Sociale huurwoningen in moties

DATA - Welke politieke partijen proberen het hardst de malaise in de sociale huur sector aan te pakken?

Om te beginnen: welke partijen dienden de laatste jaren meeste moties met betrekking tot dit onderwerp?

SP 12
PvdA 5
GL 3
CDA 2
PVV 2
v.Vliet 2
50Plus 1
VVD 1

Geïnventariseerd zijn 28 moties, die in de laatste jaren (2013 – heden) zijn ingediend. In dit exceldocument staan ze op een rij, met links naar de stemmingsuitslagen in de Tweede Kamer.

Hoe hebben de partijen op die moties gestemd? (n.v.t. betekent dat fracties toen nog niet in de Tweede Kamer zaten).

voor tegen n.v.t. voor/tegen balans
PvdD 28 0 0 28
GL 26 2 0 24
SP 25 3 0 22
50Plus 24 4 0 20
CU 17 11 0 6
GrKÖ 13 8 7 5
Klein 14 10 4 4
PVV 15 13 0 2
PvdA 13 15 0 -2
CDA 13 15 0 -2
Houwers 7 10 11 -3
D66 10 18 0 -8
v.Vliet 7 16 5 -9
GrBvK 7 18 3 -11
SGP 8 20 0 -12
VVD 6 22 0 -16

Kampioen indiener is dus de SP. Samen met de Partij voor de Dieren, GroenLinks, en 50Plus proberen zij dus het hardst jaren van desastreus kabinetsbeleid gecorrigeerd te krijgen.

U bent vrij deze boodschap mee te nemen naar der volgende Tweede Kamerverkiezingen.

 

 

 1. 3

  @2: Stap 1 moet zijn dat de vluchtelingen hier geen voorrang meer krijgen kwa recht op woonruimte tegenover mensen die hier al generaties lang wonen .

 2. 4

  @3: Ja, zou je bijna denken he? Maar nee, klopt niet. Stap 1 is nationaliseren.
  Sterker nog, jouw stap 1 komt in het hele rijtje echte oplossingen niet eens voor. Omdat vluchteling of niet, het aantal huiszoekers is hetzelfde, 2+3=3+2, of niet? Jij bedoelt dat ze ook moeten opbokken, maar daarin ga je mij niet niet je medestander vinden.

 3. 5

  Ik kan jullie wel vertellen over hoe je een deel van de radicalisering voorkomt .. De overheid moet de eerste plaats ophouden met te experimenteren met Nederlandse burgers door belachelijk veel moslims in oude Hollandse wijken en gemeentes te plaatsen .In Belgie zijn ze ook niet goed wijs .. Terroristen komen uit een gebouw in Brussel tegenover het gemeentehuis .

 4. 6

  Woningnood los je niet zomaar op en een grote kans dat iedereen en ik zeg ‘ iedereen’ die hier geboren en getogen is straks een moslim in huis moet nemen .

 5. 10

  @7: Wat dit onderwerp betreft moet je het dus niet van de PvdA hebben. Van de PVV overigens ook niet. Wel, zoals boven aangetoond van de SP. de Partij voor de Dieren, GroenLinks, en 50Plus.

  De PPV was tegen de motie Bashir (SP) die opriep de verkoop van sociale huurwoningen te stoppen.

  De PVV was ook tegen de motie Voortman (GL): leegstaande rijksgebouwen (kantoren) ombouwen tot woningen.

  De PVV was tegen de motie Van der Linde en Monasch over een voorstel voor de omzetting van kantoren en zorgvastgoed naar woningen.

  Om maar eens drie moties te noemen waarin voorstellen werden gedaan die enig soelaas hadden kunnen bieden. Kijk zelf de rest maar na en geef dan nog eens commentaar.

 6. 11

  @6: Misschien zouden we dat nu al moeten doen (iedereen een moslim in huis), verandert er misschien wat ten goede, al zal dat aan jouw vooroordelen waarschijnlijk niets veranderen.
  Weet je wat? Ik daag je uit. Die dat een Ed, neem eens een moslim in huis en laten we over, pakweg, een jaar dan verder praten.

 7. 14

  @12: Huh? Wat bedoel je?
  In het lijstje staan 28 moties. Daarvan zijn er 12 door de SP ingediend en deed de SP mee aan twee andere moties.

  De 2 moties die de PVV indiende zijn ook verworpen.

  16 moties zijn afgewezen 12 zijn aangenomen.

 8. 19

  De verschillen tussen democratisch gekozen Politieke partijen vanuit de Islam (voor zover ze bestaan) ((zie Turkije)) worden uitgevochten met terreur en dat maakt de integratie bijna onmogelijk .

 9. 20

  @19.

  Wat heeft die moslimhaat van jou met dit onderwerp te maken, je moet toch beter uitleggen, cijfers enzo, dan kunnen we jouw idee misschien beter snappen.

 10. 22

  @Ed: dat vluchtelingen voorrang krijgen is logisch: hoe moeten ze anders aan een huis komen? Je kan niet eerst mensen 5+ jaar op de uitslag van hun procedure laten wachten en ze _daarna_ nog 6+ jaar op een huurwoning laten wachten.

  De oplossing is hardstikke simpel: meer sociale huurwoningen bouwen en de huur omlaag gooien. Het is van de zotte dat wij het normal vinden dat mensen meer dan 30% van hun besteedbaar inkomen aan hun huur uit moeten geven.

  En het “terroristenprobleem” los je niet op door de rol van het Westen te negeren. Als we niet erkennen dat wij al meer dan 200 jaar een teringzooi van het Midden-Oosten maken dan komt er nooit een einde aan.

 11. 25

  Maar wat ik nog steeds niet begrijp is waarom de SGP, een christelijke partij, met zijn stemgedrag zo dicht tegen de liberale VVD aanzit. Zijn het huichelaars, die toch Mammon aanbidden?

 12. 26

  @25, denkfout 1 is het idee dat de VVD een liberale partij is. Dat is allang niet meer zo.

  De SGP heeft niet zoveel op met de staat geloof ik, en dus ook niet met huurbeleid, en de achterban is toch redelijk agrarisch, dus met meer bezit en minder belang in sociale huur. (Plus, je kunt toch gewoon op het achtererf gaan wonen?)

  En daarnaast zijn ze best bereid om mee te stemmen met van alles en nog wat als ze daar cadeautjes voor terugkrijgen: limieten aan koopzondagen bv, of een instandhouding van de speciale status van onderwijs op levensbeschouwelijke grondslag.