongeleid projectiel geworden. zie: Thierry Meyssan.

Terwijl onze doodseskaders, zoals wij die Al-Qaeda, IS, Boko Haram, Kony, M23, Al-Shabab, Al-Nusra, e.d. hebben gedoopt nogal – en vooral – slachtingen aanricht onder moslimbevolking, thans in m.n. Irak, Syrië, Nigeria; Blijven westerse politieke elite en media bij hoog en laag beweren dat deze doodseskaders een complot van moslims zijn ….
Moslims die dan vooral moslims doden. En wij houden de slachtoffers voor monsters. Gaan door onze belastingafdrachten naar de werkelijke terroristen te sturen! Goed bezig ….

The Congressional report on torture confirms that Al Qaeda was not involved in the attacks of September 11
by Thierry Meyssan

De strategie van de “clash of civilizations” werd geformuleerd door Bernard Lewis voor de US National Security Council en gepopulariseerd door Samuel Huntington als een voorspelbare situatie. [1]
Het beoogde de NAVO landen in het gareel van het concept van de “war on terrorism” te krijgen.
Het is niet in Cairo, Riyadh of Kabul dat de theorie van een complot van moslims is bedacht, maar in Washington and Tel Aviv.
De sponsors van de aanslag het spotblad Charlie Hebdo dienden geen jihadisten noch de Taliban, maar de neo-cons, liberalen cq. extreem rechts.

Wie , of wat, is de Lewis dan wel. Wel, ontkenner van Armeense genocide. Goochelen met definities. Dodelijker dan drones. http://jewcy.com/post/bernard_lewis_abe_foxman_genocide_and_genocide

SPECIAL REPORT: The top secret Israeli-US program to establish “Al Qaeda” CIA’s Operation Tipped Kettle: The trinity of CIA, Mossad, and Saudi Arabia provided weapons & cash to Osama bin Laden and Rasul Sayyaf in Afghanistan during 1980s. http://www.opinion-maker.org/2010/07/formation-of-al-qaida-us-israel-collaboration/

Al Qaeda – The Database
Wayne Madsen Report – November 18, 2005 “The truth is, there is no Islamic army or terrorist group called Al Qaida. And any informed intelligence officer knows this. But there is a propaganda campaign to make the public believe in the presence of an identified entity representing the ‘devil’ only in order to drive the ‘TV watcher’ to accept a unified international leadership for a war against terrorism. http://www.whale.to/b/al_qaeda1.html

“Zelf hebben we vroeger al uitvoerig toegelicht hoe een ons bekend christelijk gezin hier in Syrië behandeld werd. De jongen die op straat speelde werd dodelijk getroffen, meegevoerd naar een schuur, uitvoerig gefilmd tot hij stierf en de begeleidende commentaren wilden duidelijk maken dat het gruwelen waren vanwege het Syrische leger en de president.
In feite waren het twee groepen van Al Jazeera,
de ene zorgde voor de gruwelen, de andere voor de deskundige verfilming en de commentaar.” Priester Daniël Maes

De Wereldleiders, psychopaten, streven naar massavernietiging op wereldschaal. ‘Global Spring’. Het slopen van de beschaving: http://www.globalresearch.ca/propaganda-psy-op-worldwide-wave-of-action-the-global-springbegins/5372295?
utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=propaganda-psy-op-worldwide-wave-of-action-the-global-springbegins

André Vltchek en Noam Chomsky’s boek ‘On Western Terrorism’. Dikwijls tegen de eigen burgers.
“Middle East Partnership Initiative” dd. 22.10.’10 policy US for subversive NGO’s in M.E.;
Presidential Study Directive 11 for funneling money into the Moslim Brotherhood and other so called ‘radical islam’. U.S. State Dept. document confirms regime change agenda in Middle East, funding of radical groups http://www.sott.net

Voor de NAVO-terreur in Afghanistan hadden de Taliban de opium productie nagenoeg geheel weten uit te roeien. Onder leiding van de NAVO is de opiumproductie weer opnieuw op poten gezet. Ermee financiert de NAVO o.a. de doodseskaders in Afrika, M.O., Europa en Azië. Alle goede geopolitieke experts hebben hier gedetailleerde beschrijvingen van. Ga naar von Büllow, Pilger, Chussodovsky, Sutton, e.v.a.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Prediker

The USA. Dat is een puur fascistisch land …

@5 In een fascistische dictatuur is de grote leider onbetwijfelbaar. De wil van de leider is wet.

Het loutere feit dat tal van media voortdurend op de Amerikaanse president afgeven (inclusief de goorste beledigingen), en dat hij steeds moet sjacheren met parlement en senaat die altijd dwarsliggen, toont dus al aan dat de aanduiding ‘puur fascistisch land’ niet op de VS van toepassing kan zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Prediker

@7 Knip en plak-spam, overgenomen van 9/11 truthers als Thierry Meyssan en andere internetbronnen, waar bovendien geen touw aan vast te knopen is.

Ik zie een hoop niet-onderbouwde beweringen, die geen van alle betrekking hebben op wat generaal Durrani te berde brengt. Is hij ook een door de neocons betaalde marionet die oorlogen tegen de islamitische wereld, in dit geval Pakistan, wil uitlokken?

 • Vorige discussie